Оцена Теме:
  • 10 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КОМУНИСТИЧКИ ЗЛОЧИНИ

ЗАХТЈЕВ ЦРНОГОРСКИХ КОМУНИСТА НА ВЕЛИКОЈ ПОДГОРИЧКОЈ СКУПШТИНИ КОЈА ЈЕ УЈЕДИНИЛА ЦРНУ ГОРУ И СРБИЈУ 1918. ГОДИНЕ

Из књиге доцента др. Александра Стаматовића ''Истина о Подгоричкој Скупштини'', Подгорица 2008. године:
''Посланици социјалистичке орјентације, поднијели су Скупштини у Подгорици документ од осамнаест тачака, од којих неке садрже жељу за испуњењем чисто социјалног програма. Неке од тачака показују њихова чисто атеистичка увјерења. Најочигледнија је тачка тринаест, која гласи: “13. Да ова Велика Народна Скупштина све цркве и манастире сведе у ранг капела. Даље, да нареди да се закопају у земљи сви суви људски лешеви, који још и данас постоје у манастирима, под именом чудотвораца, тако да се на тим остацима једном изврши сахрана и да се народна свест ослободи од притиска вековних верских заблуда. Лица, пак, која су до данас живела обављајући црквени, верски церемонијал, имају се запослити у грађанској служби уколико би била за исту способна.“ Поред овога, тачком једанаестом, ови посланици (Милан Терић, Милош Јовановић и Миљко Булајић), захтијевали су конфискацију свих добара које је посједаовао краљ Никола Петровић, као и конфискацију свих црквених и манастирских добара.(8) Имовина краља Николе је конфискована, док већина других захтјева ових посланика није усвојена. Прва двојица потписаних, неколико мјесеци касније, већ у прољеће 1919. године, приступили су Социјалистичкој радничкој партији Југославије
(комуниста), која је 1920. године промијенила име у КПЈ. Дио њихових захтјева, који се тиче конфискације црквених и манастирских добара, у највећој мјери је остварен 1945. године, када су комунисти у Црној Гори и Југославији освојили власт.''

Иронично, један од горе поменутих, Миљко Попов Булајић, био је син свештеника из огранка породице Булајић из Вилуса, који носе призив ''Поповићи'', јер је у њиховој породици било шест генерација свештеника. Миљков отац поп Стеван Савин Булајић био је и четни официр црногорске војске, истакао се у многим биткама, више пута рањаван, а остао је и без десне руке на бојишту. Миљко је као војник учествовао у борбама црногорске војске у Великом рату, по паду Црне Горе интерниран је у логор Болдогасоњ из кога се враћа 1918. године. Прије рата одселио је за Сарајево, да би 1941. опет избјегао у Вилусе. Граховски комунисти убили су му пет сестрића Ковачевића из Подбожура (Никшић, ЦГ), од којих је само један био ожењен и његова жена је убијена заједно са њима. Миљко се тада дистанцирао од комуниста, чак је једном приликом покушао да убаци бомбу ''крагујевку'' у кућу у којој је Сава држао састанак, али је у томе српијечен. У рату је покушао и самоубиство из пиштоља, али је и то неким случајем преживио. Пред крај живота опет се кажу вратио Богу и говорио је да га ни мртва не носе преко Грахова, знајући какав су злочин његова браћа комунисти направили у том мјесту. Миљков син је режисер Вељко Булајић, коме имамо ''захвалити'' јер је кроз своје филмове сатанизовао четнике, односно српски народ.
Одговори

ЦГ радио ,,Дан" јавља да је откривена масовна гробница из периода ДСР у околини Никшића.

Зна ли се нешто о овоме?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(26-02-2018, 09:47 AM)Перун Пише:  ЦГ радио ,,Дан" јавља да је откривена масовна гробница из периода ДСР у околини Никшића.

Зна ли се нешто о овоме?
Ништа није наново откривено, зна се одавно за ту јаму, ако на то мислиш. То је такозвана ''Котор Јама'' у Дубрави, Горње Поље код Никшића. Него су сада мислим спустили камеру или тако нешто и снимили људске скелете на дну јаме.
Одговори

Дај неки линк да видимо слике. Када су убијени ти људи?
Одговори

Да, Котор код Никшића.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Vij...2018-02-27
(27-02-2018, 05:54 PM)Милослав Самарџић Пише:  Дај неки линк да видимо слике. Када су убијени ти људи?
http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Vij...2018-02-27
Одговори

Мајор Озне о злочинима у Београду 1944/45. год.

http://www.anfor.org/major-ozne-o-zlocin...94445-god/

Мрачна тајна Србије: Пасја гробља жртава комунизма!

http://ovsishte.com/pasja-groblja-srbija/
Одговори

https://www.in4s.net/promovisana-knjiga-...-cosovica/

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ниста без Киковића,иѕ Берана,још чувам Србобране његове.Сјајан лист беше.Сада иѕдају Глас Холмије.Доста раѕобличио комунисте и њихово деловање против Васојевића.
Одговори

(27-02-2018, 05:54 PM)Милослав Самарџић Пише:  Дај неки линк да видимо слике. Када су убијени ти људи?

https://www.in4s.net/gornjepoljski-crkve...tkrio-dan/

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Комуниѕам или пакао у Црној Гори.Чини ми се да се ово село ту помиње.Доста ствари је ту документовано,са фотографијама.
Одговори

(05-03-2018, 08:09 PM)ексрежисер Пише:  Комуниѕам или пакао у Црној Гори.Чини ми се да се ово село ту помиње.Доста ствари је ту документовано,са фотографијама.
То је репринт оригинала, који је излазио уз ''Глас Црногорца'' од 1941. до 1943. године. Имам ту књигу и заиста је то једно језиво свједочење писано у том времену када су се злочини дешавали, документовано заплијењеним партизаским документима, као и пресудама војних судова, а и фотографијама убијених, али и партизанских зликоваца.
Одговори

(05-03-2018, 08:57 PM)Вук92 Пише:  
(05-03-2018, 08:09 PM)ексрежисер Пише:  Комуниѕам или пакао у Црној Гори.Чини ми се да се ово село ту помиње.Доста ствари је ту документовано,са фотографијама.
То је репринт оригинала, који је излазио уз ''Глас Црногорца'' од 1941. до 1943. године. Имам ту књигу и заиста је то једно језиво свједочење писано у том времену када су се злочини дешавали, документовано заплијењеним партизаским документима, као и пресудама војних судова, а и фотографијама убијених, али и партизанских зликоваца.
Серију записа о комун.злочинима који ће бити објављени у часопису Пакао или комунизам у Црној Гори, у издању Гласа Црногорца са Цетиња, припремио је Стеван Рајковић. Он ће у емиграцији, на исту тему, писати под псеудонимом Стеван Ј. Вучетић Аргус. Стеванов син је Милутин,р.1928, ученик гимназије, погинуо под Острогом, са Ђукановићем, Станишићем и осталима, 1943.
Одговори

Tako je,ѕаиста непроцењиво сведочанство једне крваве епохе.Моѕда уѕ Џомићеву књигу о страдању свештенства спц,највећа ѕбирка сведочанства о ѕлочинима комуниста у Црној Гори.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним