Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

(15-08-2017, 08:59 AM)Pravda Пише:  Slicna crna sajkaca je kod cetnika sa ove slike.

Ова последња слика је вероватно настала истом приликом као и она што је била раније на теми, где се види особа исто са маскирном униформом (у ствари ово су шаторска крила) и шубаром, а поред њега особа са шајкачом и петокраком.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Da na ovu si mislio.Obe slike su bile u prodaji na Nemackom ebay pre jedno 6 ili 7 godina.Sad kako je Nemac dosao do njih,to mi nije jasno,s obzirom da su na slikama cetnici i partizani u koloni,tj. ustanici.Mada ja ne vidim petokraku kod osobe sa sajkacom.To je izmislio onaj Bane Gajic sto pametuje po fejsbuku pa se gubi u orjentacije,cas je za JVuO cas je za partizane.Tipican preletac,takvih je bilo u Srbiji i u ono vreme koliko oces kao i danas.Cas ovako,cas onako.Cim zagusti prelecu odma na stranu jaceg.

Одговори

Сад кад погледам ову фотографију у бољој резолуцији, не види се петокрака код овог са шајкачом, плус има и браду. Види ли неко звезду?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Na mom kompjuteru vidim petokraku, mada bledu, tako da ili je tu bila neka zašivena petokraka koja je skinuta pa je vidljiva razlika, ili je jednostavno nekim nedovoljno jakim mastilom iscrtana.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Корде Раде (у средини) био је четнички војвода(ЈВуО) током Другог светског рата, четовао у региону Бијело Поље-Сјеница где је бранио српски народ од муслимана који су харали, убијали и пљачкали Србе.
[Слика: 20799142_1219963874774787_6869259005651670989_n.jpg]
Занимљиво да је цела та прича врло слична причи о Сребреници, наиме, све је исто.
Муслимани су почетком рата вршили стравичне злочине над српским становништвом, а онда је уследила освета Срба, којој је управо Корда Раде предводио. Данас са "оне" стране форсирају причу о злочину четника, а опет заборављају да је та одмазда Срба, као и у Сребреници, уследила након што су муслимани ПРВИ почели да врше злочине према Србима.
Ево још једна,Корде Раде је трећи са леве стране
[Слика: korda_rade.jpg]
Познато је и појење уз гусле Три хиљаде црне браде,а пред њима Корде Раде
http://www.youtube.com/watch?v=gYbhWt_eJeA

[Слика: image.jpg]
Одговори

(15-08-2017, 08:59 AM)Pravda Пише:  Poledjina je markirana latinicom,to ne mora da znaci nista.Vidjao sam takve poledjine, cini mi se sa istim potpisom na mnogim slikama cetnika iz Srbije.Mladic ima opanke vrlo slicne kao ovaj cetnik iz Sumadije.Mozda je iz Istocne Bosne taj mladic,tamo su nosili ovakve opanke.Ja bih rekao da je nas covek a ne partizan.
Можда због оштећења фотографије, парница на горњем дијелу капе, капа подсјећа на усташку.

(15-08-2017, 08:59 AM)Pravda Пише:  
Slicna crna sajkaca je kod cetnika sa ove slike.
Носи СС маскирно шаторско крило и пушкомитраљез Луис, највјероватније холандски калибра 6,5мм. Британски Луиси су обично имали тањи добош.

(15-08-2017, 07:44 PM)Pravda Пише:  Da na ovu si mislio.Obe slike su bile u prodaji na Nemackom ebay pre jedno 6 ili 7 godina.Sad kako je Nemac dosao do njih,to mi nije jasno,s obzirom da su na slikama cetnici i partizani u koloni,tj. ustanici.Mada ja ne vidim petokraku kod osobe sa sajkacom.
Овдје двојица четника носе маскирна шаторска крила, један Вермахтово, а други СС. Мада је шара СС шаторског крила различита од оног на претходној фотографији.

Пошто су неке СС шате уведене послије 1941. можда би се могло идентификовати прије које године ова фотографија није могла настати.
Одговори

(15-08-2017, 07:44 PM)Pravda Пише:  Da na ovu si mislio.Obe slike su bile u prodaji na Nemackom ebay pre jedno 6 ili 7 godina.Sad kako je Nemac dosao do njih,to mi nije jasno,s obzirom da su na slikama cetnici i partizani u koloni,tj. ustanici.Mada ja ne vidim petokraku kod osobe sa sajkacom.To je izmislio onaj Bane Gajic sto pametuje po fejsbuku pa se gubi u orjentacije,cas je za JVuO cas je za partizane.Tipican preletac,takvih je bilo u Srbiji i u ono vreme koliko oces kao i danas.Cas ovako,cas onako.Cim zagusti prelecu odma na stranu jaceg.
Зар нису ово Немци пресвучени у четнике (а онај десно можда раније и у партизане)?
Одговори

Мени непознати четник.
Да ли можда зна ко је и из које је тачно четничке јединице.Мени личи на четника Косте Пећанца
[Слика: nepoznati_cetnik3.jpg]

[Слика: image.jpg]
Одговори

(16-08-2017, 12:48 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(15-08-2017, 07:44 PM)Pravda Пише:  Da na ovu si mislio.Obe slike su bile u prodaji na Nemackom ebay pre jedno 6 ili 7 godina.Sad kako je Nemac dosao do njih,to mi nije jasno,s obzirom da su na slikama cetnici i partizani u koloni,tj. ustanici.Mada ja ne vidim petokraku kod osobe sa sajkacom.To je izmislio onaj Bane Gajic sto pametuje po fejsbuku pa se gubi u orjentacije,cas je za JVuO cas je za partizane.Tipican preletac,takvih je bilo u Srbiji i u ono vreme koliko oces kao i danas.Cas ovako,cas onako.Cim zagusti prelecu odma na stranu jaceg.
Зар нису ово Немци пресвучени у четнике (а онај десно можда раније и у партизане)?
Moguce je da su Nemci,s obzirom da nose satorska krila razlicitih Vermahtovih jedinica,sto je prokomentarisao Posmatrac.Ni ja ne verujem da su ove dve slike iz Ustanka 1941. kao sto znamo ni tada partizani i cetnici nisu isli zajedno u koloni.

G. Samardzicu ovu sliku ste u Albumu 3. potpisali:Cetnici iz okoline Banjaluke.Na slici su pratioci kapetana Zike Pavlovica- Artiljerca!
Kako takva greska da vam se desi?Smile

(16-08-2017, 02:28 AM)Mario Пише:  Мени непознати четник.
Да ли можда зна ко је и из које је тачно четничке јединице.Мени личи на четника Косте Пећанца
[Слика: nepoznati_cetnik3.jpg]
Slika je iz bogate zaostavstine fotografa Dragise Miletica sa Rudnika.Bilo je patriota dosta i medju legalizovanim cetnicima.Nisu svi bili zlocinci protiv svoga naroda.
Одговори

(16-08-2017, 09:06 AM)Pravda Пише:  G. Samardzicu ovu sliku ste u Albumu 3. potpisali:Cetnici iz okoline Banjaluke.Na slici su pratioci kapetana Zike Pavlovica- Artiljerca!

[quote='Mario' pid='78876' dateline='1502843308']

Мени је ту слику дао Владимир Вулин из Бањалуке, и још једну где је он. Јеси ли сигуран?
Одговори

(16-08-2017, 09:06 AM)Pravda Пише:  
(16-08-2017, 12:48 AM)Милослав Самарџић Пише:  Зар нису ово Немци пресвучени у четнике (а онај десно можда раније и у партизане)?

Moguce je da su Nemci,s obzirom da nose satorska krila razlicitih Vermahtovih jedinica,sto je prokomentarisao Posmatrac.Ni ja ne verujem da su ove dve slike iz Ustanka 1941. kao sto znamo ni tada partizani i cetnici nisu isli zajedno u koloni.

Мало о њемачким маскирним униформама из 2.СР:
http://camopedia.org/index.php?title=Ger...ird_Reich)
https://en.wikipedia.org/wiki/German_Wor...e_patterns
Одговори

G. Samardzicu ovu sliku ste u Albumu 3. potpisali:Cetnici iz okoline Banjaluke.Na slici su pratioci kapetana Zike Pavlovica- Artiljerca!

Ови би стварно могли бити из околине Бањалуке, јер су се Крајишници највише сликали са цигаретом или у устима или у руци.
Одговори

(14-08-2017, 08:24 PM)Pravda Пише:  Prodavac ove slike na jednoj internet aukciji napisa da je na slici ustasa!Mladic sa slike ima crnu sajkacu i opanke,i rekao bih da je cetnik...............
Prodavac je iz Srbije a ne razlikuje cetnika od ustase.Tragedija

И ја би реко да је Усташа, нема шајкачу него њихову капу.
Одговори

(16-08-2017, 03:53 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(16-08-2017, 09:06 AM)Pravda Пише:  G. Samardzicu ovu sliku ste u Albumu 3. potpisali:Cetnici iz okoline Banjaluke.Na slici su pratioci kapetana Zike Pavlovica- Artiljerca!

[quote='Mario' pid='78876' dateline='1502843308']

Мени је ту слику дао Владимир Вулин из Бањалуке, и још једну где је он. Јеси ли сигуран?
Prvi sleva stoji Branko Mojsilovic-Loja, do njega bi trebalo da je Mica Kolubarac.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 21 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним