12-11-2019, 05:10 PM
(12-11-2019, 02:18 PM)Бенито Пише: Само ми није јасно зашто се стално Просветару обраћаш са "ви тамо". Он ти је у Канади преко 40 година.
(12-11-2019, 02:36 PM)zstoja Пише: Pa nije oin jedini u Srbiji takav.
(10-11-2019, 03:12 AM)ПРОСВЕТАР Пише: Ово је исповест Монаха Калиста који се упокојио у Господу крајем осамдесетих и сахрањен је у Манастиру Жичи.
Ми знамо особу која је добила Благослов од Монаха Калиста, ПРЕМА ТОМЕ НЕ РАДИ СЕ О ДАВНО ПРОШЛИМ ВРЕМЕНИМА!
Ево Србије Монаха Калиста:
=======================================
У том времену постили смо све Постове. Родитељи су били побожни, особито мајка. Сваке недеље смо ишли у Цркву. Носећи најмлађе дете у наручју, мајка је тада љубила врата Цркве, затим Иконе. Ми, старија деца, чинили смо исто што и она.
Свештеника сам поштовао и плашио сам га се као Бога.
Кад сам дошао у Крушевац у гимназију.....
(10-11-2019, 05:37 AM)zstoja Пише: "Кад сам дошао у Крушевац у гимназију..."
Koliko nas ovde iz Krusevca i okoline ima? Ja, ti, Miroslav...
Mozda se znamo? Mozda smo rod?
Застоја, другарски совјет здраваго розума:
Свако ко попије док куца није крив што је пио него кад је пио што није мезио!
Рецимо сланиница, љута папричица, мало сира старог итд.
(12-11-2019, 01:50 PM)zstoja Пише: Ponudi Ameru mito? Hahaha, prvo je glupo jer ti vec placas osiguranje, sto bi mu nudio mito.
Policiji da ponudis mito u Americi? Hahahahaha. Posao si zavrsio, upise ti se u tefter...a tom tefteru imaju prilaz i kompanije. Aha, on nudio mito...neka hvala, njega necemo.
https://www.youtube.com/watch?v=8NAkndg4gGg
The videos, obtained by The San Diego Union-Tribune, showed the Marines being handcuffed by Naval Criminal Investigative Service agents in front of their peers at parade rest.
The Union-Tribune reported that the Marines' arrests were the result of an investigation into a human smuggling ring.
Чувени амерички маринци превозили латино-мигранте преко границе!
Да се нису за џаба? Сажалили се...а?
Још у Србији мож'да се нађе неки од онијех 5% Срба,шаке сиромаха, да се на неког сажали, ама типичан NOVOSRB би исто урадио као на Гњилежном Западу тј. понајвише као у Чемерици!
УЧИ ОД НАЈБОЉИХ!
ЕВО ШУМАДРИПАЦ ЈЕ УСПЕО ДА ОБРИШЕ НАШ ПРИЛОГ НА ДОЊОЈ ТЕМИ, А РАДИ СЕ О ЧИЊЕНИЦИ ДА ЋЕ БАЈДЕН (ОНАЈ ПО ЧИЈЕМ ЈЕ НАРЕЂЕЊУ ПРОТЕРАН ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ), ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР ЧЕМЕРИКЕ ЗА ВРЕМЕ ЧАЂА ОБАМЕ....'ЕЈ БРЕ....БИТИ НАЈВЕРОВАТНИЈЕ УСКОРО У ЧЕНГЕЛАМА ЗБОГ ПРИМАЊА МЕЛЕОНСКОГ МИТА ОД ТЗВ. "УКРАЈИНЕ" И ЗАПОШЉАВАЊА РОЂЕНОГ СИНА КАО "ЕКСПЕРТА" У КОМПАНИЈИ ЗА ГАС А ДА РЕЧЕНИ СИН НИ ГАСА НИ УКРАЈИНЕ НИКАД ЧУО НИ ВИДЕО!
Па NOVOSRB балавог Вучића је "маљи деца" за Чемерику са све Весићем, Малим, својевремено Ђиласом или Дачићем са својим коферчетом!
Међутим!
Брзо ће то NOVOSRB да надокнади....УЧЕ ОД НАЈБОЉИХ И НАЈБОЉИ СУ У РАЗРЕДУ!
Паметном доста!
Ја....дивљачки оћерало Владику Артемија
ЗБОГ БАЈДЕНА
....ал' Бајдена ће сад Бата Доналд У ЧЕНГЕЛЕ!
ЗБОГ БАЈДЕНА СЕ ОСРАМОТИСТЕ И ДУШУ ИЗГУБИСТЕ А САД ИСТИ БАЈДЕН У ЧЕНГЕЛЕ ЗБОГ КОРУПЦИЈЕ И ЧИСТЕ КРАЂЕ !!!
А они углас на Мученика Владику Артемија због крађе!
Нажалост велики број NOVOSRBA, млађаних мутаната и дегенерика, је, како се могло чути и видети, оћутао каменовање Владике Артемија ал'прихватају свакојаке новотарије са Гњилежног Запада као рецимо свештеника Ненада Илића, који покушава да се уподоби млађаној пучини у трци да добије Бака Прасе папак-аутограм сина му.
Хмммм....мало чудна коинциденција....Бајден наредио да тзв. "украјина" оћера судију који је истраживао везу између сина реченог Бајдена и украјинске компаније за ГАС која је истог сина запослила као менаџера са платом од долареса 50 'иљаде-црни Милораде, МЕСЕЧНО, а човек-син везе нема ни са ГАСОМ ни са тзв. "украјином"!
А овамо у Србији...Бајден наредио да се оћера Владика Артемије а некад скромни ђакон Ненад Илић одједном свештеник, и то не у кукавној Србијици него баш у богатој парохији Амстердамској!
А његов човек-син Богдан, који има уметничко име на Јутјубу 'Бака прасе', одједаред млати паре, наравно не као Бајденов човек-син Хантер ама....сразмерно, сиротињски!
Шта'ш...
"Ништа нас не смије изненадити"
ТО
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!