Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

1990-те: Да ли је могло другачије?
#29

.
Мислимо да је Брат Јеремија говорио о пропасти србској у целини а да није имао намеру да баш Србе у Крајини посебно иментује, баш као и Краљ Никола Петровић кад је певао:

- Причекај Сунце, ту на заходу!
Лакше!...Куда ћеш?...У морске вале?
Зар хиташ тако да не озариш
још једном Србства пропаст, развале?...

Устав' се мало на небосклону!
Ту скупи своје последње зраке,
па с' осмјен' мало на ову земљу,
њене синове, њене јунаке!

Они ће да мру, као у море
што твоји ноћас умиру зраци...
На Србе Сунце, насмиј' се мило,
јер они јадни бар су јунаци...

Ах, јесу!...Сјутра, кад ти сјајни
природом бљесну зракови врући -
од њих ћеш чути: "Поздрављају те,
о Царе Сунце умирујући!"

Друго, има и горе од "мјешов'тих бракова" који воде ка католичењу и унијаћењу, а то је а то титовски комуно-сатанизам и титовски "мјешов'ти бракови" међу безбожницима, јер кримо-католици и унијати, па и потурице, бар у нешто верују а титовци ниушта!

Има и горе од "Аустро-угара"-то су титови партизани јер би Аустро-угри кад-тад отишли а партизан-титовац остаје да чучи у скоро свакоме од нас-'ебо ти нас, к'о пантљичара нека или гушавост-гадна болест!

Сећамо се да нам је неки ЧЕЛИК-ЧЕТНИК коже истетовиране Србским симболима, са неког тамо форума, (који иначе пише USTAŠICOM, ка'е има дебеле прсте па му лакше....), претио да нас бије и убије јербо смо му вређали ТИТОВ ПА ТУЂМАНОВ ПАРТИЗАН, а нарочито су многи ти ГРОБАРИ (тако себе зову) запенили кад смо ми објавили, поводом пресељења њиховог Бобека у Вечна Ловишта, да је исти прво, играо као млад за усташе у НДХ, и друго, да је као Титов па Туђманов ЛОПТАР изајавио да би пешке отишао у Загреб да игра за Динамо само кад би му УДБА дозволила!

Чловече....морадосмо потежи француски пључ да носимо на Србски Дан у Најагару, рек'о ако нас нападну ПАРТИЗАНОВЦИ док од Аустро-угара никве непријатности нијесмо доживели!

Према томе нијесу Срби из Крајине ни бољи ни гори од свих нас,'ебо ти нас....рецимо Србима из Шумадије довољан је Лека, Тому-кому не треба ни рачуњати!

Међутим!

Кад неко напа'не циљано Србе из Крајине због неке посебности, рецимо због ијекавског говора (што цело време промиче овуден), то је за сваку осуду и то смо и рекли на оној онамо теми, и то не зато што и ми себе рачуњамо у најбезначајнијег од ијекаваца, него зато што је и Мученик Дража био ијекавац, а ово је ваљда форум њему во Славу и Чест, тако да су ти хрђави манири нами савршено нејасни!

Ономанде смо поставили и тему о враћању крстоликог слова ЈАТ (кад МИ дођемо навлас') јер са тим словом би се бар у писаном говору избрисале разлике између оба дијалкта, ама Брат Херцеговац нас је око тога искритиковао, ово, оно.... не сећам се тачно разлога....

Према томе ми смо уверени да Брат Јеремија није ни на кога од Срба-NOVOSRBA онако ПОСЕБНО циљао ође но је ошајдарио по свима, онако кољективное!

Због РЕДЊЕ (има тема) и изгибенија најбољи међу Србима одоше Богу на истину из свих, свих, свих...србских крајева па тако бољи и виши одоше бољима и вишијема а нами ови балави шифтарин Вучић и лопурда Мило јееед-ва допадоше, што'но лепо каза Кањош!

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#30

Цитат:večni beli grad

Milošević koliko god da je meni mrzak , on je sa ove vremenske distance posmatrano realno bio osudjen na propast samim tim što nije shvatio da je krenuo bez saveznika u rat sa jačim ,
šta god da je uradio ili nije uradio sudbina tih teritorija je bila davno pre tog momenta početka rata bila odredjena .
Milošević je naravno kriv što nije pravovremeno i ispravno reagovao na neke prve znake neprijateljstava ali u tom trenutku pitanje je da li je iko sa ove strane umeo to da prepozna na pravi način.
Srbi su jednostavno suviše pasivno posmatrali ono što se oko njih i medju njima dešava ,
kad su rešili da probaju sa nekim reakcijama već je sve bilo dockan .


Милошевић је имао ситуацију на кеца да реши српско питање да је био прозападно демократски орјентисан.

Милошевић није имао храбрости да реши српско питање, већ се крио под плаштом југословенства, паравојних формација и свега осталог.

1945 године су постојале две силе Америка и СССР.

1990-их постојале су две силе Америка и Немачка које су рушиле СССР у парапарчад од кога није остало ништа...

На страни сеционистичких југословенски Република су биле америчка Клинтонова администрација, Немачка и ЕУ.

На страни Милошевића нико није био он је јадан очекивао помоћ из Москве али пијани Јељцин једино кога је подржавао јесте добра руска водка...

Као таква ситуација, где на једној страни имате све силе света а на другој сте Ви сами ништа се горе није могло очекивати од губитка територија, потписивањем капитулација, егзодусом цивила, економским колапсом, социјалном катастрофом, изолацијом, осудом за ратне злочине, разваљену од нато бомби државу итд....

Да је Вук преузео раних 90-их власт и да је био савезник Клинтонове администрације и да је Србија ко друге екс ју земље кренула европским демократским путем гарантујем да би Срби данас били у Крајини, Косово би било у Србији.

Милошевић је имао велику војску да је на старту рата ударио на Загреб и Сарајево усташе и балије би се повукле. Усташе су биле највеће пичкице и да им Милошевић у сарадњи са Туђманом и НАТО није дао зелено светло за бљесак и олују они неби ударили...

Милошевић је редом издао Србе Ван српских граница, српску војску где год је ратовала је остављена или је била у константном повлачењу па и на том Косову и у рату са НАТОМ где су нам убијали војнике ко глиненен голубове пораз за поразом...


Једину битку срби су добили у бици "коридор 92" и ту битку су водили генерали РС а не Милошевићеве параформације.

Милошевићеве параформације су служиле да син Марко и Мира имају топлу воду у базену, да се отварају Бамбиленди, Мадоне, да се са трефом возе трке, да криминал цвета на улицама Београда итд итд...

Аркан, Легија и остали су се најмање борили за српство већ су били чисти криминалци и ратни профитери на теритоији ХР и БиХ.

Једина светла тачка у Крајини и целом српском војном руководству је био Капетан Драган. Он је човек и дан данас честити Србин без мрље у каријери.....


Милошевић је био слаб играч за изузетно комплексна и тешка времена која су тада погађала Источну Европу..То је било као да детету ометеном у развоју дате да вози бмв, па удари један ауто, па други ауто, па слети спута и на крају погине..

Милошевић је ОД 1989-1999 ГДЕ ГОД ЈЕ РАТОВАО СВОЈУ ВОЈСКУ ИЗДАО И ОСТАВЉАО ЈЕ НА МИЛОСТ И НЕМИЛОСТ ПРОТИВНИКУ ИЛИ ЈЕ ПОТПИСИВАО КАПИТУЛАЦИЈЕ ДА КАЖЕМО МИРОВНЕ СПОРАЗУМЕ ПОСЛЕ ВЕЋ ИЗГУБЉЕНИХ РАТОВА ГДЕ СУ ТЕРИТОРИЈЕ ЗАВРШАВАЛЕ ПОД НАТО ПАКТОМ (СФОР И КФОР) И ГДЕ СРПСКА ЧИЗМА НИЈЕ ВИШЕ КРОЧИЛА НА ТУ ВИШЕВЕКОВНУ СРПСКУ ТЕРИТОРИЈУ!.

издајник, ратни злочинац, шугословен најгоре врсте, комуниста, битанга највећа је био Милошевић.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#31

Милошевић није ни могао да буде другачији кад му је жена екстремна комунисткиња.А да би било другачије да је неко други био на власти не верујем запад је хтео да уништи Србију и за то му баш одговарало да у Србији буде на власти Милошевић.
Одговори
#32

(18-05-2020, 07:27 AM)пек. Пише:  Милошевић није ни могао да буде другачији кад му је жена екстремна комунисткиња.А да би било другачије да је неко други био на власти не верујем запад је хтео да уништи Србију и за то му баш одговарало да у Србији буде на власти Милошевић.

То само билмези тако размишљају! Да је био неко други место Милошевића, неко довитљивији, неко виспренији у спољној политици према Западу, можда не би избегли рат, али би сигурно стање било повољније за нас. Како територијално тако економски.
.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#33

Фотографија која се често користи у бошњачкој пропаганди је изгледа подметачина.
[Слика: Ew-ZT3-p-WEAsq-PWs.jpg]
Одговори
#34

https://youtu.be/UM4jXymTpC8
Одговори
#35

Руси ду изводе озбољну интервенцију.
По мом мишњењу ЈНА је требало 1990 године да изврши исто.
Милошевић и сви српски лидери су скидали гаће.
Уствари започну рат па скину гаће...


Путину цео свет увео санкције. Артиљерија и пешадија раде 24 часа, а наши се уплашили офанзиве на Загреб и Сарајево. Три године смо држали блокаду Сарајева и нити једну улицу нисмо освојили...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#36

(17-03-2022, 01:10 AM)Mekenzi Пише:  Руси ду изводе озбољну интервенцију.
По мом мишњењу ЈНА је требало 1990 године да изврши исто.
Милошевић и сви српски лидери су скидали гаће.
Уствари започну рат па скину гаће...


Путину цео свет увео санкције. Артиљерија и пешадија раде 24 часа, а наши се уплашили офанзиве на Загреб и Сарајево. Три године смо држали блокаду Сарајева и нити једну улицу нисмо освојили...

Није за поређење Србија са Русијом нити Милошевић са Путином.
УДБА се играла са Милошевићем ка дете са играчком.
Најзад, Путин и људи око њега, све са генералштабом, припремали су се веома дуго за ову игранку.
Одговори
#37

(18-03-2022, 01:30 AM)Јеремија Пише:  
(17-03-2022, 01:10 AM)Mekenzi Пише:  Руси ду изводе озбољну интервенцију.
По мом мишњењу ЈНА је требало 1990 године да изврши исто.
Милошевић и сви српски лидери су скидали гаће.
Уствари започну рат па скину гаће...


Путину цео свет увео санкције. Артиљерија и пешадија раде 24 часа, а наши се уплашили офанзиве на Загреб и Сарајево. Три године смо држали блокаду Сарајева и нити једну улицу нисмо освојили...

Није за поређење Србија са Русијом нити Милошевић са Путином.
УДБА се играла са Милошевићем ка дете са играчком.
Најзад, Путин и људи око њега, све са генералштабом, припремали су се веома дуго за ову игранку.

Да, поготово поређење ЈНА са било чиме, а камо ли са руском војском. ЈНА је у то вријеме, била армија без војске.
Одговори
#38

[Слика: FOudIL5XMAMJc6e?format=jpg&name=medium]Ово је званичан извештај УН о броју албанских избеглица са Косова и Метохије током рата. Види се да је пре почетка НАТО агресије тај број нула. Такође, нема ни случаја страдања албанских цивила од стране наших снага пре 24. марта 1999, изузев случаја Јашари. Дакле, управо је НАТО изазвао хуманитарну катастрофу на Космету.
Одговори
#39

Јел знаш неки рат без ",хуманитарне катастрофе"?

Cваки рат изазива "хумамитарну катастрофу".

Мени није јасно да неко очекује у рату да се деле кирики и бомбоне и да не буде цивилнних жртава, избеглица итд...

Иначе рат на Косову је почео са краја 1997 године.

Иначе сваком рату претходи дубока историја или историјск криза.
Није се Туђман пробудио једно јутро и рекао ајд да етнички очистим Хрватску од Срба. Нису се Албанци 99-те пробудили и позвали НАТО и рекли бомбардујте их...Све то има 100-шње узорке и последице.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#40

Ти би стварно морао размислити пре него што нешто напишеш. Имам утисак да говориш из тока свести, а не тока мисли...мислим, проспеш па на шта изађе.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним