Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Шта је све било добро у СФРЈ ?

U SFRJ nikad nije bilo Rock n Roll-a. I ako je bilo bilo je nesto malo u Rijeci, Kragujevcu. Beograd, mozda dva tri benda su imali nesto svoje autenticno.

Niko tako nije krao muziku, tekstove, plagirao kao bendovi u SFRJ u zemlji Roken rola!

Nigde se nije krala muzika sa zapada nego kao u SFRJ.

Samo nisu računali pojavu kopjutera, youtuba, ostalih zajebancija itd.

Kad mi neko kaže dobra muzika u SFRJ i rok u SFRJ ide mi se u WC!

Šta je tu dobro? Krađe i plagijati? Đubre od muzike i tekstova.
Mažnjavali se tekstovi, muzika, ma sve nema šta nisu mažnjavali.

Smeće od bendova.

Taj ko prica o rock roll-u u SFRJ razume se u muziku ko Marica u krivi k...!

Rakovic stučnjak za muziku..hebote zna li on šta je uopšte rock roll?
Одговори

(22-03-2021, 11:20 PM)Капетан Пише:  U SFRJ nikad nije bilo Rock n Roll-a. I ako je bilo bilo je nesto malo u Rijeci, Kragujevcu. Beograd, mozda dva tri benda su imali nesto svoje autenticno.

Niko tako nije krao muziku, tekstove, plagirao kao bendovi u SFRJ u zemlji Roken rola!

Smeće od bendova.

И народна и забавна (рнр) су тада били доведени до савршенства. Свака права уметност је опозиција диктатури. Пошто се правиш много паметан, чак паметнији од Раковића, дедер ти нами наведи шта је све мажњавано и од кога... музику, текст, групу? Бијело Дугме оставимо по страни, јер је нашироко познато Бреговићево плагијатство.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(20-03-2021, 10:30 AM)Шумадинац Пише:  
(19-03-2021, 09:38 AM)Vlad Alekš Пише:  Када немам конкретни одговор на бесмислено питање, ја онда одговарам контрапитањем.
Дакле, има ли ичег доброга у НДХ (Независна држава Хрватска)? Шта је све ваљало и било добро у доба Павелића, барем оног до 1945. године?

Питање није уопштено бесмислено, него немаш храбрости или си увелико индоктриниран или шта већ... А и поређење ти је неадекватно.

Ја сам написао да је питање бесмислено. Нисам написао да си ти бесмислен. А ти си одмах кренуо на личне увреде. А можемо и тако да се играмо ако хоћеш.
Помешало ти се све у глави. И Битлси и народна музика и тај "јин и јанг"... А ти си беше Православац? Ти си све помало, а заправо си једно велико ништа. Ти си баш бесмислена појава. Вероватно ти је, поред свега наведеног, још и друга доза кинеске вакцине ударила у главу.
Да ли си у стању сада да схватиш како можемо лепо да се играмо и у твом игралишту?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(23-03-2021, 09:11 AM)Vlad Alekš Пише:  
(19-03-2021, 09:38 AM)Vlad Alekš Пише:  Када немам конкретни одговор на бесмислено питање, ја онда одговарам контрапитањем.
Дакле, има ли ичег доброга у НДХ (Независна држава Хрватска)? Шта је све ваљало и било добро у доба Павелића, барем оног до 1945. године?

Питање није уопштено бесмислено, него немаш храбрости или си увелико индоктриниран или шта већ... А и поређење ти је неадекватно.

Ја сам написао да је питање бесмислено. Нисам написао да си ти бесмислен. А ти си одмах кренуо на личне увреде. А можемо и тако да се играмо ако хоћеш.
Помешало ти се све у глави. И Битлси и народна музика и тај "јин и јанг"... А ти си беше Православац? Ти си све помало, а заправо си једно велико ништа. Ти си баш бесмислена појава. Вероватно ти је, поред свега наведеног, још и друга доза кинеске вакцине ударила у главу.
Да ли си у стању сада да схватиш како можемо лепо да се играмо и у твом игралишту?
Не вреди да се много правиш паметан и занимљив када то очигледно ниси. Саморекламирање ти и не иде од руке. То смо видели у многим темама, па и у теми "Корона" када ниси схватио медицинско толковање Херцеговца. Можда ти се посрећи у неком имагинарном "Трећем Риму"... Не видим разлику између твојих праволинијских одговора и одговора неких младих скојеваца Скојевац... Јер и њих сам питао у вези Краљевине Југославије. Упитај себе зашто су вам шаблони исти.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(23-03-2021, 12:06 AM)Шумадинац Пише:  
(22-03-2021, 11:20 PM)Капетан Пише:  U SFRJ nikad nije bilo Rock n Roll-a. I ako je bilo bilo je nesto malo u Rijeci, Kragujevcu. Beograd, mozda dva tri benda su imali nesto svoje autenticno.

Smeće od bendova.

И народна и забавна (рнр) су тада били доведени до савршенства. Свака права уметност је опозиција диктатури. Пошто се правиш много паметан, чак паметнији од Раковића, дедер ти нами наведи шта је све мажњавано и од кога... музику, текст, групу? Бијело Дугме оставимо по страни, јер је нашироко познато Бреговићево плагијатство.

Прије коју годину, у Перасту, радници копали нешто багером и пробију цијев за воду од базена неке виле. Испостави се да је прикључак непријављен, да се вода краде, а да је кућа од Бреговића. Кидање
Е сад, да ли је знао или не, не знам, али судећи по музици, не бих се изненадио.
Одговори

(23-03-2021, 09:59 AM)ХраброСрце Пише:  Прије коју годину, у Перасту, радници копали нешто багером и пробију цијев за воду од базена неке виле. Испостави се да је прикључак непријављен, да се вода краде, а да је кућа од Бреговића. Кидање
Е сад, да ли је знао или не, не знам, али судећи по музици, не бих се изненадио.

Бреговић је музички див, израста је у СФР Шугославији ка блитва из гноја!

Кидање

И НЕКА ЈЕ БЛАГОСЛОВЕН ВАСКРШЊИ ПОСТ СВИМ СРБИМА!

А и симпатизерима добардан!

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(23-03-2021, 09:50 AM)Шумадинац Пише:  
(23-03-2021, 09:11 AM)Vlad Alekš Пише:  

Не вреди да се много правиш паметан и занимљив када то очигледно ниси. Саморекламирање ти и не иде од руке. То смо видели у многим темама, па и у теми "Корона" када ниси схватио медицинско толковање Херцеговца. Можда ти се посрећи у неком имагинарном "Трећем Риму"... Не видим разлику између твојих праволинијских одговора и одговора неких младих скојеваца Скојевац... Јер и њих сам питао у вези Краљевине Југославије. Упитај себе зашто су вам шаблони исти.

Ти си један обичан магарац.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Оно што је било још добро у СФРЈ јесте дечији, забавни и вечерњи ипрограм..

Данас нема нити једна таква емисија. Све вришти од кича, шунда и ријалитија.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(24-03-2021, 12:42 AM)Mekenzi Пише:  Оно што је било још добро у СФРЈ јесте дечији, забавни и вечерњи ипрограм..

Данас нема нити једна таква емисија. Све вришти од кича, шунда и ријалитија.

[Слика: pioniri-660x400.png]

Јес'то ти у последњем реду са цвикерима кад си певао ону из дечијег, забавног и вечерњег ипрограма, чувену пионирску химну "Ми смо пионири нашега реона, нас има тачно пола бтаљона"?

А ту неке генерације око твојих старијих рођака, комшија и пријатеља породице училе су напамет и ону чувену:

Мене тата пита - да ли волим Тита,
а ја њему велим шта највише желим:
ДА НАМ ТИТО ДОЂЕ И КРОЗ ШКОЛУ ПРОЂЕ
да види све ђаке, па и нас прваке!

СкојевацСкојевацСкојевац

И НЕКА ЈЕ БЛАГОСЛОВЕН ВАСКРШЊИ ПОСТ СВИМ СРБИМА!

А и симпатизерима добардан!

EX ORIENTE LUX!

Кизо и Шумадрипац лајк дис!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

A ти нијеси певао титу и носио плаву капу и црвену мараму.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

"НИKАДА ВИШЕ, ОНАKВЕ ЗЕМЉЕ И ОНАKВОГ СВЕТА

Некад Паја и Јаре, данас курсаџије и ријалити.
Некад Мија и Ђуза, данас Kристијан Голубовић и Бака Прасе.
Некад Оливера Kатарина, данас Цеца.
Некад Јадранка Стојаковић, данас Јелена Kарлеуша.
Некад Сплитски и Пулски фестивал, данас Гранд шоу.
Некад Београдско пролеће, данас Егзит и Гуча.
Некад Базар, данас Свет и Скандал, таблоиди.
Некад Душко Радовић и Момо Kапор, данас Драган Ј. Вучићевић и Миломир Марић.
Некад Мића Орловић, данас Саша Поповић.
Некад Тома Здравковић, данас Аца Лукас и Ђани.
Некад Боба Стефановић, Ђорђе Марјановић и Арсен Дедић, данас Kија, Луна и Слоба.
Некад Никица Мариновић и Беба Лончар, данас Станија, Венди и Маца дискреција.
Некад Дан младости, данас ноћ вештица и пена парти.
Некад – “у име свих нас…”, данас – “сви против свих” и “свако за себе”
Некад Бранко Kоцкица, данас телетабиси и покемони.
Некад Дуци, Мока, Шеки и Џаја, данас Небојша Човић и компанија.
Некад импровизације Зорана Радмиловића и Бате Стојковића, данас политичара, лоших глумаца.
Некад позорница, данас скупштина.
Некад јавна сцена, данас јавна кућа.
Некад Знање-имање, данас 48 сати свадба.
Некад игранке и сентиши, данас Задруге и Фарма.
Некад радне акције, данас масовно опијање.
Некад “Док анђели спавају”, данас док се анђели дрогирају.
Некад пионири, данас дебили.
Некад борба за социјалну правду, данас борба за социјалу.
Некад фабрике, данас олупине и отпад.
Некад тоталитаризам и једноумље, данас “слобода” и “демократија”.
Некад живот, данас преживљавање...

Некад бесплатно студирање, данас бесплатно…?!
Некад бесплатно здравство, данас бесплатно…?!
Некад бесплатно запослење, данас бесплатно…?!

Никада више медија, никада више лажи.
Никада више сигурносних камера и полиције, никада више превара.
Никада више стручњака, никада више кварова.
Никада више доктора, никада више болести.
Никада више информација, никада више дезинформација.
Никада више пријатељстава, никада више лажних.

Никада више…
Никада више…
Никада више…

… А, у ствари, никада мање љубави и људскости!

Никада више…
Никада више…
Никада више…

…онакве земље и онаквог света.

Kакву смо једном имали.
Kакву смо једном створили.
Kакву смо једном волели.

И ја који се једва сећам
Али осећам

А тек ти
Kоји си све то живео
И проживео

Једном
И што не поново

Kада ћемо се сви опет срести

Можда не у истој држави
Али у истом сну
О заједништву и слободи."

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним