Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

СНО - УСПОМЕНА НА КАШИКОВИЋА

Чек ако је тако како ти велиш за Радоњића Кавају који је био најближи пријатељ Кашиковића , Који им мотив био да убију Кашиковића ?

Мени се ове твоје писаније не уклапају никако у профил Николе Каваје...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(17-08-2019, 10:05 AM)Mekenzi Пише:  Чек ако је тако како ти велиш за Радоњића Кавају који је био најближи пријатељ Кашиковића , Који им мотив био да убију Кашиковића ?

Мени се ове твоје писаније не уклапају никако у профил Николе Каваје...
Не разумем питање.

Видиш ни мени се његова прича из филма "Ловац на Тита" никако не уклапа у његов профил. На страну што у свом стану, држи своју велику слику у униформи ЈНА, са црвеном петокраком на челу.

Каваја је био обична будалетина црногорска, то сви знају. Криминалац класични. Он је чак из оних крајева Црне Горе где и нема Срба, околина Цетиња, тамо је и сахрањен. А као он се побунио због тога што је Тито урадио нешто против Срба. Одувек је та његова прича била шупља и лажна.

Нисам прочитао књигу Михајла Шашијевића "Смрт мале американке српског порекла", тек сам пре недељу дана и чуо да постоји, али много интересантан опис књиге:

Ово двоструко убиство, дело брозовског исељеништва, израз дна српског друштва, није оно што сме да уђе у повест која би се оставила нашој деци. Одбегли од Броза, они су Броза носили собом. Сам злочин по себи је један од многобројних злочина над децом у брозовском времену. Као такав пре припада бројевима него неком посебном предмету истраживања.

Оно што овај злочин чини посебним је убиство мале невине девојчице, Иванке Милошевић, која је у време тог злочина, у време своје преране и насилне смрти, имала свега девет година. Њена глава је била размрскана, а тело избодено ножем.

То је што чини овај злочин посебним, чиме се овај злочин разликује од многобројних брозових злочина које је Броз донео сиротињи. Убијена је била девојчица. Невино дете је платило главом обрачун између једног надрилекара, једног несвештеника, неколицине беспосличара, промашених људи, једног ратног злочинца, друштвеног дна брозовог невремена, са благословом брозових дипломата.

После се наводи додуше да је организатор убиства брат мајке Иванке Милошевић, али интересантно питање ко су ови остали људи. Ко су несвештеник, неколицина беспосличара и ратни злочинац? Видећу да набавим ову књигу па ако закључим нешто интересантно поставићу овде.
Одговори

Таблоид почео да објављује изводе из књиге Шашкијевића "Смрт мале Американке српског порекла".

Један од цитата:

"Савест им је Броз узео, они људи више нису, они су биолошка творевина на сметњи људском роду.

Сенима мале Иванке, а неодговорном српству на срамоту, новим нараштајима Срба на упут да знају шта не смеју да чине, да знају да не смеју да следе пут својих очева, посвећујем ово дело.

Сузбијање злочинства неће бити постигнуто новцем, већим бројем редара, већим бројем судија и истражних власти. У основи питање злочинства је питање морала и оно тражи у бити духовно решење.

Рат са злочинством ће бити добијен само онда када се стање духова и дубоки осећаји људске душе измене, када истина постане саставни део нашег духовног живота, духовног живота нашег народа."

Ово је суштински тачно и сви то знамо и осећамо. То је земља и друштво у коме живимо, не знамо за ништа друго.

Иначе мање више тврди оно што сам ја логички закључио. СОПО је био огранак УДБ-е за Америку. На његовим темељима УДБ-а је касније формирала злогласни клан Америка.

Имена и презимена учесника убиства Драгише Кашиковића (по Шашкијевићу):

Непосредни учесници:

– Кајевски, Стојко (1936) – иницијатор злочина (познатији као Стојиљко Кајевић)

– Зечевић, Зоран (1956) – извршилац злочина, то јест убица.

– Николић, Ђорђе (1947) – организатор злочина.

– Сефер, Урош (1913-1985) – наручилац злочина и наредбодавац (Урош Сеферовић)

Посредни учесници:

– Кајевски, Живко (1943) – сарадник свог брата Стојиљка

– Радовановић, Миомир (1923-2002) – ратни злочинац

– Лакић, Бранко (1927-2009) – формално Брозов дипломата, стварно брозов шпијун за Средњу Америку.

– Крнић, Фране (1945) – формално Брозов дипломата, конзул за правне послове. Под сумњом да је потписивао дипломатско изручење крадених аутомобила. Касније прескочио Туђману и био велепосланик Републике Хрватске у Мадриду.
Одговори

Ово је ван памети. Оптужује угледне људе попут доктора Сеферовића, легенду емиграције Миомира Радовановића, или блиске рођаке, попут Иванкиног ујака Ђорђа Николића. Само се надам да Ђорђе неће видети то смеће!
Одговори

Љотићевац сеје лажи и забуну.

"Ствар је била врло проста. Потребан је био само бескрајан низ победа над својим памћењем.", Џорџ Орвел - "1984"
Одговори

Испод сваког нивоа је да неко овде ово коментарише. Зато, једноставно ово прескочите, и идемо даље...
Одговори

(11-03-2020, 10:10 PM)Милослав Самарџић Пише:  Ово је ван памети. Оптужује угледне људе попут доктора Сеферовића, легенду емиграције Миомира Радовановића, или блиске рођаке, попут Иванкиног ујака Ђорђа Николића. Само се надам да Ђорђе неће видети то смеће!
Ако ништа мислим да их је генерално лепо описао. Постоје описи њихових личности. Сигурно је да је негде и претерао, али генерално то је све брозовска банда. Неки су директно радили (и послати) за УДБ-у неки су били само брозовског менталитета (Броза су носили са собом), што је више него довољно.

Ја ни пре ни после овог текста пет пара неби дао за те поменуте људе. Какве је штете имала брозовштина од њиховог деловања? Ја видим само велике користи. И моралне и материјалне.

По чему су они легенде и заслужни? Шта су урадили, шта створили? Још једном кажем, логика је највећи доказ. То удбашко друштво је сво 90-тих било у врло блиским односима са централом у Србији. Користило удбашке виле на Дедињу имало све привилегије.

Напомињем да нисам уверен у организацију убиства како је навео Шашкијевић. Сувише ми то изгледа широко. Али да је сва та наведена екипа сумњива и да су неки од њих сигурно учествовали у убиству Драгише Кашиковића, кажем још једном то је ствар логике. Многе ствари о њима данас са сигурношћу знамо, а када се отворе досијеи знаћемо све.

Једино горе од брозоваца су брозовски четници.

(11-03-2020, 10:10 PM)Милослав Самарџић Пише:  Ово је ван памети.
Зависи чије паметиSmile

(11-03-2020, 11:56 PM)Унук "Народног непријатеља Пише:  Љотићевац сеје лажи и забуну.
Брозовски четници звани калабићевци. По њиховом утемељивачу.
Одговори

(14-03-2020, 09:13 AM)Посматрач Пише:  
(11-03-2020, 11:56 PM)Унук "Народног непријатеља Пише:  Љотићевац сеје лажи и забуну.

"Интepec je комуниста, као и љотићеваца, да међу Србима буде што већа збрка, што мање слоге. Интерес српског народа је да се у српској емиграцији зна ко је ко, где ко стоји, шта и за кога ради, једном речи да свако добије своје место. А када свако дође на своје место, онда ништа лакше него повезати и за борбу организовати оне који од српских немају већих светиња, ни пречих интереса, а жигосати оне који српском народу никада добро ннсу мислили, а 1941-1944 године су га и крваво задужили.
Ова књига служи обавештењу српске јавности, а самим тим и пречишћавању наших редова. До сада се у српској јавности мало знало и мало писало о љотићевцима. Мало с обзиром на огромност њихових недела. Ту немарност српских бораца љотићевци су дрско искористили да се увлаче у српске установе, да каљају српске светиње, да разбијају српске редове, сејући свуда лажи, клевете и забуну." Из књиге "Ко су љотићевци", Предраг Д. Ивановић, Чикаго, 1954.

Значи, Шашкијевић је љотићевац. Исто друштво као и Ђоко Слијепчевић, Парежанин, Најдановић итд

"Ствар је била врло проста. Потребан је био само бескрајан низ победа над својим памћењем.", Џорџ Орвел - "1984"
Одговори

(15-03-2020, 02:20 AM)Унук "Народног непријатеља Пише:  
(14-03-2020, 09:13 AM)Посматрач Пише:  

"Интepec je комуниста, као и љотићеваца, да међу Србима буде што већа збрка, што мање слоге. Интерес српског народа је да се у српској емиграцији зна ко је ко, где ко стоји, шта и за кога ради, једном речи да свако добије своје место. А када свако дође на своје место, онда ништа лакше него повезати и за борбу организовати оне који од српских немају већих светиња, ни пречих интереса, а жигосати оне који српском народу никада добро ннсу мислили, а 1941-1944 године су га и крваво задужили.
Ова књига служи обавештењу српске јавности, а самим тим и пречишћавању наших редова. До сада се у српској јавности мало знало и мало писало о љотићевцима. Мало с обзиром на огромност њихових недела. Ту немарност српских бораца љотићевци су дрско искористили да се увлаче у српске установе, да каљају српске светиње, да разбијају српске редове, сејући свуда лажи, клевете и забуну." Из књиге "Ко су љотићевци", Предраг Д. Ивановић, Чикаго, 1954.

Значи, Шашкијевић је љотићевац. Исто друштво као и Ђоко Слијепчевић, Парежанин, Најдановић итд

Тезом "Шашкијевић је љотићевац" не побијају се његове тезе. Ово је заправо замена теза. Обична празна реч, етикетирање. Као што напредњаци употребљавају ту реч данас према Бошку Обрадовићу када говори истину о њима.

Прича о јединству међу Србима је празна прича. То је пут који сигурно води у пропаст. Што рече Његош "заједно су овце и курјаци". Како Његоша нико не оптужи да шири неслогу међу Србима?

Шта хоћеш да кажеш, да треба бити сложан са комунизованим Србима (што смо сви рођени под брозовштином у већој и мањој мери) пре него са тзв. "љотићевцима"? Заправо када год се прича о "љотићевцима" прича се пребаци на њихову улогу у Другом светском рату, а та прича требало би да буде много шира, и много озбиљнија.

Колико ми заправо знамо о Љотићу осим класичног жигосања, и прича о сарадњи са Немцима? Ја нисам поклоник Љотића, али је јасно да је он био велика личност. Озбиљна је његова филозофија. Уосталом без обзира на разна релативизовања, о томе је говорио и још један српски великан - владика Николај.

Данас када смо у најгорем положају у историји, битно је шта су чије идеје биле, а не ко је кога опсовао, погледао попреко или чак убио. Чини ми се данас да су нас водили ти "љотићевци" које толико пљујемо да би били у далеко бољем положају као народ и национално и економски. Ставивши на тас идеологију Љотића, марксизам-лењинизам и либералну демократију (последња фаза равногорског покрета), мислим да би по питању користи за српски народ прва превагнула.

За будућност, ако је будемо имали, потребна нам је сасвим нова филозофија заснована на неким добрим темељима из прошлости.

Стављати у исту раван комунисте и "љотићевце" по питању жеље за неслогом међу Србима је неозбиљно. Комунисти су имали све државне ресурсе, тајну полицију која се само тиме бавила, а "љотићевци" су били само пар хиљада избеглица расејаних по свету.
Одговори

Човече, Шашкијевић је лажов и то неопевани. То је знао свако ко га је упознао. Јуче си ушао у ово, прочитао Шашкијевића и мислиш да све знаш.
Ајде, не лупетај више.
Одговори

(15-03-2020, 06:34 PM)Бенито Пише:  Јуче си ушао у ово, прочитао Шашкијевића и мислиш да све знаш.
Ајде, не лупетај више.
Уопште нисам прочитао Шашкијевића. Таблоид је објавио изводе из његове књиге, два дела до сада.

Испрати мало моје писање од почетка на овој теми, уместо што користиш крупне речи. Нема везе мој став са Шашкијевићем. Ја сам говорио да су Каваја, Радоњић, Кајевић сумњиви као сарадници УДБ-е. А сви су се налазили близу Кашиковића у време његовог убиства. Шашкијевић тврди да су они Броза носили са собом, шта год то значило.

Признајем, ближи сам ставовима Шашкијевића него вашима по питању разних Каваја, Радоњића и Кајевића. Добра дефиниција "биолошке творевине на сметњи људском роду".
Одговори

Тим горе, Таблоид је вероватно верно пренео шта је написао Шашкијевић. А он није ни поменуо оног Панајотовића, који је нестао после убиства. Да не понављам шта је написао Милослав...
Дакле, ниси познавао те људе, ниси читао ништа о томе, али знаш да је Шашкијевић говорио истину. Мани се, бре, ћорава посла. Мислим, веруј шта год хоћеш- Твоја ствар, али ако Ти је једном речено да нас нећеш убедити у то, онда немој бити безобразан, него олабави мало...
Одговори

(15-03-2020, 08:44 PM)Бенито Пише:  Тим горе, Таблоид је вероватно верно пренео шта је написао Шашкијевић. А он није ни поменуо оног Панајотовића, који је нестао после убиства. Да не понављам шта је написао Милослав...
Дакле, ниси познавао те људе, ниси читао ништа о томе, али знаш да је Шашкијевић говорио истину. Мани се, бре, ћорава посла. Мислим, веруј шта год хоћеш- Твоја ствар, али ако Ти је једном речено да нас нећеш убедити у то, онда немој бити безобразан, него олабави мало...
Нећеш веровати поменуо је Панајотовића. И опет се начелно поклапа са оним што сам и ја тврдио да он није убица. Шашкијевић тврди да је он заправо понудио сарадњу америчкој полицији, да је учествовао у програму заштите сведока и да је сведочио на суђењу групацији СОПО. Изгледа да они тада нису суђени за Кашиковића, могуће да није било довољно доказа (или нису хтели да се удбашке везе откривају) али јесу за остали криминал који су чинили.

Немој да понављаш шта је написао Милослав. Ти си самостална личност ваљда, ниси члан фан клуба Милослав Самарџић.

Немој да мислиш да ја желим вас да убедим у нешто. Сувише сте ви дубоко загазили у бизнис да бисте сада чак све и да тако мислите могли да признате да грешите. А када је још неко у Србији признао да је погрешио?

Ви свој бизнис развијате на причи коју пласирате, имате и круг који то конзумира. Овај форум је представљен да је отворен за дискусију и другачије ставове. Пошто мислим да је ваш пут погрешан, ја бих желео да нико нови на њега не залута. А на вама је пошто сте сами рекли да сте отворени за дискусију да ме аргументима, а не етикетирањем надвладате.
Одговори

Који бизнис? Нагласио сам Ти да не будеш безобразан.
Које си Ти аргументе навео? Нико од нас није овде бранио СОПО, него си Ти те људе оптужио да су сарадници удбе, а читав аргумент је књига Шашкијевића. Можда је то Теби довољно, али мени није. Кад будеш имао нешто ново, јави овде, а до тада заобиђи ме са Шашкијевићем.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним