Оцена Теме:
  • 13 Гласов(а) - 3.46 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Активности српске Династије Карађорђевић

...ма, можете писати друже под хиљаду никнејмова, поента је иста:

ОТАДНИК СИ ОД КРУНЕ!!!

А, ова за праве четнике-монархисте, ускоро ће се певати свим српским крајевима:

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори

Мислиш...од Ацка и Каће или....од праве Круне? Смарање бре

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

A где је по теби "права круна"??? Да ли је на Старом Двору код оног Малог или код вУЧКа у Немањиној или ацкана ђорђевића у Краљице Ане Баја

[Слика: 525691_bia02foto-bia_f.jpg?ver=1413579420]

Шеф ти је као уписан, леп ки да је кренуо на "параду" Читај

/////////////////////////////////////////////////////

Његово Краљевско Величанство Престолонаследник Александар у друштву Његове Светости патријарха московског и СвеРусије Кирила и Његове Екселенције амбасадора Руске Федерације господина Александра Чепурина

[Слика: 1532051_802550653113565_6626703440780599...1426140443]

MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори

Kada ćemo da očetničimo Vladimira, red je...Zvaćemo i Acka i Kaću da budu gosti

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Засад иде тешко! Надам се да си видео коју је песму окачио синоћ? Тако да је у томе јединствен овде
у форуму! Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

ИСПОВЕСТ СРПСКОГ КРАЉА: Како сам се дружио са Ђинђићем и помирио са Јованком Броз!

У политичкој исповести за Недељник, престолонаследник Александар II Карађорђевић прича о томе како га је Зоран Ђинђић вратио у Србију, како је био пријатељ са Јованком Броз и како су се далеко од очију јавности измириле две историјске Србије, а први пут говори какав је његов однос са политичким државницима деценију уназад.

- Требало би да се сви осећамо добро у вези слободе медија и да будемо отворени за критике и дебате. Слобода медија није претња, али би недоказане тврдње и критика заснована на лажима требало да буду предмет законског санкционисања. Међутим, потребно нам је више рада и реформи правосудног система – поручио је престолонаследник Александар II Карађорђевић.

Престолонаследник Александар је у овом интервјуу изнео својеврсну ретроспективу периода проведеног у Србији, откривајући непознате детаље свог односа са свим државницима и политичарима на политичкој сцени Србије после петог октобра 2000. године.

Он је открио како га је Зоран Ђинђић “вратио” у земљу после демократских промена, у каквим је односима био Коштуницом, Зораном Живковићем, бившим комунистима са црногорске политичке сцене. Први пут је изнео и зашто је имао проблеме са Тадићевом владом, где је било доста оних који су, како каже, под утицајем комунистичке пропаганде његову породицу посмтрали као неког ко је из земље побегао са пуним возом злата.

- Када сам се вратио да живим у Србију имао сам јако добру сарадњу са председником Владе, Зораном Ђинђићем. Док сам живео у иностранству помагао сам да се организују конференције за помоћ уједињеној опозицији. Биле су три конференције и Зоран је долазио сваки пут. Он није заборавио то пријатељство и три до четири дана након што је постао премијер, звао ме је и рекао: “Вратите се, чекам вас, и велико вам хвала за помоћ коју сте нам пружили” – рекао је престолонаследик и нагласио да му је Ђинђић помогао да се врати у дворски комплекс.

- Када смо се организовали и дошли у Србију, имали смо састанак са њим, а он је одмах питао где су ми кола. Рекао сам му да су на улици, а он је одмах узвратио: “Идемо одмах на Дедиње”. Био је врло енергичан човек. Али нисам хтео да одем одмах да не бих изазивао потенцијалне сукобе међу политичарима – рекао је Александар Карађорђевић.

Он је, такође, напоменуо да је имао добру сарадњу са Зораном Живковићем, као и са Коштуницом, док “касније није постало очигледно да је у то време у влади било оних који су били под утицајем комунистичке пропаганде, који су нас доживљавали као неког ко је из земље отишао са возом пуним злата. То је, наравно, глупост”.

Престолонаследик је рекао да је враћање посмртних остатака свих Карађорђевића у земљу почело са владом Бориса Тадића, али да је захвалан председнику Томиславу Николићу, Ивици Дачићу и влади на чијем челу је он био када су посмртни остаци његових предака допремљени.

Александар Карађорђевић први пут говорио о историјским помирењима која су прошла мимо наше јавности. Открио је да је његова породица била у добрим односима са Јованком Броз са којом су се упознали још 2002. године, као и како се измирио са Титовим унуком Јошком.

За Јованку Броз је рекао да им је била комшиница и да су први пут отишли код ње у посету. Карађорђевић је описао да му је у почетку било чудно да седи са женом човека који је протерао његову породицу, али да га је пријатна стмосфера отоплила.

- Њен живот је био тежак. Без обзира шта је тадашњи режим учинио мојој породици, па и мени, ми се трудимо да решимо све историјске несугласице и све поделе између четника и партизана, између комуниста и монархиста – рекао је престолонаследник и додао:

- Ове године нам је у посети био и надвојвода Карл, праунук цара Фрање Јосифа, са којим је мој прадеда ратовао у Првом светском рату. Ми смо имали сусрет сто година касније, у краљевском двору. То је био заиста важан историјски сусрет – рекао је Александар Карађорђевић.

..... Баја

Д М
Одговори

(06-03-2015, 03:59 PM)смедерево Пише:  
(06-03-2015, 02:37 PM)Шумадинац Пише:  
(06-03-2015, 09:13 AM)смедерево Пише:  Србију ће спасти лоза Немањића!!!

Како, где, ко и кад?

Божијом вољом,у земљи Србији!

Хммм....овај УКРОЉУБ-ШАТРОШУМАДИНАЦ опет не схвата!

ОВАКО ЗБОРИ СРБСКИ КЊАЗ И ГОСПОДАР АЛЕКСАНДАР (КЊАЗА ПАВЛА) КАРАЂОРЂЕВИЋ, па каже:

Цитат:Када је реч о васпострављању Монархије, то је за мене најпре Духовно и морално питање, али у исто време, свакако, деловање у том правцу је политички акт!

Видите, ми нисмо имали довољно времена да модерну Србску Краљевину обновимо на темељима које су нам оставили Свети Немањићи!

Већ у време Карађорђевог устанка били смо под утицајем атеистичких западних идеја!!!

Русија је пропустила прилику да, пошто је поразила Наполеона, а Европа била заузета ратовањем, окрене своју снагу према Балкану, ослободи га од Турака, и у једном даху ослободи и Константинопољ!!!

Зато смо после морали стално да пазимо «шта ће рећи Аустрија», једина средњеевропска сила у оно време.

Морам да кажем да се и наша Краљевина више обнављала, успостављала, у XIX и првој половини XX века, по западним узорима, него што је своју инспирацију црпла на узорима Светих Немањића!!!

Они су се једно време чинили као неки апстрактни, беживотни мит.

Данас је друга ситуација!

Данас много више знамо о том баснословном периоду у коме је, паметно вођен, Србски Народ створио своју цивилизацију.

Ако буде воља Божија, а Бог ми је прва узданица, сви наши будући напори треба да буду усмерени према оживљавању тог великог србског иметка!

Дакле, то је најпре духовни подухват, а онда, захтеваће се једна нова врлина, која се постиже само МОРАЛНОМ ОБНОВОМ!

Ако се озбиљно не приступи успостављању додира са тим славним периодом, неће се моћи спречити даља секуларизација.

Србска Држава неће опстати ако се не облагороди својом великом Немањићком Традицијом!!!

Само у прожимању саврамених двовековних искустава (одбацујући заблуде и непотребна угледања на Запад) са онима које су нам оставили Свети Немањићи, може се приступити обнови Србске Краљевине!!!

Ту сложену замисао називам «интегрални Монархизам».

Стреми се ка Православној перспективи, живом контакту прошлости и садашњости, у непроменљивој, централној тачки вечности, у живоме Богу, васкрсломе Господу Исусу Христу!!!

Сећањем на Голготски Завет, истицањем на највише место врлине Херојства, «Чојства и Јунаштва», у мужевном Братству живих, почивших и будућих Срба, ојачаћемо ослабеле друштвене везе – непрестано имајући на уму да смо савез, Сабор људских Икона Божијих!!!

Како каже Владика Данило:

-Засновати Монархију на «Литургијском магнету Братољубија»!

-Досегнути пуноћу истинске Заједнице Хришћана!

-Да најбоље не буде више на маргини, већ у центру!

Ето, због свега тога стално говорим о Саборности, угледању на Светог Саву, обнови на златном Државном темељу, који је он саздао својом жичком «Беседом о правој Вери.

(Њ.К.В. Књаз Александар Павла Карађорђевић; «Сви под Заставу»; Цивилни кабинет Њ.К.В. Књаза Александра Карађорђевића; Београд; 2002.; стр.106.-107.)

ПАЖЊА:

Текст изнад је од Старешине Светлог Карађорђевића Дома, осамдесетогодишње мудре Старине, Књаза Александра ПАВЛОВОГ, А НЕ ОД ОВОГА КОЈИ СЕДИ НА ДЕДИЊУ!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(12-03-2015, 05:28 PM)Шумадинац Пише:  Засад иде тешко! Надам се да си видео коју је песму окачио синоћ? Тако да је у томе јединствен овде
у форуму! Јок

Ta pesma je za tipove poput tebe, sto ne spominjes ostale Сирома'

Ево једне за моју душу и за све ројалисте:

И, да, поздрави свог ацкана у Краљице Ане у БГД...

Одговори

Да ли ти је црвени војвода из Магистрата у Земуну издиктирао неистину ко је Старешина Краљевског Дома Карађорђевића???

Одговори

Одакле ти ово " Просветару"?Где се користи титулатура из 19 века више?Титулатура која је била одлика сталешких и апсолутистичких монархија?
Одговори

Краљевић Александар је исто Екумениста, дакле сарађује и има пријатеље са многима на Западу, тако
да је сувишно било шта рећи!

Д М
Одговори

(13-03-2015, 07:57 AM)Ројалист Пише:  Да ли ти је црвени војвода из Магистрата у Земуну издиктирао неистину ко је Старешина Краљевског Дома Карађорђевића???

Синко па СТАРЕШИНА је у србском Језику ваљда онај НАЈСТАРИЈИ, а у датом случају и далеко НАЈПАМЕТНИЈИ члан једног Дома, а нарочито КРАЉЕВСКОГ, и нарочито ако се зна да у Краљевству Србском ПРИМОГЕНИТУРА није никад имала пресудну улогу, ни код Немањића, ни код Карађорђевића, ни код Обреновића, ни код Петровића, но само изгледа код Владу из Ниш!

ПС

Узгред тај претерано велики амблем који се врти представља врхунац петпарачког неукуса, по наруџбини са Трулог Запада направили мејд ин пекинези из НР Кине.

Старшно човече!

Стави нешто укусније и прикладније, има на нету!

И праштај на примедби ал'врти ми се у глави сваки пут кад видим ово, стар сам човек!

(13-03-2015, 12:56 PM)Монархиста Сокобања Пише:  Одакле ти ово " Просветару"?Где се користи титулатура из 19 века више?Титулатура која је била одлика сталешких и апсолутистичких монархија?

У НАШЕМ свету друкша Монархија се не може ни замислити!

Међутим!

На Трулом Западу има свакојаких чудеса, од разних ПОДКУЛТУРА и КВАЗИКУЛТУРА, преко такозване "цркве" коју представљају римске папе, наследници курвара и тровача Борџија и Медичија, да не причамо о разним протестантима који "протествују" тако што у "свештенство" уводе мужеложнике и лезбаче, жене-"свештенице" па све до такозване

БЛАБЛАМЕНТАРНЕ МОНАРХИЈЕ,

Монарха које би ваљда требало да "крунишу" баш ти англиканци са "свештеницима" педерима и лезбачама, чији је данас представник она времешна доброћудна бакица са цветним шешуаром као живи пример коначног одустајања од МУШКОГ ПРИНЦИПА под страшним притиском Интернационалне Лихварске Хидре!

Ја....кад се само сетимо "титулатуре" коју је уводио неђе почетком 90-их садашњи ПРЕТЕНДЕНТ Александар, кад је на једном скупу Срба у хотелу "Риц" у Монтреалу, тражио (наравно на енглеском) да га Срби зову "Ацо"!

300 чуда од "титулатуре"!

Тагата је наша поголема!

Тужан

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

У лето 1909. године израђен је нацрт дворског статута. У септембру исте године овај документ је потписао краљ Петар Први. Документ се зове "ПОРОДИЧНИ ПРАВИЛНИК ЗА ЧЛАНОВЕ СРПСКОГ КРАЉЕВСКОГ ДОМА".
Након низа одредби права и обавеза чланова краљевске породице, на крају документа налази се одредба:" Ко правилник својим потписом не би признао и усвојио, лишава се права Краљевског дома, као члан истог."
Нацрт овог правилника написао је тада један од најугледнијих српских правника Милован Миловановић. Писање правилника од владе је тражио лично краљ Петар, а председник владе је овај посао поверио М.М. Правила су комплексна, али прецизна. Колико знам, Карађорђевићи се и до данас у правој наследној линији држе строго ових правила, а за остале не знам.
Тако да, Просветар, ипак прво провери нешто пре него што крене километарски коментар.
Одговори

(13-03-2015, 04:09 PM)Бенито Пише:  Колико знам, Карађорђевићи се и до данас у правој наследној линији држе строго ових правила, а за остале не знам.
Тако да, Просветар, ипак прво провери нешто пре него што крене километарски коментар.

Проверено!

Господар и Књаз Александар (Књаза Павла) Карађорђевић, ЈЕСТЕ КАРАЂОРЂЕВИЋ!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 14 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним