Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

" Нови" документарац о узроцима Првог светског рата

Да ли је неко гледао овај документарац који је ишао на РТС 2, у два дела, 15. и 16. новембра?
РТС је пристојно промовисао овај филм у више трејлера, али чини ми се да јавност није са довољно пажње испратио овај филм. Велика је штета јер је имало доста ексклузивних документарни снимака, нарочито аусторугарске и немачке војске из периода пред Први светски рат. У филму говори по један репрезентативни историчар из сваке од земаља учесница. Обрађен је период од 1848. до 1914. године. На крају, може се констатовати да су највећи ауторитети историјске науке били сагласни да је Немачка , односно цар Вилхем Други , главни кривац за почетак Првог светског рата.
Филм је снимљен још 2014/5. године, а монтажа је рађена чак три године. Не треба напомињати онима који се баве документарним филмом који су трошкови били, али занимљиво је да је исти закључак аутора исти као и других аутора документарних филмова, а то је да је Југословенска кинотека убедљиво најскупља са својим архивима. Дакле, скупља од немачких или британских архива. Сви снимци који су дошли из страних , западних или руских архива, дошли су потпуно опремљени и у хд стању.
Од наших историчара, учествовао је покојни професор Душан Батаковић. Језик који се користи у филму је углавном енглески и филм намењен је страном тржишту, али је штета ако га није погледао већи број наших људи.
Ако је неко гледао, нека подели утиске о филму.
Одговори

(17-11-2018, 01:33 PM)Бенито Пише:  Да ли је неко гледао овај документарац који је ишао на РТС 2, у два дела, 15. и 16. новембра?
РТС је пристојно промовисао овај филм у више трејлера, али чини ми се да јавност није са довољно пажње испратио овај филм. Велика је штета јер је имало доста ексклузивних документарни снимака, нарочито аусторугарске и немачке војске из периода пред Први светски рат. У филму говори по један репрезентативни историчар из сваке од земаља учесница. Обрађен је период од 1848. до 1914. године. На крају, може се констатовати да су највећи ауторитети историјске науке били сагласни да је Немачка , односно цар Вилхем Други , главни кривац за почетак Првог светског рата.
Филм је снимљен још 2014/5. године, а монтажа је рађена чак три године. Не треба напомињати онима који се баве документарним филмом који су трошкови били, али занимљиво је да је исти закључак аутора исти као и других аутора документарних филмова, а то је да је Југословенска кинотека убедљиво најскупља са својим архивима. Дакле, скупља од немачких или британских архива. Сви снимци који су дошли из страних , западних или руских архива, дошли су потпуно опремљени и у хд стању.
Од наших историчара, учествовао је покојни професор Душан Батаковић. Језик који се користи у филму је углавном енглески и филм намењен је страном тржишту, али је штета ако га није погледао већи број наших људи.
Ако је неко гледао, нека подели утиске о филму.

Како се зов тај "нови документааарац" ?
Одговори

Заборавих наслов, погледај на сајту РТС.
Одговори

Гледао сам и отворио тему пре десетак дана:
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-film-...anje-u-rat
Одговори

Није најкупља Кинотека, далеко од тога. Започети минут је 80 евра, а у Британији започети минут је 2.500 евра! Зато има тако мало британских филмова. Британски империјални музеј тражио нам је 250 фунти за једну слику...
Одговори

Ови су ми причали да су то решавали неким разменама и слично, па нису све плаћали , иначе, не би ни направили филм. Код Кинотеке су све морали да плате.
Одговори

Мора, али код Британаца мора много више!
Амери дају бесплатно, али, морају се платити трошкови дигатализовања. И потраге, ако не тражиш сам.
Одговори

У овој реклами су најбољи снимци из Кинотеке у Првом светском рату:
https://www.facebook.com/122397231127257...382208288/
Одговори

Цео документарац:

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним