Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

"Дивљање српског национализма" на РТС-У

За дивно чудо, РТС нас је удостојио честите музичке емисије поводом 100 година од завршетка Првог светског рата.
Другосрбијанци пизде по друштвеним мрежама и називају ову емисију повратком " српског национализма" , " који је изазвао све несреће на Балкану". КидањеКидањеКидање
Одговори

Да ли је неко гледао?
Одговори

Мислим да су озбиљно болесни сви ти који говоре о некаквом дивљању.
Одговори

(12-11-2018, 12:39 AM)Сиви Вук Пише:  Мислим да су озбиљно болесни сви ти који говоре о некаквом дивљању.

"Другосрбијанци" ?. Тачно. То су "Деца комунизма" ( а сада већ и уници ). Јок
Одговори

Нисам одавно гледао бољу емисију.
Одговори

Нека окачи неко линк.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Гледао.
Али фора је што је ова сјајна емисија емитована после "Корена". Шизофрено... Ћосићева епоха подразумева да сви који ово певају, и причају, буду похапшени. Јер само онда њихова прича може некога да убеди, мрачна Србија итд. Јер ко ће поверовати да је мрачна и заостала ако се зна да је створила онакве јунаке и онакву уметност.
Дакле ова емисија је скроз поништила ефекат "Корена". Видећемо да ли ће РТС заиста постати национална ТВ, или можда екранизовати чак и "Време смрти", где српски војници иду у хомосексуалне јавне куће у Солуну, итд.
Одговори

Чим сам чуо прве тактове " Ој , војводо Синђелићу", знао сам да ће бити добра емисија. Још кад сам видео Тозовца да је опалио Јеремију....
Наратору не знам ко је писао текст, јер је било одређених историјских грешака, али то је мање битно.
Музички нису промашили нигде, чак су ставили по једну композицију савезника , плус чувену Даларасову песму. Можда би другачије бирао извођаче, али и то је секундарно. Одлично су били уклопљени делови из Српске трилогије.
Можда једног дана дочекамо да чујемо и неку српску песму из периода Другог светског рата. Smile
Одговори

Одговори

Да ли се рачуна у " Дивљање српског национализма" и извођење енглеске, италијанске и француских песама ( "дивљање" је свакако извођење руске песме).
Одговори

Треба питати ове " другосрбијанце". Вероватно су попиздели кад су између Синђелића и Јеремије угледали џез оркестар USarmy.
Одговори

(12-11-2018, 09:09 PM)Бенито Пише:  Треба питати ове " другосрбијанце". Вероватно су попиздели кад су између Синђелића и Јеремије угледали џез оркестар USarmy.

Управо тако. Свака српска победа је њихов пораз. Па може да дође и амерички војни џез оркестар. Њима се свиђа она брука у Паризу.

П.С. Јако је добар крај емисије где позанте личности причају о својим дедовима ( и са бабине линије ) који су учествовали у Великом рату. То је добро јер се надам да се народ преспитује учествовање своје породице у ПСР.
Одговори

Emisija je brutalna. Konačno nešto novo.

Nego razočaraše me sa pesmom tamo daleko, one tri pevačice nisu ni malo uneli prkosa i ponosa u pesmi.

Tu pesmu po meni emotivno, prkosno i ponosno izvode jedino rusi i hor Aleksandrov...

Jako malo naših peva prkosno, glasno i jasno tu pesmu...

Ta pesma je simbol srpstva, i treba da se peva hrabro, dostojanstveno horski a ne tri pevaljke da je izvode...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(12-11-2018, 09:20 PM)Mekenzi Пише:  Emisija je brutalna. Konačno nešto novo.

Nego razočaraše me sa pesmom tamo daleko, one tri pevačice nisu ni malo uneli prkosa i ponosa u pesmi.

Tu pesmu po meni emotivno, prkosno i ponosno izvode jedino rusi i hor Aleksandrov...

Jako malo naših peva prkosno, glasno i jasno tu pesmu...

Ta pesma je simbol srpstva, i treba da se peva hrabro, dostojanstveno horski a ne tri pevaljke da je izvode...

Слава Богу Кизо је одстра'рускога на корак од учења казачока!

За нас је велика част ако смо и ми томе малкице допринели!

Још само да батали крваву хрватску гајевицу, која је у народу познатија као

U S T A Š I C A

па да га види Бог!

Ваистину!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним