27-02-2025, 10:45 PM
СУДБИНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ / МИЛОРАД ДОДИК
07-03-2025, 04:53 PM
08-03-2025, 08:55 PM
Ајде да већ једном скинемо маске.Додиков деда се презивао Додиг и био је Хрват . . .родом из околине Томиславграда.Жељка Цвијановић је унука усташког кољача Пеје Марића (у свим књигама и сведочењима међу топ фајв кољача . . .клао комшије)а њен ујка Иво Марић часник ХВО-а у последњем рату.Дервентска бригада ХВО.(занимљива је та дервентска веза јер је једна од успутних станица Додиговог диде такође била Дервента)Вучићев прадеда Јово је као аустроугарски војник убијен у децембру 1916-е у селу Орловац код Куршумлије.Дачић је Хрват из Јањева .. Житорађа је успутна станица.Шешељ је пореклом из Риђанских рупа код Трубјеле(село више не постоји) чији се деда скотрљао у Попово поље (тада под А-У) и наравно прешао на католицизам.Касније се вратио да би га калуђери из оближњег православног манастира запослили као слугу.Његов рођак Озренко Шешељ био часник ХОС-а у Чапљини 1992-е.Војислава у КПД-ому Зеница обилазили људи из аустријске амабасаде најмање једном месечно.Иначе је члан хрватског удружења социолога и филозофа још од 1987-е.НГШ тренутни је пореклом Јеврејин са КиМ итд.Неко још мисли да ово није деценијама спремано ?
12-03-2025, 03:07 PM
(24-02-2025, 11:34 PM)Ocaus41 Пише: Додик ће бити осуђен .Пошто се наравно неће јавити на издржавање затворске казне , усљедиће потјерница.https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilast.../250312013
12-03-2025, 03:15 PM
Додик може да плати и да не иде у затвор.Ова пресуда је помало чудна.
12-03-2025, 03:26 PM
17-03-2025, 05:12 PM
17-03-2025, 08:39 PM
Федерални медији су објавили, мада нема званичног саопштења.
17-03-2025, 08:52 PM
Мада су ових дана у Србији у фокусу свих медија, па и овдје на форуму студентски процеси и у Републици Српској и БиХ дешавају се врло "занимљива" дешавања, која чини ми се немају одговарајући третман.
Било би занимљиво од форумаша чути зашто је Додик, нарочито у задњих годину дана, интензивирао активности око укидања права на дјеловање БХ институција на територији Републике Српске?
Било би занимљиво од форумаша чути зашто је Додик, нарочито у задњих годину дана, интензивирао активности око укидања права на дјеловање БХ институција на територији Републике Српске?
17-03-2025, 09:25 PM
(17-03-2025, 08:52 PM)luka.luke Пише: Мада су ових дана у Србији у фокусу свих медија, па и овдје на форуму студентски процеси и у Републици Српској и БиХ дешавају се врло "занимљива" дешавања, која чини ми се немају одговарајући третман.Ја сам помно пратио ситуацију у проткеторату док се нисам регистровао на овај форум па се фокусирао као и већа већина на тему студенског лудила
По мени се од почетка 2025. толико тога издшеавало на територији проткетората да није у последњих пар година. Да кажемо, ја мало активније пратим ситуацију у проткеторату од 2021. године.
Не мали број људи у Србији је затворан мржњом према људима из Републике Српек. За њих су они обичне Босанчине. Модеран корен те појаве се може наћи у опозиционим странкама. Када не знају да прихвате пораз на изборима, за њих су криви гласачи из Чипуљића.
СИПА скоро месец дана није извела ни најмању акцију. Ни на територији Републике Српске ни на територији остатак протектората.
Од свег срца бих волео да се овонедељни предлози о формирању тајне службе и граничне полиције обистине. До сада је Додик блефирао са тиме, али се овога пута надам да ће да направи искорак. Наравно ако има подршку неких мало озбиљнијих играча. Мени се чини да ипак има ту подршку зато што не би се он осилио са неким потезима без подршке.
Враћање војске за сада није тема, али ја је не бих покретао зато што то може лоше да се протумачи од стране многих као позив на рат. Нека се формира бар обавештајна служба па ћу бити задовољан.
Не треба изоставити да Додик иде у Изреал за мање од недељу дана. Позван је на конференцију где се говори о анти-семитизму. Свакако Додик је и још пре последњег сукоба у Гази, радо виђен гост у Изреалу. Одлична прилика да подсети своје јеврејске партнере да у Сарајеву има више џамије него у Техерану.
Код дела наше јавности влада муслимански наратив: ДОДИК ЈЕ ЛОПОВ, НЕКА ГА ОСУДЕ. И да је лопов, њему не суде за лопвлук него за непоштовање и непризнавање илегалног колонијалног управника. Такође не треба заборавити Додиков однос према бишвем америчком амбасадору Марфију где су разноразне увреде изнешене на обе стране.
Пре неколико дана своје оптужбе су са Додика прошрили и на још неколико кључних људи који обављају највише функције у Републици Српској. Што је бар мени индикатор да је то удар на Републику Српску, а не на појединце.
Све у свему Босански лонац кува. Сада може да прокува.
Пошто се студенти декларишу као велике патриоте могли су да организују један масован скуп подршке Републици Српској - НЕ ДОДИКУ!! То је њима испод части. Они би пре организовали скуп подршке загребаћком зелено-левом фронту МОЖЕМО него Србима у Републици Српској. Изговор би им био да неће да дају подршку лопву Додику.
17-03-2025, 09:46 PM
Добро , то је опис. Односно твоје виђење и то видимо сви, али није одговор на питање. Ниси примјетио да Додик у задње просто провоцира одлуке Кристијана Шмита.
Питање:
Зашто се активирао баш задњих годину двије на онемогућавању дјеловање у РС нарочито конкретно , Суда БиХ, Тужилаштва БиХ, полицијских агенција на нивоу БиХ?
Да подсјетимо управо је он свесрдно подржавао њихово оснивање и дјеловање и у Републици Српској.
Питање:
Зашто се активирао баш задњих годину двије на онемогућавању дјеловање у РС нарочито конкретно , Суда БиХ, Тужилаштва БиХ, полицијских агенција на нивоу БиХ?
Да подсјетимо управо је он свесрдно подржавао њихово оснивање и дјеловање и у Републици Српској.
17-03-2025, 09:55 PM
(17-03-2025, 09:46 PM)luka.luke Пише: Добро , то је опис. Односно твоје виђење и то видимо сви, али није одговор на питање. Ниси примјетио да Додик у задње просто провоцира одлуке Кристијана Шмита.За мене је Кристијан Шмит стварно туриста. Не зато што га је тако крстио Додик, него зато што човек нема капацитет да буде управник малог немачког града а не модерне колоније. Мислим да у последње време ни он више нема "амбиције" да се било коме доказује да је он колонијални управник. Више је као икебана.
Питање:
Зашто се активирао баш сад? Због промене америчке администарције, руске специјалне операције, буђења неких нових десних снага у Европи, добрих контаката у Изреалу који је на крају дана ипак боље прошао у сукобу у Гази од ХАМАС-а... или зато што му је неко шапнуо да није сам и да је тренутак за одређен потезе
Подржавао је у времену када је доведен тенковима на власт. Када је америчка адмнистрација била плава и када су они били једини шерифи на планети. Ситуација се бар мало (мало више) променила у односу на времена када је Додик био за то да се формирају све те институције.
17-03-2025, 09:57 PM
Додик је пре свега дезертер.
Међутим, РС из 1995 и ова РС су два различита ентитета, будући да су се Срби из РС добровољно одрекли великог броја надлежности које су им припадале (преко шездесет), И то је урадила "патриотска" СДС.
Тако је фактички запечаћена судбина српског народа у БиХ. Све је само питање времена.
Што се Додика тиче, њега ће окупатор гонити као што га је и поставио. Вучића су из истих разлога поставили у Србији, и њега за сада чувају. За сада.
Међутим, РС из 1995 и ова РС су два различита ентитета, будући да су се Срби из РС добровољно одрекли великог броја надлежности које су им припадале (преко шездесет), И то је урадила "патриотска" СДС.
Тако је фактички запечаћена судбина српског народа у БиХ. Све је само питање времена.
Што се Додика тиче, њега ће окупатор гонити као што га је и поставио. Вучића су из истих разлога поставили у Србији, и њега за сада чувају. За сада.
17-03-2025, 10:05 PM
У питању су институције над којима нема апсулутну контролу и ометају његов криминал сваки пут кад добије напад "србовања" попут црвене параде , грбова војске или распродаје имовине.Као сваки аутократа оно што не може да контролише , жели да елиминише...
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)