(03-04-2023, 07:39 PM)Бенито Пише: (03-04-2023, 06:38 PM)Mekenzi Пише: (03-04-2023, 05:56 PM)Бенит. Пише: За све је то предуслов промена власти у Београду. То је приоритет изнад свих приоритета.
Госн. Бенито, Ви се шалите.
За пропаст целог српства од 45-тедо дана данашњег крив је Београд.
Оно мало српства што ваља је у РС и ЦГ.
Чак и Милатовић је верник СПЦ док 90% политичара у Србији не зна ни која им је крсна слава.
Председник исмејава васкршњи пост.
Премијерка полухрватица лезбејка, додуше развдена. Побеже јој ђевојка са све дететом код Абазовић Сениора.
Даље у влади куку и леле. Шуми месец дана да их кади и исповеда не бих обожио изнутра.
Ај Бошко да стави кокарду на главу, ај добро не кокарду ал на пример значку Динарске дивизије ђе сме, тета Џасмину из Ју Ес Еј кап да стрефи.
Да, само што то није Београд, него удба која живи у Београду јер су ту државне установе на које они морају да се закаче као пијавице како би могли да преживе. Удбе нема ван државних установа - она ван државног система не може да постоји.
А у Београду не раде сви у државној служби. Веровао или не, нема њих ни 5% од целокупног броја Београђана, али им је моћ знатно већа од бројности, па Ти ту гамад поистовећујеш са читавим једним градом.
Паааа неби се сложио да их је 5%... Преко 70%. Нису сву удба али су "екстремни" београџани и све Ван те територије није кул...
На пример,Наша маленкост је живела, студирала и радила у Шапцу граду. Ономад са почетка две иљадитих оно кад је Шуми пишкио у пелене док смо се ми на улици борили против Милошевића,па дочекасмо Вука и Вељу на тргу у Шапцу, Ђинђића и убиство,но то није битно..
Него Шабац је леп град. Људи дивни и прељузбани. Врхунске кафане боље но у Краљеву ( о Краљеву послен) За Шабац имамо најјјлепше препоруке. Стварно прелеп град, тамо сам се осећао боље но у Вршцу.
Е, затекнемо се ми зимус на неком послу код београдских шапчана. Неки газда само о БГ-у прича, БИГ тржни центар на Карабурми, Ада лети, кафане, Реко земо, А Шабац:" е тебра шабац њесра селендра"итд...Ђе онолики град селендра. Нами се желудац диг'о о па да небисмо добили високи крвни притисак убјежасмо од тог београџина...
Е, сад ми задедимо се доље јужно од Ибра ђе је четовала Копаоничка дивизија. И ми се задесимо у Краљеву. Ономад 93-95 још као ђеца. Тамо старији певали "Ко то каже ко то лаже" иконографија на зиду слика Вука Драшковића а поред слика Драже.. Оно рат у Хрватској, добровољци, мобилизације, "Србија до Токија" и тако то но то је мање важно у односу на поенту приче.
Краљево, Доље низ Ибар, Долина Јоргована, Маглич, Ушће, Биљановац, Баљевац итд све прелепо.
Ми смо доље имали јако пуно браће и сестара. Срби. Православци.
И љетос се ми неким послом нађемо у Новом Саду. И звони телефон. Кад сестре из Краљева. Дошле би на Егзит. Размишљам се ја како ће из Краљева на Егзит. Дођу оне. Ту крене прича. Приупитамо их како је у околини Краљева. Кажу не, ми више доље не живимо. Како не живите: Сада имамо стан на Обилићевом венцу. Краљево ти је њесра, БеГе је кул имамо све оно макси испред улаз и тако то.
Куку и леле..
И за крај 80% Београџана никад није посетило Вршац нити на мапи Србије да их питаш ђе је Вршац немају појма.
Једном ми напишемо на некој БГ групи на друштвеним мрежама да је живот многооо квалитетнији и јефтинији у Вршцу но у Београду и даје 100% чист ваздух, све на 5 мин. Куће за 50 иљаде евра колико не вреди ни шупа у БГ. Кукуу када су скочили на нас ко Гавранови, јок ко Гачак ( Гавран је црн, Гачак је црњи) оће очи да ваде,ђе оне да пију кафу, ђе да иде на неке aеробике,медитације, Знаш ти шта је "Ада".
Веле У Вршцу само Психијатрија и ветар. Поскакоше, бране Београд, сваку улицу и зграду су агресивно спремни да одбране (ко комунусти) а о Србији најцрње,у ствари кул су им ти излети викендом и Коп и Златибор...
Тако да велллликккааа огромна већина 80% Београџана су граџанисти, лево орјентисани који веруј ми да им понудиш највећу кућу у Србији или Гарсоњеруна Вождовцу изабрали би гарсоњеру.
Патолошки, агресивни, опсесивни локал патриотизам.
Верујеш ти, да је Хемофарм морао да закупи два комбија који сваки дан београдске раднике одвозе и довозе из Београда за Вршац јер неће да живе у Вршцу. А Вршац има све.
Броз стварајући Нови Београд и прву комунистичку елиту са тиме и њима згадио остатак Србије.