Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

У сећање - Смиља Аврамов
#1

Професорка Правног факултета у Београду и чланица Међународне словенске академије (Москва) Смиља Аврамов преминула је у 101. години у Београду.
Смиља Аврамов је рођена 15. фебруара 1918. године у Пакрацу, док је Правни факултет завршила у Загребу 1947. године. Докторирала је на Правном факултету у Београду 1950. године, а стручно се усавршавала у Лондону и у САД, на универзитетима Харвард и Колумбија.

Од 1973. године до одласка у пензију 1985. године, била је шеф Катедре за медународно право и међународне односе Правног факултета у Београду.

Предавала је по позиву и на бројним универзитетима у Европи, Азији и Америци, а од 1980. до 1982. била је на челу светског Удружења за међународно право.

Била је један од водећих светских стручњака за проблематику геноцида а током 1991. и 1992. године, као стручни консултант председника Србије Слободана Милошевића, учествовала је на међународним конференцијама везаним за распад СФРЈ.

Место и време сахране Смиље Аврамов биће накнадно саопштени.

http://www.carsa.rs/preminula-smilja-avr...-rodljuba/

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори
#2

Бог душу да јој прости.
Одговори
#3

Лака јој црна земља. Велики борац за истину и правду!
Одговори
#4

Прости Господе рабу твојему и подари јој рајско насеље.
Одговори
#5

Смиљо, нека ти је вечна слава.
Одговори
#6

+ Бог душу да јој прости!

Јест да је имала 101 годину (у којој је видела свакојаке муке које један човек може да види), али опет остала празнина, као иза Јеротића. Србија за кратко време изгубила два велика ума.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#7

Одговори
#8

Милијана Балетић: НЕМА КАМЕРА ЗА СМИЉУ АВРАМОВ

12. октобра 2018

https://vidovdan.org/info/milijana-balet...u-avramov/
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним