Поруке: 571
Теме: 17
Придружен: Aug 2013
Углед:
62
Јуче високи званичник из Беле куће изјави како само пет држава на свету нису под америчком капом( читајте: немају Ротшилд банке) а то су: Русија, Иран, Сирија и Северна Кореја и да их треба обликовати по америчкој вољи и свет ће бити једно што ће неминовно довести до сукоба широких размера.
Све зависи како ће се Кина поставити. Северна Кореја је пример како се једна мала земља може одбранити од великих ајкула само ако развија сопствене капацитете одбране. Страшно колико лицемерја има у политици САД-а! Они су направили Арапско пролеће, НАТО је бесправно бомбардовао Либију, Ирак, Сирију, колоне избеглица су кренуле да беже из својих земаља, што је изазвало мигрантску кризу несагледивих размера!
Не знам само одакле им образа да говоре о изазивању нестабилности од стране Северне Кореје, када они то први раде! ДА се разумемо, ником нису потребне нуклеарне пробе и тестирања, али Амери својом насилном спољном политиком приморавају остале земље да реагују! Нема срама и стида у америчкој администрацији!
Рокај Киме 15 априла да се тресе земље деда ће бити поносан на тебе!
Поруке: 3,187
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
Поруке: 4,513
Теме: 86
Придружен: Sep 2016
Углед:
60
Е сад као ће Кина да реагује?
Ако Северна Кореја стално води ових нуклијалне тестове, и могучности контаминација Северна-Западни део Кина кроз нуклеарни цурења и загађење.
Тако Кине може да удари на нуклеарна постројења у Северне Кореје.
Али ако САД склоне Ким......онда вероватно Кине ће да уђе у Северне Кореје тако да има тамо власт ко неће бити против Кине!
Углед:
62
Једино заједнички језик велике силе налазе у погледу Северне Кореје. САД, Русија, Кина, Француска и Британија брутално кажњавају Кореју у СБ УН. Резолуције су срамотне и немају основа. Нигде се у тим резолуцијама не спомиње да је рецимо Северна Кореја комунистичка, диктаторска, династичка итд већ искључиво да развија нуклеарни потенцијал. Јелте? Мале земље не смеју ни да помисле да имају оружје достојне одбране земље. Није проблем Ким као такав, није проблем систем у Кореји, проблем што једна мала земља жели да се војнички развије да се може бранити од великих ајкула. На примеру Северне Кореје види се шта чека било коју малу земљу ако се дрзне било шта производити, развијати, стварати. Не дају вам да уђете у клуб великих, они могу да имају нуклерано оружје а мале земље не могу. И не само то и оружје да правите за одбрану не можете јер вам ове велике земље морају продати. Зато и постоје сталне чланице СБ УН а то су Кина, Русија, САД, Француска и Британија које мешетаре светом. Све поменуте земље учествоваће у агресији на Северну Кореју неке непосредно неке посредно, сви су они у истом послу а то је не дозволити јачање Северне Кореје. Она у клуб не сме да уђе. Како Кореја развије модерно оружје одмах се појачавају санкције, изолација, прети се нападима. Кореја никоме не прети води искључиво мирољубиву политику, на силу одговара силом.
Углед:
372
(14-04-2017, 02:25 PM)Капетан Пише: (13-04-2017, 02:54 PM)Прст_у_ока_латиници Пише: Али ако САД склоне Ким......онда вероватно Кине ће да уђе у Северне Кореје тако да има тамо власт ко неће бити против Кине!
Па да има логике све зависи шта су договорили Си и Трамп. Не верујем да би Кина на својим границама дозволила да се црнац-нигерс стационира уместо Кима. Видећемо не верујем да би САД било шта покретале без сагласности Кине. Кина је ту кључни игра. За сада МСП Кине не искључује војне сукобе широких размера.
Северна Кореја није признала независност тзв. Космета а 2015 године гласали су против пријема шииптарске "државе" у УНЕСКО. Могла је бити суздржана али није тада смо се борили за сваки глас и Северна Кореја није била ни суздржана гласала је у корист Србије.
Па да објавимо рат Кини?
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Углед:
62
Не никако. Кина пријатељ. Увек ми буде жао кад САД агресијом и насилно промени режим у једној земљи а тај режим одмах призна Космет. Жао ми Гадафија, за живота није признао шиптарску државу чак је и називао нарко државом, онда уследи промена режима и неки нови Либијци одмах признаше Космет. Да, недуго после Гадафијеве смрти Либија је одмах признала Косово и Метохију. Ирак мислим исто не сећам се. Само да САД се не инсталира у Кореји онда још један глас за шиптаре у УН.
Углед:
372
(14-04-2017, 05:55 PM)Капетан Пише: Не никако. Кина пријатељ. Увек ми буде жао кад САД агресијом и насилно промени режим у једној земљи а тај режим одмах призна Космет. Жао ми Гадафија, за живота није признао шиптарску државу чак је и називао нарко државом, онда уследи промена режима и неки нови Либијци одмах признаше Космет. Да, недуго после Гадафијеве смрти Либија је одмах признала Косово и Метохију. Ирак мислим исто не сећам се. Само да САД се не инсталира у Кореји онда још један глас за шиптаре у УН.
Е то нам је најбитнија ствар у животу, је ли један проАмерички УН признао Косово или није
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Углед:
62
У УНЕСКО глас Русије или глас САД исти је као глас Мауританије пример, чак глас банана држава буде одлучујући. Али имати савезника у СБ УН са снагом ВЕТА е тај глас вреди више него сви заједно гласови чланица УН. Тако је како је. Симпатична је Украјина али нема ВЕТО!
(Последња измена: 14-04-2017, 08:19 PM од
Капетан.)