Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Студентско-народни протести против Овај диктатуре

Не може човек да те похвата,ђа 'вамо,ђа тамо...Јел ти знаш и једног тадашњег генерала,који је васпитаван у некомунистичком духу?Сви су били такви,поготово док је тамо била ЈНА,и шта то треба да значи,нећу у војску...По повратку ЈНА,а и током њиховог битисања тамо,обичан народ и Војводе ,носили су кокарде....а по оснивању РС,њихова обележја...Постоји прича,када је Младић долазио око Сарајева,видео је четнички барјак на једној од зграда,питао ко је ово поставио,мештани рекоше ,Војвода Алексић,он је само заћутао...и оставио то ..После су постали и пријатељи,знао је како је поштован у народу,као и Војвода Радовић,поготово он,Војвода Манда,Васке,Брне....Јел ти знаш и једног војника да је тамо носио петокраку,а да је био у редовима РС?Дакле,не треба да будеш опчињен њима тамо,већ само наклон и поштовање,коју год да су значку носили,бранили где год је могло,и кад је могло,и кад није,док си ти учио децу о Титовим офанзивама за време рата....Немој ни спомињати ту славну војску,ако ћеш је судити,и она не сме бити спомињана у дневно политичкој борби....Шта је Славко мислио о радикалима,баш ме брига,Војвода Манда о Баји,исто тако....дали су нешто највредније што се може дати....

Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу…
Одговори

Кад помену војводу Алексића, написа Киза да је убијен.

Зна ли се ко га је убио?
Одговори

Даклем, ако у 100 дана по формирању нове Владе не буде:

1. Забрањен СНС;

2. Ухапшен комплетан врх напредњачког картела (политичко и бизнис крило);

3. Спроведена лустрација;

4. Распуштена БИА;

5. Угашени Пинк и Информер;

.... можемо бити сигурни да се у Србији никаква промена није догодила.

С вером у Бога - за студенте, Краља и Отаџбину!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

А шта је са НДХ1,јел и он иде под кључ?Шта ће бити са Милом,Доротејом,,Давудом,Надијом,јел ће они бити власт?Ја никада нисам чуо да неко Милу Пајић,зове Мила Кобила,не знам само ако је није прозвао Информер?Биће од Горског нешто национално?Наставниче,наставниче,које су западне границе Србије?Кажи нешто,мајку му,нећу пренети ником?Ако не смеш,дај бар у поруци?

Одговори

(12-01-2026, 10:11 PM)Горски штаб 52 Пише:  Кизо, постојала је Југословенска војска. ЈВуО, ЈВуЕ и ЈВуЗ је била интерна подела. Равногорски покрет је формиран 1944. године, као политичко крило.

Немам ја против генерала Младића ништа против, али се не одушевљавам њиме толико као ви. И да, Младић је генерал, а Чича је ђенерал.

ЈНА официр, из партизанске породице, одшколован у комунистичком духу, мрзи четнике, силом прилика натеран да буде Србин, па онда као Србин осуђен на страдање.
На ратишту је лично забрањивао војницима кокарде и Дражине слике, па кад је видео да нико од Срба из Босне неће да се бори за петокраку, ставио на своју шапку тробојку, али и даље не кокарду. На суђења у Хагу је редовно долазио у црвеној кравати са натписом КПРФ (Комунистичка партија Руске Федерације). Што значи да се од комунизма није отрезнио никада. Чини ми се чак и да је причао да му је неко у фамилији страдао од четника, можда и грешим, пишем по сећању.

Просто, не могу да се одушевљавам таквим официром исто као војводом Бојовићем, Мишићем, Степановићем, ђенералом Михаиловићем, пуковником Рачићем, Кесеровићем итд.

Треба га подржати, јер је постао страдалник оног тренутка када су га околности натерале да буде симбол српске борбе, али уздизати га на ниво изнад горе набројаних официра из два светска рата, мало је претерано.

Имам ја једног пријатеља који је био учесник рата у Босни, он ми редовно прича како је генерал Перишић већи војсковођа од војводе Живојина Мишића. Ово овде ме на то подсећа.

Што се тиче Сребренице, нема говора ни о каквом геноциду, већ се десио ратни злочин, као одмазда, односно одговор на вишегодишње убијање српских цивила на том реону. Касније у тај несрећни списак имена у том несрећном меморијалном центру убацују и кусо и репато, само што нису убацили и припаднике Ал Каиде који су погинули у својим терористичким акцијама.

Иначе, та прича о Сребреници данас одлично служи бањичарима, као један од помоћних елемената, да направе два пола на српској политичкој сцени: на једној страни пећински националисти, рестајлинг Булајићеви четници и турбо Србенде одшколоване на Баји Малом Книнџи, а на другој страни Мила Кобила, Динко Шакић Грухоњић, Кесић, Павле Грбовић, Чеда, Чанак и остала другосрбијанска жгадија.
У тој фарси од сукоба профитирају обе набројане стране, а трпе српски народ и српска држава.

Када треба, ту су увек Аци Шиптару да припомогну и србофобни центри политичко-медијске моћи из Сарајева, Загреба, Приштине и Подгорице. Да га нападну у својим медијима, а онда он да каже: ''Ево, видите ко ме напада, јер браним и волим Србију!''

И тако све у круг...

Као што рекох - весели се српски роде, Ћацилендом до слободе!

Види, немо око тога да ти глава бучи око крваве петокраке, кокарде и тих симбола то је ЦАР Путин једним потезом решио поред победнилке Црвене Звезде стоје и симболи Царске Војске тако да је то тамо регулисано да су се измирили и да ратују и испод икона и испод српа и чекића и застава СССР-а.

То када дође неко од Белих наших, регулисаће то питање, да се са тим поделама престане и да се стави тачка на то, као што је цар ставио тачку.

Значи овако нас то неће занимати ко је четник, партизан, муслиман, ванземаљац, нас ће интересовати једино и једино

СРПСКА ВОЈСКА И ВОЈНИЦИ КОЈИ СУ СПРЕМНИ ДА ПОЛОЖЕ ЖИВОТЕ И ИЗГИНУ ЗА ОТАЏБИНУ СРБИЈУ!

ТЕ ПОДЕЛЕ МИ УКИДАМО ОДМАХ, САДА,Т ТУ!

Више нема ни четника ни партизана, то је давно прошло време и ми то остављамо Самарџићу да снима игране филмове!

Нас занима модерна војска опремљена са С-500, орешником, булавама, топољима и да буде спремна за јурише и жестоке ударе зарад ослобођења Косова и Метохије под српском заставом, са српским обележјима и српском храброшћу!

Е, сад, овако. Српска војска није постојала до скора од када се одвојила Црна Гора.

Све су се до тад зваше Шугословенске војске, па и Дражина Војска.

За мене је свако ко је стао на браник отаџбине херој. Од Маричке битке до Кошара, Паштрика и ровова и земуница у копненој зони безбедности. СВАКО!

Значи и Милош Обилић и Војвода Мишић и Ђенерал Дража и ђенерал Ратко и ђенерал Павковић и ђенерал Симовић и многи други. Сви до једног су стали на браник отаџбине. Бити на Кошарама или на коридору 92 или приликом ослобађања Сребренице или приликом заустављања пробоја и јуриша муслиманских снага да не продру у српска подручја и покољу све живо треба имати м*да до колена! То су за мене хероји.

108 Срба је изгинуло на Кошарама, само на Кошарама а где је даље!

Међутим, зашто је Ратко Херој?

Раткова војска је сачувала, одбранила Републику Српску. Ко је четник, партизан, аркановац, френкијевац, книнџа, вукови, тигрови, лавови, итд то мене не занима.

Ратко је војску Републике Српске довео до победе. ЈНА се повукла из Хрватске и Босне и онда су уз помоћ СРПСКОГ НАРОДА одбранили Републику Српску.

ЈЕДИНО СУ РАТКОВЕ БИЛЕ ПОБЕДНИЧКЕ! СВЕ ДРУГЕ 90-ИХ СМО ПОГУБИЛИ И ПОТПИСАЛИ КАПИТУАЛИЦИЈЕ! 

ОФИЦИРИ ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ КРАЈИНЕ ИСПРЕД ГОТОВИНЕ СУ ПОТПИСАЛИ КАПИТУЛАЦИЈУ 1995 ГОДИНЕ И ЧЕСТИТАЛИ УСТАШАМА НА "БРИЈАНТНОЈ АКЦИЈИ"!

МИЛОШЕВИЋЕВА ВОЈСКА ЈЕ ПОТПИСАЛА КАПИТУЛАЦИЈУ И КАПИТУЛИРАЛА У КУМАНОВУ 1999 ГОДИНЕ!

ЈНА ЈЕ ПОТПИСАЛА КАПИТУЛАЦИЈУ У СЛОВЕНИЈИ!

ВОЈСКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ЊЕНИ ОФИЦИРИ НИСУ ПОТПИСАЛИ НИТУ ЈЕДНУ ЈЕДИНУ КАПИТУЛАЦИЈУ!

РАТКО МЛАДИЋ ЈЕ ВЕЗИВАО ВОЈНИКЕ НАТО ЗА БАНДЕРЕ!

РАТКО МЛАДИЋ ЈЕ У ЛИЦЕ ГОВОРИО НАТО СЕКРЕТАРУ ШТА МИСЛИ!

Те кафанске провкације на ратишту "ја сам четник" "ја сам ово ја сам оно" шу*ац држи пушку и слушај како ти се каже.

Што се тиче Дражиих четника, тога нема више.

Имаш симпатизере четника као што је Шумадинац и историчаре и публицисте које се баве тиме.

Кад ти неко каже он је "четник" то ти је спрдња.

Да би био "четник" он мора да је у врхунској форми, да је одслужио војску, итд. Погледај ветеране специјалних јединица како изгледају.

Кад видим "четника" ја знам да се ради о неком пијанцу, некој пропалој отужној души.

ЗА ЧЕТНИКА МОРАШ БИТИ ДОСТОЈАН ТРАДИЦИЈЕ И ВИТЕШТВА!

Ово што се по Србији и кафанама и бирцузима зове "четник" далеко је то од Четника!

Онако разваљени са разним интерним болестима и са стомацима па кад обуку ону јефтину црну мајицу коју су купили код кинеза и испринтају ону популарну слику Војводе Ђујића и ставе кокарде брате мили нашта то личи, на квазимода.

Па онда када оду у кафане, па ваде бодеже, па забадају у астале. Па поред гајба пива и алкохола, па се веселе, стављају флаше на главу...

Ал трагедија да буде већа када се ти ликови обуку у официрске Војске Србије из Првог светског рата, трагедија жива.

Ми кад дођемо то облачење и скрнављење униформе херојске војске то ћемо забранити строго!

Елем 

МИ СМАТРАМО ДА КАО ЦИВИЛ И СИМПАТИЗЕР ЈВуО МОРАШ БИТИ ДОСТОЈАН ЧЕТНИШТВА:

А ТО ЗНАЧИ:

- МЕНТАЛНА И ТЕЛЕСНА ХИГИЈЕНА.

- ДА НЕ КОНЗУМИРАШ АЛКОХОЛ, ДРОГЕ И ПСИХОАКТИВНЕ СУПСТАНЦЕ.

- ДА СЕ НЕ ОБЛАЧИШ У ОФИЦИРСКЕ УНИФОРМЕ ЈЕР НИСИ ДОСТОЈАН ТЕ УНИФОРМЕ И ТИМЕ ЈЕ СКРНАВИШ.

- ДА СИ ПРИСТОЈНО ОБУЧЕН И СА ДИСКРЕТНИМ ЧЕТНИЧКИМ СИМБОЛИМА И СРПСКИМ СИМБОЛИМА.

-  ДА СЕ НЕ ЗАВЛАЧИШ ПОД ШАТРЕ И ДА НЕ КИТИШ ПЕВАЉКЕ И КУРВЕ И ОСТАВЉАШ НОВАЦ ПО КАФАНАМА И КЛАДИОНИЦАМА!

- ДА СИ ПРОЧИТАО БАР 10 КЊИГА ОД САМАРЏИЋА.

- ДА СИ ДОМАЋИН ДА ИМАШ ПОРОДИЦУ ЖЕНУ И ДЕЦУ.

- ДА СЛАВИШ КРСНУ СЛАВУ!

- ДА ИМАШ СТОКУ И ДА ЗАРАЂУЈЕШ СВОЈИМ РУКАМА ОД СВОГ ЗАНАТА.

- ДА ПОСТИШ.

- ДА НЕ ЈЕДЕШ КРМЕТИНУ.

- ДА СИ ФИЗИЧКИ АКТИВАН И ДА МОЖЕШ УЗБРДО.

- ДА СИ ОКРУЖЕН КВАЛИТЕТНИМ ЉУДИМА ОКО ТЕБЕ.

- ДА НИСИ ПРОПАЛИЦА, КЛОШАР, БИТАНГА, ЛАНДАРА, ЛОПУРДА, МУЉАТОР.

- ДА ЗНАШ ОДАКЛЕ СУ ТИ КОРЕНИ И ИЗ КОЈЕ ЛОЗЕ ПОТИЧЕШ.

- ДА НИСИ ПРОДАО ЂЕДОВИНУ, ПОГОТОВО НЕ ШИПТАРИМА, УСТАШАМА И БАЛИЈАМА.

- ДА СИ ИСТУШИРАН, УРЕДАН, ДА СУ ТИ ЗУБИ ОПРАНИ, БЕЛИ, БРАДА ШТУЦАНА И ЛЕПО ПОДШИШАНА И НАМАЗАНА УЉЕМ, ДА ИЗГЛЕДАШ ЧИСТО, А НЕ ДА СЕ ОСЕЋАШ И ДА БАЗДИШ И ДА СИ ЗАПУШТЕН!

- ДА СИ УВЕК ДОСТОЈАН И ДА ЗНАШ КОМ РОДУ И ВЕРИ ПРИПАДАШ!

- ДА СЕ ПРЕМА НЕПРИЈАТЕЉИМА ОДНОСИШ СА ПОШТОВАЊЕМ АЛИ СА ОПРЕЗОМ.

- ДА ОБРАЂУЈЕШ БАР 10 АРИ ЗЕМЉЕ.

- ДА РАСПОЛАЖЕШ СА КУЋНИМ БУЏЕТОМ КАКО ВАЉА!

-ДА ТИ ГЛАВУ НЕ БУЧЕ САДАШЊИ ПОЛИТИЧАРИ ЈЕР ОНИ НИШТА ДОБРО НЕ ДОНОСЕ.

- ДА СИ ЗА БЕЛУ РАСУ И БЕЛЕ КОЊАНИКЕ И ДА ЧЕКАШ ЊИХОВ ДОЛАЗАК!

- ДА ТЕ СВИ ЗНАЈУ КАО ДОМАЋИНА И ВРЕДНОГ  И ВЕДРОГ ЧОВЕКА.

- ДА СИ МУДАР И ОДГОВОРАН ПРЕМА СЕБИ И ПРЕМА ДРУГИМА.

- ДА ПОШТУЈЕШ СТАРИЈЕ И ДА ПОШТУЈЕШ АУТОРИТЕТЕ.

- ДА ЗНАШ  ДА ЈЕ  ХРИШЋАНСКА БЕЛА РАСА ИЗНАД СВИХ ДРУГИХ РАСА.

- ДА ВОЛИШ ЦАРА И РУСИЈУ.

- ДА СИ РУСОФИЛ.

- ДА ПОШТУЈЕШ ДРАЖУ И ЧЕТНИКЕ.

- ДА СЕ ПРЕМА ВОЈЦИ ЈВуО односиш са поштовањем.

- ДА СЕ ПРЕМА ВОЈСЦИ СРБИЈЕ ОДНОСИШ СА ПОШТОВАЊЕМ.

- ДА У КУЋИ ИМАШ ТАМЈАН, КАНДИЛО И БОСИЉАК И  ИКОНУ.

- ДА ИМАШ КЊИГЕ ИЗ ЗАДЊЕГ РАТА.

- ДА ЗНАШ КО ЈЕ БИО ЂЕНЕРАЛ РАТКО МЛАДИЋ И ДР. РАДОВАН КАРАЏИЋ.

- ДА ЗНАШ ШТА ЈЕ БИЛО НА КАРАУЛАМА КОШАРЕ И ПАШТРИК.

- ДА ЗНАШ ШТА ЈЕ БИО КОРИДОР 92.

- ДА ЗНАШ ДА СИ СРБИН, ДА СЕ НЕ ОПИЈАШ, ДА СИ УРЕДАН, ДА СИ САМОПОУЗДАН, ДА СИ ДОСТОЈАНСТВЕН, ДА ЧЕТНИШТВО НОСИШ, А НЕ ТЕБЕ ДА НОСИ "РАДИ" "ЧЕТНИШТВО".

- ЉУДИ КОЈЕ НОСЕ ЧЕТНИШТВО ЊИМА НЕ ТРЕБА ПРИНТ МАЈИЦЕ СА ГУГЛА "ВОЈВОДА ЂУЈИЋ" ВЕЋ ЈЕ ДОВОЉНО ДА ГА ВИДИШ И ДА ЗНАШ ШТА ЈЕ.

КО ЈЕ НОСИО ТАКО ЧЕТНИШТВО И БИО ДОСТОЈАН, УРЕДАН, ОБРАЗОВАН, КОЈИ НИЈЕ БИО, НИЈЕ ЈЕО КРМЕТИНУ, ПОСТИО А КАДА БИ ГА ВИДЕО ИЗ ДАЉИНЕ УВЕК КОШУЉА, УРЕДНО ПОДШИШАНА И БРАДА И КОСА И ГРОМАДА ОД ЧОВЕКА ? ТО ЈЕ БИО ПРОСВЕТАР.

Кафански четници, алкохоличари, коцкари, макс бет, моцарт и сокер бет ликови,  распуштени ликови, са ниским коефицијентом интелигенције, са средњом школом, необразовани, Баја Мали Книнџа и шешељеви и вукови четници бежи од таквих "четника" што даље.

ЧЕТНИШТВО ЈЕ ДОСТОЈАНСТВО! МУДРОСТ! ПРКОС! ИНАТ! ХИГИЈЕНА! ДОМАЋИНСКО И ГОСТОПРИМСТВО ПОШТОВАЊЕ!

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Паметнији не попушта, паметнији се организује!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Д М
Одговори

ОВИХ ДАНА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

За разлику од других делова Србије који су погођени снегом и другим временским непогодама, стање на КиМ је следеће: местимична пребијања малолетне деце са повременим пуцњавама на југу, а као што је најављено, падају нови закони и наредбе. Иако је председник, у не тако давном обраћању, више пута поновио: „Нема предаје, КМ остаје!", алудирајући на регистарске таблице, испоставља се да је у низу још једна обмана српског народа.

Надлежна институција „Канцеларија за КиМ" је, по обичају, најоштрије осудила пребијање српских младића код Бистрице, док државни врх, због великог броја гостовања на режимским телевизијама, није стигао ни да осуди. Поред тога, почиње и потпуна примена Закона о странцима, као и наредбе којом ће се вожња на овлашћење третирати као саобраћајни прекршај.

Притисак са једне и ћутање са друге стране заједно раде исто, гурају Србе са Косова и Метохије. И у томе више нема забуне: ово није неспоразум, већ договор који се плаћа нечијим опстанком. Док једна страна доноси мере чији је циљ да Србе прогласи странцима у сопственој земљи, друга све то немо посматра, скривајући се иза празних изјава и лажне дипломатије.

Поред ове наредбе, ту је и Закон о странцима, који представља додатан вид притиска. Овај закон је директан удар и на Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, јер ће студенти из осталих делова Србије који желе да студирају на овом универзитету морати да пријављују свој боравак, дужину боравка, као и адресу боравка у полицијској станици, те ће тиме бити третирани као странци у сопственој земљи.

Дакле, српском народу који живи и хоће да остане на Косову и Метохији укинуте су све српске регистарске таблице са називима градова на Ким.

Једина опција да се и даље вози аутомобил са регистарским ознакама српских градова ван Косова и Метохије било је овлашћење, које је овом наредбом укинуто.

Студенти у блокади

Д М
Одговори

Добро јутро,Шуми....Ја те очекивао око Сретења ,кад ти устаде раније...Јел ти се види сенка на сунцу?

Одговори

Ooooo ко нам се то вратио...малло се отрезнио, па копи-пејст ударио...

Сад данас и сутра и онда од недеље Богојављање, Свети Јован....па ће да га сачекамо до сретења... Јок

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Одакле читаш ова са саопштења,јел са неког сајта,или директно од пленума?Пази,Кизо,студенти се брину о овим мученицима са Косова,ако буду бринули као Шуми о Србима с оне стране Дрине,боље одмах да крену овамо ...

Одговори

Паметнији не попушта, паметнији се организује!

Д М
Одговори

Које су ово глупости....Јел ишта овде има национално?Или је чиста грађанштина...Јел поменута игде Србија...Иначе,ова Јелена Клеут,бивша отпорашица,сада ванредни професор,брига њу за студенте,она се бори за своје радно место,јер није изабрана за редовног професора?Каже,сви су могли и да оду,мислећи на студенте,студенти јесу и отишли,ал не сиротињска деца,отишла су богаташка деца,и отишли студенти који су покушали преврат,типа Миле Пајић,Доротеје,који шеткају по Хрватској,у чекају период када ће ови да дођу на власт....

Одговори

Ово што се среће на трговима и улицама окупљено око пароле "слобода универзитета" или неким другим покличем највише подсећа на комуну па као такво требало би бити у старту угушено.
Ене у Америкама пандур - војник изрешета активисту -кињу која је покушала да умакне, и??? Наравно да неће одговарати јер безбедност системе је на првом месту.
Овде се свака упишуља издире, показује средњак, покушава да отме штит полицајцу... ало бре, апси и ломи!
Кад будем видео да се национално свесни и часни млади људи буду борили за Србију, за јединство и част сигурно ћу им пружити подршку у сваком погледу. Ово што краљевчанин пропагира само је наставак приче манитог и лажљивог Вука.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним