Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је творац Југославије?

(26-12-2018, 04:36 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  Шест бановина је било српских, три са већинским не-српским становништвом. По плану краља Александра "АМПУТАЦИЈА СЛОВЕНАЧКЕ И ХРВАТСКЕ", све би било решено.
Што су блентави хрватски недоврши, ака Срби, са Баније и одонуд, који нос нису знали да обришу а не државну политику да воде, упропастили све, не може бити кривица Карађорђевића.

Потписујемо!

СВИ, СВИ, СВИ....су спремни да попљују Витешког Краља-Мученика Александра Ујединитеља, па и Бокан, чије мишљење иначе ценимо!

Међутим!

Заборавља се да је масонерија и пре свих Енглези, већ била спремна за рестаурацију Аустро-Угарске до Земуна и да је само страх од поновног јачања Њемачке пресудио да се иде на Краљевину СХС и Југославију као "мање зло" док Велика Србија није уопште долазила у обзир, нарочито после јудео-масонске декларације ђе каже:

-НИСМО МИ СРУШИЛИ РУСКО ЦАРСТВО ДА БИ САД ДОЗВОЛИЛИ СТВАРАЊЕ МАЛЕ РУСИЈЕ НА БАЛКАНУ!

Међутим!

Намера Витешког Краља Александра је била да 1928-е ампутира Словеначку и Хрватску.

У то име Краљ је позвао "хрватског недоврша, ака Србина са Баније и одонуд", Светозара Прибићевића "који нос није знао да обрише а некмоли државну политику да води", на аудицију на Двор.

Ево како је Прибићевић описао тај сусрет, па каже:

Цитат:...Краљ ми је понудио да седнем, и кад је и сам сео, почео је читати неку изјаву написану на плавом папиру. Моје изненађење се повећало и нагло сам упитао Краља:

'Ви ми нешто читате? Изненађен сам овим обликом који има изглед ултимативног саопштења. Мислио сам да сте ме позвали на
разговор.'

Тада Краљ стави папир у џеп и поче осионим и испрекиданим гласом:

'Хтео сам прочитати, да буде јасније. Али могу вам и рећи, господине Прибићевићу. Чини ми се да г. Радић одлази сутра у Загреб.

Молим вас, предајте му моју поруку да сутра у Загребу може прогласити расцеп. Ми више не можемо остати заједно с Хрватима.

Не желим никакав рат са Хрватима. Будући да не можемо остати заједно, боље је да се раздвојимо. Боље се растати у миру, као Шведска и Норвешка.

Ако Радић прихвати мој предлог, сутра може прогласити отцепљење. Ми ћемо отуда повући наше трупе до линије Карлобаг-Карловац-Огулин-Сисак-Вировитица, а оставићемо тамо само неколико јединица на граници, да се не може рећи како смо те крајеве оставили Талијанима. Па кад буде уређена народна одбрана, повући ћемо и те јединице.

Тада је Прибићевић пао на колена и у сузама молио Краља да не чини ампутацију са речима:

"Величанство ви бисте били први владар у историји који покушава да смањи, уместо да гледа како да повећа своју државу!"

Дакле Краљ Александар је тражио Србску Државу још 1928-е.!!!!!

Такође кад је Краљ Александар предложио свим србским парламентарцима те 1928-е да се са тзв. "хрватима" више не може и да стално отежавају рад, развој и доношења одлука у Парламенту, и да би Србија требало да има своју Државу по границама Карлобаг-Карловац-Огулин-Сисак-Вировитица, скоро србски парламентарци из готово свих политичких партија су напали Краља и изјављивали како он 'уништава братски савез јужнословенских народа' и Версајску државу.

На крају су усташе и блгараши убили Краља Александра. Што би га убили, да им је ишао на руку?

Али то није релевантна историјска чињеница за наше дичне познаваоце историје, и још дичније патриоте.

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Па историја код вас се стаљно понавља са истим грешкама, са истим окупљени особе!

Што бих знаћило да духовно сте тотално пропали као људи!
Одговори

Границе бановина су биле вештачке.Не видим како су из Новог Сада могли да контролишу шта се дешава у Крагујевцу,из Сарајева у Чачку или из Ниша у Голупцу.Четници кад су правили одреде нису гледали на границе бановина а партизафи још мање.На крају их је Недић укинуо.
Одговори

Све границе су вештачке. Ако би живели у природним границама, ми у Солун на море не би ишли у иностранство.
Иначе, шта су требали да контролишу? Административни послови су текли беспрекорно, што би могао и сам да видиш када би провирио у архиве. А текли су тако зато што се држава није трпала у ствари које нису у њеној надлежности.
Што се тиче Дринске бановине, она је са ове стране Дрине имала истурено одељење, да не би људи путовали за Сарајево без преке потребе.
Четници су били најјача војна формација, по бројности, баш у границама српских бановина, осим Вардарске бановине, где је бугарска војска мобилисала становништво.
Недићево укидање бановина је само још један доказ о каквом се издајнику ради. Увек покушам да нађем праву именицу за њега, али прикладније нема у српском речнику.
Одговори

(28-12-2018, 03:44 PM)Бенито Пише:  Недићево укидање бановина је само још један доказ о каквом се издајнику ради. Увек покушам да нађем праву именицу за њега, али прикладније нема у српском речнику.

Чека'па ово би било смешно да није тужно и отужно!

Ка'е Ђенерал Недић "укинуо бановине"....КО ДА ЈЕ ЊЕГА НЕКО ПИТ'О ДА "УКИДА" ИЛИ ВАСПОСТАВЉА БАНОВИНЕ ОД ДРАВСКЕ ДО ВАРДАРСКЕ, А СРБИЈИЦА УПАКОВАНА ЗА ПОД ШЉИВУ!

Овако нешта давно не чусмо ал'...шта'ш....НИШТА НАС НЕ СМИЈЕ ИЗНЕНАДИТИ!

ПилотПилотПилот

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Чича, ти спочитаваш свим члановима форума који живе у " остатку Шугославије", а не замераш Недићу што је пристао да влада земљом којој су укинуте бановине. И не само то.
Али, нема везе.... Само ти немој да ми будеш изненађен и увређен.
Одговори

(26-12-2018, 07:54 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  Па историја код вас се стаљно понавља са истим грешкама, са истим окупљени особе!

Што бих знаћило да духовно сте тотално пропали као људи!

Немој ти о пропасти, тако ти чаја у пет поподне.

Ми пропали, а њему једино животно задовољство да на полу мутав начин улети овде и увреди неког.

(28-12-2018, 08:11 PM)Бенито Пише:  Чича, ти спочитаваш свим члановима форума који живе у " остатку Шугославије", а не замераш Недићу што је пристао да влада земљом којој су укинуте бановине. И не само то.
Али, нема везе.... Само ти немој да ми будеш изненађен и увређен.

Фарбао те стари крџос да сте земљаци, није му било право да каже да је из Титовог Ужица.

[Слика: serbia-16uzice.jpg]
Одговори

Дакле Прибићевић му није дао?Креза Ако му Прибићевић није дао 1928. године, ко му онда није дао за сљедећи 6 година? Тад Прибићевић више није био на власти, нити је више био Александров најприснији пријатељ и сарадник.

Које сплачине, мајко моја.

https://iskra.co/reagovanja/srdja-trifko...perimenti/

СРЂА ТРИФКОВИЋ: И Краљевина СХС и Титова Југославија биле су за Србе фатални експерименти

Трифковић: Југославија је упутила српску државу и нацију путем историјског суноврата

http://fakti.org/istorija-ne-tumbaj/trif...-sunovrata

Кад смо у новембру 1914 у Нишу проглашавали јединство Срба, Хрвата и Словенаца, сви смо ми знали да Хрватска маса у том часу не кличе за победу српског оружја.

Нашем идеализму служиће на векове на част та смела вера у велику еволуцију.

Милан Грол, 1. јануара 1921.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

(10-02-2018, 07:08 PM)Бенито Пише:  Само толико?? Ништа више и све би било супер??
Е, мој Чича!
Па, само то никад и не треба да дамо . Само нам је то Дрезденски конгрес , и касније , Броз ПОД БР. 1 отео. То је био душак на који смо удисали нашу независност.
Али, како то објаснити неком ко мисли да смо независну политику водили за време Слободана Милошевића? А, гле чуда, и он је то прво дао. И онда смо живели дуго и срећно!!!
А сад, без све шале, кључ балканског питања налази се у две тачке: то су Далмација и Македонија. Обе смо ставили у наш државни оквир за време краља Александра. Обе нам је Броз отео. И код обе је Милошевић крахирао и обе их предао на такав начин да Срби никад више и не помисле да их врате.
У томе је поента, драги моји поентовићи.

Добро де, нисмо испоштовали договор са Бугарима, заратили поново и "дрпили" део Маћедоније који су по првобитном договору они требали добити, и шта онда? Неколко година смо имали Стару Србију у својим границама да би исту са све Србијом поништили већ 1914-те (Нишка Декларација).
Лесандра је стопио, без да трене, трећину Срба да би створио наказну државу. Јел имао право на то? Јел питао геџу оћел да гине за његову идеју и мегаломанство? Ма јок! Благоизволело се Петровићу да има дворац на Бледу, да није краљ само "опанчарима" већ да је "господар" рватске све са Далмацијом именујући то као једну државу - Југославију.
Јел да идемо даље?
Ајде...
Ко је забранио србски језик и србску нацију?
Ко је извршио "покољ" србскога војног кадра доводећи дојучерашње фелдвебеле и осталу католичћку олош у сам врх некадашње СРБСКЕ ВОЈСКЕ?
Исти је случај и са полицијом и чиновницима.
Зар си заборавио ко је био министар унутрашњих дела када су летеле камилавке а богме и митре од жандарских удараца?
И, оно што је можда и најгоре, потпуно отуђење од народа, од Цркве, коначно, од СРБСТВА, десило се управо за време регента Лесандра!

Лесандра је УБИО Србију и трасирао пут Брозу!
Све остало је бајка!

Иначе, пребацивање мени како сам ваљда малоуман па нисам видео недостатке Слободана Милошевића мене не дотиче. Јер, Милошевић је био само једна епизода у већ уништеној Србији.

Најпосле, моје тврдње како је Србија умрла 1903 у мајском преврату (покољу) и даље стоје. Са сулудим Петровићима који Србију нису осећали као свој дом, но су је покорили попут плена није се могло ништа боље ни очекивати. То је осетио и Чича када га је краљ предао фелдвебелу са све његовим борцима.
То је Истина!
Одговори

Цитат:Најпосле, моје тврдње како је Србија умрла 1903 у мајском преврату (покољу) и даље стоје.

Дапаче, под Обреновићима, док је Србија била аустроугарски протекторат те нисмо ни било какав трговински споразум смели потписати без дозволе Беча, то је беше она права, пожељна Србија?
Одговори

(11-01-2019, 12:57 AM)Ђорђе Ивковић Пише:  
Цитат:Најпосле, моје тврдње како је Србија умрла 1903 у мајском преврату (покољу) и даље стоје.

Дапаче, под Обреновићима, док је Србија била аустроугарски протекторат те нисмо ни било какав трговински споразум смели потписати без дозволе Беча, то је беше она права, пожељна Србија?

Ја....неки чудни ликови, а међу њима нажалост и Бокан, ваде сад Обреновиће из нафталина а исти су слика и прилика данашњег угузљубља спрам напуклог Титаника-ЕУ!

O TEMPORA!

O MORES!

ODI PROFANUM VULGUS ET ARCEO!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним