(15-09-2019, 10:55 PM)u zastoju Пише: Ево да кажем шта је капиталистичка филозофија.
Причао сам скоро са другом у Србији. Седимо у кафићу и он ми се жали како га зивкају банке и нуде. Још шизне кад помену да је то индустрија. Што рекаo Црногорац...дал да се умешма или да климам главом, и како обично бива умешам се и погрешим. Него имам паре па ми праштају.
Реко и ја сам тако мислио кад сам слетео у Америку. Али види, нијe индустрија само оно што се направи, зупчаник, хлеб,... Индустрија је и банккарство, све што нуди неку услугу или производ. Ма не човече, као да сам му гурнуо прст у око. Он не попушта, а ни ја. Ал опростио ми...
Друго. Масовно је заступљено да ако си дужан банци 1000 динара и она ти прода кућу за 10.000 евра а вреди 50.000, то није хумано и поштено.
Да ли сте ви свесни шта тврдите? Ви тврдите да могу да узмем паре и не вратим. Како то може да буде и како то СМЕ да буде.
Ало '
u zastoju', ти очигледно диваниш о ставовима и принципима у време кад Интернационална Лихварска Хидра још увек није у потпуности овладала полугама власти на Гњилежном Западу и кад су неки морални приципи још увек били на снази (баш као у време Гос'н Вајферта и друге масонерије у Краљевини), то јест кад Гњилежни Запад још увек није био сатруо изнутра!
Нећемо сад да смарамо са примерима ама било је још увек подношљиво на Гњилежном кад смо ми 'вамо убјежали пре пола века, ама време није
u zastoju него лети и то су убрзања која тешко могу да се прате, па би добро било кад би и ти чешће пропратио писаније Гос'н Срђе Трифковића. који је иначе кољега из "Слободе" са постављачем теме Гос'н Самарџићем, а који Трифковић је између осталог (по нашем сећању) рек'о, каз'о и поновио једном и више пута следеће, па ка'е:
Цитат:ДАНАШЊИ ГЊИЛЕЖНИ ЗАПАД ЛИЧИ НА ОНАЈ ИЗ НАШЕ МЛАДОСТИ К'О ШТО ВАМПИР ЛИЧИ НА ЖИВА ЧОВЕКА!
Из тијех разлога ми велимо и понављамо ко има ушеса да чује:
У ГЊИЛЕЖНИ ЗАПАД ЈЕ ВРЕДЕЛО УБЈЕЖАТИ ИЗ ТИТОВЕ СФР ШУГОСЛАВИЈЕ, АМА У ПРОШЛОМ ВЕКУ!
Данаске пак...мож'да бидне ал'не мора да значи, тј. зависи ко си, где си и каки си!
Ако си писац, сликар, уметник....боље седи ди си јер каки си..итд.
Ако си шлосер, или к'о наша маленкост водоинсталатер (додуше ВК, то увек подвлачимо), бјеж'вамо, јошт може да се ради и заради!
Ако си компјутераш, програмер ИТ итд, као рецимо Кизо...боље седи тамо, ради за
Крмнада Чварка (из партизанске породице) јефтиније је (ако
Крмнад не да бије) а може да се ради на даљину, знамо такве случајеве, они из Србије млате паре и добро живе а ође је конкуренција велика, час посла оде у банкрот и хомлесе ако се нешта поремети на тржишту!
Кад говоримо о банкроту, то је институција 'вамо која се битно разликује од дивље отимачине и избацивања на улицу сиротиње због рачуна за струју, што је пракса у
NOVOSRBU, који је, подвлачимо,
ЛОША копија Гњилежног Запада!
Даклем на Западу (док још није сатруо) институција банкротства је осмишљена не да те
УНИШТИ и
САТРЕ (по учинку извршитеља) као у
NOVOSRBU, него да би ти помогла да се сабереш и поново придигнеш еда би могао поново да привређујеш и...
плаћаш таксе и порезе!
Банкрот или стечај је дакле осмишљен на Западу и прихваћен и од лихвара, нарочито зато што исти добијају шансу да оснују фирму, задуже се, извуку паре за себе и пребаце на 'оф шор' банке, па у матичној земљи банкротирају а потом оснују фирму са истим делатностима, чак и са истим намештајем ал'под другим именом и...тако у недоглед уз пословицу да ће бити шишања док има оваца итд...
Ође за такву работу они који знају кажу:
They are rejuvenating themselves!
Што значи буквално у преводу 'они се подмлађују' ама где се у речи 're
juvenating' посебан акценат ставља на
ЏУ, ко дуго живи на Гњилежном схватиће!
Међутим!
Добро је у овоме што ако је сирома 'човек дужан к'о Грчка још увек повериоци не могу све да ти узму (па чак ни кућу)....додуше зависи од земље па и од канадских провинција-држава или Савезних Држава у Чемерици ђе су ипак ти саставни делови федерације у неку руку Државе у Држави!
Па каже. генерално:
У већини случајева ако банкротираш, постоје
ИЗУЗЕЦИ од онога што поверилац може да ти отме уз помоћ извршитеља, а то су:
-Гориво потребно за прехрањивање и загревање, у Канади у току зиме на могу струју да ти укину иако не плаћаш.
-Потребштине за одржавање здравља ако си болан! Чујемо да у
NOVOSRBU извршитељи и инвалидска колица отимају!
-Одећу и обућу.
-Намештај.
-
КОЛА, нарочито ако далеко станујеш и кола ти служе да привређујеш или преживиш.
-
КУЋУ, наравно и ту постоје варијанте али....одузимање куће и избацивање на улицу углавном се тешко примењује ако си сиротиња итд.
-Алат којим се служиш у свом послу-професији.
-Пољопривредно имање, стока, алат и механизација и....потребна храна за стоку и сл.
-Пемзија па и чак
УШТЕЂЕВИНА ЗА ПЕМЗИЈУ!
Наравно, боље је имати доброг адвоката, рецимо вештог и агресивног Јеврејина, а за сиротињу која банкротира
ПРАВНА ПОМОЋ ЈЕ БЕСПЛАТНА!
Такође, ако имаш ситне дугове, рецимо картице и сл. можеш да идеш на
ДОБРОВОЉНИ ДЕПОЗИТ, тј. кад се одбију изузеци за нормалан живот од свих твојих месечних примања а од свега преко тога издвајаш добровољно неку суму по договору и то плаћаш, месецима, годинама, доживотно....
Међутим!
Кад сиротиња нема да плати онда обично од тијех прихода који се изузимају за нормалан живот повериоцу остаје....
ништа!
Међутим!
Онај ко се одлучи на ово доставља суду списак поверилаца тако да исти поверилац нема више право ни да те узнемирава (наши Срби кажу "бадерује") ни телефоном ни писмима!
Међутим!
У овим случајевима немаш право на картице неких 5 година (што је уствари добро) а после 5 година лихвари ти јопет нуде картице к'о дилер дрогу!
Даклем, што се тиче ове теме данашњи
NOVOSRB под балавим Вучићем сигурно
није Запад али није ни тзв. "социјализам", него баш
ДИВЉИ ЗАПАД прекопиран из Енглеске 19-ог века, кад су Енглези због дугова претварали свој сопствени народ у
РОБОВЕ и продавали их у колоније, а о другим народима да и не говоримо...рецимо
ИРЦИ су били први бели робови на плантажама памука по колонијамам док лихвари трговци белим робљем (звани 'Мараноси') нису схватили да су црнци јачи и отпорнији па су почели њих да увозе и чак спарују са белим Иркињама итд., итд....
Дакле оба
МАТЕРИЈАЛИСТИЧКА СИСТЕМА јесу можда добри за
ЊИХ али не и за нас, Слава Богу још увек мање-више Православне!
Зато ми и кличемо:
ТЗВ. КАПИТАЛИЗАМ И ТЗВ. СОЦИЈАЛИЗАМ (читај: комуно-сатанизам)
ЈЕСУ ДВА ПУТА КОЈА ВОДЕ КА ИСТОМ БЕЗДАНУ!
За ово мало преосталих Срба, шаку сиромаха од око 4% од целокупног становништва, нема другог пута до једног, а то је:
ПУТ СВЕТОСАВСКИ!
Паметном доста!