Поруке: 563
Теме: 1
Придружен: Jul 2013
Углед:
98
Да, фанатизам Википедија комуниста који опстаје захваљујући обилатом финансирању из џепа пореских обвезника ... Нешто слично попут данашњих СНС-ботова, па учили су ови од најбољих!
Иначе, увек ми је било интересантно како заступницима идеологије која се залаже за свеопште укидање новца и приватне својине никада није фалило ни једног и другог, нити су били гадљиви ни на једно ни на друго.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
(Последња измена: 04-10-2017, 10:05 PM од
Felix.)
Поруке: 3,187
Теме: 51
Углед:
372
(04-10-2017, 08:44 PM)Милослав Самарџић Пише: Више пута сам писао о монополу комуниста, и на енглеској Википедији када је реч о Другом светском рату.
Да ли је у питању монопол, или им је то и даље званична "политика", питање је...
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Поруке: 11
Теме: 0
Придружен: Mar 2017
Углед:
0
Много сам тога сазнао на википедији али не разумем сајт на коме свако може да пише шта хоће и да се документи разликују на сваком језику. Некад кад гледам нешто везано за историјске теме прочитам прво на нешем ,а онда уђем и на "хрватски" тек онако из радозналости и онда сам у дилеми да ли ту пише свако и свашта или се располаже неким чињеницама. Свакако да сте у праву кад кажете да и на нашој пишу одређени људи и да има неистина. Велики је то проблем јер википедија не само да је заменила енциклопедије и књиге него је и приступнија и много се више користи у данашње време.
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
(05-10-2017, 11:15 PM)posmatrač Пише: (05-10-2017, 07:44 PM)Александар Стефановић Пише: Много сам тога сазнао на википедији
У том и јест ствар. Нуде много корисних информација и онако уз пут уваљују своју пропаганду.
Тако то функционише, "само да се власи не досјете" што би рекли овдје.
Ја када се расправљам са странцима и понудим аргумент они ми одговоре са "ево на википедији пише да су Срби кољачи и сл.
Јаим договрим колико бре имате година и школико школа сте завршили и колико је Гугл да само цитирате викепедију.
Викепдија је добра када немаш појма о теми. Нпр.. шта је шасија на аутомобилау и ли тако нешто.
Поруке: 3,187
Теме: 51
Углед:
372
(06-10-2017, 05:27 PM)posmatrač Пише: Шта значи тражи се извор? Да аутор то више онако, без озбиљног извора?
Баш тако.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Поруке: 457
Теме: 1
Придружен: Feb 2021
Углед:
64
У суштини је битно да вас администратори готиве. Сви остали корисници могу да враћају или поништавају ваше измене, али то можете и ви. Проблем је када настану уређивачки ратови, али делује ми да се Википедија мало поправила у последње време. Према томе, мислим да чланови овог форума могу да крену у измене и допуне Википедије.