.
КО СУ АНТИВАКСЕРИ И У ШТА ВЕРУЈУ?
Антиваксери су – уколико је неко провео претходне године у блаженом незнању – релативан новитет на интернету, а пре свега на друштвеним мрежама. Групација параноика, најчешће окупљена око неког фиктивног или стварног гуруа, која верује да су вакцине узрочници аутизма, рака, хомосексуалности и шта знам чега све. Спамују виртуелни простор друштвених мрежа често небулозним рецептурама и тврдњама, и чврсто сам уверен да то раде зарад забаве појединаца попут мене, грешна ми душа. Не улазећи у пориве тих групација или појединаца, ти бисери народних мудрости (које загушују ретке тврдње које можда и носе зрнце истине) непресушан су извор текстова који, косећи се са науком, логиком и здравим разумом, представљају прави однос сатире и пајтоновске глупости, преко потребних организму у стадијуму буђења коме је сваки облик комуникације стран све док се не угледа дно шоље са кафом.
Инспирације им не мањка, па тако наилазимо на тврдње да се свако поштено чељаде може излечити од сваколиких болести истрајним клистиром од кафе (има и дијаграм угла уноса течности). У обзир, наравно, долази само органска кафа. Исто тако, уринотерапија даје чудесне резултате и диже из мртвих. Брижни чланови породице тако сипају урин у оброке својих чланова, ни кривих ни дужних а најчешће и здравих. Свој или туђ урин, аутор текста истиче да није битно, мада мислим да конзументу и није тако свеједно. Запери (неке машине за електрошокове, ваљда) и флаширане киселине које се активирају лимуном су редовна рецептура.
Ту прича тек почиње. Наиме, ова групација чврсто верује како светом влада мистериозна групација рептила оденутих у људско рухо, како су им мачке гласници и како им је жеља да вакцинама истребе човечанство. Е, да, Бил Гејтс је вештом монтажом видеа на Јутјубу стављен на чело ове конспираторне групе ни крив ни дужан. Добро, није баш толико вешта монтажа, али ни ја нисам баш толико будан. Потом, авиони нам сипају отрове и тешке метале кемтрејлсима (зашто?), који се манифестују у виду трагова након проласка летелице. Ваљда су они трагови авиона које смо као деца гледали лежећи на трави били само плод маште. Маса не постоји већ су све вибрације, тако да не треба да се бојите натрчавања на воз; могуће је затруднети без полног односа гледајући у сунце и усклађујући вибрације тела са њим (босоноги, наравно).
Сведочанства "из прве руке" и бацање анатеме, клетви и обећања о освети следе након сваког текста, и представљају малу ризницу забаве.
Међутим, често на сопствено запрепашћење, откривам да ту није крај. Овде се лако надовезују групе које тврде да је Земља равна плоча, док се Ђордано Бруно и Никола Коперник окрећу у гробу. Да, Земља је равна, нисте чули? Није, не брините се, али има оних који у то верују, као да се мрачни средњи век није завршио. Доказе за то виде у свему. Од тога да људи у Аустралији не падају са планете, до тога да пламен иде нагоре на јужној хемисфери као и код нас. Авиони лете, а да се Земља окреће стајали би у месту, веле они; око света (који је равна плоча, јелте) налази се зид, а све слике планете су заправо фотомонтажа. Зашто? Не знам, али грохотом се смејем, што је први знак да се процес буђења приводи крају.
Лого УН-а је доказ, знају ти илуминати истину, али улажу огроман новац да нас обмањују, ваљда да би се спрдали са нама у мрачним кулоарима док врцају рептилским језицима.
Одмахујем главом и перем шољу од кафе. Можда сам претерани циник или, што би Емброуз Бирс рекао, "хуља која због несавршеног вида види ствари онакве какве јесу, а не какве би требало да буду". Можда ми пак треба мало више маште да бих поверовао у сличне ствари. Али знам само једно: сутра, уз кафу, дружићу се опет са антиваксерима, кемтрејлерсима и флетер... флетеар... ма, како год да се зову ови са равне Земље.
Проф. Др. Никола Драгомировић
.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М