Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Црквени главодржитељи Овај

Вешто подмећеш лажи. Чак и Ведрана Гагића користиш у борби против 3/4 Владика у Сабору који се не слажу са пар Вучићевих Владика главодржитеља, иначе, чланова Синода.

Ко ће на крају завршити у Љуљацима.... видећемо!!!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ја сам Ведран ГагићSmile
Значи када осам владика од четредест буде три четвртине онда не лажеш. А дотле ти лажеш као и Владика Атанасије.
А ти копирај текстове са Борбе за вечеру вређај Патријарха и пљуј Борбаше са којима заједно пљујеш патријарха и тако у круг па у Љуљаке код атртемита. Ведран Гагић је лепо докумнетовао да су ти бројеви које Владика Атанасије, Григорије и Максим предају НАТО новинама лаж, а сада ти само настваи да лажеш.
Одговори

.
ВЛАДИКА АТАНАСИЈЕ ЈЕВТИЋ: У ЦРКВИ НЕМА ВЛАСТИ, НЕГО САБОРА

Коментаришући прославу 800 година аутокефалности СПЦ епископ Атанасије, у интервјуу за РТВ Ким је изјавио:

„Могло је бити и боље, али то је организовао Синод. Овај Синод, са овим патријархом није, да кажем искрено, није прави одраз и израз наше јерархије“, додајући да је још од раније епископ бачки (Иринеј) наметнуо свој начин рада и да је прослава у Жичи била саборна. Прослава је настављена у Пећи, али на њу није дошла половна владика СПЦ. Епископ Атанасије сматра „да је боље било да је то претворено у један Сабор, да се настави Сабором из Жиче и да се направи Архијерејски сабор“.

„После су у Жичи архијереји покренули иницијативу да се одржи Сабор сада, јер по канонима имају два Сабора, један пролећни, а један јесењи. Код блаженопочившег патријарха Павла се то поштовало. Ово сада, ја не могу да схватим. Могу да кажем господин епископ бачки (Иринеј) је тај који не дозвољава да ја будем на Сабору, иако је била одлука из времена патријарха Павла да ме позивају, али ја се не осећам запостављено“, рекао је епископ.

Сем митрополита Хризостома, нико од чланова Синода СПЦ није присуствовао прослави у Пећи, а епископ Атанасије тври да је епископ бачки Иринеј преузео Патријаршију у Београду. „Ја сам то рекао патријарху (Иринеју) и писао му, скоро да му је преузео Патријаршију“, додавши да се епископ бачки „видно лакта да буде патријарх.“

Он је у осудио незаконито уклањанајање епископа западно-америчког Максима и професора Марка Вилотића са Богословског факултета у Београду, „приватизовање“ званичног сајта СПЦ и чињеницу да му се не дозвољава објављивање текстова у „Православљу“, гласилу СПЦ.

„Владика Максим је писмен, учен и честит човек, али по сваку цену хоће да га протерају. Тобож, није у неким иступима православан, али Амфилохије и ја направили смо један реферат, да је човек потпуно православан. То што је он поменуо индијску филозофију, то је и Николај (Велимировић) помињао“, наводи епископ Атанасије.

Коментаришући званично саопштење на сајту СПЦ у ком се, поводом писања о нерегуларностима око смене професора на Богословском факултету, нападају два дневна листа „Блиц“ и „Данас“ за антицрквену харангу, он сматра да то није званична осуда Српске православне цркве.

„То није став СПЦ, то је став дотичног господина (епископа Иринеја), па нека се он с њима расправља, с тиме нема везе Сабор архијереја. Углавном, неће то проћи и не може проћи таква брука да смени владику Максима који је похвала православља целога.“

Владика Атансије подсећа да у цркви нема власти, него има сабора, саборности и договора, као и „да Дух свети делује у цркви. Христос Духом светим руководи у цркви, ми Духом светим дишемо. Откуд би светитељи могли да чују наше молитве, да није Духа светога.“

Говорећи о стању на Косову и Метохији он сматра да „Срби треба да опстану и остану. Ми имамо, пословицу ’кадар бити стићи и утећи и на страшном месту постојати’. Стићи кад треба, ми смо сутра сви спремни да идемо на Косово.“

„Срби су сведоци тога страшнога места. Наследници, носиоци и бранитељи и заступници такве вековне традиције живог предања косовског и косовског завета“, каже епископ Атанасије и додаје да су Срби на Косову и Метохији семе између 1500 црква и манастира. „Треба да их посећујемо јер им тако велику храброст доносимо“, закључио је умировљени епископ захумско-херцеговачки Атанасије (Јевтић).

Радио Ким

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Нажалост, Патријарх српски г. Иринеј,  Митрополит дабробосански г. Хризостом, Епископ бачки г. Иринеј, Епископ шумадијски г. Јован и Епископ крушевачки г. Давид су узурпирали Свети Синод СПЦ и они не служе свом народу, већ једном криминалном картелу који постоји у виду политичке партије.

Доћи ће време када неће моћи да се крију иза мантија, панагија и прича о вери и православљу.

Православље је непристајање на ћутање пред злом, а ова власт то свакако јесте.

Синод не само да је заћутао пред злом,  Синод је зло одликовао!

Синод је издао православље.

Д М
Одговори

(05-11-2019, 02:19 AM)Шумадинац Пише:  Нажалост, Патријарх српски г. Иринеј,  Митрополит дабробосански г. Хризостом, Епископ бачки г. Иринеј, Епископ шумадијски г. Јован и Епископ крушевачки г. Давид су узурпирали Свети Синод СПЦ и они не служе свом народу, већ једном криминалном картелу који постоји у виду политичке партије.

Доћи ће време када неће моћи да се крију иза мантија, панагија и прича о вери и православљу.

Православље је непристајање на ћутање пред злом, а ова власт то свакако јесте.

Синод не само да је заћутао пред злом,  Синод је зло одликовао!

Синод је издао православље.

Изгледа да си погодио "праву"печурку!Ваистину!

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Свака критика УНУТАР Цркве је добродошла.

Д М
Одговори

ПОУКА СРПСКОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ И ЊЕНИМ ВЕРНИЦИМА

Влада дух млакости, јунаштва уопште нема! Сасвим смо се искварили! Како нас Бог још трпи? Данашње поколење – то је поколење равнодушности. Не рата. Већина и може само за параду. Безбожницима, хулитељима дају да наступају на телевизији. И Црква ћути и не одлучује те богохулнике. А требало би одлучивати такве. Жао им је да их одлуче, шта ли? Хајде да не чекамо да неко други да извади змију из рупе, да бисмо ми били спокојни. Ћуте због равнодушности. Лоше је то што су чак и људи који имају нешто у себи, почели да се хладе и говоре: “Зар ја могу да изменим ситуацију?“
Ми смо дужни да храбро исповедамо нашу веру зато што ако будемо ћутали, сносићемо одговорност. У овим тешких годинама свако од нас треба да ради оно што може. А оно што не може, треба остављати на вољу Божију. Тако ће нам савест бити мирна. Ако се ми не будемо супротставили, устаће из гробова наши преци. Они су толико страдали за Отаџбину, а шта ми радимо за њу? Ако хришћани не постану исповедници, ако се не супротставе злу, рушитељи ће бити још бестиднији. Али данашњи хришћани нису борци. Ако Црква ћути да се не би сукобљавала са државом, ако митрополити ћуте, ако ћуте монаси, па ко ће говорити?

Св. Пајсије Светогорац

Д М
Одговори

(05-11-2019, 11:18 AM)Шумадинац Пише:  Свака критика УНУТАР Цркве је добродошла.

'оће да буде и кажњавања или стандардно "дупли аршини"?5+5

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

.
Подршка очувању аутономије Православног богословског факултета Универзитета у Београду

https://akademska-masa.us4.list-manage.c...abbfe49c45

Д М
Одговори

(05-11-2019, 04:39 PM)смедерево Пише:  
(05-11-2019, 11:18 AM)Шумадинац Пише:  Свака критика УНУТАР Цркве је добродошла.

'оће да буде и кажњавања или стандардно "дупли аршини"?5+5

Одговори

.
Права вера и чисти интерес или Самовоља владике бачког Иринеја?
https://stanjestvari.com/2019/11/05/mark...ke-backog/

Д М
Одговори

састали се артемити и лажни православци па оплели по СПЦ Синоду и Патријарху Smile). Завршиће у Љуљацима
Одговори

(10-11-2019, 10:18 PM)Чавез Пише:  састали се артемити и лажни православци па оплели по СПЦ Синоду и Патријарху Smile). Завршиће у Љуљацима

Управо обрнуто! Клирици, односно, ботови црквених главодржитеља Александра Вучића, тј. Синода с једне стран' и Марковити преко "Борбе За Веру" с друге стран' свакодневно бомбардују лажним осудама Владику Атанасија, Митрополита Амфилохија, Епископа Григорија, Епископа Максима и све друге Епископе (већина) који нису хтели да буду ичији главодржитељи.

Д М
Одговори

.
ЗАНИМАЊЕ БОТ – БРАНКО РАДУН И ИСТИНА О ИСТОРИЧАРУ ИЗ БОЛНИЦЕ!
https://politikon.rs/2019/11/09/zanimanj...z-bolnice/

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним