Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Доста је било

(17-10-2018, 03:49 AM)Небојша Пише:  http://dostajebilo.rs/blog/2018/10/16/sa.../?lang=cir

Кажу нам зли језици да Косово је пропало.
Неверни и слаби кажу Косово је готово.
… Зар је битно да ли сам с Метохије ил’ с Дорћола
Београдски синдикат и Траг – Догодине у Призерну

Матија Бећковић: Ако Косово није наше, зашто од нас траже да им га дамо? Ако је њихово, зашто га отимају? А ако већ могу да га отму, не знам што се толико устручавају?

Грађане Србије власт сада већ практично дневно бомбардује порукама о томе да је Косово изгубљено, да нам прети најезда Албанца на Врање, да нам је Косово камен око врата и да ће нам, ако га “одсечемо”, процветати ЕУ руже. Зашто власт шири овакву пропаганду и да ли она има икакве везе с истином?

Немачка управља Балканом већ дуже од 10 година. Америчке демократе су доласком Обаме и Хилари Клинтон на власт Меркеловој препустиле Балкан као немачку сферу утицаја. За тих 10 година, цео Балкан се убрзано кретао ка простору јефтине радне снаге, с послушним аутократама на власти, медијским мраком и укидањем владавине права. За све ово што нам се дешава, ЕУ бирократе, пре свих Немачка која доминира у ЕУ, нам говорe да “Србија иде у добром правцу”. Без подршке Немачке и ЕУ, Вучић би пао с власти.

Један од главних политичких циљева Немачке је потписивање правно обавезујућег споразума између Србије и Косова. Један од најважнијих разлога који наводе је да Србија нема дефинисане границе и да њен Устав не важи на целој територији.

Србија треба овај аргумент да склони са стола и то се може једноставно и елегантно решити Законом о Косову и Метохији. Основ за нацрт закона који предлаже ДЈБ је пресек Устава Републике Србије и Резолуције 1244. Модел решења је однос Данске и Фарских острва. Данска је део Европске уније и у свом саставу, у складу са својим Уставом, има Фарска острва која себе сматрају независном државом и која нису део ЕУ.

Грађани Фарских острва немају погодности данског пасоша нити могућност да се сматрају држављанима ЕУ, па чак ни држављанима Данске, имају свој устав, своју химну, своје име,своју фудбалску репрезентацију и телефонски број, доносе своје законе, на референдуму су се још одавно изјасили за независност, али их Данска сматра својом локалном самоуправом. Фарска острва немају столицу у Уједињеним нацијама. Нико због овога не прозива Данску да је “замрзла конфликт”. Исто решење смо предложили за КиМ.

Доношењем овог закона Србија може, без промене Устава, поштујући Резолуцију 1244, даподведе Косово и Метохију под свој уставно-правни поредак. Сагласност Албанаца за овоније потребна. Закон одређује сва питања, од држављанства и личних карата, до поделе/територијалне организације КиМ, Заједнице српских општина, статуса четири општине на северу Косова, сва пореска питања, питања пензија и социјалне заштите, образовања, чланства у међународним организацијама, спортским организацијама, итд.

Закон дефинише и платформу за даље преговоре са Приштином око свих преосталих спорних питања, као што су питања српске културне баштине, имовине и територијалне организације покрајине. Једино ово и може бити тема преговора. О столици Косова у УНне може бити речи. КиМ је саставни део Србије са најширом аутономијом и тако ће иостати док год је Резолуција 1244 на снази, без озбира на то колико земaља је одлучило да призна власт у Приштини као државу.

ДЈБ је текст нацрта овог закона упутио Влади, председнику, председници Скупштине, релевантним политичким странкама, САНУ, СПЦ и и другим релевантним организацијамаи појединцима у друштву, уз позив за учешће у унутрашњем дијалогу о КиМ да својим сугестијама допринесу изради коначног предлога закона, пре него што га посланичка група ДЈБ упути у скупштинску процедуру.

Геополитика се променила. Из Вашингтона дувају неки други ветрови. Амерички интереси су се променили. Од пријатеља, ЕУ и Немачка су постали непријатељи. ЕУ пројекат је отишао у правцу немачке доминације. Крије се да се и грађани Косова исељавају и да је њихов број данас мањи од 700.000. Србија треба да вуче мудре, разумне и умерене потезе. Први од њих је да законом реши сва спорна питања која муче грађане и омогући нормалну сарадњу с властима у Приштини. Јер они овако постају саставни део уставно-правног поретка Србије.

Поред овог закона, Србија би требало да повуче још један важан потез: да одустане од пута у ЕУ и као стратешки циљ постави чланство у ЕФТА заједно са Норвешком,Швајцарском и Исландом. Оваква ЕУ која подржава аутократе никоме није потребна, па ни грађанима ЕУ. Немачка неће пустити Вучића низ воду чим “заврши” Косово. Немачкој треба баш овакав Балкан какав је данас и баш оваква Вучићева Србија. Зато га и подржавају.

Ауторски текст за НИН Саше Радуловића,
шефа посланичке групе ДЈБ и председника Програмског савета ДЈБ

Не могу да верујем да је то Саша Радуловић написао а још евро талибански НИН то објавио.
Одговори

(17-10-2018, 07:51 PM)Ултрадесничар Пише:  Не могу да верујем да је то Саша Радуловић написао а још евро талибански НИН то објавио.

Па то је зато што имаш неко предубеђење о њему. ДЈБ је сада на линији против уласка у ЕУ.

Укратко, хоће да искористе Трампову администрацију и Брегзит да се ископрцамо колико можемо из немачке зоне утицаја:

http://dostajebilo.rs/blog/2018/09/05/s-.../?lang=cir

САД је ушао у сукоб са Немачком јер је немачка ЕУ евром почела да угрожава светску доминацију долара.

ЕУ пројекат је кренуо у погрешну страну и уместо европских вредности којима се надају грађани Србије, постао полигон за немачку доминацију. Немачки интереси на Балкану нису европске вредности и уређен систем, већ јефтина радна снага и аутократе на власти. Вучић је протагониста те немачке политике и зато га безрезервно подржавају, иако краде изборе, пљачка Србију, уништава њене институције, разара владавину права, уводи потпун медијски мрак.

Због свега тога, интереси Немачке су супротни интересима Србије. Никада нисмо били савезници, нити ћемо то бити.

САД нису сила добра у свету. Они су нас и бомбардовали. Важно је рећи да је то била Клинтонова политика. САД су само светска сила чији су се интереси поново поклопили са интересима Србије. Ваља нам то препознати.

Интерес САД више није Косово. Њихов интерес је прекид немачке доминације у Европи. Интерес Србије да изађе из канџи Немачке се поклопио са интересима САД. То они наравно знају. Зато су и покренули кампању да нас подсете да смо били савезници у два светска рата. Нису рекли против кога, али ваљда толико знамо и сами. Сада би, наравно, да заборавимо и бомбардовање. Ми то свакако нећемо заборавити, али то не треба да нас спречава да препознамо шта нам је данас у интересу.

САД је пласирала идеју о подели како би минирала Бриселске разговоре које гура Немачка. И успели су. Ако ништа друго, можемо да препознамо да нам је то у интересу. САД напада принцип непроменљивости граница јер тиме жели да разбије Немачку политику.

У току је сукоб завађених западних сила за доминацију. Сукоб између САД и Немачке. Србија никада није морала да бира између Запада и Русије, али је два пута морала да бира између завађених западних сила. Русија такође. Интерес Србије је да изабере страну. Ако је не изабере, остаће на страни Немачке где су је Вучић и Тадић и довели.
Одговори

(19-10-2018, 12:43 AM)Небојша Пише:  
(17-10-2018, 07:51 PM)Ултрадесничар Пише:  Не могу да верујем да је то Саша Радуловић написао а још евро талибански НИН то објавио.

Па то је зато што имаш неко предубеђење о њему. ДЈБ је сада на линији против уласка у ЕУ.

Укратко, хоће да искористе Трампову администрацију и Брегзит да се ископрцамо колико можемо из немачке зоне утицаја:

http://dostajebilo.rs/blog/2018/09/05/s-.../?lang=cir

САД је ушао у сукоб са Немачком јер је немачка ЕУ евром почела да угрожава светску доминацију долара.

ЕУ пројекат је кренуо у погрешну страну и уместо европских вредности којима се надају грађани Србије, постао полигон за немачку доминацију. Немачки интереси на Балкану нису европске вредности и уређен систем, већ јефтина радна снага и аутократе на власти. Вучић је протагониста те немачке политике и зато га безрезервно подржавају, иако краде изборе, пљачка Србију, уништава њене институције, разара владавину права, уводи потпун медијски мрак.

Због свега тога, интереси Немачке су супротни интересима Србије. Никада нисмо били савезници, нити ћемо то бити.

САД нису сила добра у свету. Они су нас и бомбардовали. Важно је рећи да је то била Клинтонова политика. САД су само светска сила чији су се интереси поново поклопили са интересима Србије. Ваља нам то препознати.

Интерес САД више није Косово. Њихов интерес је прекид немачке доминације у Европи. Интерес Србије да изађе из канџи Немачке се поклопио са интересима САД. То они наравно знају. Зато су и покренули кампању да нас подсете да смо били савезници у два светска рата. Нису рекли против кога, али ваљда толико знамо и сами. Сада би, наравно, да заборавимо и бомбардовање. Ми то свакако нећемо заборавити, али то не треба да нас спречава да препознамо шта нам је данас у интересу.

САД је пласирала идеју о подели како би минирала Бриселске разговоре које гура Немачка. И успели су. Ако ништа друго, можемо да препознамо да нам је то у интересу. САД напада принцип непроменљивости граница јер тиме жели да разбије Немачку политику.

У току је сукоб завађених западних сила за доминацију. Сукоб између САД и Немачке. Србија никада није морала да бира између Запада и Русије, али је два пута морала да бира између завађених западних сила. Русија такође. Интерес Србије је да изабере страну. Ако је не изабере, остаће на страни Немачке где су је Вучић и Тадић и довели.

Ја бих најсрећнији био када би ово шти си написао било бар близу истини.

1) Пре су јуан, рубља, фунта... претња америчком долару него евро.

2) У праву си имам предубеђење у вези бившег Вучићевог министра Радуловића ( једино Бошко Обрадовић није имао предубеђење па је прошао катастрофално на београдским изборима с њим у колицији ).

3) Ти си препознао да су се интереси САД поклопили са интересима Србије. Грешиш ( можда мислиш што је летос амбасадор Скот рекао " Хвала Срби" или конгресмен Т. По затражио од Србије да се пронађе тело ђенерала Драже Михаиловића и..."свако чудо за три дана" ).

4) Надамо се у Трампа али после "хвала Срби" и кренула је амерички бој на Косову ( спот Амбасаде "ви сте онако велики па шта ће вам онда то Косово ) па изјаве " Косово је суверена и независна држава"( у време расправе у Приштини о формирању " Војаке Косова" ) ипрекјуче је последњих неколико минута на положају амбасадорке САД у УН Н. Хејли предала ген.сек. УН Гутерешу захтев да се укине УНМИК ( па ако Русија и Кина не дозвољавају да се укине Резолуција 1244 СБ УН онда да је "бар мало бушимо" мисле у Вашингтону).

5) Заборавих. Да би скренуо пажњу са "Војске Косова", која без озира на курчевите изјаве Албанаца неће се формирати док САД то не одобри, амбасадор Скот је почео поново да оптужује Србију " за активности руских шпијуна" у нашој земљи.

6) САД и ЕУ убацује Македонце у НАТО тако даћемо бити опкољени као између 2 светска рата.

Волео бих да си ти у праву а да ја грешим. Но, видећемо.
Одговори

Да не буде неспоразума, нисам ја оно написао, него Радуловић. Ја немам никакав став о томе, сем тога да би било лепо да је тако. Све је то рекла-казала, с тим што ДЈБ можда има неке боље информације, па тврде то што тврде.

Оно што је битно и зашто сам то поставио јесте тај врло јасан став око ЕУ и Косова. За Косово, поред оног закона што су предложили, чак и траже да се поништи Бриселски споразум ако се не успостави заједница српских општина у року од три месеца.

Све то је исправна политика.
Одговори

(19-10-2018, 05:59 AM)Небојша Пише:  Да не буде неспоразума, нисам ја оно написао, него Радуловић. Ја немам никакав став о томе, сем тога да би било лепо да је тако. Све је то рекла-казала, с тим што ДЈБ можда има неке боље информације, па тврде то што тврде.

Оно што је битно и зашто сам то поставио јесте тај врло јасан став око ЕУ и Косова. За Косово, поред оног закона што су предложили, чак и траже да се поништи Бриселски споразум ако се не успостави заједница српских општина у року од три месеца.

Све то је исправна политика.

Тачно. Небојша, ти си за ДЈБ ?
Одговори

(19-10-2018, 06:21 AM)Ултрадесничар Пише:  
(19-10-2018, 05:59 AM)Небојша Пише:  Све то је исправна политика.

Јесам.
Одговори

(20-10-2018, 03:56 PM)Небојша Пише:  
(19-10-2018, 06:21 AM)Ултрадесничар Пише:  
(19-10-2018, 05:59 AM)Небојша Пише:  Све то је исправна политика.

Јесам.

Поштено. Зашто да не вудем и ја. Ја сам гласао за СРС па после повратка Шешеља из Хашког казамата" не само да "Шеки" не планира да окупи патриотску опозицију него је одлучио да наплати деценије проведене у затворима зато што је био противник комуниста
( Сарајево , КП Зеница ), С.Милошевића ( Гњилане ) и САД ( Хашки трибунал ). Потпуно разумљиво али неприхватљиво за мене.

Онда сам гласао за Двери Српске и кад су били у коалицији са ДЈБ јер сам се надао да ће Бошко Обрадовић се удружити са патриотским партијама паимали они можда само само председника и секретарицу
( Драган Тодоровић и његова "Источна алтернатива" ). Али Бошко оде у коалицију која је сасвим супротна од програма Двери - "Савез за Србију".
Одговори

http://www.nacionalist.rs/2018/10/20/nar...-u-srbiji/
Одговори

(20-10-2018, 04:22 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  http://www.nacionalist.rs/2018/10/20/nar...-u-srbiji/

Где нађе Мирослава Паровића и његов лажни патриотски покрет да и даље манипулише народом по налогу његовог финасијера Вучића ? Шок
Одговори

Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

https://www.danas.rs/politika/djb-ostao-...g5iA_83R30

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Тоталан циркус. Као и увек, Удби је доста пар покварењака, остало могу да буду и корисни идиоти.

Просветар ће право да се потресе што му је Џасмина отишла из ДЈБ Креза

Оно што ми се не свиђа је што је Мирослава отишла. Прво, због способности. Она једино нешто и вреди од свих ових што одоше, сем донекле Павловића. Друго, због интегритета. Највише верујем Радуловићу, па њој.

Али пре мислим да су и она и Павловић отишли јер им се не свиђа ово тврдо око Косова и отклон од ЕУ. Значи другосрбијанци су мање-више очишћени из ДЈБ... само је питање 'оће ли то ДЈБ преживети.

Ће видимо на следећим изборима.
Одговори

Iskren da budem najjviše mi se od kada su ušli u skupštinu polčitički bili bliski DJB Radule i ekipa...

Međutim udba ne miruje, od kada su ušli u skupštinu imali su više pokušaja napada da se razbiju iznutra..

Prvo su otišla ona tri poslanika, pa su smenili Radulovića i stavili onog čiču što je jednom nogom u grobu, koji je bioo deo udbe da zabije kolac DJb i to su učinili..

Radule kao političar bez velikog iskustva ali od reči i dostojanstva i poštenja bez ijedne mrlje u karijeri nije trebao to da dozvoli...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним