(09-01-2020, 11:04 PM)ЛукаЛоко Пише: zstoja Пише:Pa ako ce nesto da s enesto nauci od zapada to je red u vlasnistvu. Amerika, Kanada, sve zapadno od Slovenije se zna red.
Ако западно од Словеније зна се ред и правда како ти кажеш, онда би Мило морао да лежи у неком затвору.
Зна се да је он у своје време шверцовао дуван са једним кланом напуљске нафије. Италијански тужиоци су подигли истрагу о њему, али су били стопирани јер је заштићен.
Сви знамо да је овде реч о геополитици, па му се може све.
Па и на Косову српска имовина је била таман српска али ништа од тога.
Немој да вређаш људима памет.
Pa Milo nije na Zapadu. Milo je istocno od Slovenije. Ja kazem da mora da se poziva na ono kako je na zapadu, a to je tapija. I on da se poziva na to i vi da se pozivate na to. Ona je na zapadu dokaz da je nesto tvoje, i NISTA VISE. Ne postoji drugi nacin da dokazes da je nesto tvoje.
A ako on ne prizna tapiju, rekao sam, ides u Strazbur, ap ides dalje. Bitno da ti imas tapiju.
Ako nemas tapiju, ne znam kako planiras da dokazes da je nesto tvoje. Na oruk? Nece to da prodje.
----------------
Sto se Kosova tice, znas kako smo ga izgubili? Pa platili Siptari veliek pare za kuce srpske. Tpoo je bio glavni razlog sto smo pogubili tamo svasta. Ali svetinje jos uvek nismo. Kad nestane naorda tamo, nestace i svetinja.
Zapad ti je odlizno orghanizovan po tome kome sta pripada i tui vrdanja nema. Sad sto nece da skloni Mila, pa niej lud da sece granu na kojoj sedi. Ti bi seko? Ne bi.
Evo pogledaj Prosvetara, jel on sece granu na kojoj sedi? Jok.
I ti ne seces, 100%, samo ne znam detalje iz tvog zivota.
Mogu ti kazem odma da i ti ne seces granu na kojoj sedis.
Ako si na zapadu, ond ati uzimaju porez od plate za njihva ratovanja, ti sedis tu i ne bunis se. Sto? Pa neces da seces granu na kojoj sedis.
Ako si u Srbiji. Isto ti uzimaju porez od plate, pa to placaju nase vojnike po raznim "misijama" po svetu u okviru zapadnih vojski, da ne kazem NATO-a.
I jel se ti bunis? Sto? Zato sto neces da seces granu na kojoj sedis.
A da ne pricam ako radis u drzavnoj sluzbi ili za nekog privatnika koji mora da stoji malo dobro sa ovom vlascu?
Jel se ti bunis kad ti vlast da pare ako radis u drzavnoj sluzbi? Ne. Sto? Pa neces da seces granu na kojoj sedis.
A jel si isao da ocinkaris gazdu privatniak da mulaj nesto sa vlastima ili izasao na ulicu jer on mulja nesto? Nisi. A sto? Pa neces da secs granu na kojoj sedis.
A nisi ni cinkaros, jel tako?
Mnogo si mi ti posten i stvarno si taj koji treba da deli pravdu.
Hrist, pa ti odma za njim.
-------------
Da ti pojasnim malo sta je pravda u sustini, ili bar ona koaj vama nedostaje u Srbiji/Balkanu.
Ako se u nekoj drzavi ili medju nekim drzavama donese neko pravilo sa kojim su svi zadovoljni i svi ga se drze, to je PRAVDA za njih.
U ovom slucaju se radi o pravilu sta kome pripada. Po zapadu su odlicno organizovani. To sto crkva izgleda nema dokaze za masu svojih nekretnina, pa izvela narod, poitvrdjujete i vi ovde, jer se debelo koprcate da to pravilo na zapadu ne valja.
Ja nemam nista protiv, vi smislite bolje. Ali pokusaji da smislte bolje, ne da su propali kod vas, nego propali i kod Rusa, Kineza, Kubanaca....
Da je neko od njih smislio nesto bolje, Amerika bi PRVA to prihvatila. Al nema bolje.
-------------
Oces da ti kazem kako pada grana na kojoj sedis?
NIKAd, ali NIKAD je ti ne seces. NI-KAD.
Moze da bude trula pa padne sama na jacem vetru.
Moze da bude da ti je drugi sece, jer bi on da ti padnes a on zassedne na nekoj drugoj grani.
Nema veze jel grana ovakva ili onakva...TI je NIKAD ne seces.
Komunizam? Jel neko sekao tu granu na kojoj sedeo? NIKO. Al istrulela.
NATO jel sece grane na kojoj sedi? NIKAD. Mogu d aistrule, da ih neko drugi skine i polomi granu, ali oni NIKAD.
Ti jel seces granu na kojpj sedis?
Ja? Ne.
----------------
Oces jos malo o Kosovu?
Tamo lomili i krstove sa crkava. U CG nisu.
jel SPC digla nekad naprd na noge d abar simbolicno ispred unprofora(ko li j evec tamo) pokaze nezadovoljstvo? Ni proiblizno kao ovo sada, ako je uopste nesto i bilo.
Prijatelju, nismo deca. A veruj zapadnjacu su mnogo manje deca od mene, ja sam za njih deriste.
Pazite sta trazite i sta radite.... Oni vam poture daj tapiju, ti n ademostracije, ne interesuje te tpija, vi ste posapo zavrsili i pre nego sto ste ga poceli. To ti ja garantujem.