Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 2.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

И С Т О К & З А П А Д / РУСОФОБИЈА & РУСОФИЛИЈА

Нагорно Карабах = РСК, а ово што се сада дешава је "Редарствена акција Олуја".
Одговори

(10-11-2020, 04:32 PM)luka.luke Пише:  Нагорно Карабах = РСК, а ово што се сада дешава је "Редарствена акција Олуја".
Апсолутна подударност.
Одговори

Добро се сјећам Радованових ријечи : "Не смијемо дозволити да будемо други Нагорно Карабах". Мислио је на двије ствари које се односе на РС :
1. Да не пристанемо на нејединствену територију.
2. Важније. Нема коначног мира, без коначног рјешења,. Државноправног рјешења, односно коначног статуса РС

Никакво заустављање рата, без кол начног мировног споразума

Коначног
Одговори

(10-11-2020, 04:32 PM)luka.luke Пише:  Нагорно Карабах = РСК, а ово што се сада дешава је "Редарствена акција Олуја".

Ваистину!


Одговори

(10-11-2020, 11:07 AM)Бенито Пише:  Путин знао када ће у Турској бити извршен војни удар, а није знао да ће Азербејџан напасти Јермене? Много је наиван Путин, то је опште познато. Smile
То да су за Србе бољи Руси види и међед у планини, није то нека мудрост. Али, то нема никакве везе са овом темом.
Да не компликујемо даље, не живим ја од пецања. Сирома'

Свака част ама нами пецање и лов попуњавају буџет, ну опет скрећеш тему ал'добро, "не треба се држати теме к'о пијан плота" рече неко!

Даклем прича да је Путину и Русији ишло у рачун да Азер нападне Јермене је апсолутна фантазија, није чак ни теорија завере!

Кидање

Шта....Путину сад треба друга Грузија у меком трбуху, којешта!

Кидање

С'друге стране види се да Путин покушава да избегне увлачење Русије у рат као што се и Трамп одупирао увлачењу Америке у ратове па је брзо фајеровао агресивног брку Болтона!

ДА СЕ БИЈЕ БИТКА ДО ПОСЛЕДЊЕГ РУСА ИЛИ АМЕРА, ИЛИ БИЛО КОГ ГОЈЕ, ТО САМО КОРИСТИ ЗНА СЕ КОМЕ, МИ КОЈИ ПЕЦАМО БАР ТОЛИКО ЗНАМО, НЕ ЗНАМ КАКО ВИ!

Међутим!

Ово је више него очигледна ујдурма излуделог Ердогана који би да се докопа Бакуа и нафте а то одговара и НАТО снагама (којима сад више не Америка не управља) да се приближе границама Русије!

Даље, они који управљају НАТО снагама покушавају да намаме Ердогана у замку у коју он срља као покојни Садам, час би на Либију, час на Грчку или ово сад на Баку! Замерио се НАТО-у са руским наоружањем, сад га чекају!

Међутим!

СВЕ ОВО ЈЕ ПУТИН СПРЕЧИО МИРОВНИМ УГОВОРОМ ДАНАС!

Паметном доста!

EX ORIENTE LUX!

(10-11-2020, 03:54 PM)Mekenzi Пише:  Србија што пре мора ући у НАТО од Руса вајде нема.

Они свог војног савезника не могу да заштите.

Сутра Србија да уђеу ОДБК и да на нас ударе усташе или било ко други, Путин би позивао на прекид ватре и враћање за мировни сто.

Када су Азери ударили са турцима на Јермене Путин је требао да запрети да ће на Баку ударити са пар ракета далеког домета и да се не шали...Овако руски војни савезник испрашен од Азера и доведен у милиост и немилост њихових трупа.

Из авиона се види да у "Србији" има најмање две врсте РУСОФОБА:

1.
РУСОФОБИ 'Hard-core', обично другосрбијанци, жути или жућкасти, шуго-носталгичари, Војвођанери, Монтенегрини, фини шифтари или пак неки муслимани-атеисти! Ови би да се прави нови Голи Оток за све Русофиле, рецимо ту одм'на Сави, а типичан представник ове групе тамо је без сумње Дарко Трифуновић али и Крмнад Чварак (из партизанске породице)!

2.
РУСОФОБИ са танким премазом, као торта од фекалија вешто премазана кремом од меда и шећера! Ови обично заступају тезу "сви су исти", мислећи на белосвецке силе, али...првом приликом кад по њиховом мненију Путин одигра неки 'лош' потез танки премаз пуца и гом*но засмрди! Типичан представник ових је свакако Чмарић и слична екипа!

ЗАКЉУЧАК:

Амброз и СФР Шугославија успели су да се Србин и Србија миц по миц врелим гвожђем ожеже за дуже време, неки су тога свесни а неки јок, ну ми сигурно нећемо дочекати некакву промену у овом србском самоубилачком јуришу у ништа!

Ал'шта'ш....тагата је србска поголема!

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Просвето, одговорићу на теми "Нагорно-Карабах". Немој овде ову тему настављати.
Одговори

(10-11-2020, 07:10 PM)Бенито Пише:  Просвето, одговорићу на теми "Нагорно-Карабах". Немој овде ову тему настављати.

Не зна он да уђе на друге подфоруме то је виша математика за њега.

Њему је меморисан овај подфорум и када уђе то је овде, мораш му објаснити како да улази на друге подфоруме пошто је од овога направио крчму и зајебанцију.


Одговори

Наша Браћа Румуњешће се не шале...

ОЈ Румуни лице вам је бијело,

Ви носите патриотско оделооо..ОЈСААААОдговори

(14-11-2020, 12:58 PM)Mekenzi Пише:  Наша Браћа Румуњешће се не шале...

ОЈ Румуни лице вам је бијело,

Ви носите патриотско оделооо..

ОЈСАААА


Кака је ово стара гвожђурија? Па наш 'UBISOFT' из Монтреала има боље!

Кидање

[Слика: 2Jw9LikGBknXTPy6g2FUhD.jpg]

http://fakti.org/globotpor/u-montrealu-i...nje-talaca

Каки бре Румуњешће, наш 'Ubisoft' се бави прављењем компјутерских игара, озбиљна кућа, једна је од највећих у Канади.

Кидање

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Цар болес`ан

https://www.blic.rs/vesti/svet/putin-bol...lj/5hncrzw


Одговори

(19-11-2020, 01:33 PM)Mekenzi Пише:  Цар болес`ан

https://www.blic.rs/vesti/svet/putin-bol...lj/5hncrzw

Није кашљао у лакат као УГУЗЉУБИ Новог Корона Поретка који се и рукују у лакат!

Кидање

Гледај ово ЛАКТОВАЊЕ на 12:50, какав водвиљ...срећа наша што нећемо дуго да гледамо како се ви и ваша ђеца лактујете!

https://www.youtube.com/watch?v=bPiofmZGb8o

Међутим!

Ко зна, ако надбије ходајући мртвак Бајден мож'да бидне да вам буде наређено и да се НОГУЈЕТЕ са све маскама!

Кидање

Ми се смајемо са висина нашег веома, веома временски ограниченог присуства овом излуделом свету овамо доле!

Кидање

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

ЦАРСКА РУСИЈА НИЈЕ БИЛА НАКЛОЊЕНА СРБИМА!

[Слика: 226405-org-1-696x608.jpg]
https://i.postimg.cc/qqFWCdW2/226405-org-1-696x608.jpg

Руска монархија никад није могла бити узор српској: просто зато што није била православна! Није одговарала ни основној православној представи о личности и слободи, оној представи коју Достојевски, поучен славјанофилством, брани у Великом Инквизитору. Није одговарала ни православном схватању слободе, личности, племства, аристрократије и њене одговорности (моралне). Није одговарала ни православном схватању монархије. Па ни схватању нације.

Али, критику те руске царске идеологије – идеологије њемачке! хегелске! – могло је с пуно разлога моралних, историјских, научних и православних да изврши само руска аристрократија. Она је то и учинила: у славјанофилском покрету.

Србија и Црна Гора и српски народ у цјелини нијесу имали пријатеље ни ослонац у руској држави, у руским дворским и државним (етатистичким) круговима, који су, напротив, прогонили Русе пријатеље Срба. Примјер прогоњених су славјанофили: од покрета декабриста, па све до Фебруарске конституције г. 1917.

Главни циљ руске царске политике на Балкану био је да освоји Цариград и да га учини „центром православља“, наравно, под управом и заштитом руског цара. Због тога је избио и Кримски рат.

Царска влада и држава Русија иде ради тога на споразум са Хабзбурзима: њима препушта сјеверне и западне дјелове Балкана, да би Русија добила Цариград и околне просторе. Зато се Русија ослања на Бугарску: да Бугарска буде ослонац руског царства (синодалног, протестанског, апсолутистичког, њемачког, хегелског).

Нахушкана од тих кругова, Бугарска, у својој непросвећености, сматра Србију издајником православља. Тај став ће Бугаре одвести у све ратове против Србије: Бугарска је увјерена да у тим ратовима брани „Мајку Русију!“ Јер, Бугарска није никад, па ни у два свјетска рата када је била у табору Аустро-Угарске и Њемачке, није никад била у рату против „Мајке Русије“!

Јасно је да непријатељством према Србији, српском народу и српској националној идеји (заветној, Косовској), Бугарска само заступа оно непријатељство руског царског двора и државе, непријатељство које је двор ипак морао да крије од свог племства, од славјанофила. С друге стране, и бугарски савез с Аустроугарском и Њемачком, исто тако одговара концепцијама руског двора и руске жеље да се у могућем освајању Цариграда ослони на Бугарску, непосредно сусједство и околину Цариграда. Та жеља руског царизма објашњава зашто она с лакоћом Србе препушта Аустрији, Мађарској и Хрватској.

То су непосредни узроци што славјанофилско племство одбија да подржи и руску царску политику, и бугарску идеју великодржавног „православља“, и што осуђује издају и цијепање српског народа.

У недавним контактима са неким епископима Српске православне цркве, упозорио сам да Србија може полагати наде у Руску православну цркву само уколико Руска црква има снаге да преокрене политику Русије (државе) у корист заштите права и достојанства Срба. Али је и наша Српска православна црква премало пажње обратила на ту могућност заједничког дјеловања православних цркава (Бугарске, Грчке, Русије, Румуније) и моралног утицаја Цркве на државу Русију.
(поглавље „Протестански карактер руске монархије“, писано 1992. г., из књиге „Срби у Југославији и Европи“, проф. др Жарко Видовић, Catena Mundi, Beograd, 2018)

.

Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот чак и онда када је тај комунизам на себе ставио маску ''Свете Русије''.

Влади́мир Христиа́нович Дава́тц
Одговори

.
Познато је да је Броз у обрачуну са Русофилима из својих редова искористио прилику да побије и уништи све што је мирисало на Русију у остатку од остатака Србског Народа тако да су се на Голом отоку 48-е нашли и неки преостали Свештеници Србске Цркве које исти још није успео да стави "под команду" попа Смиљанића!

Сећамо се тако из младости да је почетком 60-их неко написао у "Политици" у рубрици "међу нама" како је штета што је скинут са репертоара неки руски филм о Петру Великом.

Човек се потписао пуним именом и презименом и дао своју адресу која је, о случаја, била у Руској илици на Сењаку, низбрдо доле, како се иде ка Сајмишту (не знамо да ли иста још постоји).

На тај допис стигао је одговор из уредништва ђе каже:

Цитат:Док има оваквих улица биће и оваквих дописа!

Ту хајку на све руско у СФР Шугославији добро су описали Драгослав Бокан и Владимир Димитријевић!

НАСТАВЉАЧИ ТЕ ХАЈКЕ ЈЕСУ И ЛИКОВИ ПОПУТ ОВОГ ДВОЈЦА НА ФОРУМУ, СА'ЋЕ СЕ ЈАВЕ, ЈЕДАН ИЗ ВРШЦА А ДРУГИ ИЗ КРАЉЕВА, ПОНЕКАД СЕ ПОСВАЂАЈУ САМИ СА СОБОМ АЛИ....ОСНОВНА ИДЕЈА ЈЕ ТУ НЕГДЕ, ВИРИ ИЗА СВАКОГ СЛОВА!

Ваистину!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

ПУТИН - НАШЕ "ЗЛАТНО ТЕЛЕ"!

http://www.sedmica.me/wp-content/uploads/2019/01/11.jpg


Позната је библијски прича о Јеврејима и Златном телету. Када је Бог позвао Мојсија да му на Синају издиктира таблице са Божијим заповијестима, што је трајало 40 дана, нестрпљиви Jевреји који су чекали Мојсијев повратак, последњег дана нису знали шта ће са собом без вође, па су натјерали првосвештеника Арона да им излије статуу Златног телета, да би се некоме клањали. То разгневи Бога и Он нареди Мојсију да уништи Златно теле и побије сав народ који се клањао ђаволском идолу.

Идолопоклонство је на цијени и данас. И не одумире, напротив, посебно међи Србима. Јуче им је „златно теле“ био Тито, данас Путин. Довољно је погледати објаве на друштвеним мрежама – преплављене су фотографијама предсједника Русије, сликаног у свим могућим ситуацијама, уз преношење сензационалних наслова из београдске штампе, од којих ми је посебно запао за око један данашњи, са насловне стране Информера: „Стижу Путинове ђавоље кочије!“

Култ личности је највише био развијен у вријеме комунизма, што је и разумљиво, јер су комунисти протјерали Бога, па су људи тражили ослонац у „боговима“ на земљи. У Русији је то био Стаљин, у Румунији – Чаушеску, у Албанији – Енвер Хоџа, а код нас Тито. У Латинској Америци то је био Че Гевара („Рекао бих да су два најпознатија лика на свијету Христ и Че“, изјавио је недавно његов брат, Хуан Гевара).

Друштвене и политичке околности су се промијениле до данас, али наш народ и даље више воли „богове“ на земљи, него Оног на небу. Ослободили смо се комунизма као владајуће идеологије, али некритичко обожавање појединих личности задржало се и у вишестраначју. У Србији крајем 20. вијека у Слободана Милошевића се гледало као у божанство, а данас се од Александра Вучића прави нови „бог“. У Црној Гори је то најприје био Момир Булатовић, па Мило Ђукановић све до данас.

Политиколог Зоран Стојиљковић за ситуацију у Србији каже: „Грађани као да не желе да одрасту. Тежак је пут од поданика до грађанина. Ауторитарност, по свим истраживањима последњих година, не пада, напротив. Натполовична већина верује да је неопходан вођа којег ће следити беспоговорно.“

Рушећи Бога, тврдећи да је то заблуда и опијум за народ, комунисти су отровали сопствене душе и постали идолопоклоници ђавола. Повјеровали су у његове идеје о томе да је све дозвољено, да човјеку треба нови морал без библијских забрана. Повјеровали су, у својој гордости, да им није потребан Господ Бог. Међу тим безбожницима на југословенском простору највише је било Срба и Црногораца (бивших Срба)!

Како тада тако и данас. Словенци, Хрвати, Македонци и Бошњаци, немају своје „Путине“, „Вучиће“ и „Ђукановиће“. Дакле, Срби и Црногорци највише крше прве двије Божије заповијести које Христос издиктира Мојсију на Синају: (1) „Ја сам Господ Бог Твој, немој имати других богова осим Мене“; (2) „Не прави себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити.“

Христос је за сада милостивији према нама него што је био према Јеврејима. Вероватно имамо још „кредита“ код Њега захваљујући залугама наших предака на челу са Светим Савом. Но, не треба тестирати Његову стрпљивост, већ се једном за свагда окренути Светој Тројици – Оцу, Сину и Светом Духу.Донко Ракочевић

.

Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот чак и онда када је тај комунизам на себе ставио маску ''Свете Русије''.

Влади́мир Христиа́нович Дава́тц
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним