Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Још једна цртица у превари званој Сребреница

Ултрадесничар'

Цитат:Шта је с тобом човече ових дана ? Изједначујеш кољача Орића и јеног од твораца Републике Српске генерал-пуковника Ратка Н. Младића ?
A
Alija, Tuđman, Zlobo, Milo, Vlasi, Rugova, Kiro, Janez, Orić, Gotovina, Čermak, Karadzić, Mladić, Babić Haradinaj, Tači, I ostali...

SVI DO JEDNOG SU BILI DECA KOMUNISTA I U KOMUNISTIČKOJ PARTIJI. GDE SU BILI GENERALI, POLICAJCI, SLUŽBENICI. SVI SU ONI NOSILI PETOKRAKU. MLADIĆ JE TEŠKOM MUKOM SKINUO.

A ŠTA SU KOMUNISTI NAJJBOLJE ZNALI DA RADE?? DA KOLJU, UBIJAJU, PROGANJANJU, PRIVODE PRAVE GOLE OTOKE ITD..

E KADA SU TA DECA SAZRELA A POD UTICAJEM ZAPADA A POGOTOVO NACIONALISTIČKE EMIGRACIJE KOJE SU PRE TOGA OVI PROTERALI PA DA IM BI SE ULIZALI POSLE 60 GODINA ONI SU SAMO URADILI ONO ŠTO SU NAJJBOLJE ZNALI DA KOLJU, PROTERUJU I UBIJAJU SAMO OVOG PUTA NA NACIONALNOJ I VERSKOJ OSNOVI. ZNAČI PROTERIVATI SVE ŠTO JE DRUGE VERE I NACIJE PO MOGUĆSTVU ŠTO KRVOLOČNIJE.

ZNAČI ŠTO ZVERSKIJE UBITI KOMŠIJU SRBINA, ALBANCA, MUSLIMANA, HRVATA, KAKO BI ISTORIJA I NACIONALISTI IMALI O ČEMU DA DEBATUJU KO JE KOGA VIŠE POBIO, ČIJA SU GROBLJA VEĆA, KO JE VEĆI MASAKR POČINO ITD.

TO JE NA PRIMERU KOMUNISTA POLICAJAC MILOŠEVIĆEV ORIĆ NA BOŽIĆ NAPRAVI POKOLJ U SELIMA IZNAD SREBRENICE PREMA SRBIMA. ISTI POKOLJ ISTE GODINE U LETO IZVRŠI RATKO MLADIČ NAD MUSLIMANIMA, A OBOJICA RADILA U DRŽAVNOM APARATU KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE RAZLIKE NEMA.

GDE GOD SU BILI KOMUNISTI TU SU GROBLJA NE PREGLEDNA, OGROMNE ŽRTVE.

Цитат:Велики си антикомуниста а на данашњи дан је 100 година од када су комунисти ( не националисти или Правоославци ) побили целу руску царску породицу Романових а 1946. домаћи комунисти убили ђенерала
Дражу Михаиловића.

Romanovi nisu ubijeni, gledaj Vidovića.

Čiči neka je laka zemlja. Izdat od svih, herojski je položio svoj život.

Цитат:И ти крст на коме је рспет Господ Исус Христос и још многи Хришћани,
називаш "крстачама" , "чудима" ? То је био речник "наших" комуниста па су и они престали да га користе ( чак је комуњара Вулин крстио децу !! ).

Prvo jedno je normalan umeren krst, a drugo je kada se crkva bahati i podiže krstače od 30 m. Drugo srpska crkva se samo bahati. Nekada su vladike bile skromne a gledaj danas. Tarifa ti je hiljadu dinara da zakitis ikonu kad se pomoliš.

Drugo crkva se "bori" protiv tehnologija telefona, automobila, tehnološkog napretka. A vamo popovi novi ajfoni, samsung galaxy, tableti, drže deci prezentacije preko lap topova. Crkva ima svoja tv stuidija, sve opremljeno u fullu-u.

Jedan manastir ostrog na mesečnom nivou zaradi milione i milione evra. Od toga samo neku siću daju za narodne kuhinje a decu lečimo sms porukama.

Treće: Kada se u srpskoj pravoslavnoj crkvi, crkveni objekat nazivao

H R A M.

Eno imaš "hram" Svetog Save na Vračaru. Reci mi šta je to crkva, katedrala, manastir, kakav je ono objekat, kakve su ikone, da li je pravoslavan objekat.

Jedino što je ostalo je od duhovnisti od srpske crkve je par pravih manastira, gde se zaista oseti prisustvo boga.

Цитат:Буди атеиста ( већ сам написао да моје комшије на Чукарици су атеисти иако ће се на попису изјаснити као Православци !!).
То је твоје право али избегавај такве речи, не само на четничком форуму него уопште.

Nisam ateista, verujem u boga, samo od sreboljublja, stomakougadjanja, gordosti, materijalinstva i ostalog što se nalazi u našoj crkvi ja sam izgubio svaki vid volje da idem tamo. Da mi onaj tamo nešto tandara mandara, priča o siromaštvu, bedi, kako treba da živim u siromaštvu, a on otegao stomak ko u devetom mesecu trudnoće, ili najjkvalitetnija mantija a iz dzepa mu visi najjnoviji telefon..

A u ostalom bog nije u crkvi. Kako ti živiš i kako se odnosiš moralno i duhovno, telesno prema sebi tako ćeti i bog dati. Možeš da se moliš koliko hoćeš i da kačiš krstove, badnjake po kolima, i na telefonu da ti stoji ikona, sve je to dzaba prijatelju ako ti piješ, halapljiv si itd...Srpska crkva od verskih praznika je napravila mesta gde se ljudi ubijaju od alkohola uz turbo folk i turski melos. Pogledaj slave, seoske slave našta liče...Dodjes na slavu tamo gosti i pop mortus pijani...

Tako..da bog je kako se ti odnosiš prema svom životu, prema okolini i prirodi e tu je bog..Ostalo liturgije, tandara mandara je samoooo uzimanje para ovom jadnom narodu, koji preko dana krka i onda se razboli i onda misli da će neki pop tamo sa tandara mandara da ga izleči.E neće. Nego zdrav , higijenski, moralni život sa verom u boga i pravu duboku duhovnost koja se kod nas nalazi dubokoo u šumi gde su ostali par manastira gde monasi stvarno na dubljem duhovnom niovu osećaju boga.

A seoske, gradske, hramovi i ostale crkve, to ti je prijatelju moj samo služi za uzimanje love. Malo sahrana, krštenje,svadba, kićenje ikone itd..Kao supermarket, kupis sta ti treba,u ovom slučaju nekog popa ili boga...

Pravu i jedinu duhovnost sam samo osetio u jednom manastiru, i nigde više...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(18-07-2018, 12:00 PM)Mekenzi Пише:  Ултрадесничар'

Цитат:Шта је с тобом човече ових дана ? Изједначујеш кољача Орића и јеног од твораца Републике Српске генерал-пуковника Ратка Н. Младића ?
A
Alija, Tuđman, Zlobo, Milo, Vlasi, Rugova, Kiro, Janez, Orić, Gotovina, Čermak, Karadzić, Mladić, Babić Haradinaj, Tači, I ostali...

SVI DO JEDNOG SU BILI DECA KOMUNISTA I U KOMUNISTIČKOJ PARTIJI. GDE SU BILI GENERALI, POLICAJCI, SLUŽBENICI. SVI SU ONI NOSILI PETOKRAKU. MLADIĆ JE TEŠKOM MUKOM SKINUO.

A ŠTA SU KOMUNISTI NAJJBOLJE ZNALI DA RADE?? DA KOLJU, UBIJAJU, PROGANJANJU, PRIVODE PRAVE GOLE OTOKE ITD..

E KADA SU TA DECA SAZRELA A POD UTICAJEM ZAPADA A POGOTOVO NACIONALISTIČKE EMIGRACIJE KOJE SU PRE TOGA OVI PROTERALI PA DA IM BI SE ULIZALI POSLE 60 GODINA ONI SU SAMO URADILI ONO ŠTO SU NAJJBOLJE ZNALI DA KOLJU, PROTERUJU I UBIJAJU SAMO OVOG PUTA NA NACIONALNOJ I VERSKOJ OSNOVI. ZNAČI PROTERIVATI SVE ŠTO JE DRUGE VERE I NACIJE PO MOGUĆSTVU ŠTO KRVOLOČNIJE.

ZNAČI ŠTO ZVERSKIJE UBITI KOMŠIJU SRBINA, ALBANCA, MUSLIMANA, HRVATA, KAKO BI ISTORIJA I NACIONALISTI IMALI O ČEMU DA DEBATUJU KO JE KOGA VIŠE POBIO, ČIJA SU GROBLJA VEĆA, KO JE VEĆI MASAKR POČINO ITD.

TO JE NA PRIMERU KOMUNISTA POLICAJAC MILOŠEVIĆEV ORIĆ NA BOŽIĆ NAPRAVI POKOLJ U SELIMA IZNAD SREBRENICE PREMA SRBIMA. ISTI POKOLJ ISTE GODINE U LETO IZVRŠI RATKO MLADIČ NAD MUSLIMANIMA, A OBOJICA RADILA U DRŽAVNOM APARATU KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE RAZLIKE NEMA.

GDE GOD SU BILI KOMUNISTI TU SU GROBLJA NE PREGLEDNA, OGROMNE ŽRTVE.

Цитат:Велики си антикомуниста а на данашњи дан је 100 година од када су комунисти ( не националисти или Правоославци ) побили целу руску царску породицу Романових а 1946. домаћи комунисти убили ђенерала
Дражу Михаиловића.

Romanovi nisu ubijeni, gledaj Vidovića.

Čiči neka je laka zemlja. Izdat od svih, herojski je položio svoj život.

Цитат:И ти крст на коме је рспет Господ Исус Христос и још многи Хришћани,
називаш "крстачама" , "чудима" ? То је био речник "наших" комуниста па су и они престали да га користе ( чак је комуњара Вулин крстио децу !! ).

Prvo jedno je normalan umeren krst, a drugo je kada se crkva bahati i podiže krstače od 30 m. Drugo srpska crkva se samo bahati. Nekada su vladike bile skromne a gledaj danas. Tarifa ti je hiljadu dinara da zakitis ikonu kad se pomoliš.

Drugo crkva se "bori" protiv tehnologija telefona, automobila, tehnološkog napretka. A vamo popovi novi ajfoni, samsung galaxy, tableti, drže deci prezentacije preko lap topova. Crkva ima svoja tv stuidija, sve opremljeno u fullu-u.

Jedan manastir ostrog na mesečnom nivou zaradi milione i milione evra. Od toga samo neku siću daju za narodne kuhinje a decu lečimo sms porukama.

Treće: Kada se u srpskoj pravoslavnoj crkvi, crkveni objekat nazivao

H R A M.

Eno imaš "hram" Svetog Save na Vračaru. Reci mi šta je to crkva, katedrala, manastir, kakav je ono objekat, kakve su ikone, da li je pravoslavan objekat.

Jedino što je ostalo je od duhovnisti od srpske crkve je par pravih manastira, gde se zaista oseti prisustvo boga.

Цитат:Буди атеиста ( већ сам написао да моје комшије на Чукарици су атеисти иако ће се на попису изјаснити као Православци !!).
То је твоје право али избегавај такве речи, не само на четничком форуму него уопште.

Nisam ateista, verujem u boga, samo od sreboljublja, stomakougadjanja, gordosti, materijalinstva i ostalog što se nalazi u našoj crkvi ja sam izgubio svaki vid volje da idem tamo. Da mi onaj tamo nešto tandara mandara, priča o siromaštvu, bedi, kako treba da živim u siromaštvu, a on otegao stomak ko u devetom mesecu trudnoće, ili najjkvalitetnija mantija a iz dzepa mu visi najjnoviji telefon..

A u ostalom bog nije u crkvi. Kako ti živiš i kako se odnosiš moralno i duhovno, telesno prema sebi tako ćeti i bog dati. Možeš da se moliš koliko hoćeš i da kačiš krstove, badnjake po kolima, i na telefonu da ti stoji ikona, sve je to dzaba prijatelju ako ti piješ, halapljiv si itd...Srpska crkva od verskih praznika je napravila mesta gde se ljudi ubijaju od alkohola uz turbo folk i turski melos. Pogledaj slave, seoske slave našta liče...Dodjes na slavu tamo gosti i pop mortus pijani...

Tako..da bog je kako se ti odnosiš prema svom životu, prema okolini i prirodi e tu je bog..Ostalo liturgije, tandara mandara je samoooo uzimanje para ovom jadnom narodu, koji preko dana krka i onda se razboli i onda misli da će neki pop tamo sa tandara mandara da ga izleči.E neće. Nego zdrav , higijenski, moralni život sa verom u boga i pravu duboku duhovnost koja se kod nas nalazi dubokoo u šumi gde su ostali par manastira gde monasi stvarno na dubljem duhovnom niovu osećaju boga.

A seoske, gradske, hramovi i ostale crkve, to ti je prijatelju moj samo služi za uzimanje love. Malo sahrana, krštenje,svadba, kićenje ikone itd..Kao supermarket, kupis sta ti treba,u ovom slučaju nekog popa ili boga...

Pravu i jedinu duhovnost sam samo osetio u jednom manastiru, i nigde više...

Ово је тема о Сребреници а не реклама о седативима из Хемофарма пошто се твој пост једино тако може објаснити ( "Романови нису убијени гледај Видојевића...верујем у бога" итд. ).
Одговори

(15-07-2018, 11:08 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  Ми промукосмо вичући ође по пустињи да је Србији данас потребан ВОЈНИ УДАР-ПУЧ, а то је смена режима БЕЗ КАПИ ПРОЛИВЕНЕ КРВИ!

То је пробано 1941-ве па смо добили на крају комунисте. Слажем се да овога треба склонити али онда морамо да доведемо некога ко је у стању да доведе државу у ред.
Одговори

(25-07-2018, 08:31 PM)darkob Пише:  
(15-07-2018, 11:08 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  Ми промукосмо вичући ође по пустињи да је Србији данас потребан ВОЈНИ УДАР-ПУЧ, а то је смена режима БЕЗ КАПИ ПРОЛИВЕНЕ КРВИ!

То је пробано 1941-ве па смо добили на крају комунисте. Слажем се да овога треба склонити али онда морамо да доведемо некога ко је у стању да доведе државу у ред.

Ово је тема о Сребреници.
Одговори

Велики командант одбране Сребренице прича како је крајем маја добио наређење из Сарајева да напусти одбрану града и пређе у Тузлу.

Одговори

септембар 3, 2018 198

Проф. Јукије Оса, сa јапанског Рикио универзитета, говори за наш лист о Сребреници. Догађаји у Подрињу немају никакве везе са геноцидом. Хаг трпео политички утицај, није довео до помирења.

Иако нисам судија него универзитетски професор заинтересован за превенцију догађаја, сматрам да у Сребреници јула 1995. српска војска није починила геноцид. Догодило се свакако масовно убиство, али формулација „геноцид“ не стоји. Немам ништа против новог истраживања догађаја у Подрињу који је иницирала Влада Републике Српске, међутим мора се водити рачуна да се не повреди достојанство жртава. Можда, нови извештај експерата покаже и зашто се овај злочин заиста догодио.

Овако, у ексклузивном разговору за „Новости“, говори професорка Јукије Оса са Универизитета Рикио у Токију, која је 2007. докторирала у Јапану управо на теми – Сребреница. Професорка, која догађаје на Балкану прати још од 1991, када је као члан хуманитарне организације ААР први пут дошла у наш регион, открива да њена изучавања имају и практичну вредност јер су послужила тамошњем министарству одбране и војсци да се упознају са трендовима у међународном хуманитарном праву.

– Сада сам у Београду поводом истраживања домета Хашког трибунала. Тај суд никад није функционисао у систему међународног права, него је његова улога била да допринесе миру у региону Балкана. Дакле, његова улога је била географски омеђена. То што је у њему за 25 година рада окривљено убедљиво највише Срба доводи у сумњу његову објективност, није допринео миру и поверењу народа.

* На главном Нирнбершком процесу 1945. осуђена су 24 немачка ратна злочинца, а на Токијском процесу 28. У Хагу – чак 105 Срба…

– Добра ствар на оба суђења је то што се јасно санкционисало недозвољено понашање војника и политичара у рату, али у пресудама је било и неправди, што је мањкавост. Ипак су то била суђења која су организовали победници у рату. Када је у питању Хаг, свако може да доноси своје закључке.

* Иза хашких суђења остало је много докумената?

– За озбиљну научну студију готово сва се морају прегледати. Анализом појединачних случајева не добија се конкретна слика.
Јукије Оса, Фото: novosti.rs
Јукије Оса, Фото: novosti.rs

* Сусрели сте се ових дана и са Душком Тадићем, првим хашким осуђеником који је 1997. добио 20 година затвора?

– Његов случај, поред личне драме, носи и најмање три преседана у вези са међународним судовима. Прво, када је почело суђење настао је озбиљан спор око легитимитета самог суда. Друго што сам уочила јесте да се „преседан Тадић“ користи као критеријум за суђења у међународним сукобима, али и сукобима који немају међународни карактер. Треће што ми је било интересантно у његовој оптужници јесте покушај да се докаже да је, наводно, држава њему наредила да врши злочине. Разговор са Тадићем ми је расветлио многе недоумице.

ПОМОЋ ГДЕ ЈЕ НАЈПОТРЕБНИЈА

* Председник сте јапанске хуманитарне асоцијације ААР? – Ту функцију обављам волонтерски, али са великом љубављу. Нисмо велика хуманитарна организација каквих данас има у свету, али смо значајни јер се трудимо да радимо на свакој тачки земаљске кугле где има потребе. Наша организација се труди да што боље проучи стварне потребе унесрећених и да помоћ однесе тамо где је најпотребнија, и у томе је њен квалитет.

* Токијски процеси су трауматизовали Јапанце после Другог рата, а нарочито две бачене атомске бомбе.

– Познавала сам човека из Хирошиме који је недавно умро и који се до краја живота питао: Зашто ми нико никад није рекао – извини? На споменику у Хирошими пише да је направљен да подсети да се никад више не понови ова грешка, али не и ко је починио грешку – Јапанци, САД, пилот који је бацио бомбу… Свесни смо да је жртвама то битно. Против Американаца никад нису покренути поступци… Американце нико није гонио и зато јер су Хладним ратом наступиле нове околности и склопљена нова савезништва.

* Уследило је војно ривалство са Русијом на Далеком истоку, па су САД и Јапан постали највећи савезници?

– Тако је до данас. Јапанци су у међувремену доста променили своју свест и ако ме питате да ли је наше савезништво са САД искрено, мислим да упркос историји, јесте.

Драган Вујичић

http://www.nacionalist.rs/2018/09/03/jap...istraziti/
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним