17-10-2017, 06:10 AM
(16-10-2017, 11:16 PM)Громовник Пише: Милошевић је крив што као председник није био способан да у сопственој земљи уведе ред и закон, па у оним крајевима који су чисто Српски.
За остале ствари (распад СФРЈ, ратове, санкције) се не може кривити директно, али за ово прво и најважније итекако може.
У праву си Павле да су други све закували, али ми смо на челу са идиотом реаговали баш тако - идиотски, и изгубили и више него што смо требали.
Ништа нисмо требали да изгубимо, ја се само питам како би пола људи са овог форума поступило да је било у Слобиној кожи? Какав би одговор био. Ево прочитај Бенитов пост, то је то, углавном стоји то мишљење да нама човек не може да угоди. Ако је отишла Македонија и Словенија без борбе - човек је издајник, како се није борио за Македонију. Ако се борио за Босну, Косово и Хрватску - човек је идиот зато што се качио са толиком силом. Не можемо да се одлучимо да ли једно или друго то због чега треба да га пљујемо.
Генерално је моје мишљење да се крвави распад Југославије није могао спречити, ко год да је био на власти поступио би мање више исто. Слоба се прво уплашио за власт па за државу, кад је побио све које је сматрао за претњу по власт онда се тек ухватио са онима које је сматрао претњом по државу. Искрено, не верујем да је био амерички човек. То је био Вук и остатак екипе. Можда је на крају имао неке контакте, све у свему, по мом мишљењу, покушавао је да извуче шта се може извући али није баш знао да плива у свему томе. Насамарен је а цену смо платили ми, па после и он сам.
Ипак, да ли заборављамо и да ли у свему видимо неке негативне ствари?
Република Српска нам је остала. Трн у оку данас. Такође, резолуција 1244 УН која гарантује територијалну целовитост државе. Наравно, данас је то папир са којим можете дупе да обришете али зар није максимум у том тренутку био папир који нам гарантује да нам НИКО не може узети КиМ? Није Слоба крив што смо ми неспособни да извучемо неку корист пред међународним правом. Питам се, да сам ја био на власти, да ли би ја успео да одржим и Р. Српску и да успем да извучем резолуцију 1244. Искрено мислим да не бих успео, најлакше је рећи да је изгубио све. То што су они тражили и хтели они НИСУ добили у целости, свој план остварили су само у Хрватској у потпуности за време владавине С. Милошевића.
Слоба је био баш оно што је Америма требало. Будала коју могу да изокрећу и кад им треба напале га, кад им треба охладе га, он је гризао све то и палио се као луд и то је то. Надиграли га као дете.