Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Слободан Милошевић

(16-10-2017, 11:16 PM)Громовник Пише:  Милошевић је крив што као председник није био способан да у сопственој земљи уведе ред и закон, па у оним крајевима који су чисто Српски.

За остале ствари (распад СФРЈ, ратове, санкције) се не може кривити директно, али за ово прво и најважније итекако може.

У праву си Павле да су други све закували, али ми смо на челу са идиотом реаговали баш тако - идиотски, и изгубили и више него што смо требали.

Ништа нисмо требали да изгубимо, ја се само питам како би пола људи са овог форума поступило да је било у Слобиној кожи? Какав би одговор био. Ево прочитај Бенитов пост, то је то, углавном стоји то мишљење да нама човек не може да угоди. Ако је отишла Македонија и Словенија без борбе - човек је издајник, како се није борио за Македонију. Ако се борио за Босну, Косово и Хрватску - човек је идиот зато што се качио са толиком силом. Не можемо да се одлучимо да ли једно или друго то због чега треба да га пљујемо.

Генерално је моје мишљење да се крвави распад Југославије није могао спречити, ко год да је био на власти поступио би мање више исто. Слоба се прво уплашио за власт па за државу, кад је побио све које је сматрао за претњу по власт онда се тек ухватио са онима које је сматрао претњом по државу. Искрено, не верујем да је био амерички човек. То је био Вук и остатак екипе. Можда је на крају имао неке контакте, све у свему, по мом мишљењу, покушавао је да извуче шта се може извући али није баш знао да плива у свему томе. Насамарен је а цену смо платили ми, па после и он сам.

Ипак, да ли заборављамо и да ли у свему видимо неке негативне ствари?
Република Српска нам је остала. Трн у оку данас. Такође, резолуција 1244 УН која гарантује територијалну целовитост државе. Наравно, данас је то папир са којим можете дупе да обришете али зар није максимум у том тренутку био папир који нам гарантује да нам НИКО не може узети КиМ? Није Слоба крив што смо ми неспособни да извучемо неку корист пред међународним правом. Питам се, да сам ја био на власти, да ли би ја успео да одржим и Р. Српску и да успем да извучем резолуцију 1244. Искрено мислим да не бих успео, најлакше је рећи да је изгубио све. То што су они тражили и хтели они НИСУ добили у целости, свој план остварили су само у Хрватској у потпуности за време владавине С. Милошевића.

Слоба је био баш оно што је Америма требало. Будала коју могу да изокрећу и кад им треба напале га, кад им треба охладе га, он је гризао све то и палио се као луд и то је то. Надиграли га као дете.
Одговори

(17-10-2017, 06:10 AM)Павле Пише:  
(16-10-2017, 11:16 PM)Громовник Пише:  Милошевић је крив што као председник није био способан да у сопственој земљи уведе ред и закон, па у оним крајевима који су чисто Српски.

За остале ствари (распад СФРЈ, ратове, санкције) се не може кривити директно, али за ово прво и најважније итекако може.

У праву си Павле да су други све закували, али ми смо на челу са идиотом реаговали баш тако - идиотски, и изгубили и више него што смо требали.

Ништа нисмо требали да изгубимо, ја се само питам како би пола људи са овог форума поступило да је било у Слобиној кожи? Какав би одговор био. Ево прочитај Бенитов пост, то је то, углавном стоји то мишљење да нама човек не може да угоди. Ако је отишла Македонија и Словенија без борбе - човек је издајник, како се није борио за Македонију. Ако се борио за Босну, Косово и Хрватску - човек је идиот зато што се качио са толиком силом. Не можемо да се одлучимо да ли једно или друго то због чега треба да га пљујемо.

Генерално је моје мишљење да се крвави распад Југославије није могао спречити, ко год да је био на власти поступио би мање више исто. Слоба се прво уплашио за власт па за државу, кад је побио све које је сматрао за претњу по власт онда се тек ухватио са онима које је сматрао претњом по државу. Искрено, не верујем да је био амерички човек. То је био Вук и остатак екипе. Можда је на крају имао неке контакте, све у свему, по мом мишљењу, покушавао је да извуче шта се може извући али није баш знао да плива у свему томе. Насамарен је а цену смо платили ми, па после и он сам.

Ипак, да ли заборављамо и да ли у свему видимо неке негативне ствари?
Република Српска нам је остала. Трн у оку данас. Такође, резолуција 1244 УН која гарантује територијалну целовитост државе. Наравно, данас је то папир са којим можете дупе да обришете али зар није максимум у том тренутку био папир који нам гарантује да нам НИКО не може узети КиМ? Није Слоба крив што смо ми неспособни да извучемо неку корист пред међународним правом. Питам се, да сам ја био на власти, да ли би ја успео да одржим и Р. Српску и да успем да извучем резолуцију 1244. Искрено мислим да не бих успео, најлакше је рећи да је изгубио све. То што су они тражили и хтели они НИСУ добили у целости, свој план остварили су само у Хрватској у потпуности за време владавине С. Милошевића.

Слоба је био баш оно што је Америма требало. Будала коју могу да изокрећу и кад им треба напале га, кад им треба охладе га, он је гризао све то и палио се као луд и то је то. Надиграли га као дете.

Павле скоро у свему се слажем али у једном не. алернативна иксторија је популарна.
Мислим да је Иван Стамболић остао председник Србије он би прихватио Карингтонов план из 1991. и прихватио да мирни распад СФРЈ и прихватио би захтеве Ругове и Власија за Републиком Косово која би брзо расписала референдум о независности.
Не било рата ни санкција али не било Косова у саставу Србије не би било Републике Српске, Србија би била враћена на границе из 1878. са пуноправним чланством у ЕУ и НАТО.
Одговори

(17-10-2017, 01:06 AM)Бенито Пише:  На жалост, већина Срба никад неће ни сазнати за овај сајт, а камоли за овај пост. И због свих титоиста и аутошовиниста који су владали и пре и након власти Слободана Милошевића, биће и јесу уверени да је он био заштитник српских националних интереса.

Свака ти је к'а Његошева.

(17-10-2017, 06:10 AM)Павле Пише:  Ништа нисмо требали да изгубимо, ја се само питам како би пола људи са овог форума поступило да је било у Слобиној кожи? Какав би одговор био.

А да ли је теби логично да трпиш материјалну, економску, инфраструктурну, популациону и сваку другу штету бомбардовањем које траје 77 дана, јер не желиш да повучеш војску са Косова (и да дефакто препустиш своју сувереност на тој територији), да би је после 77 дана напрасно повукао, тиме окончавајући овај једнострани рат?

Какав је то тактичко-стратешки потез Слобе као државника, објасни ми молим те? Или ћемо о супротном примеру - вођењу четворогодишњег рата без икаквих јасних циљева, кохерентности и организованости, где се све сводило на то да се народ из угрожених крајева сам брани примајући само ограничену помоћ са ове стране Дрине?

Примера апсурдности владавине истог има напретек - како у спољној тако и унутрашњој политици, где је владао хаос и опште безнађе, све док нам је истовремено на малим екранима приказивано како је све лепо и бајно?

Објасни ми молим те рационалност и исправност ових тактичких потеза из неутралног угла? Ја бих рекао да нас је водио тотални избезумљени лудак.

Као што рече Бенито, ово је само омогућило даље растакање Српства, како кроз успостављање лажних хероја - идола, тако и кроз устоличавање разноразних никоговића у свим сферама друштва.

Као што видимо, његови наследници, и најближи политички сарадници су и дан данас на власти.

P.S. Уопште не капирам јеси ли свестан да је у Слобиној Југославији владао хаос, безнађе, криминал, корупција? Ти као да си преспавао деведесете. Невезано за оно што се дешавало на спољнополитичком плану, да ли је реално сматрати позитивним вођу у чије је време владало стање тоталне анархије?

Бог се драги на Србе разљути / за њихова смртна сагрешења
Одговори

(17-10-2017, 03:04 PM)Ултрадесничар Пише:  Павле скоро у свему се слажем али у једном не. алернативна иксторија је популарна.
Мислим да је Иван Стамболић остао председник Србије он би прихватио Карингтонов план из 1991. и прихватио да мирни распад СФРЈ и прихватио би захтеве Ругове и Власија за Републиком Косово која би брзо расписала референдум о независности.
Не било рата ни санкција али не било Косова у саставу Србије не би било Републике Српске, Србија би била враћена на границе из 1878. са пуноправним чланством у ЕУ и НАТО.

И како би онда гледали Стамболића? Као издајника националних интереса? ТЈ. онако како се сада гледа на Слободана Милошевића који је урадио сасвим супротно од тога. Окрени обрни био би издајник. Данас је могуће разматрати и те опције зато што смо јадни и бедни. Деведесетих нико није ни сумњао да је пола понижавања која данас трпимо уопште могућа. Ђинђић је главом платио то што није био свестан колико Срби могу да прогутају па је мислио да прича "око Косова" неће проћи и да Срби никада неће прихватити независно Косово и градити границе између. Сви политичари би 90их мислили да би им ИБМ споразум (Бриселски) био и смртна казна и да би летеле главе кад се врате у БГ. Ето, нису знали да виде даље од свог носа...

(17-10-2017, 11:15 PM)Громовник Пише:  А да ли је теби логично да трпиш материјалну, економску, инфраструктурну, популациону и сваку другу штету бомбардовањем које траје 77 дана, јер не желиш да повучеш војску са Косова (и да дефакто препустиш своју сувереност на тој територији), да би је после 77 дана напрасно повукао, тиме окончавајући овај једнострани рат?

Из данашње перспективе лако је судити и говорити да ли би или не би. Ко је могао да тврди Слободану Милошевићу да ће га НАТО стварно напасти? Ослањао се на нешто што се зове (само) међународно право, где је немогуће да те Алијанса нападне без одлуке СБУН. Ослањао се на здрав разум и свет генерално није имао искуства (као данас) у томе колика је моћ манипулације САД и њихових партнера и шта су све спремни да ураде да би освојили свој циљ. После бомбардовања Р.Српске вероватно је предпостављао да се УН неће мешати војно у још један конфликт у истој земљи тако брзо. Питање и какве је информације добијао, можда су га људи блиски њему обмањивали намерно да НАТО неће напасти и свесно га гурали у рат. НАТО је увек имао за циљ сецесију и незакониту независност Косова, то Милошевић није желео да прихвати.

(17-10-2017, 11:15 PM)Громовник Пише:  P.S. Уопште не капирам јеси ли свестан да је у Слобиној Југославији владао хаос, безнађе, криминал, корупција? Ти као да си преспавао деведесете. Невезано за оно што се дешавало на спољнополитичком плану, да ли је реално сматрати позитивним вођу у чије је време владало стање тоталне анархије?

Ту се треба подвући граница у овој расправи јер ја не браним Слободана Милошевића и његову политику. За те ствари које си набројао требало му је судити у Београду. Не покушавам ја њега да браним него неке друге да оптужим, неке друге који хоће сад да се сакрију иза Слободана Милошевића и да нас направе све на будале. Јер да, можда је и Слоба погрешно водио ту ратну кампању и можда је исхитрено ушао у њу али је чињеница да му је она НАМЕТНУТА, није је сам тражио и није Слоба изгубио Косово него нам Косово отимају САД и њихове пудлице из Брисела.
Одговори

(18-10-2017, 02:48 AM)Павле Пише:  Ко је могао да тврди Слободану Милошевићу да ће га НАТО стварно напасти?

Тврдили су му челници НАТО-а у Рамбујеу, непосредно пред почетак бомбардовања.

А уосталом, није питање да ли је знао или није, него зашто смо трпели 77 дана разарања и деструкције да би човек све једноставно предао?

(18-10-2017, 02:48 AM)Павле Пише:  није Слоба изгубио Косово него нам Косово отимају САД и њихове пудлице из Брисела.

Косово су нам отели шиптари бато мој, курцем и парама од криминала. Да нисмо дозволили себи да будемо мањина на сопственој земљи и да нисмо потрчали (част изузецима) да продамо све што се продати може за вишеструку вредност, и да побегнемо одатле, можда би данас и имали неке шансе.

Бог се драги на Србе разљути / за њихова смртна сагрешења
Одговори

(18-10-2017, 10:46 AM)Громовник Пише:  
(18-10-2017, 02:48 AM)Павле Пише:  Ко је могао да тврди Слободану Милошевићу да ће га НАТО стварно напасти?

А уосталом, није питање да ли је знао или није, него зашто смо трпели 77 дана разарања и деструкције да би човек све једноставно предао?

(18-10-2017, 02:48 AM)Павле Пише:  није Слоба изгубио Косово него нам Косово отимају САД и њихове пудлице из Брисела.

Косово су нам отели шиптари бато мој, курцем и парама од криминала. Да нисмо дозволили себи да будемо мањина на сопственој земљи и да нисмо потрчали (част изузецима) да продамо све што се продати може за вишеструку вредност, и да побегнемо одатле, можда би данас и имали неке шансе.

Један на форуму рече да су Албанци "купили Косово" и треба "прихватити реалност" и формално признати Косово Ти си употребио друге речи али изгледа си ти на тој линији. Извини ако грешим и ако мислиш да не треба признати противправно отцепљење Ким од Србије.
Одговори

Милошевић је намерно пустио Косово,заборавивши да му је то највећа гласачка база.Побеђивао је са максималним учинком у селима која ће се касније показати као највеће легло терориста. А знао је да ће НАТО да нас бомбардује јер је већ једном одлагано то исто бомбардовање.

Тешко да кроз историју можемо наћи човека који нас је тако детаљно уништио као наведени.И још има тему на форуму Погледи...Rolleyes Е Србијо бедна ли си...

(18-10-2017, 01:55 PM)Ултрадесничар Пише:  Један на форуму рече да су Албанци "купили Косово" и треба "прихватити реалност" и формално признати Косово Ти си употребио друге речи али изгледа си ти на тој линији. Извини ако грешим и ако мислиш да не треба признати противправно отцепљење Ким од Србије.

КидањеКидањеКидање

Комуњара патетична.
Одговори

Наравно да ће му они тврдити, тврдили су и Асаду сигурно да ће га напасти. Тврде како ће напасти С. Кореју колико већ, тако су тврдили да ће напасти и СССР, Иран стално добија претње. Прете они свима, питање је како је стварно знао да ће неко бомбардовати Београд, срце Европе и убијати жене и децу? Ко је могао да поверује у то? Вероватно му је деловало као блеф јер се коси са здравим разумом противно је међународном праву.

Па шта је требао? Да пусти још да нас бомбардују?
Ето сад, ако је увео у рат - глуп је што је увео у рат, кад је прекинуо рат - што је прекинуо рат Smile
Вама човек стварно не може да удовољи.

Ја на то гледам овако.
Амери хтели независно Косово и тотално уништавање ЈА, као и уништавање инфраструктуре и економије Југославије без претераних губитака и без муке, што би се рекло. Најбитније ми је што сматрам да генерално НАТО није имао намеру да улази на простор КиМ, поготово што знају да су Амери засипали ту територију свим и свачим. Мислили су да разбуцају ЈА, Шиптари добију независност, уђе мало УН, Арапи финансирају војску Косова и ћао здраво. Готов посао, забодемо руднике, Трепчу, Телекомуникације, грађевинске фирме, Србе наравно протерају Албанци као из Хрватске, уништена армија и готова работа. Амери добију базу која је ушушкана.

А нису добили ништа од тога малтене.
Нису добили независност за Косово. Нису уништили ЈА ни приближно у оној мери у којој су планирали. Нису оставрили контролу целе територије. Морали су физички да уђу сами на простор КиМ и да им војници у костима понесу мало "маде ин УСА". Нису успели да заузму телекомуникационе мреже и Трепчу, што им је јако било битно. Нису успели да избришу утицај Београда на простору КиМ. Нама је остао јак аргумент и карта на коју можемо да играмо и јака позиција у УН кроз резолуцију. Нису успели у пуној мери да протерају становништво, морали су за већи део да плате после.

Све то, наравно, изгубили смо после демократским променама. Буквално све, ал то ваљда није Слобина кривица.

Ја то никада не могу да превалим преко уста.
Управо у томе је проблем. "Политика Слободана Милошевића довела је до тога да у Книну нема више Срба." НЕ.
Хрвати су довели до тога да нема више Срба у Книну.
Може се наравно судити и неким људима који су из Београда допринели томе, или се осуђивати народ који продаје Шиптарима земљу, али се не могу они кривити што неко на силу покушава да отме територију која по закону и правди припада нама и никоме више. Зна се ко је крив за то.
Одговори

(18-10-2017, 04:51 PM)Павле Пише:  Амери хтели независно Косово и тотално уништавање ЈА, као и уништавање инфраструктуре и економије Југославије без претераних губитака и без муке, што би се рекло. Најбитније ми је што сматрам да генерално НАТО није имао намеру да улази на простор КиМ, поготово што знају да су Амери засипали ту територију свим и свачим. Мислили су да разбуцају ЈА, Шиптари добију независност, уђе мало УН, Арапи финансирају војску Косова и ћао здраво. Готов посао, забодемо руднике, Трепчу, Телекомуникације, грађевинске фирме, Србе наравно протерају Албанци као из Хрватске, уништена армија и готова работа. Амери добију базу која је ушушкана.

Тадашња војска се звала ВЈ.Амери су хтели заправо две базе, само што та друга није реализована.Могу то сад да ураде само тешко да им треба после арапског пролећа. Мислим на Кумбор.

Целу причу о угрожености шиптара правили су на очи свих Милошевићевих служби безбедности. Изводили људе из кућа и постављали их испред шатора ради сликања и приче о хуманитарној катастрофи. Зато нема дилеме да је Милошевић управо хтео да се Србији отме Косово те да се рашири мржња према свему што долази са запада и у томе је и успео.

Србадија данас млати о томе како се цео свет уротио против нас, све и да је тачно могли смо бар да се бранимо као људи а нисмо. И још човек изађе на крају рата на телевизију и саопшти како смо победили а истерали нас са сопствене територије. Rolleyes Све праћено издајником Шешељ Вјекославом који је тврдио да Албанаца на Косову више неће бити. Видели смо што их неће бити.

Исти тај уз одобравање Милошевићевог режима протерује неке Хрвате из Војводине и прави нас мајмунима пред светским камерама. Најтрагичније је то што је Шешељ кренуо на своје саплеменике из Климента. Сви ти "Хрвати" из Војводине дошли су ту кад и Срби са Чарнојевићем. Велики број Арбанаса учествовао је у оним устанцима, с краја 17. века, против Турске и зато су после пропасти те буне кренули на север заједно са Србима. Код Ваљева су Турци стигли и побили велики број Арбанаса међу којима је било много жена и деце. Они који су преживели населили су се углавном у Срему. По доласку комуниста су кроатизовани а онда их је Шешељ сомина протеривао и нама правио глупости.
Одговори

(18-10-2017, 05:10 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(18-10-2017, 04:51 PM)Павле Пише:  Амери хтели независно Косово и тотално уништавање ЈА, као и уништавање инфраструктуре и економије Југославије без претераних губитака и без муке, што би се рекло. Најбитније ми је што сматрам да генерално НАТО није имао намеру да улази на простор КиМ, поготово што знају да су Амери засипали ту територију свим и свачим. Мислили су да разбуцају ЈА, Шиптари добију независност, уђе мало УН, Арапи финансирају војску Косова и ћао здраво. Готов посао, забодемо руднике, Трепчу, Телекомуникације, грађевинске фирме, Србе наравно протерају Албанци као из Хрватске, уништена армија и готова работа. Амери добију базу која је ушушкана.

Тадашња војска се звала ВЈ.Амери су хтели заправо две базе, само што та друга није реализована.Могу то сад да ураде само тешко да им треба после арапског пролећа. Мислим на Кумбор.

Целу причу о угрожености шиптара правили су на очи свих Милошевићевих служби безбедности. Изводили људе из кућа и постављали их испред шатора ради сликања и приче о хуманитарној катастрофи. Зато нема дилеме да је Милошевић управо хтео да се Србији отме Косово те да се рашири мржња према свему што долази са запада и у томе је и успео.

Србадија данас млати о томе како се цео свет уротио против нас, све и да је тачно могли смо бар да се бранимо као људи а нисмо. И још човек изађе на крају рата на телевизију и саопшти како смо победили а истерали нас са сопствене територије. Rolleyes Све праћено издајником Шешељ Вјекославом који је тврдио да Албанаца на Косову више неће бити. Видели смо што их неће бити.

Исти тај уз одобравање Милошевићевог режима протерује неке Хрвате из Војводине и прави нас мајмунима пред светским камерама. Најтрагичније је то што је Шешељ кренуо на своје саплеменике из Климента. Сви ти "Хрвати" из Војводине дошли су ту кад и Срби са Чарнојевићем. Велики број Арбанаса учествовао је у оним устанцима, с краја 17. века, против Турске и зато су после пропасти те буне кренули на север заједно са Србима. Код Ваљева су Турци стигли и побили велики број Арбанаса међу којима је било много жена и деце. Они који су преживели населили су се углавном у Срему. По доласку комуниста су кроатизовани а онда их је Шешељ сомина протеривао и нама правио глупости.

Милошевић и Шешељ су уствари желели и радили на томе да Косово не буде део Србије. Човече, то нико из НАТО-а ни нико од Сорошевих медија није рекао. Кидање
Одговори

(18-10-2017, 06:09 PM)Ултрадесничар Пише:  Милошевић и Шешељ су уствари желели и радили на томе да Косово не буде део Србије. Човече, то нико из НАТО-а ни нико од Сорошевих медија није рекао. Кидање

Нисам из НАТО ни из Сорошевих медија.

Сваком нормалном човеку је јасно да су овде пројекти Милошевић и Шешељ направљени да би Србима загорчавали живот и да би неинтелигентном популацијом манипулисали до изнемоглости. Комуниста и Хрват да раде за добробит Срба. Кидање Пардон, кроатизовани шиптар Шешељ. Човек који има потврду да је Србин. Једина таква потврда издата било где, било кад.

Кад помињеш Сороша, он ти је био рођени брат тог режима. Растурао опозиционе редакције и финансирао ментално уништавање Срба у виду спотова Дејана Милићевића. То су они спотови Цеце и Мире Шкорић са вентилаторима уз које си врцкао испред телевизора.

Не брини ништа, схватићеш ти све ово за једно 50 година.
Одговори

"Покољења дјела суде....". Мораће да прође најмање још педесетак година да се појаве нове генерације Срба без идеолошке позадине да напишу једно свеобухватно и студиозно капитално дело које ће се бавити Слободаном Милошевићем. Али грешка је писати само о покојном председнику, ако се пише о самом председнику онда се мора писати непристрасно, темељно о целом Српском народу у целини у периоду од 1990-2003. О нашој цркви, опозицији, свим нама Србима. Мислим да смо као народ лош и прошли смо тако како смо прошли због субјективних слабости и објективних разлога. Те нове генерације Срба морају бити ослобођене предрасуда, идеологије, ставова, хладне главе, за сада чекаћемо дуго, нажалост мени је 57 година и мислим да нећу дочекати ви млађи хоћете сигурно. Тешка су то времена била а долазе још гора.
Одговори

(18-10-2017, 05:10 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Тадашња војска се звала ВЈ.

Тачно тако, извињавам се на грешци.
Одговори

(18-10-2017, 06:30 PM)Капетан Пише:  Те нове генерације Срба морају бити ослобођене предрасуда, идеологије, ставова, хладне главе, за сада чекаћемо дуго, нажалост мени је 57 година и мислим да нећу дочекати ви млађи хоћете сигурно.

Ти си Капетане бар имао тих првих 30 година живота. Замисли нас из 70-тих и 80-тих. Smile

(18-10-2017, 06:35 PM)Павле Пише:  
(18-10-2017, 05:10 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Тадашња војска се звала ВЈ.

Тачно тако, извињавам се на грешци.

Идем у оф мало.

Кад си написао ЈА,хтео сам да видим колико је војска егзистирала под тим именом, али не нађох податак. Наиме кад сам био у војсци, а већ се звала ВЈ, западне ми шлем са ознаком ЈА. Кез Једини у чети, било је петокрака и знакова ВЈ али ЈА само код мене. Smile
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним