04-09-2020, 12:33 PM
СТАЊЕ У ЦРНОЈ ГОРИ
04-09-2020, 07:51 PM
.
СМЕЛЕ РЕЧИ
НЕ НАПУШТАЈТЕ МЕ!
https://www.youtube.com/watch?v=z_pPSJAlagQ
МОМИР ВОЈВОДИЋ
СМЕЛЕ РЕЧИ, НЕ НАПУШТАЈТЕ МЕ
Смеле речи, немојте ме сама
Остављати кад се гусне тама!
Понесите мога срца бреме,
Смелих речи смело је и време.
Ограшите, варнице времена,
Самотницу искрицу кремена!
Нацикнуло моје срце јечи
И милосним речима се лечи.
И најтврђа срца су ломиле
Ругалице јаросне гомиле;
Смелој речи бедеми су крти,
Реч до песме и граните врти!
Смела реч је бриткија и јача
И од сабље и двосеклог мача.
Усред масе и глуве и неме,
Смеле речи, не напуштајте ме.
Београд, 2008
Сачувај нам разум, неба сило јака,
Од брозона и од римских ђака,
Који папу као оца воле
И мозгове наше хорски соле!
Час брозизмом, час екуменизмом,
Час нас мире са папином шизмом;
Хоће Србин да усташе грли,
А коже су србске јуче др'ли!
Месо србске дјеце мезетили
Сликали се кољци, газетили*
Слике клања Дјеце пред Мајкама,
А сада нас кљукају бајкама,
О јединству братскијех „цркава”,
А од таквог „братства” твор цркава,
Руга му се и папина паства,
Па нас спаси јединства и братства!
Свевидећи, на висини што си,
Сваки Србин то од Тебе проси;
Србска мука јечи про Сељене,
Спаси, Боже, мене екумене!
Момир Војводић, Људина.
МИРНО ДИШЕМ
ПЛАЧ ЗА СЛЕПОМ ЗВЕЗДОМ У ОЏАКУ
Оплакујем звезду ослепелу
Пуног неба угашених зена,
Запретана жишко у пепелу,
Огреј лица мојих милих сена
Кад не буде мене у оџаку;
Бану ли ти, отпрећи се сама
И буди им сунашце у мраку
Док у њима запали се тама.
Полуслепог често на огњишту
Танке ватре и тањега дима
Зову мене сви што утек ишту
Од очњака којим шкљоца зима,
А ја јечим у свом карамуку,
Сенка ми се по пепелу њија
Док отварам врата моме вуку,
Који буди звезде језом вија.
Морача, 2006
УМРИЈЕ МОМИР ВОЈВОДИЋ,
БОЛУЈЕ ТЕШКО ДРАГОСЛАВ БОКАН,
А ИМА И НАС КОЈИ ЧЕКАМО А МАЛО ЧИНИМО!
ГОВОРИ ПОКОЈНИ МОМИР ВОЈВОДИЋ, КОД НАС У ГОСТИМА НА СРБСКОМ ДАНУ У КАНАДИ:
КАМЕН У ВИЛИЦЕ!!!
КАМЕН ИМ У ВИЛИЦЕ СВИМА!!!
https://www.youtube.com/watch?v=TaSO2skW...e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=-CF6QnKY20c
СМЕЛЕ РЕЧИ
НЕ НАПУШТАЈТЕ МЕ!
https://www.youtube.com/watch?v=z_pPSJAlagQ
МОМИР ВОЈВОДИЋ
СМЕЛЕ РЕЧИ, НЕ НАПУШТАЈТЕ МЕ
Смеле речи, немојте ме сама
Остављати кад се гусне тама!
Понесите мога срца бреме,
Смелих речи смело је и време.
Ограшите, варнице времена,
Самотницу искрицу кремена!
Нацикнуло моје срце јечи
И милосним речима се лечи.
И најтврђа срца су ломиле
Ругалице јаросне гомиле;
Смелој речи бедеми су крти,
Реч до песме и граните врти!
Смела реч је бриткија и јача
И од сабље и двосеклог мача.
Усред масе и глуве и неме,
Смеле речи, не напуштајте ме.
Београд, 2008
Сачувај нам разум, неба сило јака,
Од брозона и од римских ђака,
Који папу као оца воле
И мозгове наше хорски соле!
Час брозизмом, час екуменизмом,
Час нас мире са папином шизмом;
Хоће Србин да усташе грли,
А коже су србске јуче др'ли!
Месо србске дјеце мезетили
Сликали се кољци, газетили*
Слике клања Дјеце пред Мајкама,
А сада нас кљукају бајкама,
О јединству братскијех „цркава”,
А од таквог „братства” твор цркава,
Руга му се и папина паства,
Па нас спаси јединства и братства!
Свевидећи, на висини што си,
Сваки Србин то од Тебе проси;
Србска мука јечи про Сељене,
Спаси, Боже, мене екумене!
Момир Војводић, Људина.
МИРНО ДИШЕМ
ПЛАЧ ЗА СЛЕПОМ ЗВЕЗДОМ У ОЏАКУ
Оплакујем звезду ослепелу
Пуног неба угашених зена,
Запретана жишко у пепелу,
Огреј лица мојих милих сена
Кад не буде мене у оџаку;
Бану ли ти, отпрећи се сама
И буди им сунашце у мраку
Док у њима запали се тама.
Полуслепог често на огњишту
Танке ватре и тањега дима
Зову мене сви што утек ишту
Од очњака којим шкљоца зима,
А ја јечим у свом карамуку,
Сенка ми се по пепелу њија
Док отварам врата моме вуку,
Који буди звезде језом вија.
Морача, 2006
УМРИЈЕ МОМИР ВОЈВОДИЋ,
БОЛУЈЕ ТЕШКО ДРАГОСЛАВ БОКАН,
А ИМА И НАС КОЈИ ЧЕКАМО А МАЛО ЧИНИМО!
ГОВОРИ ПОКОЈНИ МОМИР ВОЈВОДИЋ, КОД НАС У ГОСТИМА НА СРБСКОМ ДАНУ У КАНАДИ:
КАМЕН У ВИЛИЦЕ!!!
КАМЕН ИМ У ВИЛИЦЕ СВИМА!!!
https://www.youtube.com/watch?v=TaSO2skW...e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=-CF6QnKY20c
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
04-09-2020, 08:58 PM
Имао сам част да упознам г-дина Војводића лично и да живим врата до њега.
04-09-2020, 10:13 PM
(04-09-2020, 08:58 PM)ХраброСрце Пише: Имао сам част да упознам г-дина Војводића лично и да живим врата до њега.
Свака част!
Момир Војводић гледа Литије и Народ одозго и радује се!
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
05-09-2020, 01:45 PM
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
06-09-2020, 09:57 AM
(04-09-2020, 12:33 PM)Милослав Самарџић Пише:(04-09-2020, 11:47 AM)Mario Пише: Шта мислите о Дритану Абазовићу? У биографији му пише да му је деда убијен од стране комуниста, као припадник ЈВуО. Занима ме сада да ли има истине у свему томе, јер колико знам није било шиптара у ЈВуО
Била је једна бригада плус појединци.
![[Слика: IMG-5325764b148c70582b7fc96605c1a7d0-V.jpg]](https://i.postimg.cc/HxFvFrzc/IMG-5325764b148c70582b7fc96605c1a7d0-V.jpg)
https://i.postimg.cc/HxFvFrzc/IMG-532576...a7d0-V.jpg
Неокомунисти воле Вучића и Мила, презиру СПЦ и КиМ.
https://srbin.info/politika/neokomunisti...a-krenuol/
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
07-09-2020, 06:27 PM
(31-08-2020, 02:42 PM)Шумадинац Пише:(31-08-2020, 11:54 AM)ХраброСрце Пише: Пао је. Опозиција има већину.
Није још! Знаш кад ће дефинитивно пасти? Када он и сва његова булумента буду иза решетака. А опозиција биће валидна само ако ако распишу референдум за присаједињење Србији, тј. ако имају у виду брисање Авнојевских граница.
Барем једном, слажемо се потпуно!
Ако он оде а несрпско Монтенегро остане, резултираће да је ипак био користан онима који су га подржали.
07-09-2020, 10:40 PM
(07-09-2020, 06:27 PM)ЛукаЛоко Пише:(31-08-2020, 02:42 PM)Шумадинац Пише:(31-08-2020, 11:54 AM)ХраброСрце Пише: Пао је. Опозиција има већину.
Није још! Знаш кад ће дефинитивно пасти? Када он и сва његова булумента буду иза решетака. А опозиција биће валидна само ако ако распишу референдум за присаједињење Србији, тј. ако имају у виду брисање Авнојевских граница.
Барем једном, слажемо се потпуно!
Ако он оде а несрпско Монтенегро остане, резултираће да је ипак био користан онима који су га подржали.
Полако људи, сада то опозиција не може извести. Опозиција, побједници избора, још увијек немају српску већину, а потребна је за повлачење потеза које наводите. Треба прво преузети власт, а онда радити на томе да се обезбиједи српска већина, повратком доброг дијела милогирца у Србе. Добар дио њих нису искрени милогорци, из разних разлога.
07-09-2020, 10:44 PM
Попис треба бити следеће године. Ако и неко прозбори једну реч захтевајући одлагање пописа, знајте да је тај рђа.
09-09-2020, 07:23 PM
Какав је оно споразум ???
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
10-09-2020, 01:26 PM
(09-09-2020, 07:23 PM)Mekenzi Пише: Какав је оно споразум ???
Прочитај па ће ти се касти...
![[Слика: sporazum-cg.md.jpg]](https://imgbbb.com/images/2020/09/10/sporazum-cg.md.jpg)
Нажалост, моје слутње су се обистиниле.
Ево шта сам написао по затварању бирачких места и најаве о некаквој победи:
Цитат:"Беспотребна хистерија
Да се анти Миловци нису прерано обрадовали?
Мислим, човек на раскрсници може лако да се предомисли, посебно ако му из џипа у пролазу предложе "непристојну понуду"...
Кажу да носилац листе Црно на бијело одлучује о судбини Црне Горе. Може бити, али не мора да значи... ако је Запад решио да Мила пусти низ воду, оде он. У супротном може "омрчити образ" и неко за ког би се најмање очекивало, неко ко ће пресалдумити како је ипак Монте Негро љепши од Црне Горе."
"И пазите да вас не преваре" каже стих из Светог писма... лично мислим да су све оне шетње биле залудне. Црна Гора ће остати НАТО база.
10-09-2020, 03:30 PM
На страну то што сумњам да би имали довољно јаку подршку у наредном парламентарном сазиву за неке реформе на идентитетском плану (тј. санацију настале штете), ипак у очи упада колико су најснажније листе у мешовитом парламентарном систему спремне, не за компромис, већ за потпуну капитулацију у погледу својих предизборних захтева зарад формирања владајуће већине.
Други пар опанака је тај што мислим да је идеја "црногорског српства" прилично екстремизована у делу црногорског јавног мњења тако да је линија раздвајања између "монгенегринства" и "црногорског српства" танка.
Или како ми рече један пријатељ из Пљеваља синоћ: "Све ово би нам и Мило потписао".
У Црној Гори предстоји дуготрајна и прилично огорчена борба за очување било чека српског.
Други пар опанака је тај што мислим да је идеја "црногорског српства" прилично екстремизована у делу црногорског јавног мњења тако да је линија раздвајања између "монгенегринства" и "црногорског српства" танка.
Или како ми рече један пријатељ из Пљеваља синоћ: "Све ово би нам и Мило потписао".
У Црној Гори предстоји дуготрајна и прилично огорчена борба за очување било чека српског.
11-09-2020, 09:26 AM
(10-09-2020, 03:30 PM)Уставобранитељ Пише: На страну то што сумњам да би имали довољно јаку подршку у наредном парламентарном сазиву за неке реформе на идентитетском плану (тј. санацију настале штете), ипак у очи упада колико су најснажније листе у мешовитом парламентарном систему спремне, не за компромис, већ за потпуну капитулацију у погледу својих предизборних захтева зарад формирања владајуће већине.
Мило не би потписао ревизију свог политичког деловања уназад 30 година, не би одустао од уништавања Митрополије, не би дозволио нормалан попис наредне године, односи са Србијом би се заоштравали до могућег конфликта. У судству, војсци и полицији не постоји ни један декларисани Србин а сада у ЦГ имаш по попису из 2010 30%становништва који се изјашњавају Србима ...
ПС. ОД 1. ДО 7. СЕПТЕМБРА У БЕОГРАДУ ЈЕ KУПЉЕНО ЗА KЕШ 168 СТАМБЕНИХ ЈЕДИНИЦА ПРЕKО ЈЕДНЕ АДВОKАТСKЕ KАНЦЕЛАРИЈЕ ИЗ ЦГ
Д М
11-09-2020, 02:25 PM
(11-09-2020, 09:26 AM)Шумадинац Пише:(10-09-2020, 03:30 PM)Уставобранитељ Пише: На страну то што сумњам да би имали довољно јаку подршку у наредном парламентарном сазиву за неке реформе на идентитетском плану (тј. санацију настале штете), ипак у очи упада колико су најснажније листе у мешовитом парламентарном систему спремне, не за компромис, већ за потпуну капитулацију у погледу својих предизборних захтева зарад формирања владајуће већине.
Мило не би потписао ревизију свог политичког деловања уназад 30 година, не би одустао од уништавања Митрополије, не би дозволио нормалан попис наредне године, односи са Србијом би се заоштравали до могућег конфликта. У судству, војсци и полицији не постоји ни један декларисани Србин а сада у ЦГ имаш по попису из 2010 30%становништва који се изјашњавају Србима ...
ПС. ОД 1. ДО 7. СЕПТЕМБРА У БЕОГРАДУ ЈЕ KУПЉЕНО ЗА KЕШ 168 СТАМБЕНИХ ЈЕДИНИЦА ПРЕKО ЈЕДНЕ АДВОKАТСKЕ KАНЦЕЛАРИЈЕ ИЗ ЦГ
За то бих још мало сачекао.
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)