(15-03-2020, 02:20 AM)Унук "Народног непријатеља Пише: (14-03-2020, 09:13 AM)Посматрач Пише: (11-03-2020, 11:56 PM)Унук "Народног непријатеља Пише: Љотићевац сеје лажи и забуну.
Брозовски четници звани калабићевци. По њиховом утемељивачу.
"Интepec je комуниста, као и љотићеваца, да међу Србима буде што већа збрка, што мање слоге. Интерес српског народа је да се у српској емиграцији зна ко је ко, где ко стоји, шта и за кога ради, једном речи да свако добије своје место. А када свако дође на своје место, онда ништа лакше него повезати и за борбу организовати оне који од српских немају већих светиња, ни пречих интереса, а жигосати оне који српском народу никада добро ннсу мислили, а 1941-1944 године су га и крваво задужили.
Ова књига служи обавештењу српске јавности, а самим тим и пречишћавању наших редова. До сада се у српској јавности мало знало и мало писало о љотићевцима. Мало с обзиром на огромност њихових недела. Ту немарност српских бораца љотићевци су дрско искористили да се увлаче у српске установе, да каљају српске светиње, да разбијају српске редове, сејући свуда лажи, клевете и забуну." Из књиге "Ко су љотићевци", Предраг Д. Ивановић, Чикаго, 1954.
Значи, Шашкијевић је љотићевац. Исто друштво као и Ђоко Слијепчевић, Парежанин, Најдановић итд
Тезом "Шашкијевић је љотићевац" не побијају се његове тезе. Ово је заправо замена теза. Обична празна реч, етикетирање. Као што напредњаци употребљавају ту реч данас према Бошку Обрадовићу када говори истину о њима.
Прича о јединству међу Србима је празна прича. То је пут који сигурно води у пропаст. Што рече Његош "заједно су овце и курјаци". Како Његоша нико не оптужи да шири неслогу међу Србима?
Шта хоћеш да кажеш, да треба бити сложан са комунизованим Србима (што смо сви рођени под брозовштином у већој и мањој мери) пре него са тзв. "љотићевцима"? Заправо када год се прича о "љотићевцима" прича се пребаци на њихову улогу у Другом светском рату, а та прича требало би да буде много шира, и много озбиљнија.
Колико ми заправо знамо о Љотићу осим класичног жигосања, и прича о сарадњи са Немцима? Ја нисам поклоник Љотића, али је јасно да је он био велика личност. Озбиљна је његова филозофија. Уосталом без обзира на разна релативизовања, о томе је говорио и још један српски великан - владика Николај.
Данас када смо у најгорем положају у историји, битно је шта су чије идеје биле, а не ко је кога опсовао, погледао попреко или чак убио. Чини ми се данас да су нас водили ти "љотићевци" које толико пљујемо да би били у далеко бољем положају као народ и национално и економски. Ставивши на тас идеологију Љотића, марксизам-лењинизам и либералну демократију (последња фаза равногорског покрета), мислим да би по питању користи за српски народ прва превагнула.
За будућност, ако је будемо имали, потребна нам је сасвим нова филозофија заснована на неким добрим темељима из прошлости.
Стављати у исту раван комунисте и "љотићевце" по питању жеље за неслогом међу Србима је неозбиљно. Комунисти су имали све државне ресурсе, тајну полицију која се само тиме бавила, а "љотићевци" су били само пар хиљада избеглица расејаних по свету.