Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Српска политичка фарма

Била је одлична тема... али, имала је много фотографија других аутора.
Позивам вас да прочитате додатак у Правилнику форума, па да наставите тему.
Такође вас позивам да на својим постовима избришете слике других аутора. Мислим да је Шумадинац стављао највише таквих слика.
Молим вас да ово схватите озбиљно. У Србији је сада по овом питању као на Западу. Тако да барем у нечему имамо западни стандард...

Ево тог додатка у Правилнику:

По Закону о ауторским правима, на форуму се не смеју објављивати фотографије и видео записи других аутора. Може се објавити само линк ка тим фотографијама и видео записима, тако да се на самом форуму не виде ни фотографија ни видео запис.
Чланци се могу преносити само у краћим изводима, уз давање линкова ка тим чланцима.
Свако може објављивати сопствене фотографије и чланке без ограничења.
За кршење Закона одговорни су и власник форума и ''треће лице'', тј. члан форума. У случају да дође до кршења Закона, пред судом члан форума није заштићен својим корисничким именом, тј. суд по потреби може да утврди право име (идентитет).
Молимо вас да поштујете ово.
Одговори

(20-07-2017, 11:22 PM)Милослав Самарџић Пише:  Чланци се могу преносити само у краћим изводима, уз давање линкова ка тим чланцима.

Значи Захумље је најебо Smile

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Ух, уплашисте ме , бришите онда оно сто сам пренио са портала "Палеливе", на Политика/Судбина Републике Српске. Можете оставити линк.
Одговори

Тајне "Самарџићеве реформе" Баја

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(21-07-2017, 09:57 AM)Шумадинац Пише:  Тајне "Самарџићеве реформе" Баја

Немојте се зезати него погледајте своје профиле на Фејсбуку, о њих качи закон.
Одговори

(21-07-2017, 01:26 AM)Громовник Пише:  
(20-07-2017, 11:22 PM)Милослав Самарџић Пише:  Чланци се могу преносити само у краћим изводима, уз давање линкова ка тим чланцима.

Обратно, он је рођен тамо и зна шта може а шта не. Ако си приметио, за слике даје само линкове, увек.
Дакле, сад се сматра и код нас, кад узмеш нечију слику са сајта, као да си му је узео из куће.
Одговори

Наравно да је озбиљно. Штити се интелектуална и свака друга својина што је сасвим уреду.
Него, они мољци из Брисела што су донели закон нису нигде ни речи рекли о кршењу права обичних људи.
Наиме, нас нико не пита дали желимо да будемо "усликани" у разним позама и на разним местима. Камере које санћим чувају државе од тероризма снимају са сваке бандере, зграде, улаза, па чак и тоалета.
Ал добр, ми смо само обични пук који мора слушати лавеж пулина иначе оде кожа на шиљак.
Одговори

(21-07-2017, 12:45 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(21-07-2017, 01:26 AM)Громовник Пише:  

Обратно, он је рођен тамо и зна шта може а шта не. Ако си приметио, за слике даје само линкове, увек.
Дакле, сад се сматра и код нас, кад узмеш нечију слику са сајта, као да си му је узео из куће.

Па чекај, како зна кад си горе написао да се "чланци се могу преносити само у краћим изводима", а он је шампион форума у постављању километарских текстова прекопираних са других сајтова? Smile

Што се тиче слика, оне ће се увек копирати широм интернета, као и аудио и видео садржај, и то никада неће моћи да зауставе. Ако је тачно то што причаш, онда испада да је Гуглова претрага слика највећа пљачка у историји Smile

И то за Фејсбук нема појма, морали би да туже пола планете...

Одговори

Што се тиче чланака, навео сам према сопственом искуству, да се сме цитирати део чланка. Али има чланака које можеш преносити целе, уз навођење извора, ако знаш који су то чланци.
Иначе са Видовданом сам покренуо иницијативу да направимо уговор о међусобном преношењу чланака, више сајтова десне оријентације. Тако да ћу објавити који су то сајтови.
Тачно је за слике 100%.
Није највећа превара, него ниси обратио пажњу да је наведено на много места шта се сме преносити, а шта не сме, нпр. то пише на Википедији за сваку слику.
Буди сигуран да те неки аутор може тужити ако ставиш његову слику на свој ФБ и да ће те добити 100%. Још ни један није изгубио на суду.
Одговори

(21-07-2017, 01:10 PM)Јеремија Пише:  Наравно да је озбиљно. Штити се интелектуална и свака друга својина што је сасвим уреду.
Него, они мољци из Брисела што су донели закон нису нигде ни речи рекли о кршењу права обичних људи.
Наиме, нас нико не пита дали желимо да будемо "усликани" у разним позама и на разним местима. Камере које санћим чувају државе од тероризма снимају са сваке бандере, зграде, улаза, па чак и тоалета.
Ал добр, ми смо само обични пук који мора слушати лавеж пулина иначе оде кожа на шиљак.
Фотографи су заиста угрожени, сви им копирају слике. Није чудо што су једва дочекали закон који им омогућује да за слике наплате по 200, 300, 500 или колико већ, евра.
Или, музика. Код нас има преко 200 радио станица и сви пуштају шта хоће. А у Аустрији мислим има 4 радио станице, или беше 4 ТВ станице, углавном много мањи број. Нема теорије да пусте нечију песму а да не плате.
А наравно да си у праву за ово свеопште сликање.
Одговори

(21-07-2017, 03:14 PM)Милослав Самарџић Пише:  Што се тиче чланака, навео сам према сопственом искуству, да се сме цитирати део чланка. Али има чланака које можеш преносити целе, уз навођење извора, ако знаш који су то чланци.
Иначе са Видовданом сам покренуо иницијативу да направимо уговор о међусобном преношењу чланака, више сајтова десне оријентације. Тако да ћу објавити који су то сајтови.
Тачно је за слике 100%.
Није највећа превара, него ниси обратио пажњу да је наведено на много места шта се сме преносити, а шта не сме, нпр. то пише на Википедији за сваку слику.
Буди сигуран да те неки аутор може тужити ако ставиш његову слику на свој ФБ и да ће те добити 100%. Још ни један није изгубио на суду.

Поздрави Жељка Ињца! Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(21-07-2017, 03:14 PM)Милослав Самарџић Пише:  Што се тиче чланака, навео сам према сопственом искуству, да се сме цитирати део чланка. Али има чланака које можеш преносити целе, уз навођење извора, ако знаш који су то чланци.
Тачно је за слике 100%.

А како ће да докаже да је то баш његова слика, ако на њој нема потпис/жиг?

На Википедији не пише за сваку слику, доста њих је у јавном власништву, тако да се могу копирати.

Ја немам проблем с чланцима, јер увек остављам линк, пре свега због прегледности, па кога интересује он ће да отвори и да чита даље. Само кажем да је главна активност пар чланова форума копирање километарских текстова са разних страна и зартпавање форума, па се питам шта ће сад да раде кад су уведена нова правила Smile

(21-07-2017, 03:17 PM)Милослав Самарџић Пише:  Фотографи су заиста угрожени, сви им копирају слике.

Па чим си поставио слику на интернет, подразумева се да свако може да је скине, копира или линкује, дељење, то је сам принцип интернета.

Ако нећеш да ти се то дешава, држиш је у албуму за слике, па је вадиш само кад је изложба Smile

Одговори

Обратно, ако је поставио неки портал, значи да је купио од неке агенције. А ако је ти пренесеш, тебе тужи аутор слике јер је њему платила само та агенција, а не и ти.
Вештаци доказују на основу материјала које им дају фотографи. За сада, сваки пут су доказали.
Одговори

Сад сам причао са једним продуцентом из Британије.
Он каже да тамо не може нико да те тужи за објављену слику, док те не упозори да је скинеш. Тек ако нећеш да је избришеш, он има право да те тужи. Јер каже овако како је у Србији закон омогућава богаћење некога по основу закона, а то није сврха закона, већ је сврха закона да штити грађане.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним