Оцена Теме:
  • 10 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КОМУНИСТИЧКИ ЗЛОЧИНИ

Олош неопевана, али морам опет да дам једну примедбу, мада се максимално трудим да не коментаришем шта ради Горан Давидовић.
Дакле, ова "инстаграм историографија" је нова дисциплина у историјској науци и она не може а да не пожели извор типа Миломир Марић. Не треба хиљадити пут наглашавати да су новине погрешан извор, а проудбашке новине најгори извор.
Знам причу око Петра Вујовића одлично. Грешка је што овде нису коришћени извори друге стране, односно сељаци из Трнаве који много знају о овоме. То један проблем.
Друго је што је Ратко Дражевић био велики зликовац, што није ни крио при крају живота, а овде увлачи Минића, Стамболића и Грковића. Нису они ништа мањи зликовци од њега, али овде је искључиво Дражевић одлучио да се убаце бомбе у кућу баш Петра Вујовића. Наиме, Дражевић није знао да је Вујовић жив, односно био је убеђен да је њега однела Босанска Голгота. Дражевић је био сексуални манијак првог реда и покушао је да се докопа Петрове жене као неке врсте трофеја, што је чинио у много случајева. Она се мученица успела одбранити од будале, што он није могао да јој опрости. Када су доносили одлуку да заплаше јатаке убацивањем бомбе у кућу, Дражевић је као шеф обласне Озне одлучио да то буде кућа Петра Вујовића, говорећи овој тројици да је то кућа јатака, а није била, јер су четници ретко свраћали у куће где има деце.
Тако да је за убиство породице Петра Вујовића превасходни кривац Ратко Дражевић, зато што је био манијак. Иначе, тај вишеструки убица и ратни злочинац и даље је, и после смрти, врло угледна историчарска личност у нашим "интелектуалним круговима". Онај удбаш из романа Слободана Селенића "Убиство с предумишљајем"- Крсман, "који је убио хиљаду људи и спавао са хиљаду жена" или онај "што прди у цркви, општи са козама, спава са рођеном сестром..." заправо је рађен по лику Ратка Дражевића.
ПС морао би да погледам, али мислим да је Петар Вујовић убијен у Котражи, а не у Вичи, али није велика грешка, и ако јесте, јер је то било на граници ова два села. Датум смрти је тачан.
Бог душу нека прости Петру Вујовићу и његовој мученичкој породици.
Одговори

Поново сам узео књигу "Горачићи у Другом светском рату" и цитирам:

"У атару села Виче, око 13 часова 24. новембра, погинули су: каплар Микан Микановић из Живице и потпоручник Новица Цогољевић (1915) из Губереваца. Истог дана на брду Раљевац код Криваче, комунисти су убили потпоручника Петра Вујовића (1903) из Трнаве."

Извор: Миломир/Станко Ракићевић, "Горачићи у Другом светском рату", стр. 284

Новица Цогољевић је погинуо тако што су га здружено напале јединице Прве југословенске бригаде, народне милиције и озне
Одговори
Question 

Тако је, тако је...
Ово је вички поп Недовић (такође страдалник од комуниста) записао у матичну књигу умрлих. И за све ове године једино ја погледао и преписао. Овај податак сам дао Станку да стави у књигу.
Кривача јесте део атара села Виче, која има највећи атар од свих села у срезу драгачевском.
Хвала на исправци, Митићу.
Одговори

За Дражевића си заборавио да напоменеш да је био директор филмског центра Авала, који је у његово време изнедрио филм "Марш на Дрину". Ваљда га гризла савест, подмукли насртај на Тита, шта већ...
Одговори
Video 

Рачунам да се Дражевићева послератна биографија зна, па да не трошимо овде место за то. Што се тиче филма "Марш на Дрину", он је то одрадио за његовог друга Крцуна, који се није напрасно сетио да је Србин, како се то сада тумачи, него је био пион у игри стварања Србина-комунисте и читавог једног таласа у потоњој српској култури, која је имала за задатак да се створи нова српска нација чији је комунистичка револуција у Другом светском рату само један интегративни фактор, а не разграђујући што је у ствари била.
Зато се ја, ваљда редак случај у Срба националиста, уопште не одушевљавам тим филмом. Јер знам врло добро чему је требало да послужи.
Одговори

Ћерка пуковника Кесеровића на годишњици помена жртвама комунистичког терора у Лисичјем потоку сведочи о судбини породице по доласку комуниста:

https://www.facebook.com/Ravnogoracsj/vi...146981591/

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(08-11-2020, 08:20 PM)Перун Пише:  Ћерка пуковника Кесеровића на годишњици помена жртвама комунистичког терора у Лисичјем потоку сведочи о судбини породице по доласку комуниста:

https://www.facebook.com/Ravnogoracsj/vi...146981591/

Официри војске Србије присутни на помену. Smile
Одговори

КЋЕРКА ВОЈВОДЕ КЕСЕРОВИЋА: Још увијек нема слободе!

https://slobodnahercegovina.com/kcerka-v...a-slobode/
Одговори

Само да подсетим ове млађе да је овде присутни Милослав Самарџић направио и објавио разговор са ћерком војводе Кесеровића још 1990. године.
Дакле, пре ТРИДЕСЕТ ГОДИНА!!!
Требало је да се распадне Југославија, да нестане комунизам, братство и јединство, самоуправљање, ЗУР, Милка Планинц, адмирал Мамула, генерал (нисам ја за тебе генерал, него Никола) Љубичић, Добрица Ћосић, Петар и Иван Стамболић, Слободан и Мира Марковић, да занемоћа чак и деда Мићун, па да се великани српске историографије скупљени с коца и конопца у фамозну организацију прозаичног, али тачног назива ИСИС,сете да разговарају са ћерком једног од најважнијих команданата Југословенске војске под командом ђенерала Драже Михаиловића.
У међувремену, до дана данашњег, настављају да опањкавају друге ћерке, попут ћерки Драже и Николе,настављајући да шире титоистичке небулозе...
Једном речју, баш се нашао ко ће да прича о злочинима комуниста-титоиста по освајању Србије.
Одговори

(13-11-2020, 12:46 AM)Бенито Пише:  Само да подсетим ове млађе да је овде присутни Милослав Самарџић направио и објавио разговор са ћерком војводе Кесеровића још 1990. године.
Требало је да се распадне Југославија, да нестане комунизам, братство и јединство, самоуправљање, ЗУР, Милка Планинц, адмирал Мамула, генерал (нисам ја за тебе генерал, него Никола) Љубичић, Добрица Ћосић, Петар и Иван Стамболић, Слободан и Мира Марковић, да занемоћа чак и деда Мићун, па да се великани српске историографије скупљени с коца и конопца у фамозну организацију прозаичног, али тачног назива ИСИС,сете да разговарају са ћерком једног од најважнијих команданата Југословенске војске под командом ђенерала Драже Михаиловића.
У међувремену, до дана данашњег, настављају да опањкавају друге ћерке, попут ћерки Драже и Николе,настављајући да шире титоистичке небулозе...
Једном речју, баш се нашао ко ће да прича о злочинима комуниста-титоиста по освајању Србије.

Ако си им рек'о.Баја
Одговори

(13-11-2020, 12:46 AM)Бенито Пише:  Само да подсетим ове млађе да је овде присутни Милослав Самарџић направио и објавио разговор са ћерком војводе Кесеровића још 1990. године.

Мислим, да није био интервју са Кесеровићевом ћерком, већ са сином његовог брата.
Одговори

Био је са Кесеровићевом ћерком и сином.
Одговори

Чак и Адмирал заборавио. Smile
Одговори

(02-11-2020, 10:33 PM)Бенито Пише:  Грешка је што овде нису коришћени извори друге стране, односно сељаци из Трнаве који много знају о овоме. То један проблем.

Исказе очевидаца црв(ени)историчари називају "бабалогијом" и сматрају их неприхватљивим.
С друге стране, изјаве или записи другова и другарица су апсолутно тачни и у њих се несмије сумљати, а камо ли провјеравати!
За црвисторичаре, истина се може рећи само у условима вербалног деликта.Скојевац
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним