Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Аутопут- симбол развитка
#15

(25-10-2017, 10:01 AM)luka.luke Пише:  
(24-10-2017, 10:13 PM)Милослав Самарџић Пише:  А што иде на Добој, зар не треба на Модричу?
Колико знам, Добој - Модрича је на коридору 5Ц (аутопут море-СА-ДО-Модрича- прелаз на сави код Свилаја- Осијек-Мађарска), негдје око Вукосвља (Оџак) је одвајање за Брчко и даље за БГ. Значи овај дио Добој-Модрича је обухваћен заједнички БЛ_БГ и 5Ц, није то много даље него да се радило Прњавор-Дервента - Модрича.

Све у свему БЛ -БГ је паралела аутопуту ЗГ-БГ, (који јесте међународни коридор) и не видим ко ће се њиме возити, болесници на лијечење, навијачи на утакмице и још по неко. Да сви идемо за БГ сваки дан, то је мало за аутопут

Кад се заврши БЛ-Добој, прво ће радити БЛ - Мркоњић, коме бог зна, то је паралела аутопуту хрватском Карловац - Сплит (који је нерентабилан, осим у љетном периоду и размишља се о његовом затварању у већем дијелу године). Већ је изграђен БЛ-Грдаишка, али хрвати ни да чују за изградњу моста и дијела кроз Хрватску до аутопута БГ-ЗГ, нису ни луди.
Но, не сикирам се за изградњу аутопутева у РС док је наш ОН на власти, јер их гради његова фирма, замислите да стане хиљаде машина и камиона. Губи изборе у трену.

Турска је расположена да финансира брзи пут Сарајево - БГ, тражи се траса, свак навија на своју страну, једни хоће преко Тузле, други преко Романије на Зворник, трећи преко Праче на Вишеград и Ужице, четврти преко Романије на Ужице. Чини се да ваш ОН гура причу на Ужице
Сада је мало промет путем Бијељина - Бањалука, али пре 10-15 година била је велика гужва. Претпостављам да сада многи користе аутопут кроз ХР, да зато нема гужве. Али кад се заврши овај аутопут, вратиће се они доле.
Одговори
#16

Хоће се вратити и опет ће бити недовољно саобраћаја за голо одржавање аутопута.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним