Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 4.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Документарни филм ''Генерал Дража Михаиловић'', ТРЕЈЛЕР, КАТАЛОГ, ДОНАЦИЈЕ

Помислио сам у једном моменту да ће да изгласају штафету и одреде ко ће да је однесе Милославу. КидањеКидањеКидање
Одговори

(21-01-2020, 05:40 PM)Бенито Пише:  Милославе, нисам знао да си постао омиљени филмски редитељ Српске радикалне странке. Два посланика су данас у Скупштини, поводом новог закона у култури, напали министра због рада Филмског центра Србије. Расправа се распламсала, па су посланици СРС као пример узели документарни филм о Дражи Михаиловићу (нису поменули аутора) који није добио новац за филм, јер су прогласили сценарио за недовољно добар, а тај филм је, касније, када је филм ипак урађен, добио годишњу филмску награду управо за сценарио.
Министар Вукосављевић је рекао да зна за тај случај, да је сценарио за тај филм врхунски, и да је шокантно да је ФСЦ оценио сценарио као лош.
Дакле, следе два питања:
1. Да ли је Теби икада ФСЦ оценио сценарио као лош?
2. Када си постао члан Српске радикалне странке? ТужанБаја
1. Јесте. И сценарио и режију и све редом.
2. Нисам, то је сигурно посланик Душан Марић рекао, јер је он био на фестивалу у Великој Плани када је филм добио награду за режију (не за сценарио). Он у ствари живи у Великој Плани, удао се тамо.
Душан Марић је био главни и одговорни уредник ''Студента'', листа београдских студената, када сам ја био гл. и одг. уредник ''Погледа'', тада студената КГ универзитета. Пошто је вредан и предузимљив, он је уједно био и један од колпортера ''Студента'', на почетку Кнез Михаилове улице. Тако, кад смо и ми кренули у експанзију, 1989, узео је да продаје и ''Погледе''. Био је то октобарски број 1989, који смо први штампали у великом тиражу - 15.000 промерака. Тада смо се упознали. Памтим овај догађај јер сам први пут видео да се ''Погледи'' масовно продају, био је ред. Продавао је и ''Студент'' и ''Погледе'', који су ишли много боље, па их је он, без комплекса, много више и нудио. То му је замерио један професор БГ универзитета, кад је дошао на ред да купи, а он му рече да су ''Погледи'' бољи. Кад гомила новина дође до пред крај, Душан ми рече: ''Продај ти, ја ћу да скокнем да донесем још''. Тако сам први и једини пут био колпортер.
Одговори

(21-01-2020, 06:46 PM)Бенито Пише:  А онда се појавила и Председник скупштине Србије, лично, иако је најавила да тог дана неће долазити. Тражила је реч по Повреди пословника. Том приликом, изјавила је да је документарни филм о генералу Михаиловићу одличан и да се она питала, она би дала свој лични новац да се тај филм сними.
Па, ја стварно не знам где су оволики званичници Републике Србије гледали филм Генерал Дража Михаиловић, пошто нико од њих, колико је мени познато, није био присутан ни на једној јавној пројекцији филма?
Такође, оволика похвала неког филма мислим да није виђена најмање четврт века, још од филма Подземље Емира Кустурице.
Стварно сам шокиран данашњим расправом у скупштини Србије о филму, јер до сада нигде у јавним гласилима блиским државним медијима нико није готово ни поменуо филм, а камоли га хвалио.
Почећу да гледам СКупштину.Баја
Купује се филм доста на сајту Вимео, а гледа се и ДВД.
Одговори

Па, ништа....
Пошто министар културе има дискреционо право макар за један филм да ургира при одлуци ФСЦ, Ти му се обрати за неки следећи филм.
Рецимо, о Калабићу... Сигурно ће бити одушевљен. Ваистину!
Одговори

Ја саветујем да се свим средствима бориш да бар трећина од осталих 99% људи из обе земље одгледа филм о Дражи. Није поента ићи даље ако оно предходно ниси завршио.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Био би субјективан када би написао да је квалитет овог филма главни разлог за овакве утиске. Они су, без све ове моје шале, заиста изгледали искрено. То је оно када су гледаоци, па макар били и политичари, толико потресени и ганути неким делом, да започну свађу прилично бизарне садржине о томе ко је први гледао филм.
Међутим, поред квалитета, круцијални догађај била је промоција филма у Бањалуци. И ту се онда намећу два закључка. Први је да је филм добио легитимитет оног тренутка када га је прихватила елита оног града, који је у пежоративном смислу важио за престоницу партизанског српства или који је баштинио основне идеје титоистичке епохе, а чију већину становништва чине Срби. С тим у вези, додао бих да је Српска православна црква умногоме отворила или макар отшкринула врата у тој средини да људи временом постану отворенији за овакав садржај, који је и за самог аутора у неким тренуцима био више него инспиративан.
Други утисак је да је данашња српска политичка елита окренута према Бањалуци и да од ње очекује да јој пружи "верификацију" сопственог односа према националној историји и сопственом идентитету.
Одговори

(21-01-2020, 11:54 PM)Перун Пише:  Ја саветујем да се свим средствима бориш да бар трећина од осталих 99% људи из обе земље одгледа филм о Дражи. Није поента ићи даље ако оно предходно ниси завршио.

Делим исто мишљење.
Одговори

(22-01-2020, 07:02 PM)Александар Динчић Пише:  
(21-01-2020, 11:54 PM)Перун Пише:  Ја саветујем да се свим средствима бориш да бар трећина од осталих 99% људи из обе земље одгледа филм о Дражи. Није поента ићи даље ако оно предходно ниси завршио.

Делим исто мишљење.
То не може без РТС-а.
Одговори

(22-01-2020, 07:02 PM)Александар Динчић Пише:  Делим исто мишљење.

Ја нe делим, ни то, ни сва претходна која су написана,изузев да је филм одличан.Џаба вам сва прича све ће то "српски" дип стејт да заустави оличен у вампирским ликовима спс-a и субнора.Фасцинирате ме вашим мишљењима и уверењима како нешто може да се промени у скупштини јер је неки бивши радикал нешто рекао а подржало га још пар њих.Док год постоје СПС,Субнор и калемарски сестрић од тога нема ништа. Када буду одбачени на маргину друштва а власт узме неко ко није Ђилас,Борко тупавко, Двери и слични медиокритети е онда се можете надати нечему. Дотле тражите пољске и чешке телевизије или купујте филмове од Милослава и ћутите.Није ово време за утопистичке халуцинације.

А сам Милослав каже да ништа не може без РТС. И у праву је.РТС је највећи британски експонент у Србији а Британци највећи противници Михаиловићеве приче и деловања, као и највећи противници свих оних
који о Дражи имају добро мишљење.Многе су Британци зауставили у откривању истине а предњачили су у уништавању две странке у Србији које би ово погурале без проблема (СПО и ДСС).

п.с. Овим Слобистима "четницима" са форума најтеже пада што је у време, две претходно наведене странке,на Равној гори одржаван државни скуп.Што тај скуп под државним окриљем не организују ови којима се филм свиђа толико да га провлаче по скупштини?Па зато што су јајаре и фуњаре и зато што ће за потребе дневне политике да провуку било шта кроз ту скупштину само да изнађу нов начин за замајавање овог замлаћеног народа.
Одговори

(22-01-2020, 07:27 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(22-01-2020, 07:02 PM)Александар Динчић Пише:  

Делим исто мишљење.
То не може без РТС-а.

А да прво дајете на некој локалној телевизији коју преносе кабловске телевизије или има дозволу за више предајника у Србију?
Одговори

Даће он, кад они навикну да не могу ништа да добију бадава.
Одговори

(24-01-2020, 08:35 PM)пек. Пише:  А да прво дајете на некој локалној телевизији коју преносе кабловске телевизије или има дозволу за више предајника у Србију?

Ни са овом констатацијом не могу да се сложим јер је то обарање критеријума као и кредибилитета и квалитета филма.Тим путем ћете стићи до радио драме.Знаш оно"...па добро нека иде глас наратора на радију Доња Врљика,а слушаоци нека замисле слику...".Или национална фреквенција или ништа.Може ово макар на РТС 2 или на РТС 3 без икаквих проблема.Само што британо комунци не дозвољавају.А они који би то требало да откупе и пусте,слушају претходно наведене а не гледаоце.
Одговори

Филм ''Дража'' у биоскопима:
- Угљевик, 13. фебруар, 18 х
- Приједор, 19. фебруар, 19 х
Улаз бесплатан.

[Слика: Plakat-Ugljevik.jpg]

[Слика: Plakat-Prijedor.jpg]
Одговори

[Слика: 87192447-721255361746535-3306479919990571008-n.jpg]gif upload

[Слика: 86501797-187404805861358-4135479990475030528-n.jpg]upload facebook picture

Филм “Генерал Дража Михаиловић“ у пуној сали позоришта у Приједору

Пред више од 350 посјетилаца, 19. фебруара 2020, у Позоришту “Приједор“ одржана је пројекција филма „Генерал Дража Михаиловић“. Након 75 година од завршетка Другог свјетског рата, по први пут се у српском Поткозарју чула и друга страна истине о Равногорском покрету и Генералу Драгољубу Дражи Михаиловићу.
Симболично, рушећи наметнуто једноумље проговарамо о „табу“ темама. Искрено и отворено о свим српским проблемима. Уједињено ка постављеном циљу – бољи, поштенији, уједињенији и српскији Приједор. Уз велику захвалност грађанима Приједора!

Уједињена Српска Приједор
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним