Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Спаси нас, Господе, куге и другосрбијанских будала!
#15

У правној науци форма је суштина.
Одговори
#16

(16-09-2018, 03:31 PM)Бенито Пише:  Хајде да се играмо мало семантике. Баја
Пуковник, па генерал Ратко Младић је врло добро знао да начелник генералштаба Војске новоосноване Републике Српске не би постао без благослова Слободана Милошевића. Сарадњу и то у " пуном обиму" са ад-хок трибуналом у Хагу, одобрио је, гле чуда, опет Слободан Милошевић. Значи, у једном случају је Слободан Милошевић властан да одлучује о " мојој" судбини, а у другој није.
Са друге стране, генерал Салан је постављен на место опуномоћеног војног управника департмана Алжир. По одлуци Француске да дозволи аутономију Алжира, генерал Салан је одбио послушност. Кад је изведен на суђење пред француским судом , он није тај суд прогласио ненадлежним, него је себе ставио испред својих војника и бранио се, тачку по тачку.
Нисам правник да коментаришем та два догађаја и критика СТ треба ићи у том правцу,јер је правник, па не сме у том смислу да греши. Али, овде се ради о томе да је СТ проговорио о двоструком моралу, тако израженом у нашем народу још од доласка комуниста на власт до данас.
Према томе, Милославе, немој преда мном да ми браниш комуњаре. Имаш ти паметнија посла.

Чека', чека', о каквом "двоструком моралу" баљезга СТ, иначе Тројанска камила (не да вређамо коње) Гњилежног Запада?!

Прво, Генерал Салан је оптужен од СУДА СВОЈЕ НАЦИОНАЛНЕ ДРЖАВЕ-ФРАНЦУСКЕ, па се и понашао сходно тој чињеници, као Војник који поштује суд своје Отаџбине!

Међутим!

Ђенерал Младић је као болестан склептан и ухапшен од стране квази-државе која је инсталирана од стране Гњилежног Запада и тако узурпирала власт у Србији на исти начин на који су то учинили комуно-сатанисти с'јесени '44-е!

И као врхунац свега, иста квази-држава није била у стању чак ни да сама суди Младићу већ га је послала пред СВЕТСКИ СУД, КОЈИ ЈЕ ОПЕТ ИНСТАЛИРАН ОД СТРАНЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛНЕ ЛИХВАРСКЕ ХИДРЕ КАО ДЕО ЊЕНОГ ПРОЈЕКТА СВЕТСКА ВЛАДА, СВЕТСКИ СУД, СВЕТСКА ВОЈСКА итд.

Наравно да би требало да сваки Србин, а нарочито Војник, без трунке размишљања ОДБИЈЕ ПОСЛУШНОСТ ИНТЕРНАЦИОНАЛНОЈ ЛИХВАРСКОЈ ХИДРИ што је Младић инстиктивно учинио!

ТО ДАНАС ЧИНИ ДОНАЛД ТРАМП ПА ДЕДА БОЛТОН РАЗБИЈА БЕЛОСВЕТСКИ СУД У ПАРАМ-ПАРЧАД!

Наравно, непостојећа држава Србија не може да чини оно што чини моћна Чемерика али....као појединац, сваки Србин је дужан да одбије послушност белосцевцкој али!

То дакле, што се Ђенерал Младић није поставио као Генерал Салан јесте оправдано и туна СТ није у праву!

Међутим!

Што се тиче констатације СТ око "бабе" ту исти јесте у праву па и ми према оном Младићу који је у'апшен и приведен, немамо ни поштовања ни сажаљења!

ОН ЈЕДНОСТАВНО НИЈЕ ПОСТУПИО КАО СРБСКИ ВОЈНИК И ЂЕНЕРАЛ!
УМЕСТО ДА СЕ СКРИВА ГОДИНАМА И НА КРАЈУ ПРЕДА КАО НЕКА БОЛЕСНА БАБА И ДОЗВОЛИ ДА ГА КАО МЕЧКУ ВАДАЈУ ПО КАЗАМАТИМА ГЊИЛЕЖНОГ ЗАПАДА И ДА ПРЕСУДУ СЛУША У ЛЕЖЕЋЕМ СТАВУ НА НЕКОЈ СОФИ, МОГАО ЈЕ И

М О Р А О,

ДА У ВРЕМЕ КАД ЈЕ БИО ЈОШ ЗДРАВ И СПОСОБАН, ДА СЕ ОПАШЕ БОМБАМА И ДА СА МИТРАЉЕЗОМ У РУКАМА ЈУРИШ УЧИНИ НА ДУШМАНИНА И КРВАВО ПЛАТИ СВОЈУ СЛОБОДУ!

А ЦИЉЕВА ЈЕ БИЛА ДОСТА, НАРОЧИТО У КРУГУ ДВОЈКЕ КУРВАРСКОГ БЕО'РАДА, ОД АМЕРИЧКЕ ЧИТАОНИЦЕ ПА НАДАЉЕ!


Исто тако је претио и онај Мартић "'ћу се убијем, ово оно..." ено га сад чами у затвору болестан!

Одвратно!

СЛАВА ЈУНАКУ ТЕПИЋУ И ЊЕГОВИМА, ЈЕС'ДА НИСУ НОСИЛИ ШАПКУ ЂЕНЕРАЛА МИШИЋА НЕГО ТИТОВКУ ЈОЖЕ АМБРОЗИЈА, АЛ'СУ КАО ШУГОСЛОВЕНИ БИЛИ БОЉИ СРБИ ОД МНОГИХ НАЗОВИ СРБА!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#17

(15-09-2018, 09:58 PM)Бенито Пише:  Каквој лажи? Рекао је да је Салан рекао да је крив, уместо да је одговоран. Али у чему је разлика?

Он је управо објашњавао да је Салан преузео одговорност на себе и тражио да његови потчињени не буду кривично гоњени , јер је он " крив" или " одговоран".

Док то, по СТ, Младић није учинио него су његови потчињени били "криви" илити " одговорни" док се он " крио као баба". Ја уопште не улазим у вредносну поенту онога што је СТ рекао, и да ли је то тачно или није, али уопште није била поента у овоме што га Каргановић критикује. Потпуно је промашио тему.

Понављам да не улазим у тачност анализе СТ, јер су историјске паралеле увек биле клизав терен и тешко их је упоређивати. Ту је суштина, а не у овој бесмисленој Каргановићевој критици.

Твој проблем је што мешаш бабе и жабе (нема везе са квалификацијом Младићевог "јунаштва"), то јест што не разумеш да појам "ОДГОВОРАН" и "КРИВ" нису синоними, нарочито и примени права, то јест НАПОЛЕОНОВОГ КОДА који је основ правне науке како у Француза тако и у Срба док Енглези имају сасвим другачији приступ!

Туна је Каргановић апсолутно у праву, прочитасмо реч Генерала Салана па је ође потребно да се расветли да исти није унапред признао КРИВИЦУ, није изјавио "КРИВ САМ" но је рекао "ОДГОВОРАН САМ", што никако није исто јербо је на Суду да досуђује кривицу па се тек накнадно утврђује да ли је онај који је одговоран крив или не!

Проблем Ст. Протића и наш србски проблем уопште, јесте у чињеници што нам је ћопави Вук осиромашио језик (и обогатио га турцизмима) до те мере да имамо муке да разумемо и схватимо одређене финесе у много млађим и сиромашнијим језицима склепаним кроз историју, од нашег изворног ПРАВОСРБСКОГ!

То је све Гос'н Самарџић лепо објаснио у свом капиталном делу "Тајне Вукове реформе", има на нету да сад не давимо!

Међутим!

Једном давно кад смо ујутру у Хиландару после Службе Божије која тамо почиње са чекеталом у 3 ујутру, поли кафу и грицкали ратлук на доксату и диванили са Монасима, причало се о Језику па један од Монаха рече:

У савременом (Вуковом) језику потребно је 8 речи да би се описао појам "БЛАГОЧЕСТИВ"!

Два ћопавца, Вук и Амброзије, уназадише нас више него Турци за 500 година!

Шта'ш....

ПС

Једна ситница ну ипак....потребно је да се у Каргановићевом тексту исправи реч "coulpable" јер иста не значи ништа. На Енглеском се пише "culpable", док ође ваља употребити Француско "coupable".

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#18

Има у теми разних ствари.

Нема збора да је Милан Ст.Протић другосрбијанац и салонски ексцентрик.

Да ли је МстП нанео штету Србији? Моје мишљење је - није.

Као изразити антикомуниста, крајем ХХ века буквално је из цокула изувао Милошевићева трабуњала, само кад се усуде да му изађу на "црту" у каквом ондашњем локалном ТВ студију са декором од стиропора. То му иде у позитиву.

Као дипломата није се добро показао. Покушао је са неким романтичним приступом, па се на дипломатским пријемима као амбасадор тадање Југославије појављивао у каубојским чизмама. Пошто је дипломатија врло крут и суптилан занат који није савладао, брзо је смењен. Ту је негативан, са казном.

Тако је онда било. Данас министар иностраних дела лично меша чочек пред турским председником, без казне. Ама, владајућој коалицији скочи рејтинг ради Ивичиног чочека.

Једна ствар коју је изјавио МстП, лично се и мене тиче. Елем, рекао (приближно цитирам) МстП да су српске паравојне формације освојиле трећину Хрватске. На то је као опарена скочила васколика "милошевићевска" црвена србадија /напомена: Милошевић никада за себе није рекао да је Србин, а ни брат ни деца му нису Срби нити православци/, са оптужбама да они нису освајали него бранили итд.

Ту се ја присетим јесени касне 1991. када сам у Темерину преживео линч. Шта је било? СПС организује неки народни збор на коме ће свако моћи да изнесе своје политичко мишљење, да покажу како су велике демократе, не рачунајући да ће неко смети да им опонира. Онда изађем ја на говорницу и кажем у микрофон да су они хуље и издајници и да ћемо због политике СПС и СКПЈ (Савез комуниста-покрет за Југославију, касније Мирин&Слобин ЈУЛ) доживети катастрофу гору него после Косовског боја. Ту Босанци почну да урличу. Да, галама је слаба реч, рикање, режање, приближније је. И шта је један Босанац урликнуно до пуцања напрегнутих вратних жила, пре него што је кидисао на мене? "ШТА СЕРЕШ, МИ СМО ОСВОЈИЛИ ТРЕЋИНУ ХРВАТСКЕ!" Нисте ви ништа освојили, ви се издајници који сарађују са усташама", одговорио сам, и онда је кренуо стампедо. Не брините, остао сам жив, нису Босанци тако опасни. Данас исти ти подржају политику Вучићеву, тако да их презирем.

Шта је поента? Па комунисти никада нису Хрватску ни доживљавали друкчије него као посебну државу. Само им је одговарало у ондашњим околностима да глуме српске патриоте. Данас више немају ту потребу. Само је питање момента када ће се та крајишко-комуњарска "памет" пролити и на Републику Српску, па ће се и она утопити у комуњарско-аустроугарско-енглески пројекат "јединствене Босне".

Али, исти они кочоперци који су се хвалили да су "освојили трећину Хрватске" сад пљују по МстП јер је рекао да су освојили трећину Хрватске.

Коначно, Влајко Стојиљковић, какав год био, показао је шта су буздовани требали да ураде, не да се као курве вуку по затворима "побеђују Хаг" и товаре кривицу на терет народа.
Одговори
#19

(23-09-2018, 03:20 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  Има у теми разних ствари.

Нема збора да је Милан Ст.Протић другосрбијанац и салонски ексцентрик.

Да ли је МстП нанео штету Србији? Моје мишљење је - није.

Као изразити антикомуниста, крајем ХХ века буквално је из цокула изувао Милошевићева трабуњала, само кад се усуде да му изађу на "црту" у каквом ондашњем локалном ТВ студију са декором од стиропора. То му иде у позитиву.

Као дипломата није се добро показао. Покушао је са неким романтичним приступом, па се на дипломатским пријемима као амбасадор тадање Југославије појављивао у каубојским чизмама. Пошто је дипломатија врло крут и суптилан занат који није савладао, брзо је смењен. Ту је негативан, са казном.

Тако је онда било. Данас министар иностраних дела лично меша чочек пред турским председником, без казне. Ама, владајућој коалицији скочи рејтинг ради Ивичиног чочека.

Једна ствар коју је изјавио МстП, лично се и мене тиче. Елем, рекао (приближно цитирам) МстП да су српске паравојне формације освојиле трећину Хрватске. На то је као опарена скочила васколика "милошевићевска" црвена србадија /напомена: Милошевић никада за себе није рекао да је Србин, а ни брат ни деца му нису Срби нити православци/, са оптужбама да они нису освајали него бранили итд.

Ту се ја присетим јесени касне 1991. када сам у Темерину преживео линч. Шта је било? СПС организује неки народни збор на коме ће свако моћи да изнесе своје политичко мишљење, да покажу како су велике демократе, не рачунајући да ће неко смети да им опонира. Онда изађем ја на говорницу и кажем у микрофон да су они хуље и издајници и да ћемо због политике СПС и СКПЈ (Савез комуниста-покрет за Југославију, касније Мирин&Слобин ЈУЛ) доживети катастрофу гору него после Косовског боја. Ту Босанци почну да урличу. Да, галама је слаба реч, рикање, режање, приближније је. И шта је један Босанац урликнуно до пуцања напрегнутих вратних жила, пре него што је кидисао на мене? "ШТА СЕРЕШ, МИ СМО ОСВОЈИЛИ ТРЕЋИНУ ХРВАТСКЕ!" Нисте ви ништа освојили, ви се издајници који сарађују са усташама", одговорио сам, и онда је кренуо стампедо. Не брините, остао сам жив, нису Босанци тако опасни. Данас исти ти подржају политику Вучићеву, тако да их презирем.

Шта је поента? Па комунисти никада нису Хрватску ни доживљавали друкчије него као посебну државу. Само им је одговарало у ондашњим околностима да глуме српске патриоте. Данас више немају ту потребу. Само је питање момента када ће се та крајишко-комуњарска "памет" пролити и на Републику Српску, па ће се и она утопити у комуњарско-аустроугарско-енглески пројекат "јединствене Босне".

Али, исти они кочоперци који су се хвалили да су "освојили трећину Хрватске" сад пљују по МстП јер је рекао да су освојили трећину Хрватске.

Коначно, Влајко Стојиљковић, какав год био, показао је шта су буздовани требали да ураде, не да се као курве вуку по затворима "побеђују Хаг" и товаре кривицу на терет народа.

Заборавио си да је бивши председник РСК др Милан Бабић сведочио
против С. Милошевића и признао кривицу за ратне злочине над муслиманима, Хрватима, курдским плаћеницима, НАТО авијацији..., ратна потпредседница РС Биљана Плавшић је учинила то исто.
И ? Шта је Србија и РС добила од тога ?
А сада ратни командант ГШ ВРС ген. Ратко Младић треба пред америчком инквизицијом у Хагу да изјави "одговоран сам" за непостојећи геноцид над муслиманима у Сребреници, "опсаду Сарајева" можда да каже да је одговоран и за рушење "Старог моста" у Мостару, Овчару ?
Одговори
#20

(23-09-2018, 07:34 PM)Ултрадесничар Пише:  Заборавио си да је бивши председник РСК др Милан Бабић сведочио
против С. Милошевића и признао кривицу за ратне злочине над муслиманима, Хрватима, курдским плаћеницима, НАТО авијацији..., ратна потпредседница РС Биљана Плавшић је учинила то исто.
И ? Шта је Србија и РС добила од тога ?
А сада ратни командант ГШ ВРС ген. Ратко Младић треба пред америчком инквизицијом у Хагу да изјави "одговоран сам" за непостојећи геноцид над муслиманима у Сребреници, "опсаду Сарајева" можда да каже да је одговоран и за рушење "Старог моста" у Мостару, Овчару ?

Нисам ја ништа заборавио, него је тебе вероватно изнервирало оно што сам писао па ниси прочитао до краја.
Немам ја трунку позитивног става према Хашком "трибуналу". Тамо Младић није имао никакве шансе. Управо зато није смео себи да дозволи да се преда. Свидело се то некоме или не, у питању је акт кукавичлука. Влајко Стојиљковић напротив није био кукавица.
Одговори
#21

(23-09-2018, 09:27 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  
(23-09-2018, 07:34 PM)Ултрадесничар Пише:  Заборавио си да је бивши председник РСК др Милан Бабић сведочио
против С. Милошевића и признао кривицу за ратне злочине над муслиманима, Хрватима, курдским плаћеницима, НАТО авијацији..., ратна потпредседница РС Биљана Плавшић је учинила то исто.
И ? Шта је Србија и РС добила од тога ?
А сада ратни командант ГШ ВРС ген. Ратко Младић треба пред америчком инквизицијом у Хагу да изјави "одговоран сам" за непостојећи геноцид над муслиманима у Сребреници, "опсаду Сарајева" можда да каже да је одговоран и за рушење "Старог моста" у Мостару, Овчару ?

Нисам ја ништа заборавио, него је тебе вероватно изнервирало оно што сам писао па ниси прочитао до краја.
Немам ја трунку позитивног става према Хашком "трибуналу". Тамо Младић није имао никакве шансе. Управо зато није смео себи да дозволи да се преда. Свидело се то некоме или не, у питању је акт кукавичлука. Влајко Стојиљковић напротив није био кукавица.

Признајем да нисам прочитао твој претодни пост али овај сам прочитао два пута. "Акт кукавичлука" генерала Младића ?
1) Ген. Младић се није предао већ је ухапшен и изручен "Трибуналу"
2) Ген. Младић је претрпео 2 мождана удара њега је могла да ухапси
и саобраћајна полиција а јуриле су га не зна се колико обавештајних агенција са Запада и домаћа (тајна) полиција
3) Предаја Влајка Стојиљковића нема никаквог значаја за Србију а камоли за РС и не може се ни у чему поредити са ген. Младићем
Одговори
#22

https://www.youtube.com/watch?v=G_TszAIh2eY
Одговори
#23

http://webtribune.rs/stoltenberg-pao-na-...je-stetan/

Има људи ко су буквално за лудници, ти људи ко то немогу да види, нити могу да казу, су исто за психијатрије!
Одговори
#24

(08-10-2018, 03:49 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  http://webtribune.rs/stoltenberg-pao-na-...je-stetan/

Има људи ко су буквално за лудници, ти људи ко то немогу да види, нити могу да казу, су исто за психијатрије!

Столетенбег је обичан бирократа НАТО-а и ако му Вашингтон пошље писмо да је осиромашени уранијум лечи бронхитис он ће то да чита
и у Бриселу и где позван и непозван. Као Хавијер Солана.
Одговори
#25

А за Јелену Милић?
Одговори
#26

(08-10-2018, 09:42 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  А за Јелену Милић?

Исто. Само Јелена Милић има мању плату.
Одговори
#27

(23-09-2018, 03:20 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  Као дипломата није се добро показао. Покушао је са неким романтичним приступом, па се на дипломатским пријемима као амбасадор тадање Југославије појављивао у каубојским чизмама. Пошто је дипломатија врло крут и суптилан занат који није савладао, брзо је смењен. Ту је негативан, са казном.

Не слажем се. Мислим да је Протић смењен зато што је гурао да се Милошевић изручи хашком трибуналу, вероватно без много консултовања са министарством спољних послова и Коштуницом који га је поставио за амбасадора.

То је била суштина, не несуптилност, а још мање неспособност да се савлада дипломатска вештина; то су подметања из удбашке кујне која се кроз непрекидно понављање кроз медије усвајају као истине.

Доказ за ово је потоњи његов ангажман у Швајцарској за амбасадора, који је био потпуно коректан. Постоји и његов конкретан допринос да се Дику Мартију презентирају наши докази око жуте куће што је резултирало оним извештајем. Како је онда био у реду, а у Вашингтону није?

Протићев карактерни недостататак је гордост, до неке умишљености чак, која често прелази у нетрпељивост са претерано свађалачком цртом при одбрани својих ставова. Зато га је боље читати, него слушати у дебатама. Његови портрети савременика су одлично штиво, као и трактат о србокомунизму, у чијим се канџама и даље копрцамо:

https://milanstprotic.com/?page_id=247

Позитивна страна његовог карактера је честитост у смислу да се није обогатио на власти, као велика већина његових колега. Да је паметан и образован, могу да му оспоре само острашћени или плаћени противници.

На крају, далеко од тога да је он другосрбијанац, ако под тим термином сматрамо екс-комунисте преметнуте у европејце, каријеристе и аутошовинисте. Протић је патриота, монархиста, православни хришћанин, поштовалац четничког покрета и доказани антикомуниста.

Зато мало оставља мучан утисак да се све ово на Погледима занемарује, али се потенцира његов став према србокомунистичким величинама као што су Милошевић и Младић - као да су они неко мерило српства! - а његово залагање да се српско друштво уреди онако какво је било пре комунистичке револуције, дакле:

- анулирање одлука АВНОЈ-а,
- референдум за реституцију парламентарне монархије,
- повраћај покрадене имовине,
- рехабилитиција жртава комунистичког терора,
- лустрација србокомунистичких кадрова и
- суђење србокомунистичким главешинама за издају земље

интерпретира као слугерањство западњачким демократијама. Све наопако!

(Овде не мислим на тебе, Ђорђе, него друге постове у овој теми, а мрзи ме да им посебно одговарам. Препознаће се сами.)
Одговори
#28

(10-10-2018, 09:35 AM)Небојша Пише:  - а његово залагање да се српско друштво уреди онако какво је било пре комунистичке револуције, дакле:

- анулирање одлука АВНОЈ-а,
- референдум за реституцију парламентарне монархије,
- повраћај покрадене имовине,
- рехабилитиција жртава комунистичког терора,
- лустрација србокомунистичких кадрова и
- суђење србокомунистичким главешинама за издају земље

интерпретира као слугерањство западњачким демократијама. Све наопако!

(Овде не мислим на тебе, Ђорђе, него друге постове у овој теми, а мрзи ме да им посебно одговарам. Препознаће се сами.)

Есенција свега је управо ово што сам подвукао.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним