Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

СТАЊЕ У ЦРНОЈ ГОРИ

(12-01-2020, 09:27 PM)Бенито Пише:  Не чува три, него две. Икона Богородице Филармоне се налази у Музеју на Цетињу, и Црна Гора већ тридесет година одбија да је врати.
Толико што се тиче тапија и њихове вредности у Црно ј Гори.

Хм... Мило се скоро састао са редом малтешких витезова и са римским папом. Има ли ту нешто необично? Зашто су баш сад потенцирали овај закон?
Одговори

(13-01-2020, 12:27 AM)zstoja Пише:  "ГДЕ ТИ ЖИВИШ ЧОВЕЧЕ....ЧИТАШ ЛИ ТИ ИШТА ПАМЕТНО ИЛИ САМО ЗЕВАШ У ТАЈ ЦИАЕНЕН ТВ?!"

20 godina u Kanadi i Americi ne gledamo TV. I jos pre toga jedno 5 godina nismo gledali u Srbiji.

Mi poslednjih pola zivota ne gledamo TV.

TV u Americi nemamo, kablovsku neamamo. Imamo TV na zidu, jedno 65", ali prikacen na komjuter.

Inace 60% Amera je otkaceno do kablovske, ne gledaju TV/. Jel imas ti kablovsku? Hahahahaah.

Evo Ameri:

https://bgr.com/2019/01/29/cord-cutting-...cel-cable/

Mozes li ti time da se pohvalis u Kanadi?

Ajdde drzi predavanje tvom voljenom svesteniku u Kanadi kome adventisti, jehovini...bliiz od crnogoraca pravoslavaca koji traze svoju crkvu.

Sta ti ja smetam? Pa ja ne hvalim ni adventiste, niti su mi prijatelji, niti Jehovine svedoci. To radi ona budala u Kanadi od svestenika. Smile

--------------

Ako te bas zanima nemamo TV ni u ordinaciji a platili smo za njega.

Prvih 7, 8 godina smo im rekli d anam ne donose onaj prijemnik jer nam ne treba. Znaci mi placamo TV i internrent u ordinaciji, ali TV nemamo. I oni nisu doneli.

E posle jedno 7 godina, oni kazu: MI moramo da vam donesemo prijemnik. Reko donesi, la ja to da gledam necu.

I oni donesu.

I tad ja razmisljam sto su doneli. Reko sigurno palo gledanje TV-a, ljudi se kace na internet, pa trazili manjii prez/povlastice od drzave da bi to lakse prodali, a to i drzavi bolje.

Ali, da bi dobili povlasticu treba im MAC uredjaja pa da daju drzavi kao dolkaz da je uvedeno.

I posle par godian procirtam da stvarno ,masa odustalo od kablovske.

I to je to skoro sigurno bilo.

Nemas ti pojma o zivotu.Smile

---------------

Kuci ne placampo TV, samo internet, ali u ordinaciji placamo i TV i internet, tako moralo se naruuci. Tako moralo pre 10 godina, ne znam sad.

--------------

Mogu da zamislim SPC svetinje 11 miliona kvadrata, pominje i budvansku obalu... Budva beach, SPC cassino...Smile

Mi ne gledamo ni u Srbiji kad smo mesec dana TV srpski. Gledamo filmove samo, obicno strani. Pink NIKAD, RTS nikad, nijedne vesti u Srbiji ne gledamo.

Ni ovd ene gledamo sprsku TV preko satelita, ako ih uopste ima, niti preko interneta.

TV NEMA. NESTALO, UKINUTO. Smile

Zabranio BOG, a to sam bio pre svega JA uz zeninu podrsku, naravmno. Mi sve radimo u dogovoru.

Mi delimo i mejl, jedna imejl mi imamo. nemam j asvoj a ona svoj. Na fejsu nismo. nigde nsimo. Tviter ne. NISTA.

BOG zabranio.Smile

BOG je isto zabranio mobilni. Bog neam mobilni(ja), ali zen aima, ali za par aplikacija za posao i zakacen aj ena viber, ali sa srpskom karticom. Mi nemam americku karticu u telefonima, to jest ja nemam ni telefon, a zena ima, ali peko srpske kartice.

Da li si ti svetsan koliko nist ane znas? Smile

Доообро Заостоја, трудиш се својски да нас убедиш да не гледаш ТВ у Чемерици, ај'да ти поверујемо ал'сумњам!

Међутим!

Ти нијеси објаснио ође да ти не да лупаш ко м*уда по самару и да су ти све мисли постављене наопако к'о у вепра м*уда!

Кидање

Користимо сочне карактеристике дискута-лупетанта из богате ризнице Брат Јеремије, а у надежди са одобрењем аутора!

Кидање

Прво, ради бољег разумевања ај'да и ми користимо те термине КАПИТАЛИЗАМ, КАПИТАЛИСТА....које је пустио у промет Кисел-Леви Мордекај, алиас Карл Маркс, иначе многопоштовани научник у Чемерици, чије се теорије од којих здравом човеку одпадају уши, предају и уче на елитним Университетима диљем напукле Чемерике!

Даклем у Чемерици постоје најмање ТРИ врсте тога КАПИТАЛИСТЕ кога ти дижеш у небеса, ама коло води ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ КАПИТАЛИСТА и АТЕИСТА коме је Држава и Нација из које се испило последња рупа на свирали!

ГДЕ ТИ ЖИВИШ ЧОВЕЧЕ....ЧИТАШ ЛИ ТИ ИШТА ПАМЕТНО ИЛИ САМО ЗЕВАШ У ТАЈ ЦИАЕНЕН ТВ?!

ПА ТАЈ АНАЦИОНАЛНИ БЕЛОСВЕЦКИ КАПИТАЛИСТА ИЗДАДЕ И ПРОДАДЕ ЧЕМЕРИКУ, ИЗВУЧЕ СВЕ ИЗ ЗЕМЉЕ И ПРОДАДЕ СЕ ПЕКИНЕЗИМА, МЕКСИКАНЦИМА И КО ЗНА КОМЕ У БЕЛОМ СВЕТУ КА ПОТОЊА КУРВА, И ДОВЕДЕ ЧЕМЕРИКУ ДО ИВИЦЕ ПРОПАСТИ!

ДАНАС ЈЕ ГЛАВНИ ПРОБЛЕМ БАТА ДОНАЛДА КАКО ДА ВРАТИ ЛУТАЈУЋИ ИЗДАЈНИЧКИ КАПИТАЛ У ЗЕМЉУ И ДА НАПЛАТИ НЕШТА ПОРЕЗА, И ЗАТО ГА ЈЕ ОСИРОМАШЕНИ И ОБЕСПРАВЉЕНИ НАРОД И ИЗГЛАСАО И ИЗГЛАСАЋЕ ЈОПЕТ!

ТИ МО'Ш ДА ПРОДАЈЕШ ТВОЈЕ СУЛУДЕ ИДЕЈЕ НЕКОЈ СРБСКОЈ НАИВИ, АКО ИКО ЧИТА ТВОЈ БАЉЕЗГ...НАМИ ЈОК!

Куку и леле што учиње Чемерика од човека, ка'е не гледа Тевеју ама одакле му извори за ово лупетање!

Куку и лелееее Србима (тзв.) који се расрбе кад оду у Чемерику...овај је можда отиш'о у неке баптисте, квекере, џеховине сведоке...неке Џудео-Хришћане (више Џудео него Хришћане), "Алелуја брадерс"...који имају неко божанство "Џизус"...ко зна која је то секта у земљи секти што се вика Чемерика!

Тужан

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Nemam ja tebi sta da objasnjavam, posto sumnjas u ono sto pricam. Sta ja ima da pricam sa covekom koji mi ne vreuje? Mi mozemo da se ne slazemo oko nekih stvari, ali si malo komunista....coveku se veruje sve dok se ne dokaze suprotno.

Ima nesto drugo. Samo da obevestim gradjane Srbije, njih se to tice...

Miskovic je tuzio Srbiju sudu u Vasingtoonu, kao arbitarskom sudu, za sve sto mu je propalo zbog sudjenja u Srbiji, narusenog zdravlja, celije zimi bez grejanja....

Kaze da ce sigurno da presudi u njegovu korist, i da je odluka izvrsna i da Srbiaj mora d amu plati odstetu.

To ce da plate gradjani Srbije, kaze on. On je hteo pogoidnu....ali...vi ioanko ne voliet svoje kapitaliste, drazi vam strani.

Posto je knjiga prilicno stara, mozda ste to vec i platili ali ne znate. Na vestima nece da vam jave.Smile

----------------

Inace je bio najveci donator za Svetog Savu, ali kad se zahvaljivao Irinej nije njeg apomenuo, dao mu orden, ali javno niej hteo, jer bio uhapsen od Vucica a Irinkj nece na zulj Vucicu...ista... znate vec sta.

----------------

Jel znas sto ti meni n everujes ovo u vezi TV-a?

Zato sto je teboi nezamislivo d azivis bez TV-a, koji naravno, teboi ne moze d aispere mozak.Smile

E tugo jedna.... ne verujs drugom jer ne verujes SEBI. Nesiguiran si u sebe, p ane verujs i drugom. Ti ako si nespsoban da budes cvrst i odupres se porocima, ne znaci i da su svi tako slabi.

A da si vrlo podlozan medijima govori i tvoj nacin razmisljanja.

Kanada je veoma sklona da Ameriku indirektno nacrni.

Recimo kad smo mi dosli u Kanadu kao imigranti, ne izbeglice, vodili nas u muzej kanadski gde nam nas pitali ko j ebio najveci neprijatelj Kanade. Mi lupamo, starosedeoci aboridzini...indijanci...nije. Pa ko? AMERIKANCI.

Znaci ako tebi sole p[amet kao imigrantu o tome, nije cudno sto su Prosbvetara tako napujdali da ja mislim da ce d amu daju porden za to sto tako misli, ne mora cak i da pise. Smile

----------------

A sta ce da se desi sa svim ovim cudima koji su tek poceli u CG, moje misljenje je:

Tu ce da se ide na iscrpljivanje, godinama, protesti...pa pretnjae od vlasti....

Onda ce tu polako da dodje do pregovora. Ako slucajno bude bilo kakvog rata, verujte Srbija je izgubila i to mnogo u samom startu.

Ako dodje do pregovora, tu ce nesto da s euzme SPC, nesto ce da ostane.

Pametan covek nece da dozvoli da pokarabasi odnose sa u sustini vrlo vrednim komsijom, gde veliki deo cini bas njegov narod.

Niko niej primetio kako su Englezi vrlo fini sa Skotima, mole, kume, podilaze im...samo da ih ne naljute. I bilo glasanje i nisu uspeli d aizadju.

To isto treba primeniti izmedju CG i Srbije sada.
A ne kao ova budaletina u kanadi blizi mu svaki onaj koji pomaze Mila da bas to radi sto radi, nego sami Crnogorci.

Sigurno da protestanti,l adventisti...katolici...pomazu Mila, i budaletini su miliji oni nego Crnogorac.

To vodi u DIREKTNU propast.

-------------

A i neka budala ovd eu Americi, neki iz SPC-a zaduzen za istocni deo Amerike valjda, zove TRAMPA da pomogne.

E Tramp ako mu ne pomogne niko nece. Cudo nije zvao Klintona.Smile
Одговори

(13-01-2020, 03:09 AM)zstoja Пише:  Nemam ja tebi sta da objasnjavam, posto sumnjas u ono sto pricam. Sta ja ima da pricam sa covekom koji mi ne vreuje? Mi mozemo da se ne slazemo oko nekih stvari, ali si malo komunista....coveku se veruje sve dok se ne dokaze suprotno.

Доообро бре Заостоја, трудиш се својски да нас убедиш да не гледаш ТВ у Чемерици, ај'да ти поверујемо ал'сумњам, сад велиш да сам ја комуниста...доообро!

Међутим!

Ти врдаш к'о киша око Крагујевца или к'о она снаша од дебела мушка споловила, јербо нијеси објаснио ође да ти уствари не да лупеташ ко м*уда по самару и нијеси нас убедио да твоје мисли нијесу постављене наопако к'о у вепра м*уда!

Кидање

Прво, ради бољег разумевања ај'да и ми користимо те термине КАПИТАЛИЗАМ, КАПИТАЛИСТА....које је пустио у промет Кисел-Леви Мордекај, алиас Карл Маркс, иначе многопоштовани научник у Чемерици, чије се теорије од којих здравом човеку одпадају уши, предају и уче на елитним Университетима диљем напукле Чемерике!

Даклем у Чемерици постоје најмање ТРИ врсте тога КАПИТАЛИСТЕ кога ти дижеш у небеса, ама коло води ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ КАПИТАЛИСТА и АТЕИСТА коме је Држава и Нација из које се испилио последња рупа на свирали!

ГДЕ ТИ ЖИВИШ ЧОВЕЧЕ....ЧИТАШ ЛИ ТИ ИШТА ПАМЕТНО ИЛИ САМО ЗЕВАШ У ПРОГРАМЕ КОЈЕ ТИ СЕРВИРАЈУ КОЈЕКАВИ СУБОТАРИ, БАПТИСТИ, КВЕКЕРИ И СЛИЧНИ?!

ПА ТАЈ АНАЦИОНАЛНИ БЕЛОСВЕЦКИ КАПИТАЛИСТА ИЗДАДЕ И ПРОДАДЕ ЧЕМЕРИКУ, ИЗВУЧЕ СВЕ ИЗ ЗЕМЉЕ И ПРОДАДЕ СЕ ПЕКИНЕЗИМА, МЕКСИКАНЦИМА И КО ЗНА КОМЕ У БЕЛОМ СВЕТУ КА ПОТОЊА КУРВА, И ДОВЕДЕ ЧЕМЕРИКУ ДО ИВИЦЕ ПРОПАСТИ!

ДАНАС ЈЕ ГЛАВНИ ПРОБЛЕМ БАТА ДОНАЛДА, КОЈИ ЈЕ НАЦИОНАЛНИ, АМЕРИЧКИ КАПИТАЛИСТА, КАКО ДА ВРАТИ ЛУТАЈУЋИ ИЗДАЈНИЧКИ КАПИТАЛ У ЗЕМЉУ И ДА НАПЛАТИ НЕШТА ПОРЕЗА, И ЗАТО ГА ЈЕ ОСИРОМАШЕНИ И ОБЕСПРАВЉЕНИ НАРОД И ИЗГЛАСАО И ИЗГЛАСАЋЕ ЈОПЕТ!

ТИ МО'Ш ДА ПРОДАЈЕШ ТВОЈЕ СУЛУДЕ ИДЕЈЕ НЕКОЈ СРБСКОЈ НАИВИ, АКО ИКО ЧИТА ТВОЈ БАЉЕЗГ...НАМИ ЈОК!

Куку и леле што учиње Чемерика од човека, ка'е не гледа Тевеју ама одакле му извори за ово лупетање!

Куку и лелееее Србима (тзв.) који се расрбе кад оду у Чемерику...овај је можда отиш'о у неке баптисте, квекере, џеховине сведоке...неке Џудео-Хришћане (више Џудео него Хришћане), "Алелуја брадерс"...који имају неко божанство "Џизус"...ко зна која је то секта у земљи секти што се вика Чемерика!

Тужан

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(13-01-2020, 01:16 AM)ХраброСрце Пише:  
(12-01-2020, 09:27 PM)Бенито Пише:  Не чува три, него две. Икона Богородице Филармоне се налази у Музеју на Цетињу, и Црна Гора већ тридесет година одбија да је врати.
Толико што се тиче тапија и њихове вредности у Црно ј Гори.

Хм... Мило се скоро састао са редом малтешких витезова и са римским папом. Има ли ту нешто необично? Зашто су баш сад потенцирали овај закон?

Ima razlog:
" Католичка црква и Малтешки ред већ су покушавали да их се домогну.

Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије одбио је 2007-ме понуду америчког амбасадора у Ватикану Томаса Патрика Милејдија да се те три велике светиње, ставе под заједничко покровитељство СПЦ и Католичке цркве.

Сусрет Милејдија са владикама СПЦ описан је у књизи историчара Александра Раковића ”Срби и религијски интервенционизам“, у којој се између осталог каже да је Милејди био предложио политичку сарадњу између православних и римокатолика у Босни, односно Срба и Хрвата ради, како је казао, спречавања мајоризације хришћана."

-----------------

SPC te tri stvari cuva u CG.

Dobro je to ipak, mogli da prebace u Hravtsku.Smile

Ali Titov grob cuvaju Srbi u Srbiji.Smile

Evo ga jedan car:

"Kako god...iskreno me baš briga i za Socijalisticku Prasoslavnu Crkvu i za Mila i ceo "region"."

---------------

Jeremija,

podela pravoslavlja nema?

A sta je prelazak Grka na gregodijanski kalenadar?

Sve to nisu podele?

Ne verujem da postoji religija vise podeljena nego pravsolavlje.

Ovde oko mene baptisti...Baptisti svuda isti.Smile
Protestanti...svuda isiti.
Jehovini svedoci...svuda isti....

Sekte bre manje podeljene od pravoslavlja. veci se red zna u sektama nego u pravoslavlju.

Sto rece jedan: Koju Novu godinu slave Rusi sad, jel srpsku ili rusku Novu godinu?

Ne daj boze...to je uzas od podeljenosti. Ne postoji pravoslavna Nova godina...ali postoji srpska Nova godina.Smile

Grcka Nova godina ti prosla.
A pravoslavci.Smile

Zato sada postoji ogroman problem sa CG koja bi crkvu. Ali crkva je oista, pravoslavna. P aje znam jel bi se vis ebuio SPC da mu papa dolazi sad u BG ili ovo sa CG.

Garantujem da bi manji problem bio da Papa stize u BG. 100 puta manji problem. Da ne bi po kijametu setali u CG i Srbiji da Papap stize? Ma nema sanse.

Pa tupsonima raznim Amerika i zapad krivi, a oci povadise izmedju sebe i bez nje.

Jedni priznaju ukrajinsku crkvu, drugoi ne, jedni promenili kalendar, drugi ne, jedni slave srpsku Novu godinu, drugi sta znam koju slave istog dana, jedni bi autokefalnost, al ovi ne daju....

Al zapad im kriv. Smile

Svi, apsolutno svi mediji forsiraju da je za ovo Zapad kriv.

On mesa prste, sigurno, ali niej uopste toliko kriv.

Da ste vi u Srbiji jake volje, jak narod moralno, vi imali Ameriku na vratu, dobro bi ziveli i sacuvali sebe i imali stanovnistvo.

Kako?

Pa kako UAE, Kuvajt...Japan, Prosvetareva Kanada, JUZNA KOREJA, ...??

A pa Prosvetar zna odlicno da je bolje d amu komanduje Amerika, a ne Srbija, zato i pobegao otud u Kanadu.Smile Al napada Ameriku mnogo, isprali mu mozak.Smile On otisao u Kanadu dok mu mozak bio normalan.Smile

Eto moze. Imaju dobar standard, populacija raste, Amerika im komanduje, nasi i tamo idu da rade. Znaci dobro je.

Ali vi uvek trazit krivicu kod drugog, sto vas vodi u propast.

A vi cekate da propadne Amerika i d avam bud ebolje.

Pa ona ce d apropadne, nece ona vecito. Ako vi budet ei dalje postojali u Srbiji, bice neka druga sila. I ona ce d agleda svoje interese i ce da vas iskoruiscava. Rusija isto. Kina...Indija, svi iskoriscavaju.

Nece vam biti bolje ni tada, ako docekate to.Smile

Znaci uopste ne radite pametno u Srbiji.
Одговори

[Слика: Najava-681x426.jpg]

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(14-01-2020, 12:18 AM)Шумадинац Пише:  [Слика: Najava-681x426.jpg]

Vise komunizma ima kod SPC nego kod Mila.

Evo malo o fudbaleru turskom kako uzivao pod Erdoganom. Pa dopdje ovde kod mene, bez prebijene pare sada.

http://www.nspm.rs/hronika/hakan-sukur-n...o-sve.html
Одговори

(14-01-2020, 01:29 AM)zstoja Пише:  Vise komunizma ima kod SPC nego kod Mila.

Доообро Зостоја...Србска Црква комунисти, ја комуниста...ама ти врдаш к'о киша око Крагујевца или к'о она снаша од дебела мушка споловила, јербо нијеси објаснио ође да ти уствари не да лупеташ ко м*уда по самару и нијеси нас убедио да твоје мисли нијесу постављене наопако к'о у вепра м*уда!

Кидање

Даклем ако и ми прихватимо твоје термине КАПИТАЛИЗАМ, КАПИТАЛИСТА....(које је пустио у промет Кисел-Леви Мордекај, алиас Карл Маркс, иначе многопоштовани научник у Чемерици, чије се теорије од којих здравом човеку одпадају уши, предају и уче на елитним Университетима диљем напукле Чемерике) ти ипак ниси одговорио на питање:

ЗАШТО СМАТРАШ ДА СУ КАПИТАЛИСТИ НАПУКЛЕ ЧЕМЕРИКЕ ПАТРИОТЕ, КАД СУ ТО УСТВАРИ НАЈПОКВАРЕНИЈИ ИЗДАЈНИЦИ СВОЈЕ ЗЕМЉЕ, НАЦИЈЕ, ВЕРЕ ?! (Ако то још има у тијем сектама "Алилуја брадерс" итд.)

Даклем у Чемерици постоје најмање ТРИ врсте тога КАПИТАЛИСТЕ кога ти дижеш у небеса, ама коло води ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ КАПИТАЛИСТА и АТЕИСТА коме је Држава и Нација из које се испилио последња рупа на свирали!

ГДЕ ТИ ЖИВИШ ЧОВЕЧЕ....ЧИТАШ ЛИ ТИ ИШТА ПАМЕТНО ИЛИ САМО ЗЕВАШ У ПРОГРАМЕ КОЈЕ ТИ СЕРВИРАЈУ КОЈЕКАВИ СУБОТАРИ, БАПТИСТИ, КВЕКЕРИ И СЛИЧНИ?!

ДАНАС ЈЕ ГЛАВНИ ПРОБЛЕМ БАТА ДОНАЛДА, КОЈИ ЈЕ НАЦИОНАЛНИ, АМЕРИЧКИ КАПИТАЛИСТА, КАКО ДА ВРАТИ ЛУТАЈУЋИ ИЗДАЈНИЧКИ КАПИТАЛ У ЗЕМЉУ И ДА НАПЛАТИ НЕШТА ПОРЕЗА, И ЗАТО ГА ЈЕ ОСИРОМАШЕНИ И ОБЕСПРАВЉЕНИ НАРОД И ИЗГЛАСАО И ИЗГЛАСАЋЕ ЈОПЕТ!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Ne smeta meni sto crkva toliko brani svoje materijalno bogatstvo, i ovde su crkve okrenute prilicno materijalnom. Doduse to materijalno najcesce sluzi narodu, kao crkvene bolnice i skole. Kakve su nase bolnice a kakav hram Svetog Save ne treba posebno naglasavati. Masa bolnica kao da je ratno stanje, sankcije, a hram kao hoteli po Las Vegasu, samo tamo zuto nije pravo zlato, a ovde jeste.

Takvi ne zasluzuje da budu predstavnici morala i duhovnosti, niti ni trebalo zaista posten covek i pametan da ih prati i da im veruje.

Sve crkve sto sma ovde video su veoma skromne, kao kuce ili malo losije kuce, ne odudarju ni po cemu, jedino krst na vrhu. U stvari pre su crkve ispodprosecne kuce. Njima dobro da se mole i u takvim crkvama, svila, zlato i kadifa im ne trebaju.

To malo podseca kad je zenin pradeda po majcinoj liniji...mozda neko i cuo za njega..Ruvim Bubnjevic(Bosna), ima ga i knjigama da je bio u nemackim logorima, odlucivao da li da se napravi skol aili ckva dobra.

Narod ko naord, ogranicen malo... Tada su popovi bili i ucitelji. I naro dbi crkvui, pop kaze mi mozemo i pod vdrim nebom da s emolimo, a deca ne mogu da kisnu i uce. I naprave skolu.

Moja zena ima strasno pametne ljude po majcinoj liniji..sve popvi i ucitelji dokle pamti, do cuckundede i mozda dalje. Nema tu nist aslucajno...Smile
Mojoj zeni baba fakultet imala, a ded aisto, i to pre 2. svetskog rata.Smile Moje babe.,sa obe strane, bile nepsimene, a dede polupismeni seljaci.Smile

I tako...Socijalisticka Pravoslavna rkva... Doduse to socijalisticka vise odgovara ovim crkvama ovde jer pomazu mnogo naordu i materijalno i duhovno, a sami su prilicno skormni sa svojim crkvenim odajama. SPC je vise elitan crkva...Sve je otrpike suprotno onome sto sam mislio kad sam bio u Srbiji. Mislio sam da su ovi ovde mnogo okrenuti parama, kako crkve, tako i narod, ali ne, mnogo vise su modi, parama i elitizmu okrenuti u Srbiji, pocev od crkve do naorda.

To ako neko nosi crnu mantiju, ne garantuje i da je skroman, jer neki bas teraju audije u tim mantijama.

Sa druge strane ako neko nosi obicno odelo, ne garantuje i da vozi audije i sluzi u svili kadifi. Obicno svesteno lice, skroman.

Tako je to...otprilike je sve suprotno odo onoga sto vam pricaju u Srbiji o Americi. Tacno je samo da a rovare po svetu, a sto unutrtasnjih stvari i organizacije tice, nista skoro nije tacno. Sve je suprotno.

Izgleda da je doslo vreme da ljudi u Americi uce SPC o skromnosti.
Ko bi reako da to moze da se desi.Smile
Одговори

(14-01-2020, 05:58 AM)zstoja Пише:  Izgleda da je doslo vreme da ljudi u Americi uce SPC o skromnosti.
Ko bi reako da to moze da se desi.Smile

Ма доообро Заостоја, Србска Црква ти не ваља, сви комунисти, ја комуниста...АМА ОШ ТИ НАМИ ДА ПОЈАСНИШ ОВАЈ ТВОЈ БАЉЕЗГ КАКО ЈЕ АМЕРИЧКИ КАПИТАЛИСТА НАЈВЕЋИ ПАТРИОТА?

А?

Немо'само да тртљаш безвезе, ово је форум, разговарамо, измењујемо мисли и аргументе...не мо'ш тако сам са собом да диваниш, читају ђеца, мислиће да је истина то што причаш, имај обзира....

Јок

(11-01-2020, 05:27 AM)zstoja Пише:  Znas zasto ne mozes da poptlatis Amreriku da radi protiv svojih interesa, kao i skoro celu zapadnu Evropu?

U Americi ne vlada politicar, nego kapitalista, privatnik. Isto i u zapadnoj Evropi.

Ajd poptlati kapitalistu/privatnika da radi protiv svojih interesa?

A poptlati Vuvcica da radi protiv Srbije? Kad oces, nema nikakav problem.

Tamo gdfe ne vlada kapital(ista) tu potplatis kad oces, ucenis, svrgnes, ubijes, zavadis, ....

E tamo gde vlada kapital...tu neces moci. Nece kapitalista da propadne zbog neke idiotsk eideje socijalizma, jednakosti, pravde neke i ostalih gluposti.

Kapitalist azna da ako mu njegov naord(a i neki drugi) ne kupuje robu, on ce d apropadne. I zna ada ako taj naord nema pare, opet ne moze d amu kupuje to. Znaci on radi za sebe, ali da i drugom zbog sebe.

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Americki diplomata za VOA:

"Јануш Бугајски: И даље има чланова српске елите и цркве који верују да Црна Гора припада Србији; Црногорска православна црква може бити призната у блиској будућности"

Znaci posao vam je zavrsen. Mozete da se posvadjate sa CPC ili da ostanete u dobrim odnosima. Kako vam volja.

Inace procedura priznanja je klasicna, kao za ukrajinsku crkvu. Vaseljenski prizna, posle Grci.

Ne znam Prosvetar sta tebi nije jasno. Ti nit si luk jeo nit luk mirisao znas kako je u Americi. Ispiraju ti mozak na kanadskoj TV, a verovatno i srpsku gledas.

Posle odes po internetu i trazis slicno sto ti oni rekli. Onda dodjes ovde i prosipas mudrost.

Ti nisi ziveo niti zivis u Americi medju Amerima. Sta ti imas da pricas o tome?

Ja 20 + 5 godina ne gledam nijednu TV, biram vesti po internetu, sam sam svoj gazda, niko mi mozak ne ispira plus okruzen Amerima, cujem price, sa Srbima se i ne druzim jer ih nema ovde.

Cak ponesto mogu da kazem o Kanadi jer sam bio tamo 3 godine, ali sta ti imas da kazes o Americi, osim onoga sto svako ko ima internet moze da kaze? NISTA novo.

Zato se pokrij usima i pricaj nesto o Kanadi, tu si dugo, a i verovacemo ti. Nisam ja kao ti, pa da ne verujem ljudima kad pricaju iz iskustva.

Ko laze, laze sebe. Mene ne laze.

----------------------

Evo kako ste informisani u Srbiji:

Си-Ен-Би-Си: Денис Мјуленберг, директор компаније „Боинг“, који је отпуштен после кризе са моделом „737 макс“, добиће 62 милиона долара отпремнине

I kad covek ovo procita, sta ce da misli? Jedno tesko ludilo u Americi. Prosvetar isto POJMA nema o cemu se ovde radi. Misli isto sto i svi u Srbiji.

E, al tu sam ja:

To nije nista neobicno u Americi. Recimo CEO bolnoice moz eisto d adobije puno para. Kada se zaposlava direktor neke vece firme(CEO), zna da se napravi ugovor da u slucaju da ga otpuste dobija neke pare.

Znaci ovo niti je poklon, niti je nagrada za dobar posao, ali je uslo u ugovor prilikom zaposljavanja.

U Americi kad nesto udje u ugovor to s epostuje.

U ovakvim slucajevima postoje i izuzeci. Recimo firma se proda drugoj firmi i taj direktor dobije otkaz. Ovi nisu u obavezi da mu plate to jer oni sa njim nisu nista potpisali. Takav je bio slucaj bas ovde kod mene u bolnici jednoj.

Znaci...stvari nisu bas kako vam se predstavljaju, i nazalost to je tako najcesce.

------------------

Kazu SPC nece da prihvati Milankovicev kalendar(koga i moje dete ucilo ovde u Americi, kao i Pancicevu omoriku, a i dali im da posade kuci), kao najtacniji kalendar, jer ce doci do podele u SPC.

E sad, nema podele u SPC zbog grckog katolickog kalendara, ali ima podele zbog Milankovicevog.Smile

Sad malo verovatnoce. Kad ne bi razmisljao sta da uradis u zivotu, nego sve da ide slucajno, ishodi bi ti se grupisali tako da imas skoro isti broj losih odluka kao i dobrih.

A SPC...ona da ne ukljucuje mozak tako bi prosla, ali posto ukljucuje, ona ubode 2 dobre odluke u 'iljadu. Smile

Ne ulazim ja u religiju, nego u ovozemaljske stvari vezane za SPC.

Pa bre treba talenat i za to.
Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(14-01-2020, 10:47 PM)Шумадинац Пише:  

Nikad nisma video SPC ovoliko besnu ni za sta. Nisu digli glasa protiv LGBT ovako, protiv slabog nataliteta, korupcije...NISTA.

Samo kad im uzimaju imovinu.

Koja duhovnost.

Poglej ovaj naslov:

"Вартоломеј наумио да легализује македонске расколнике по „украјинском сценарију“?

ПРИМИО У ЦАРИГРАДУ ОЛИВЕРА СПАСОВСКОГ, ЗОРАНА ЗАЕВА И ЊИХОВЕ ПОЛИТИЧКЕ ТРАБАНТЕ"

http://fakti.org/sites/default/files/PKr...777777.jpg

Aj sto su raskolnici katolici adventisti(to su u stvari naprednjaciSmile), baptisti...., ali sto Makedonci, Crnogorci....??

Ne da SPC vlast i nekretnine.Smile

Nisu pravoslvci razjedinjeni, kakvi. Najbolji vic svih vremena.

------------------

Izgleda da neki ovo zaboravili:

Sedam prutova

Imаo otаc sedаm sinovа, sedаm svаđаlicа. Svаđаjući se, zаnemariše sav kućni posao, i sve im pođe nаopаko.
Bilo je sebičnih i rđavih suseda koji su se radovali njihovoj neslozi i njihov nazadak skretali su na svoju korist. Lako je grabiti onde gde nema ko da čuva, kad se čuvari među sobom svađaju.

Videvši dа će biti zlo i nаopаko, otac se zabrinu pa jedanput okupi sinove oko sebe, pokаzа im sedаm prutovа koji su bili čvrsto povezаni u jedаn snop, pа reče: – Onome od vаs koji prelomi ovаj snop dаću deset dukаtа.
Svа sedmoricа su, nа sve nаčine, pokušаli dа prelome snop od sedаm prutovа, аli nisu uspeli, te nа krаju svаki od njih reče dа ne može.

Ondа im otаc reče: – To je lаko učiniti, čudi me dа niste mogli.
Zаtim odreši kаnаp kojim je vezаo snop, prutići se rаzmаkoše, а on ih sve jedаn po jedаn prelomi bez po muke.
Sinovi se nаsmejаše i rekoše: – Lаko je tаko! To može i dete dа učini!
– To vаm je, deco, vаšа slikа i prilikа. Ne budete li snop, bićete sedаm prutovа koje, kаko rekoste, svаko dete može dа slomi! – odgovori otаc.
Одговори

(15-01-2020, 01:22 AM)zstoja Пише:  "Вартоломеј наумио да легализује македонске расколнике по „украјинском сценарију“?

ПРИМИО У ЦАРИГРАДУ ОЛИВЕРА СПАСОВСКОГ, ЗОРАНА ЗАЕВА И ЊИХОВЕ ПОЛИТИЧКЕ ТРАБАНТЕ"

http://fakti.org/sites/default/files/PKr...777777.jpg

Aj sto su raskolnici katolici adventisti(to su u stvari naprednjaciSmile), baptisti...., ali sto Makedonci, Crnogorci....??

Ne da SPC vlast i nekretnine.Smile

Nisu pravoslvci razjedinjeni, kakvi. Najbolji vic svih vremena.

------------------

Izgleda da neki ovo zaboravili:

Sedam prutova

Imаo otаc sedаm sinovа, sedаm svаđаlicа. Svаđаjući se, zаnemariše sav kućni posao, i sve im pođe nаopаko.
Bilo je sebičnih i rđavih suseda koji su se radovali njihovoj neslozi i njihov nazadak skretali su na svoju korist. Lako je grabiti onde gde nema ko da čuva, kad se čuvari među sobom svađaju.

Videvši dа će biti zlo i nаopаko, otac se zabrinu pa jedanput okupi sinove oko sebe, pokаzа im sedаm prutovа koji su bili čvrsto povezаni u jedаn snop, pа reče: – Onome od vаs koji prelomi ovаj snop dаću deset dukаtа.
Svа sedmoricа su, nа sve nаčine, pokušаli dа prelome snop od sedаm prutovа, аli nisu uspeli, te nа krаju svаki od njih reče dа ne može.

Ondа im otаc reče: – To je lаko učiniti, čudi me dа niste mogli.
Zаtim odreši kаnаp kojim je vezаo snop, prutići se rаzmаkoše, а on ih sve jedаn po jedаn prelomi bez po muke.
Sinovi se nаsmejаše i rekoše: – Lаko je tаko! To može i dete dа učini!
– To vаm je, deco, vаšа slikа i prilikа. Ne budete li snop, bićete sedаm prutovа koje, kаko rekoste, svаko dete može dа slomi! – odgovori otаc.

Застоја,

Шта ти тражиш на овом форуму?
Не ваљају ти Срби, Србство, СПЦ... чак се и не дружиш са Србима (ки да си гадљив на саму помисао да потичеш из овог народа), а вести о Србији и дешавањима у СПЦ пабирчиш по и-нету.
Е, шио ми га Ђура!
Или си провокатор или инструкције добијаш од бившег форумаша Милутина - Пећанца.

На крају, шта ти знаш ко је све био у Америци, колико познаје тај систем а колико народ диљем САД?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним