26-12-2018, 06:35 PM
(26-12-2018, 04:36 PM)Ђорђе Ивковић Пише: Шест бановина је било српских, три са већинским не-српским становништвом. По плану краља Александра "АМПУТАЦИЈА СЛОВЕНАЧКЕ И ХРВАТСКЕ", све би било решено.
Што су блентави хрватски недоврши, ака Срби, са Баније и одонуд, који нос нису знали да обришу а не државну политику да воде, упропастили све, не може бити кривица Карађорђевића.
Потписујемо!
СВИ, СВИ, СВИ....су спремни да попљују Витешког Краља-Мученика Александра Ујединитеља, па и Бокан, чије мишљење иначе ценимо!
Међутим!
Заборавља се да је масонерија и пре свих Енглези, већ била спремна за рестаурацију Аустро-Угарске до Земуна и да је само страх од поновног јачања Њемачке пресудио да се иде на Краљевину СХС и Југославију као "мање зло" док Велика Србија није уопште долазила у обзир, нарочито после јудео-масонске декларације ђе каже:
-НИСМО МИ СРУШИЛИ РУСКО ЦАРСТВО ДА БИ САД ДОЗВОЛИЛИ СТВАРАЊЕ МАЛЕ РУСИЈЕ НА БАЛКАНУ!
Међутим!
Намера Витешког Краља Александра је била да 1928-е ампутира Словеначку и Хрватску.
У то име Краљ је позвао "хрватског недоврша, ака Србина са Баније и одонуд", Светозара Прибићевића "који нос није знао да обрише а некмоли државну политику да води", на аудицију на Двор.
Ево како је Прибићевић описао тај сусрет, па каже:
Цитат:...Краљ ми је понудио да седнем, и кад је и сам сео, почео је читати неку изјаву написану на плавом папиру. Моје изненађење се повећало и нагло сам упитао Краља:
'Ви ми нешто читате? Изненађен сам овим обликом који има изглед ултимативног саопштења. Мислио сам да сте ме позвали на
разговор.'
Тада Краљ стави папир у џеп и поче осионим и испрекиданим гласом:
'Хтео сам прочитати, да буде јасније. Али могу вам и рећи, господине Прибићевићу. Чини ми се да г. Радић одлази сутра у Загреб.
Молим вас, предајте му моју поруку да сутра у Загребу може прогласити расцеп. Ми више не можемо остати заједно с Хрватима.
Не желим никакав рат са Хрватима. Будући да не можемо остати заједно, боље је да се раздвојимо. Боље се растати у миру, као Шведска и Норвешка.
Ако Радић прихвати мој предлог, сутра може прогласити отцепљење. Ми ћемо отуда повући наше трупе до линије Карлобаг-Карловац-Огулин-Сисак-Вировитица, а оставићемо тамо само неколико јединица на граници, да се не може рећи како смо те крајеве оставили Талијанима. Па кад буде уређена народна одбрана, повући ћемо и те јединице.
Тада је Прибићевић пао на колена и у сузама молио Краља да не чини ампутацију са речима:
"Величанство ви бисте били први владар у историји који покушава да смањи, уместо да гледа како да повећа своју државу!"
Дакле Краљ Александар је тражио Србску Државу још 1928-е.!!!!!
Такође кад је Краљ Александар предложио свим србским парламентарцима те 1928-е да се са тзв. "хрватима" више не може и да стално отежавају рад, развој и доношења одлука у Парламенту, и да би Србија требало да има своју Државу по границама Карлобаг-Карловац-Огулин-Сисак-Вировитица, скоро србски парламентарци из готово свих политичких партија су напали Краља и изјављивали како он 'уништава братски савез јужнословенских народа' и Версајску државу.
На крају су усташе и блгараши убили Краља Александра. Што би га убили, да им је ишао на руку?
Али то није релевантна историјска чињеница за наше дичне познаваоце историје, и још дичније патриоте.
Паметном доста!
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!