21-01-2020, 11:03 PM
Помислио сам у једном моменту да ће да изгласају штафету и одреде ко ће да је однесе Милославу. 

(21-01-2020, 05:40 PM)Бенито Пише: Милославе, нисам знао да си постао омиљени филмски редитељ Српске радикалне странке. Два посланика су данас у Скупштини, поводом новог закона у култури, напали министра због рада Филмског центра Србије. Расправа се распламсала, па су посланици СРС као пример узели документарни филм о Дражи Михаиловићу (нису поменули аутора) који није добио новац за филм, јер су прогласили сценарио за недовољно добар, а тај филм је, касније, када је филм ипак урађен, добио годишњу филмску награду управо за сценарио.1. Јесте. И сценарио и режију и све редом.
Министар Вукосављевић је рекао да зна за тај случај, да је сценарио за тај филм врхунски, и да је шокантно да је ФСЦ оценио сценарио као лош.
Дакле, следе два питања:
1. Да ли је Теби икада ФСЦ оценио сценарио као лош?
2. Када си постао члан Српске радикалне странке?
(21-01-2020, 06:46 PM)Бенито Пише: А онда се појавила и Председник скупштине Србије, лично, иако је најавила да тог дана неће долазити. Тражила је реч по Повреди пословника. Том приликом, изјавила је да је документарни филм о генералу Михаиловићу одличан и да се она питала, она би дала свој лични новац да се тај филм сними.Почећу да гледам СКупштину.
Па, ја стварно не знам где су оволики званичници Републике Србије гледали филм Генерал Дража Михаиловић, пошто нико од њих, колико је мени познато, није био присутан ни на једној јавној пројекцији филма?
Такође, оволика похвала неког филма мислим да није виђена најмање четврт века, још од филма Подземље Емира Кустурице.
Стварно сам шокиран данашњим расправом у скупштини Србије о филму, јер до сада нигде у јавним гласилима блиским државним медијима нико није готово ни поменуо филм, а камоли га хвалио.
(22-01-2020, 07:02 PM)Александар Динчић Пише: Делим исто мишљење.
(22-01-2020, 07:27 PM)Милослав Самарџић Пише:(22-01-2020, 07:02 PM)Александар Динчић Пише:То не може без РТС-а.(21-01-2020, 11:54 PM)Перун Пише: Ја саветујем да се свим средствима бориш да бар трећина од осталих 99% људи из обе земље одгледа филм о Дражи. Није поента ићи даље ако оно предходно ниси завршио.
Делим исто мишљење.
(24-01-2020, 08:35 PM)пек. Пише: А да прво дајете на некој локалној телевизији коју преносе кабловске телевизије или има дозволу за више предајника у Србију?