Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Четници и Немци- фотографије!

Мени пре делује да је неки наш узео швапску блузу,оно на глави више личи на шајкачу,а и орао пре делује да је стргнут чим је боја онако уочљива,а и делује маторо . . . до душе нема оружје . . .

(17-03-2021, 11:08 PM)Антитоталитаран Пише:  [Слика: FB-IMG-1616015270401.jpg]

Ово пре да је снимање неког послератног филма,некако ми униформа на "шваби" делује прејефтино . . . А и шлем му је два броја већи . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Одакле је ова фотографија?

"Четник" или је љеворук или је ово фотографија у "огледалу"? Судећи по пиштољу.
Ознака на његовом рукаву личи на ознаку чина Луфтвафе за разне комбинензоне, (поручник или генерал-лајтнант, зависи које је боје).

Шљем и ознаке на "шваби" припадају ...........!

Намјерно нећу да напишен о коме се ради. На овом форуму неко је поставио скрин са фејзбука на коме је неки Милан Храст поставио наводне фотографије четника из Семберије и Нијемаца. Проблем су ознаке које носе "Нијемци". Као и на овој фотографији.
Волио би да га неко пита за те ознаке!
Чисто да знамо да ли је фалсификатор или само дилетант који објављује фотографије без провјере.
Одговори

Фотографију је на њиховој групи објавио један истраживач Бојан Милијашевић, Радановићев пријатељ који тврди да је антикомуниста. Рекао је да се о фотографији не зна ништа.
Одговори

У претходном коментару нисам мислио на фотографију на почетку ове странице, већ на ово:
(14-02-2021, 04:18 PM)posmatrač Пише:  
(14-02-2021, 11:42 AM)Антитоталитаран Пише:  https://www.facebook.com/groups/53415043...943147654/

Обратите пажњу на нијемца у блузи. На првој фотографији, са розом наљепницом, други с десна. Јасно се види чин потпуковника , али на шапци су ознаке Вермахта!

На другој фотографији, са жутом наљепницом при врху, јасно се види да звјездице нису четверокраке, као и чудне ознаке десној крагни.

Храст би требао да објасни чија је ово униформа!

Кад неко пише нешто и то поткрепљује фотографијама, онда би морао да може објаснити садржај фотографија као и потврдити њихову аутентичност.
Ако то није у стању, стиче се утисак да је нешто од онога што сам навео у претходном коментару.
Одговори

Тако се Посматрач ишчуђавао и како је Вреде у Тополи носио нестандардну униформу, кад се испоставило да то и није била тако ретка појава.

И шта је проблем код овог фолксдојчера из ЕС-а?
Да ли се и од њега очекује да носи по ПСу униформу? И који би то пропис био?
И наравно то што су му дали шлем за два броја већи Креза

Кад смо већ код тога, има још један познат случај где су у истом кадру четници и Немци са два броја већим шлемовима. О чему се ради?
Одговори

(29-04-2021, 09:21 PM)Антитоталитаран Пише:  Фотографију је на њиховој групи објавио један истраживач Бојан Милијашевић, Радановићев пријатељ који тврди да је антикомуниста. Рекао је да се о фотографији не зна ништа.

Тешко да је Бојан антикомуниста...
Одговори

(30-04-2021, 02:42 PM)ватхра Пише:  Тако се Посматрач ишчуђавао и како је Вреде у Тополи носио нестандардну униформу, кад се испоставило да то и није била тако ретка појава.

Да та чувена Вредеова фото одисеја - Од Тополе па до Равне горе!
Ако је ту нестандардну униформу носио у Тополи, какву ли би тек носио на Равној гори.

(30-04-2021, 02:42 PM)ватхра Пише:  И шта је проблем код овог фолксдојчера из ЕС-а?
Да ли се и од њега очекује да носи по ПСу униформу? И који би то пропис био?
И наравно то што су му дали шлем за два броја већи Креза

Кад смо већ код тога, има још један познат случај где су у истом кадру четници и Немци са два броја већим шлемовима. О чему се ради?

Фолксдојчер носи стандардну униформу, по пропису.
Фолксдојчерске формације на територији НДХ су имале прописану униформу. Војници су носили униформе које су задужили. Овај на фотографији је прилично утегнут.
Шљем није њемачки стандардни М35 или нека његова каснија модификација. Можда је у питању трофејни холандски или дански или ко зна чији. Немора значити да је 2 броја већи, неки модели су били прилично незграпни.
Тај "други познат случај" шваба са 2 броја већим шљемовима би могао значити да је дио тих формација добијо неке трофејне или старе шљемове.
Ето још један разлог да знамо гдје су те фотографије настале.

Невезано за тему, занима ме о чему је то обергрупенфирер Лоренц разговарао са четницима?
Одговори

Није ни холандски ни дански.
Ради се о немачком шлему из Првог светског рата. Коришћен је пре рата и од ССа.

Други пример је филмски.
У британском филму Undercover, где се четници боре са Немцима, немачки војници користе тај шлем. Нису имали довољно новијих шлемова у студију.
Одговори

Ljudi, previše se trudite oko ovakvih fotografija, to se jednostavno kaže da je Nemac prešao u četnike ali još nije skinuo uniformu, ili da je zarobljen pa ga četnici slikali da ga ponize pred streljanje… zar ništa niste naučili od njih?
I još proglasite sliku za komunistički falsifikat.

“Na Uskrs sam se rodila..."
https://www.youtube.com/watch?v=TtmQ-N3u1bM
https://www.youtube.com/watch?v=odnlGx97ZF0
Одговори

Баш ме занима одакле баш сад толике фотографије обергрупенфирера Лоренца и четника?

Да ови са платног списка друштва Роза Луксембург или сличних "невладиних" организација која се финансирају из буџета неких држава, не желе да докажу како су нацисти (који су у то вријеме уживали подршку минорног дијела Њемачког народа и са којима "јадни" фолксдојчери нису имали ништа) заједно са четницима извршили етничко чишћење фолксдојчера?

Можда би тим "јадним" фолксдојчерима, одн. њиховим потомцима, требало вратити имовину?
Или је у питању да би Њемачка требало да има специјалног представника у БиХ, пошто су "зли" четници протјеривали "јадне" фолксдојчере? Па да он заступа њихове интересе!

Да будемо искрени, кад неко нешто пише, прво треба видјети на чијем је платном списку.
Одговори

Самарџић је писао одавно на форуму да четничке јединице Западно од Романијског корпуса нису биле под Дражином командом.
Ова слика је одличан пример како су се Немци плашили четника,никад нису смели да носе оружје,док овај Пећанчев четник заденуо 20. бомби за опасач.
Слика је у продаји на ебај!Види на линку!
[Слика: Screenshot-1.png]

https://www.ebay.de/itm/274782011889?has...SwLL1gjnKH
Одговори

(02-05-2021, 08:48 PM)posmatrač Пише:  Баш ме занима одакле баш сад толике фотографије обергрупенфирера Лоренца и четника?

Да ови са платног списка друштва Роза Луксембург или сличних "невладиних" организација која се финансирају из буџета неких држава, не желе да докажу како су нацисти (који су у то вријеме уживали подршку минорног дијела Њемачког народа и са којима "јадни" фолксдојчери нису имали ништа) заједно са четницима извршили етничко чишћење фолксдојчера?

Можда би тим "јадним" фолксдојчерима, одн. њиховим потомцима, требало вратити имовину?
Или је у питању да би Њемачка требало да има специјалног представника у БиХ, пошто су "зли" четници протјеривали "јадне" фолксдојчере? Па да он заступа њихове интересе!

Да будемо искрени, кад неко нешто пише, прво треба видјети на чијем је платном списку.

Ти баш немаш појма ни о историји ни о историчарима.
А још кад би знао трачеве шта се прича по Београду...
Одговори

(03-05-2021, 10:54 AM)Милош Шарац Пише:  Самарџић је писао одавно на форуму да четничке јединице Западно од Романијског корпуса нису биле под Дражином командом.
https://www.ebay.de/itm/274782011889?has...SwLL1gjnKH
SmileSmileSmile
Па где сам то писао? Нигде.
Одговори

(03-05-2021, 01:44 PM)ватхра Пише:  Ти баш немаш појма ни о историји ни о историчарима.
А још кад би знао трачеве шта се прича по Београду...

Хоћеш рећи да сви историчари живе од продаје својих књига, пара од гостовања у емисијама или од прегледа на Јутубу?
Да нема никаквог "спонзорисања" са стране?
Нико није спонзорисан ни са једним евром?

Трачеви ме не занимају, али знам да прво неки интелектуалци и "интелектуалци" преплаве јавност са неком идејом, а онда наступају стране дипломате.
И тако три деценије.

Нећу даље да залазим у политику.Хармоника
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним