Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

СТАЊЕ У ЦРНОЈ ГОРИ

Видјећемо на попису како ће се изјаснити већина. До сад се доста Срба запослено у државним фирмама изјашњавао националним Црногорцима, из страха, или чега већ. Не дај Боже да је Мило добио, ишли су да нас сведу на 15%. Е сад, кад могу слободно да се изјасне, имаћемо јасну слику. У већинским православним општинама, изузев Цетиња, очекујем Србе као већину.
Одговори

Прођоше три недеље а владе нема...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(13-09-2020, 07:42 PM)Mekenzi Пише:  Прођоше три недеље а владе нема...

Двије недеље. Има 15 дана до објаве званичних резултата, кад прођу сви рокови за жалбе. Такође, било је поновљено гласање на појединим мјестима, али ништа што би могло да поремети коначан исход.
Опозиција је договорила формирање владе, Мило нема чак ни 40 мандата од 81, има 38 (са сателитима). Али сигурно ће покушати још неку опструкцију и гледаће да пролонгира формирање владе...
Одговори

(13-09-2020, 07:42 PM)Mekenzi Пише:  Прођоше три недеље а владе нема...

Немо' негативне вибрације да шиљеш плиз!

табаџија

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(13-09-2020, 07:30 PM)ХраброСрце Пише:  Видјећемо на попису како ће се изјаснити већина. До сад се доста Срба запослено у државним фирмама изјашњавао националним Црногорцима, из страха, или чега већ. Не дај Боже да је Мило добио, ишли су да нас сведу на 15%. Е сад, кад могу слободно да се изјасне, имаћемо јасну слику. У већинским православним општинама, изузев Цетиња, очекујем Србе као већину.

Ако се формира влада на основу овог коалиционог споразума, будући попис ће бити судбоносно битан. Уколико српски народ постане већински, то отвара као неминовност питање промене устава. То ће бити неописиво битна ствар. Због тога мислим да ће многе силе да се уједине како би тај попис био саботиран, на овај или онај начин.
Одговори

На Цетињу ће се већина изјаснити да су Срби. Живи били па видели.
Одговори

(14-09-2020, 11:33 AM)Бенито Пише:  На Цетињу ће се већина изјаснити да су Срби. Живи били па видели.

Ма нема шансе. Не знаш ти шта је то тамо. Од града за понос, до града за бруку. Скоро су пуштали Томпсона и пјевали усташке пјесме. У свим православним општинама опозиција је добила дебело, једино на Цетињу ДПС. Част изузецима, али тамо нема среће тренутно.
Одговори

(13-09-2020, 07:30 PM)ХраброСрце Пише:  До сад се доста Срба запослено у државним фирмама изјашњавао националним Црногорцима, из страха, или чега већ.

Zbog posla. Godinama sam letovao u Tivat kod prijatelja. Ćerka mojih prijatelja izjašnjavala se kao Crnogrka da bi zadržala posao u školi kao nastavnica engleskog. Volim pričati o politici i tako dok jednom sedimo ona mi prizna da se javno izjašnjava kao crnogorka a privatno kaže da je Srpkinja, neki me mač presekao u stomaku baš sam bio besan. U kući držiš Njegoša i Gorski vijenac a ovamo...

E sad ona je dokaz da je DPS najviše obitavao na glasovima Srba ne manjnina, ustaša, arbanasa, muslimana, Srba. Srbi su bili udarna pesnica Milovog režima, prodali se iz interesa i privilegija dok nije Mitropolit i SPC zagrmeli i prodrmali ih da se vrate veri. Umesto Srba postaše Crnogroci Milogorci.

Tako je bilo za vreme okupacija Osmanija, uvek kod nas Srbi iz privilegija i da zadrže privilegije tručila se i menjala veru.

Mila su Srbi držali na vlasti!
Одговори

(14-09-2020, 12:04 PM)ХраброСрце Пише:  
(14-09-2020, 11:33 AM)Бенито Пише:  На Цетињу ће се већина изјаснити да су Срби. Живи били па видели.

Ма нема шансе. Не знаш ти шта је то тамо. Од града за понос, до града за бруку. Скоро су пуштали Томпсона и пјевали усташке пјесме. У свим православним општинама опозиција је добила дебело, једино на Цетињу ДПС. Част изузецима, али тамо нема среће тренутно.
То је пример, можда и најбољи у Европи у 20 веку, чиновничке нације.
Божићну побуну 1919. године подигли су они који су имали привилегије и сигурне приходе, готово породично загарантоване, као припадници владајуће елите на Цетињу, до 1916. године, па било то у државној управи, војсци или при само двору династије Петровић.
Чак и они који су били против побуне, попут Секуле Дрљевића, свој су српски национализам условљавали министарском фотељом. Кад је није добио он је почео оно што је касније завршило трагично. Ови први су бар били паметнији од њега па су знали шта их чека када дође српска држава из тадашње традиције српске краљевине.
Данашњи Монтенегрини, проистекли из традиције чиновничке нације, одиграли су перформанс на Цетињу дубоко се надајући да Милов режим није пао, и да му се и даље морају умиљавати како би задржали привилегије везане за државну апаратуру.
Када буду сазнали да ће на власт доћи ови који су направили коалицију, напрасно ће постати Срби како задржали оно на чему почива сам принцип чиновничке нације који је већ више од века њихов једини идентитет.
Поготово што му ова нова владајућа коалиција дува ветар у једра, јер у коалиционом споразуму дословно пише да неће бити реваншизма. Али, те српске традиције нису из периода краљевине, него Коштунице и Тадића.
Зато очекујем да ће се Цетињани писати као Срби.
Одговори

Генерално је тачно то што кажеш, само бих у овом случају то примијенио на остатак ЦГ, оне људе који су имали мало више привилегија од државе. Пошто сам свраћао често на Цетиње, могу ти рећи да није баш сјајна економска ситуација, доста народа живи у биједи, али се опет осјећају Црногорцима. Велики шовинизам створио се у њима ових година и не очекујем од Цетиња ништа позитивно. Дај Боже да ја гријешим, али много су загазили стазама Секуле Дрљевића.
Што се тиче перформанса на Цетињу и Подгорици, тачно је да су га извеле структуре које су највише изгубиле! Дочекали смо да Милов син иде на протесте, директори фирми, државне управе и приватна предузећа. Е кад такви бране "државу", од њих очекујем и да је се одрекну (за плате од 3000-5000€). Кидање
Одговори

Што се тиче реваншизма, нова власт је рекла да ће свако ко је часно радио свој посао ту и остати под условом да напусти DPS.
Одговори

Питање ових избора у Црној Гори свакако захтева једну дубљу историјску анализу. Сведоци смо да се неколико високо цењених српских историчара већ дуже време бави питањем актуелних догађања у Црној Гори и покушава да их стави у један историјски рам, добро уочавајући да се ради о процесу дугог трајања.
Међутим, мислим да су аспект који сам поменуо потпуно пренебрегли и потценили. Људи који сада долазе на власт то изузетно добро разумеју, али мислим да је начин на који они желе да реше то питање, плашећи се грађанског рата, изузетно опортунистички и да ће се сигурно вратити као бумеранг у много опаснијем облику.
Уосталом, ово захтева ауторски текст на ову тему, а за то ће бити времена. Да видимо прво како ће се ствари одвијати.
Одговори

КРИВОКАПИЋ: Не интересују ме Вучићеви ставови, народ у СРБ и ЦГ имају исти корен
https://srbin.info/politika/krivokapic-n...sti-koren/

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

https://www.in4s.net/podnijeta-krivicna-...ke-mrznje/
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним