Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

СТАЊЕ У ЦРНОЈ ГОРИ

https://www.in4s.net/video-palo-i-osvjez...rocanstvo/
Одговори

(23-09-2020, 12:44 PM)Mekenzi Пише:  Подршка Дритану, Кривокапићу и Амфилохију.
.
Овима из СНС Дф-а које контролише Вучић треба рећи да нису вредни помена.

Надам се да ће ови успети да саставе владу, мада како ствари стоје ДФ све више улази у свађе са Дританом и Кривокапићем чак нису присуствовали конститутивној седници данас.

Присуствовали су, бојкотовати су интонирање химне. Састављена влада, Бечић шеф парламента, мандатар Здравко Кривокапић.
Одговори

У Црној Гори су се наједном нашли у веома битном историјском тренутку многи актери који имају различите интересе али су неопходни једни другима ради затирања Ђукановићеве приватне државе. Много компромиса ће бити потребно између њих да би функционисали али баш зато нека буде да само слога Србина спасава.
Одговори

(23-09-2020, 04:54 PM)Уставобранитељ Пише:  У Црној Гори су се наједном нашли у веома битном историјском тренутку многи актери који имају различите интересе али су неопходни једни другима ради затирања Ђукановићеве приватне државе. Много компромиса ће бити потребно између њих да би функционисали али баш зато нека буде да само слога Србина спасава.

ПОТПИСУЈЕМО!

Јок

EX ORIENTE LUX!

Себи убраду:

Мада ипак у себи мислимо како смрде ове потурице!
Опажаш ли ти штогод, Кнежевићу?

Кнежевић:

Ка у зли час, ПРОСВЕТАРЕ, не опажам!
Кад близу њих сједим у скупштину,
ја нос држим свагда у рукама;
да не држим, би'се избљувао.

Па сам с тога на крај и утека,
е близу њих не бих освануо.
Ево видиш како смо далеко,
и опета она тешка воња
од некрсти ође заудара!

Љутко

[Слика: 20200923135126_622781_0.jpg]

Зато чак и ове маске добро дођу-од вируса не бране ама од тешке воње што од некрста заудара спасавају да се здрав чо'ек не избљује у Скупштину!

Тужан

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Kada nepriajtelj lomi kičmu srpskom narodu u srpskim zemljama, CG, Kosovu i Metohiji, Maćedoniji, Bosni iu Hercegovini, Hrvatskoj on to radi preko Beograda.

Beograd je Srbe u Hrvatskoj, Maćedoniji, Kosovu i Methoji sveo na nivo statističke greške.

Tirana šiptare ne!

Srbi u BIH imali su sreće što su ih vodili ljudi koji su rekli i NE Beogradu više puta, a imali su intelektualni kapacitet.

Lideri Srba u srpskim zemljama su šibicari, nemaju moralni ni intelektualni kapacitet ne mogu vode narod.

Ako Srbi u CG žele da opstanu, osnaže se, budu jaki moraju da iznegnz zamke Beograda. Svi vlastodržci u BG vole Srbe koje su poslušni, vole sa njima da manipulišu, da ih kontrolišu i donose odluke.

Da se podsetimo pre samo godinu dana a zaboravljeno:

Amfilohije o Vučićevoj izjavi o crnogorskoj autokefalnoj crkvi: Vučić je neznalica
Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije nazvao je predsednika Srbije neznalicom, komentarišući izjavu Aleksandra Vučića „da crnogorska autokefalna crkva i de fakto i de jure postoji i pre uspostavljanja nezavisnosti 2006. godine“.
https://www.danas.rs/politika/amfilohije...neznalica/
Одговори

Шта сад би? Прво повика на Дритана, а сад на ДФ, као ради по налогу Вучића да спасу Мила...
А они, ипак, формираше Владу...
Не верујте медијима, нарочито у Србији, јер су то све спинови. Једини прави посао који раде ови Вучићеви је да седе и измишљају приче за медије да би слудели народ, а права политика на Балкану, па чак и у Србији, догађа се мимо Вучића и његовог, сад се очигледно види, збиља несрећног режима...
О другим областима где Срби живе, осим Космета, да и не говоримо. Срби су препуштени сами себи и у Хрватској, и у Црној Гори, и у БиХ, и у Македонији... Па ко се како снађе.
За сада су се најбоље снашли у Црној Гори, али пре свега, и то се мора нагласити, због митрополита Амфилохија који је својим вишедеценијским духовним и организационим ангажманом спасио СПЦ и српски народ у Црној Гори од нестајања. У овим другим подручјима и државама, у сво уважавање специфичности тих средина, очигледно је да митрополити и владике који тамо заступају интересе СПЦ нису духовници тог калибра.
Ово наглашавам зато што се српски народ у свим тим државама не може ослањати на власт у Србији, јер у њој и даље седе следбеници култа Јосипа Броза и Леке Ранковића. Зато је СПЦ, и оваква каква је данас, замена Србима за државу коју као имају, а у ствари немају. Дакле, данашња СПЦ, хтела то она или не, има идентичну улогу какву је имала српска црква у време док су овде владали Турци.
Тако да, Капетане, када кажеш "Београд" кажи лепо српски "комунисти-титоисти". Није град крив што су се у њему гњиде накотиле.
Одговори

Ne mogu da kažem srpski komunisti-titoisti jer to nije istina.
Generacija Titovih generala tipa Mirković je davno izmurela.Nema ih. Druga generacija od nosača štafeta do haških "mučenika" koja je oprala biografije je u godinama više i ne učestvuju aktivno politički. A i među njima su mnogo odbacili tiztoizam. U stvari jedini koji učestvuje u vlasti je Vuk Drašković, bivši član KPJ.Ova generacija koja vodi državu sve i da žele ne mogu biti komunisti. Suviše su bili mladi u to vreme. Jel Vučić bio član KPJ? Aba Brnabić? Đurić? Nela Kuburović? Zorana Mihajlović?

NE! Srbiju vode ljudi koji su prošli kurseve raznih fondova, nisu izlazili iz stranih ambasada pre svega SAD i Velike Britanije. To su deca zapadoidi, produkt zapada. Oni nisu prošli kurseve kominetrne i KPJ nego raznih stranih organizacija.
Ne znam da nisu prošli kurseve u Moskvi ili Pjangjongu ili Pekingu, kad gle sve američke soroševske fondacije.

Možemo govoriti o nasleđu Beograda i antisrpske politike titoizma kroz ovu decu školovana na zapadu, ali ako se uzme u obzir da Stejt Depertmant se poziva na Ustav Titov iz 1974 za priznanje nezavisnoti Kosmeta onda možemo govoriti samo o nasleđu te politike.

Ta deca sebe ne smatraju da su nastavljači anti srpske titove i komunsiti politike već generacija demokrata, boraca za ljudska prava itd.

Polako vlada se još nije fomirala videćemo koliko će Srbi da dobiju, polako, na osnovu važnih državnih institucija koje Srbi dobiju onda ćemo moći da vidimo budućnost i politiku u to smeru.

Što se tiče crkve slažem se, ali isto tako, tek kad im je guzica zinula za imovinu i kad su direktni napadnuti onda su digli narod. Litije za Kosmet nije bilo, a od briselskog sporazuma dođosmo do vašingtonskog. Moralo se znatno ranije sa litijama u Beogradu i celoj Srbiji.
Одговори

Какве везе има да ли су били чланови Комунистичке партије? Али, чак и да је то аргумент, Вучић, Мали, Брнабић, Михајловићка су сви били чланови ССОЈ-а да не кажем СКОЈ-а и пионирски предводници, а и данас се управо тако понашају.
То да су комунисти види се из тога које вредности пропагирају: "политика несврстаности" (ма шта то значило), непоштовање свих државних установа, а пре свега Устава ("Па, нећемо се, ваљда, држати закона к'о пијан плота"), злоупотребе свих државних служби у сврху личног богаћења, злоупотребе полиције и правосуђа у сврху одржања на власти, апсолутна некомпетентност у свим државним установама, партијско запошљавање, величање "тековина НОБ" и тако даље, и тако даље...).
А и успут једно чисто реторичко питање: ко је то од њих школован у Европи? Осим ако је Нови Београд у међувремену постао Европа. Додуше, за комунисте је то увек био Менхетн химселф...
Одговори

Srbija je postala gay drzava, a Beograd ce postati gay centar.

Ana Brnabić i Milica Đurđić šest puta su bili u gostima Ričarda Grenela i njegovog dečka Meta Lašaja u Berlinu. Tako je nastalo homo-prijateljstvo s političkim benefitima.

Vučića cela Srbija zove pederom, a nije toliko za sada prihvaćen u gej lobiju vec svoje gay sklonosti koristi sa mladjim muskarcima kao sto je onaj Cukanovic sa prve koji mu je povremeni gay partner inace Vucic je biseksualac.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(24-09-2020, 05:36 PM)Бенито Пише:  Какве везе има да ли су били чланови Комунистичке партије? Али, чак и да је то аргумент, Вучић, Мали, Брнабић, Михајловићка су сви били чланови ССОЈ-а да не кажем СКОЈ-а и пионирски предводници, а и данас се управо тако понашају.
То да су комунисти види се из тога које вредности пропагирају: "политика несврстаности" (ма шта то значило), непоштовање свих државних установа, а пре свега Устава ("Па, нећемо се, ваљда, држати закона к'о пијан плота"), злоупотребе свих државних служби у сврху личног богаћења, злоупотребе полиције и правосуђа у сврху одржања на власти, апсолутна некомпетентност у свим државним установама, партијско запошљавање, величање "тековина НОБ" и тако даље, и тако даље...).
А и успут једно чисто реторичко питање: ко је то од њих школован у Европи? Осим ако је Нови Београд у међувремену постао Европа. Додуше, за комунисте је то увек био Менхетн химселф...

Partijsko zapošljavanje, lično bogaćenje, zloupotreba institucija, nepoštovanje države itd nisu izmislili komunisti, oni su samo usavršili taj metod. Bilo je tih pojava u Srbiji kasnije Jugoslaviji i pre dolaska komunista na vlast, niti su oni oktrili toplu vodu. Gde su stranke tu je poartijsko zapošljavanje jedino da ih ukinemo. Svaki Srbin mora da zna kada glasa za određenu partiju da uhlebljuje decu nekog partijskog funkcionera.

Imali smo mi u DOSovskim vladama razne eksperte i stručnjake koji su mali sa marsa odnekud se pojaviše kao stučnjaci sa biografijama školovanim na zapadu, a odraše narodu kožu, sve lopina do lopine.

Ne znam u čemu deca od 10-15 godina mogu da budu jurišnici, mislim na godište pomenutih koliko su imali godina otprilike u vreme trajanja SSOJ-a, ali hajde jak je SSOJ kad su bile perjanice gore pomenuti ako je to tačno.

I Smardžić urednik Pogleda je služio JNA, siguran sam da ima kući slike sa zvezdom petokrakom, uspomena iz vojničkih dana, zamisli služio Brozovu vojsku, pisac i urednik Pogleda?! Ne znam što Miloslav ne napiše u biogrqfiji da je služio vojsku, sramota bila da muškarac ne odlsuži vojni rok u to vreme.Takva vremena bila.

A što se tiče poštovanja Ustava neka srpska omladina zahvali Bogu što se ustav ne primenjuje i nepoštuje jer danas bi stajali u red i pravac Kosmet.
Одговори

Капетане, да се не надгорњавамо без разлога, јер заиста немам времена да демантујем шта су писали комунистички новинари деценијама да би оправдали комунистичке лоповлуке. "Било је тако увек" и слично... Наравно, да је било али је то било понегде и понекад, а код комуниста је било правило да отимају читаве установе, запошљавају нестручне кадрове и исте институције временом уништавају, уз пут се богатећи, како би уништили државу коју су заробили јер им је то и био циљ од самог њиховог оснивања 1919. године, у чему су на крају и успели.
Стварно не знам колико човек треба да буде слеп да то не види.
Ових 5-6 типова које сам поменуо су сви одреда васпитани у том духу, кроз тај дрил и стил су прошли, апсолутно су веровали у то, и верују и данас, што су и сами потврдили, јер је Вучић и узео Броза као свог политичког узора, што је и сам рекао...
Тако да нема ту шта да се доказује, него је то, изгледа, вама који сте тада имали неке каријере у том систему тешко да схватите, јер се поистовећујете са системом. Комунисти су вас навукли на ту причу. "Да није било нас не би било ни тебе." Као да су се они уместо тебе ваљали по прашини, усиљено марширали по 50 километара, учили читање топографских карата, карактеристике оружја и опреме и шта све не.
Самарџић јесте служио и то не само ЈНА, него и био резервиста у ратовима. Али, разлика је у томе што га историји нису учили официри за морал, нити "безбедњаци" из ЈНА. Прочитао је он и шта пише емиграција, и тада је сазнао да постоје и неки други светови, који нису забележени "у оквирима мудрости које су записане у правилима службе".
Одговори

Pisao je Miloslav imao i neke zapise o ratu.Poznajem ja Miloslava, davno beše.Nije on učio u rasejanju sklapanje i rasklapanje oružja nego u JNA. Učenje istorije ne može da sačuva glavu na ramenima. I kakva je bila JNA rado je Srbin išao u vojnike danas Srbi ne idu u vojnike.
Nije Samardžić zavrio ekonomiju kod Đujića nego u SFRJ na budžetu države!

Čitao sam i ja neke knjige, shvatio da nije sve tako što smo učili i što je pisano u udzbenicima. Ne voli glorifikaciju sistema, režima, vladara.

Pošteno da ti kažem. Ja sam iz sirotinjske porodice, meni je upis u vojnu gimnaziju pa u Vojnu akademiju bio spas. Moji roditelji su imali mnogo dece nisi mogli da nas hrane, Nismo imali leba da jedemo, jedva preživljavajući. Sećam se prvi dan kad sam došao u vojnu gimnaziju, ljudi iz svih delova Jugoslavija, koliko mi je bilo teško nisam smeo da kažem roditeljima da se vraćam kući od muke. Hteo sam sve da napustim. Uspeo sam uz dosta muka da bi danas slušao e "vi vojna lica živite kao bubreg u loju" a niko ne zna koje su to muke, i koliko je težak i gorak vojnički poziv nezavisno od sistema. E onda dođe rat postašmo heroji junaci a pre rata ljubomora, jer smo karali najbolje pičke, dobijali stanove od države i sigurne penzije..a posle rata noga u guzicu. Državu izdao nisam niti sam šta ukrao, sve što sam dobio dibio sam u skladu sa zakonom-skormno penziju, krov nad glavom meni dovoljno. Ali i cena je plaćena za to-invalid. I kakva je bila vojna škola nije ti trebala veza da se upišeš kao danas gde ne možeš dobiti posao u vojci ako nemaš vezu. Nisam imao izbora nego da uspem a vi mladi to ne razumete.

Moji roditelji i preci su bili sirotinja u Kraljevini sirotinja i u SFRJ- ništa meni Kraljevina nije dala sem bede ta beda se nastavila u SFRJ, ja sam uspeo nekako i to je moj uspeh. Slavila se slava, okupljalo, družilo. bilo smo srećni. JEDNO KAD USPE TO JE BILA VELIKA STVAR kao da je cela porodica uspela. I sad ti meni trabunjaš o instirtucijama, državi. Država daje topove, gazda volove, a sirotinja decu za rat tako je bilo i biće nezavisno od sistema.

Nije meni Vojvoda Đujić dao titulu vojvode a ni nama vojnim licama "crvenim" nego doktorima na Marksu i Englesku i silan novac stipendistima na Titovim fondovima od Vuka i Dane i Šešelja i drugih.

Veliki major JVO Đujić daje novac i titule titinim stipendistima a protiv vojnih lica veća propaganda u Srbiji početkom 90 tih nego protiv tititnih stipendista. E jebem ti državu i narod a zna se i zašto je tako bilo. Prvi neće kap krvi proliti.

Ja se ne stidim sebe niti svog porekla za razliku od nekih koji su došli iz zabiti i krševa i na politici antikomunizma i posle četništva postali veći bogataip nego Tito i klika a pri tome završili sve škole i dobili funkcije u sistemu da bi posle a i sada pletu li pletu a žive na Dedinju broj 2 a ja živim u stanu od 40 kvadrata sa dvoje dece i sinom.

Da je u moje vreme Srbija bila Kraljevina sigurno bih upisao vojnu školu jer sirotinja je i Bogu teška. Takva su vremena bila i postojala je samo jedna škola pod komunistima i šta sad da mi razni hohštapleri govore da nisam Srbin? Kome ja pričam ovde svoje Srpstvo sam dokazao tamo gde je trebalo.

Vučić koristi Broza jer je još najpolularniji kod Srba nažalost ds dobije političke poene. Put Srbije je trasiran još 2000. godine sve ostalo je gluma i pozorište.
Одговори

Е,видиш ту је кључно размимоилажење између мене, који сам у дебелој мањини, и Тебе, којих вас има небројено.
Србији није зацртан пут 2000, него 1945. године.
Тада је зацртана српска пропаст државе и она се неће зауставити док год то ми не будемо желели да зауставимо. А нећемо док год се не супротставимо свим постулатима титоизма. И то радикално....
Одговори

Evo slažem se, u suštili 2000. godine samo su njihova deca zajahala, mada ja 2000. povezujem sa godinom ranije da su Ruski tenkovi bili u Prištini ali da ne idemo dalje suviše tema široka.

Kriminal, lopovluk, korupcija nama je to genetski, nama Srbima. Po prstima treba jako samo.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним