Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Када ће Србија обновити капитализам?
#1

И данас у Србији, ако би се правила анкета, већина би рекла да је социјализам бољи, због наводне једнакости. После пет минута, та иста већина би изјавила да размишља о пресељењу у неку капиталистичку земљу.
Србија је и данас социјалистичка држава, према основном критеријуму, а то је доминација државног власништва
ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ
ЦЕЛИ ЧЛАНАК:
http://www.pogledi.rs/%d0%ba%d0%b0%d0%b4...%b0%d0%bc/
Одговори
#2

.
Лепа тема али....за прошли век, то јест во времја кад смо ми били млад и дрчан и сањали о Западу за који не знавасмо да је ГЊИЛЕЖАН ДО КОСКЕ!

Друго, никав "капитализам" уопште не постоји, то је измишљотина НА ГЊИЛЕЖНОМ ЗАПАДУ ВЕОМА ЦЕЊЕНОГ И ПОШТОВАНОГ И НА УНИВЕСИТЕТИМА ПРОУЧАВАНОГ, Кисела Леви-Мордекаја верховног црвеног теоретичара познатијег под лажним именом Карл Маркс, који је иначе био сина чуфутског рабаја!

"Капитализам" дакле, Кисела Леви-Мордекаја није ништа друго до сам ЖИВОТ, како се радило и живело одкако је света и века!

Међутим!

Оно што је постало релативно ново у нормалном ЖИВОТУ, то је СПЕКУЛАТИВНИ ЛИХВАРСКИ "ИЗАМ", то јест лихварске игрице и клађење на ЖИВОТ, РАД, ПРОИЗВОДЊУ, ЗАСНИВАЊЕ ПОРОДИЦЕ, РАЂАЊЕ ДЕЦЕ итд. итд....поробљеног и нарочито одГОЈеног људског материјала!

Главна карактеристика дакле, тог СПЕКУЛАТИВНОГ ЛИХВАРСКОГ "ИЗМА" јесте у чињеници да исти НИШТА НЕ ПРОИЗВОДИ сем магле и лажних вредности на које белосветска наива насрће к'о муве на гом*но!

А да сви, сви, сви....на Гњилежном имају "једнаке шансе" то је тек фарса!

Правила су истоветна као у комуно-сатанизму само перфиднија!

У СФР Шугославији свако је знао шта га чека ако опљуне Тита а овамо ти је мозак испран од детињства шта се сме а шта не сме, и ако само ланеш, зуцнеш полугласно оно што се не сме-моментално се твоје "једнаке шансе" нађу на улици или....ако си крупнија риба завршиш као ЕПСТИН-ЕПШТАЈН и остала боранија!

Нећемо сад да смарамо са примерима ама било би добро кад би се Гос'н Самарџић чешће чуо са кољегом из "Слободе" Срђом Трифковићем, који је између осталог (по нашем сећању) рек'о, каз'о и поновио једном и више пута следеће:

Цитат:ДАНАШЊИ ГЊИЛЕЖНИ ЗАПАД ЛИЧИ НА ОНАЈ ИЗ НАШЕ МЛАДОСТИ К'О ШТО ВАМПИР ЛИЧИ НА ЖИВА ЧОВЕКА!

Из тијех разлога ми велимо и понављамо ко има ушеса да чује:

ДОБРА ТЕМА АЛ'ЗА ПРОШЛИ ВЕК!

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#3

Чуј, капитализам ништа не производи. Хајде наброј капиталистичке, па онда социјалистичке брендове.
Одговори
#4

(13-09-2019, 09:16 PM)Милослав Самарџић Пише:  Чуј, капитализам ништа не производи. Хајде наброј капиталистичке, па онда социјалистичке брендове.

Нијесмо се разумели!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#5

Јел има неко да је тебе разумео.
Одговори
#6

.
Паааа....за разумевање нашег става ваља се најпре пребацити из прошлог века у овај ође!

Наиме ми смо помало алергични на ту чисто марксистичку поставку КАПИТАЛИЗАМ према СОЦИЈАЛИЗМУ!

Пре него што се Кисел Леви-Мордекај појавио са својом књижурином 'ДАС КАПИТАЛ', и 'експлоатација човека по човеку', од чијег читања здравом чо'еку могу само да отпадну уши од заушки, појам 'КАПИТАЛ' и 'КАПИТАЛИЗАМ'је означавао само оно што јесте, то јест чисто трговачки израз, део нормалног битисања од памтивека јер каста трговаца је постојала одкако свет постоји!

Међутим!

Од Кисела па наовамо тај појам постаје неко зло, нешто чему се ваља супротставити, а тако се то данас и на Гњилежном прихвата и учи по школама!

Међутим!

У њедрима тог веома нормалног привредног и трговачког система на Западу (који тада још није био Гњилежни), појављује се нешто што ми називамо СПЕКУЛАТИВНИ "ИЗАМ", то јест делатност КОЈА НИШТА НЕ ПРОИЗВОДИ А СТВАРА ПРОФИТ НИ ИЗ ЧЕГА, то јест производи...МАГЛУ, као што су рецимо 'хеџ фондови' који замало да са'ране цео Запад, а последично и свет!

То је рецимо оно кад неко ко је опрао паре од криминала, рецимо некад од трговине алкохолом (рецимо породица Кенеди), а данас од дроге или продаје опијата или....органа, улети и на папиру купи фабрику која запошљава 1000 људи, отпусти 500, направи нов приказ профита са 500 плата мање и....препрода исте недеље са профитом а произвео је 0 нечега!

ДАКЛЕ 'КАПИТАЛИЗАМ' КОЈИ ПРОИЗВОДИ ТО ЈЕ....ЖИВОТ!

СПЕКУЛАТИВНИ "ИЗАМ" КОЈИ НЕ ПРОИЗВОДИ, ТО ЈЕ....СМРТ, НАРОЧИТО ЗА ДРЖАВУ-НАЦИЈУ, А ТО БАТА ДОНАЛД ПОКУШАВА САД ДА ПОПРАВИ АМА ТЕЖЕ....


С'друге стране ако је ДРЖАВА власник неких стратешких грана то не мора, као по марксистичком аутоматизму, да значи ни добро ни зло...једноставно здрава и одговорна Држава не приватизује све!

Рецимо у Квебеку су националисти-популисти национализовали електро-привреду неке '75-е и све функционише (види Hydro Québec)!

Мексико је национализовао нафтну индустрију (види Pemex), Норвешка Држава је такође власник своје нафте итд., итд....

У Канади здравство је поптпуно у државнимн рукама (сем зуба), значи бесплатно за народ и...то је добро!

Међутим!

У Чемерици ако се разболиш-готов си, банкрот, трагедија итд...значи то је "Ноу гуд", што рек'о Доналд!

С'друге стране ГРАЂЕВИНСКА МАФИЈА (која је у приватним-лоповским рукама) сиса крв Држави, радови непрекидно трају са циљем да се НИКАД не заврше!

Зато ми тврдимо да тема КПИТАЛИЗАМ против СОЦИЈАЛИЗМА није у складу са временом, припоада марксистичкој прошлости прошлог века!

Паметном доста!


ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#7

Капитализам је настао у протенстантским земљама ( као и комунизам) и зато се не прима у Србији. Код нас је могућ само средњи систем од владике Николаја https://sites.google.com/site/vladikanik...ects=0&d=1
Одговори
#8

(14-09-2019, 10:43 AM)пек. Пише:  Капитализам је настао у протенстантским земљама ( као и комунизам) и зато се не прима у Србији. Код нас је могућ само средњи систем од владике Николаја https://sites.google.com/site/vladikanik...ects=0&d=1

Немо'тако оштро брате слатки, са'ће одма'да се јави дежурни убица форума са суманутом идејом да то нијесу оригинални списи Светог Николаја но да је то сигурно допис'о неки злонамерни ЉОТАЧ, као рецимо на овој теми ође:

http://www.pogledi.rs/forum/Thread-propa...aca?page=4

Зато ми мислимо да је боље да се конструктивно држимо теме и рашчивијамо има ли неке перспективе да Србија "обнавља" неки "капитализам", за који појам ми нијесмо сигурни ни шта данас значи, или је то пак работа слична оној кад се млађани Краљ Петар у изгнанству жалио Розенвелту на понашање Черчила и од истог искао милост и разумевање, сцена коју је Гос'н Самарџић лепо обрадио у свом филму!

Ми смо дакле мишљења да је "капитализам" у оном најцрњем смислу из времена Оливера Твиста у Енглеској и извозу белих робова у Чемерику, у NOVOSRBU итекако "оновљен" због чега ми и даљше тврдимо да је шуго-латиничарски NOVOSRB само ЛОША копија Гњилежног Запада ђе се ипак, ипак....људи не избацују на улицу преко ноћи због рачуна за струју итд., итд....

А тзв. "социјализам" се итекако угњездио на Гњилежном, како у Чемерици тако га потхрањује и Енглеска (биће земља пролетерска), па се туна тек отварају врата за полемику!

Ко то ради и зашто, и зашто је целом свету дозвољено да бира само и једино између тзв. "капитализма" и тзв. "социјализма" (читај: комуно-сатанизма у обланди), иако Србин поодавно зна да та два, ТОБОЖЕ РАЗЛИЧИТА пута, воде КА ИСТОМ БЕЗДАНУ, то је дакле питање свих питања за овај век и...за вјкеи вјеков!

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#9

По мени никад. Проблем са Србијом су вишеструки.

1. Комунисти су истерали или побили оно што је било за капитализам.
То значи да остали углавном плиткоумни, гребатори и ништаци.

2. И оно мало што остало здраво ткиво, углавном потпало под комунистичку логику и затупљено. То нема везе са образовањем. Могу бити сељаци, могу бити доктори математике.

3. Сами Срби нису заинтересовани да чују како је по успешним капиталистичким државама. Њима помени Америку у добром светлу, следи линч сада.

Када ставите једну трулу јабуку поред 5 здравих, неће да оздрави она трула, него ће оне здраве пре да иструле. Тежња у свемиру је да се иде ка лошем и треба имати врло јаку вољу да то успориш, јер заустављање је немогуће. Зато империје и пропадале, народи нестајали...

Ено вам српски аполо 7. За Србију нису били добри по политиччкој линији, у Америци их држали као мало воде на длану.

Србија је изгубила критичан број здравих умова и како ствари стоје тешко да то надокнади, јер и даље имамо комунистичку филозофију, али капиталистички систем. Треба имати и капиталистичку филозофију. Срби нити знају шта је то, нити би да чују.

Опис садашњих Срба је за мене најближи кад се каже да су плиткоумни. То тако није било пре 50 година а још мање пре 100 година. Ти умови тада су били бисерни, ови сада чисте бозе.

Ево да кажем шта је капиталистичка филозофија.
Причао сам скоро са другом у Србији. Седимо у кафићу и он ми се жали како га зивкају банке и нуде. Још шизне кад помену да је то индустрија. Што рекаo Црногорац...дал да се умешма или да климам главом, и како обично бива умешам се и погрешим.Smile Него имам паре па ми праштају.Креза

Реко и ја сам тако мислио кад сам слетео у Америку. Али види, нијe индустрија само оно што се направи, зупчаник, хлеб,... Индустрија је и банккарство, све што нуди неку услугу или производ. Ма не човече, као да сам му гурнуо прст у око. Он не попушта, а ни ја. Ал опростио ми...Креза

Друго. Масовно је заступљено да ако си дужан банци 1000 динара и она ти прода кућу за 10.000 евра а вреди 50.000, то није хумано и поштено.

Да ли сте ви свесни шта тврдите? Ви тврдите да могу да узмем паре и не вратим. Како то може да буде и како то СМЕ да буде.
Сад се сетих приче. Дошао пре рата неки сељак код једног нашег бизнисмена, можда Вајфер баш, и сељак тражи паре на зајам да заврши неки посао. Вајфер га пита а шта ако не вратиш? Човек се пренеразио: Како да не вратим, то не сме да буде. И дао му. И вратио овај, наравно.

То данас? Хаха. Данашња филозофија је да ја узмем, а ако нема да вратим, па људи смо, нећеш ваљда да ми деца остану без крова над главом због 1000 динара?
Ти кажеш: Требало је на време да мислиш, да се не зајмиш и да знаш шта радиш.

То код наших не пролази. Наши живе још под Титом кад кредити деваливарли, кад сам завртао банке преко девалвације, кад сам имао везу да добро променим динаре у марке...

То тако људи не може. Мислим може, али то на добро неће да изађе.

Кажу данашњи умови комуњарски да су банке лихвари. Па јел те она тера да узмеш кредит, јел мораш? Не мораш. Па у чему је проблем? Немој да узмеш. Шта би ти, и јаре и паре, то не може.

Има таквих примера пуно.

Ево још један. У Америци ако ћеш да оставиш нешто детету, рецимо пре 20.000 доилара, 30% плаћаш порез на то држави. И то пролази. Рецимо остану ти паре у банци, ти умреш, иду детеу, али 30% узима држава. То је добро са једне стране, јер нема леба без мотике, мора свако да заради за себе. Наравно, опет сушта супротност српском резону.

Али тре ба видети још нешто. Банке и држава живе врло често од тога што човек човеку не верује, па имаш уговоре, таксе, па не смеш да ставиш и дете на рачун од 300.000 долара, онда оно не би платило порез, али можда ти побере све.

Е па ми смо ставили и дете, јер је вапситано да не сме да пипне ништа док не пита, јер лети глава. Не због пара, него због крађе. Значи сложни људи, где постоји поверење, могу да заобиђу лихварске ствари. И то је добра страна што је онакав закон за наследство у Америци.

Има тога пуно...али у Србији је све наопако. Највише подсећате на Кутуричино Подземље кад мали излази у мрак, види Месец и каже СУНЦЕ.
Одговори
#10

Ево још мало приче о банкама, пошто то данас боде очи највише.

Ајд овако:

Ја долазим код вас и доносим вам 300.000 долара. Ви имате понуду да ми дате 3% камату на те паре. Ја дам, направимо уговор. У уговору пишпе да ако немаш камату да ми даш ја могу да покупим од вас све што имате да намириом своје ствари из уговора.

Јел пристајете?

Аааа, прпа, где ћеш ти да обршенш 300.000 долара, зарадиш за мене и себе и мени даш моје. Па прпа, него шта. Е тако је бити банка.

Да се разумемо, ја са банкама немам ништа нити радим у њој нити сам те струке.

Ајмо још мало приче о западној филозофији која вамa ДЕБЕЛО недостаје. За тај "витамин" таблета нема. Мора се прележи тa "болест" и онда добијеш отпорност и витамин.Smile

Ево 100% истинита прича. Американче ишло са мојим дететом у школу. Отац му био банкар, држао неку малу банку коју наследио од оца. Отац му добро радио, али он и не баш. Остао у минусу и пропао. Жена га оставила, наравно. Он пиштољ у чело и крај.

И ми питамо Американца шта је то било, што пропао.
Знаш шта нам каже Амер?
По слободном преводу на српски то изгледа овако, али 100% еквивалент: Он био мало душеван, па давао и онима што немају да врате, па упао у булу и крај.

Баш то је рекао.

Ај отвори ти банку па буди хуман и душеван.Smile

Ово би ти Амер рекао д аму поменеш како је неко лихвар. Изволи, отвори ти и немој д абудеш лихвар. Али он би стварно желео да види како то фунционише, ниеј то као кад ми кажемо: Ај да видим тебе. Ниеј то то, он је знатижељан да види и то, па можда и он отвори тако. Он хоће да научи нешто.

Ево ја у самоспослузи узимам грожђе и бирам неко ситно као коштица неког грожђа. Американка ме пита какво ј ето. Реко шт азнам , мени се свиђа, леп укус. Реко ако оћеш леп укус бирај ситно воће. И шта она каже? Хвал ана савету. Људи УЧЕ, хоће да чују нешто ново... Е тајко и ви треба да пробате. Пробајте, то не боли.Smile
Одговори
#11

Живео Запад!!! Живела Америка!!! Живео капитализам!!! Живела монархија!!!
Доле Исток!!! Доле Кина и Русија!!! Доле социјализам!!! Доле комунизам!!!

Како је лако то.... живети на Западу, примати доларосе и фунте а идејно бити за супротну страну света.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#12

У Византији је било забрањено узимање камате.
Одговори
#13

Srbi imaju jedna ogroman problem. Oni nisu ziveli pod komunizmom i ne znaju kako je to. Ali nisu ziveli ni pod kapitalizmom, pa opet ne znaju kako je to.

I nisu svesni da onakav sistem, kao SFRJ, nije postojao NIGDE u svetu. Oni misle u SSSR-u naord uzivao, aimao da kupi 2 para cipela u izlogu, muske ili zenske. U isto vreme nasi vrsljali po Trsu i Rimu, nisu znali sta ce od besa.

O Kini da ne pricam, prica nam Kineskinja, 50 i neke Kina je birala izmedju atomske bombe i da nahrani narod. Izabrala da nahrani narod. Tada je njena majka jela koru drveta, a kaze i sada po negde toga ima.

Kad joj mi nudimo peglu da opegla nesto, ona kaze d ane zna da pegla. Kako ne znas? P anismo imali sta da peglamo, kaze ona, jedno odelo, 2 i to je to.

Srbi su razmazotine, koje muku nisu osetile, koji ne znaju sta je pravi zivott. Tito im dizao kredite i pricao bajke, oni se uzdali u ONO i DSZ i u plave i crvene.

Jos Srbi nisu prohodali i nece uskoro. Ima, po neko, kao jedan moj drug, koji nema dan radnog staza u drzavnoj firmi, zavrsio faks i otvorio privatno. Sa njim mogu d apricam tamo, ali ostali...SALBO ili nista.

(16-09-2019, 09:54 AM)пек. Пише:  У Византији је било забрањено узимање камате.

Otvori banku, pa nemoj d auzimas kamatu. Vec sam ti rekao kako se resavaju tvoje zelje.

(16-09-2019, 02:22 PM)zstoja Пише:  Izabrala da nahrani narod.

[quote='пек.' pid='117029' dateline='1568620477']

Ne, greska moja, izabrala da napravi atomsku.

[quote='пек.' pid='117029' dateline='1568620477']
У Византији је било забрањено узимање камате.

Mozes da predjes i u muslimane, i oni isto ne uzimaju % kad ti daju pare.

Sve moze, prijatelju, samo ako hoces. Na tebi je da izaberes sta hoces.

Lepo izvadis iz dzepa pare koje si zaradio teskom mukom, das nekom na pozajmicu, i % mu ne trazis.

Budes covek, jel tako?Smile

E, znam ja sta je problem, tako terba drugi da rade, a ne ti.Smile))

Nerma, pojela maca moje poslednje tekstove...Smile

Gde nestadose moji poslednji tekstovi?
Одговори
#14

(15-09-2019, 10:55 PM)u zastoju Пише:  Ево да кажем шта је капиталистичка филозофија.
Причао сам скоро са другом у Србији. Седимо у кафићу и он ми се жали како га зивкају банке и нуде. Још шизне кад помену да је то индустрија. Што рекаo Црногорац...дал да се умешма или да климам главом, и како обично бива умешам се и погрешим.Smile Него имам паре па ми праштају.Креза

Реко и ја сам тако мислио кад сам слетео у Америку. Али види, нијe индустрија само оно што се направи, зупчаник, хлеб,... Индустрија је и банккарство, све што нуди неку услугу или производ. Ма не човече, као да сам му гурнуо прст у око. Он не попушта, а ни ја. Ал опростио ми...Креза

Друго. Масовно је заступљено да ако си дужан банци 1000 динара и она ти прода кућу за 10.000 евра а вреди 50.000, то није хумано и поштено.

Да ли сте ви свесни шта тврдите? Ви тврдите да могу да узмем паре и не вратим. Како то може да буде и како то СМЕ да буде.

Ало 'u zastoju', ти очигледно диваниш о ставовима и принципима у време кад Интернационална Лихварска Хидра још увек није у потпуности овладала полугама власти на Гњилежном Западу и кад су неки морални приципи још увек били на снази (баш као у време Гос'н Вајферта и друге масонерије у Краљевини), то јест кад Гњилежни Запад још увек није био сатруо изнутра!

Нећемо сад да смарамо са примерима ама било је још увек подношљиво на Гњилежном кад смо ми 'вамо убјежали пре пола века, ама време није u zastoju него лети и то су убрзања која тешко могу да се прате, па би добро било кад би и ти чешће пропратио писаније Гос'н Срђе Трифковића. који је иначе кољега из "Слободе" са постављачем теме Гос'н Самарџићем, а који Трифковић је између осталог (по нашем сећању) рек'о, каз'о и поновио једном и више пута следеће, па ка'е:

Цитат:ДАНАШЊИ ГЊИЛЕЖНИ ЗАПАД ЛИЧИ НА ОНАЈ ИЗ НАШЕ МЛАДОСТИ К'О ШТО ВАМПИР ЛИЧИ НА ЖИВА ЧОВЕКА!

Из тијех разлога ми велимо и понављамо ко има ушеса да чује:

У ГЊИЛЕЖНИ ЗАПАД ЈЕ ВРЕДЕЛО УБЈЕЖАТИ ИЗ ТИТОВЕ СФР ШУГОСЛАВИЈЕ, АМА У ПРОШЛОМ ВЕКУ!

Данаске пак...мож'да бидне ал'не мора да значи, тј. зависи ко си, где си и каки си!

Ако си писац, сликар, уметник....боље седи ди си јер каки си..итд.

Ако си шлосер, или к'о наша маленкост водоинсталатер (додуше ВК, то увек подвлачимо), бјеж'вамо, јошт може да се ради и заради!

Ако си компјутераш, програмер ИТ итд, као рецимо Кизо...боље седи тамо, ради за Крмнада Чварка (из партизанске породице) јефтиније је (ако Крмнад не да бије) а може да се ради на даљину, знамо такве случајеве, они из Србије млате паре и добро живе а ође је конкуренција велика, час посла оде у банкрот и хомлесе ако се нешта поремети на тржишту!

Кад говоримо о банкроту, то је институција 'вамо која се битно разликује од дивље отимачине и избацивања на улицу сиротиње због рачуна за струју, што је пракса у NOVOSRBU, који је, подвлачимо, ЛОША копија Гњилежног Запада!

Даклем на Западу (док још није сатруо) институција банкротства је осмишљена не да те УНИШТИ и САТРЕ (по учинку извршитеља) као у NOVOSRBU, него да би ти помогла да се сабереш и поново придигнеш еда би могао поново да привређујеш и...плаћаш таксе и порезе!

Банкрот или стечај је дакле осмишљен на Западу и прихваћен и од лихвара, нарочито зато што исти добијају шансу да оснују фирму, задуже се, извуку паре за себе и пребаце на 'оф шор' банке, па у матичној земљи банкротирају а потом оснују фирму са истим делатностима, чак и са истим намештајем ал'под другим именом и...тако у недоглед уз пословицу да ће бити шишања док има оваца итд...

Ође за такву работу они који знају кажу:

They are rejuvenating themselves!

Што значи буквално у преводу 'они се подмлађују' ама где се у речи 'rejuvenating' посебан акценат ставља на ЏУ, ко дуго живи на Гњилежном схватиће!

Међутим!

Добро је у овоме што ако је сирома 'човек дужан к'о Грчка још увек повериоци не могу све да ти узму (па чак ни кућу)....додуше зависи од земље па и од канадских провинција-држава или Савезних Држава у Чемерици ђе су ипак ти саставни делови федерације у неку руку Државе у Држави!

Па каже. генерално:

У већини случајева ако банкротираш, постоје ИЗУЗЕЦИ од онога што поверилац може да ти отме уз помоћ извршитеља, а то су:

-Гориво потребно за прехрањивање и загревање, у Канади у току зиме на могу струју да ти укину иако не плаћаш.

-Потребштине за одржавање здравља ако си болан! Чујемо да у NOVOSRBU извршитељи и инвалидска колица отимају!

-Одећу и обућу.

-Намештај.

-КОЛА, нарочито ако далеко станујеш и кола ти служе да привређујеш или преживиш.

-КУЋУ, наравно и ту постоје варијанте али....одузимање куће и избацивање на улицу углавном се тешко примењује ако си сиротиња итд.

-Алат којим се служиш у свом послу-професији.

-Пољопривредно имање, стока, алат и механизација и....потребна храна за стоку и сл.

-Пемзија па и чак УШТЕЂЕВИНА ЗА ПЕМЗИЈУ!

Наравно, боље је имати доброг адвоката, рецимо вештог и агресивног Јеврејина, а за сиротињу која банкротира ПРАВНА ПОМОЋ ЈЕ БЕСПЛАТНА!

Такође, ако имаш ситне дугове, рецимо картице и сл. можеш да идеш на ДОБРОВОЉНИ ДЕПОЗИТ, тј. кад се одбију изузеци за нормалан живот од свих твојих месечних примања а од свега преко тога издвајаш добровољно неку суму по договору и то плаћаш, месецима, годинама, доживотно....

Међутим!

Кад сиротиња нема да плати онда обично од тијех прихода који се изузимају за нормалан живот повериоцу остаје....ништа!

Међутим!

Онај ко се одлучи на ово доставља суду списак поверилаца тако да исти поверилац нема више право ни да те узнемирава (наши Срби кажу "бадерује") ни телефоном ни писмима!

Међутим!

У овим случајевима немаш право на картице неких 5 година (што је уствари добро) а после 5 година лихвари ти јопет нуде картице к'о дилер дрогу!

Даклем, што се тиче ове теме данашњи NOVOSRB под балавим Вучићем сигурно није Запад али није ни тзв. "социјализам", него баш ДИВЉИ ЗАПАД прекопиран из Енглеске 19-ог века, кад су Енглези због дугова претварали свој сопствени народ у РОБОВЕ и продавали их у колоније, а о другим народима да и не говоримо...рецимо ИРЦИ су били први бели робови на плантажама памука по колонијамам док лихвари трговци белим робљем (звани 'Мараноси') нису схватили да су црнци јачи и отпорнији па су почели њих да увозе и чак спарују са белим Иркињама итд., итд....

Дакле оба МАТЕРИЈАЛИСТИЧКА СИСТЕМА јесу можда добри за ЊИХ али не и за нас, Слава Богу још увек мање-више Православне!

Зато ми и кличемо:

ТЗВ. КАПИТАЛИЗАМ И ТЗВ. СОЦИЈАЛИЗАМ (читај: комуно-сатанизам) ЈЕСУ ДВА ПУТА КОЈА ВОДЕ КА ИСТОМ БЕЗДАНУ!

За ово мало преосталих Срба, шаку сиромаха од око 4% од целокупног становништва, нема другог пута до једног, а то је:

ПУТ СВЕТОСАВСКИ!

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним