Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Губици Србије у Првом светском рату били су 950.000, а не 1,25 милиона

(19-05-2019, 08:15 PM)Српски Четник Пише:  
(19-05-2019, 08:07 PM)Бенито Пише:  Које Северне Македонце?
Не могу рећи да су Бугари, али нису желели да буду Срби...
Што не можеш? Ја шта су друго, ти што се сада зову Сјеверни Македонци но Бугарчине.
Одговори

Јуче сам разговарао са пуковником Крсмановићем у вези овог текста. Ово како смо читали овде и у Српским новинама је само текст прилагођен новинском облику.
Обећао је једну праву историографску расправу на ову тему, где ћемо видети које је изворе користио у истраживању, што ће нам дати свеобухватну слику о овом изузетно важном историјском периоду српске историје.
Одговори

Делује екстра, је л играо неко?

https://www.instagram.com/marsnadrinuigr...3pycb46kop

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Капитално дело са овогодишњег сајма књига.
[Слика: Screenshot-20191030-152738-Chrome.jpg]
А ту је и ДВД издање.
[Слика: Screenshot-20191030-153117-Chrome.jpg]
Одговори

Одлично!
Је ли читао неко? Колико имена има?
Одговори

А ко је читао, када се тек појавило? Можда Крсмановић, пошто је био укључен ваљда.
Ово је, без сумње, капитално издање. И то не ове године, него деценије.
ПС био сам у ВА у исто време када су пописивали жртве и морам рећи да сам помало скептичан јер ми се није свидео начин на који се то ради и ко то ради. Али, надам се да је то био само део процеса, односно да је то пролазило макар још "кроз две руке".
Одговори

За Браничевски округ има овде http://www.manastirrukumija.net/index.ph...o/pomenici
Одговори

Одлично што је и у тако кратком року урађено, требало нам је само 100 година.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

За шта је требало 100 година- не разумем???
Одговори

(30-10-2019, 08:16 PM)Николај Пише:  Одлично што је и у тако кратком року урађено, требало нам је само 100 година.

(30-10-2019, 10:25 PM)Бенито Пише:  За шта је требало 100 година- не разумем???

Изванредно. И питање и одговор. Толико тога речено у пар ријечи, цијела народна судбина. Баја

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

322.778 имена сачуваних од заборава.
[Слика: jov_2716_1575201345.jpg]
Одговори

Значи треба нам још 100 година да попишемо и оне Србе из ЦГ, БиХ итд.
Одговори

Мућните главом па се запитајте да ли је логично да када се правила нова држава, администрација тражи и добија стање сваког села, општине, среза, жупе, округа... А нису тражили од локалних писара, полицајаца и чиновника да им доставе број убијених, погинулих и несталих лица за време Првог светског рата.
Другим речима, сви ти пописи су сигурно урађени. Остављам могућност да нису најпрецизнији за подручје Славоније због Зеленог кадра и комунистичке државе у Мађарској, 1919-1920. године.
Са друге стране, врло добро знамо антисрпски карактер власти у Југославији после Другог светског рата. Која је логика да нису уништавали документа везана за жртве Првог светског рата, када је позната њихова посвећеност уништавању културне баштине српског народа, а поготово везаним за Први светски рат и прву Југославију.
Из те исте кухиње, да се Власи не сете, иде и прича о томе "како то Ми нисмо пописали жртве". Ми смо их пописали, а ви комунисти сте уништили или сакрили те спискове жртава.
Уосталом, број од 1250000 жртава које је дао српски народ у Првом светском рату, први је дао Никола Пашић на Мировној конференцији у Паризу. Погрешно се интерпретира да су то били грађани Краљевине Србије. И тада се знало, а зна се и данас да је број жртава Краљевине Србије у Првом светском рату око 940-950 хиљада, а да је преостали број од око 300000, до броја који је изговорио Пашић, онај који припада Србима из бивше Аустроугарске и Краљевине Црне Горе.
Толико.....
Одговори

(06-01-2020, 01:29 PM)Бенито Пише:  Мућните главом па се запитајте да ли је логично да када се правила нова држава, администрација тражи и добија стање сваког села, општине, среза, жупе, округа... А нису тражили од локалних писара, полицајаца и чиновника да им доставе број убијених, погинулих и несталих лица за време Првог светског рата.
Другим речима, сви ти пописи су сигурно урађени. Остављам могућност да нису најпрецизнији за подручје Славоније због Зеленог кадра и комунистичке државе у Мађарској, 1919-1920. године.
Са друге стране, врло добро знамо антисрпски карактер власти у Југославији после Другог светског рата. Која је логика да нису уништавали документа везана за жртве Првог светског рата, када је позната њихова посвећеност уништавању културне баштине српског народа, а поготово везаним за Први светски рат и прву Југославију.
Из те исте кухиње, да се Власи не сете, иде и прича о томе "како то Ми нисмо пописали жртве". Ми смо их пописали, а ви комунисти сте уништили или сакрили те спискове жртава.
Уосталом, број од 1250000 жртава које је дао српски народ у Првом светском рату, први је дао Никола Пашић на Мировној конференцији у Паризу. Погрешно се интерпретира да су то били грађани Краљевине Србије. И тада се знало, а зна се и данас да је број жртава Краљевине Србије у Првом светском рату око 940-950 хиљада, а да је преостали број од око 300000, до броја који је изговорио Пашић, онај који припада Србима из бивше Аустроугарске и Краљевине Црне Горе.
Толико.....

Већ 1921. је рађен попис што би се рекло "у бобу",да не рачунамо црквене књиге итд. . . Баш није могуће да једна држава која је пре рата поприлично добро израђивала статистику и која зна у број колико има по којој општини неписмених,тек тако не изброји тачан број погинулих . . .

А знајући да од 41. овде лако књиге горе . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним