Поруке: 4,401
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
(15-08-2017, 08:59 AM)Pravda Пише: Slicna crna sajkaca je kod cetnika sa ove slike.
Ова последња слика је вероватно настала истом приликом као и она што је била раније на теми, где се види особа исто са маскирном униформом (у ствари ово су шаторска крила) и шубаром, а поред њега особа са шајкачом и петокраком.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 4,401
Теме: 55
Углед:
648
Сад кад погледам ову фотографију у бољој резолуцији, не види се петокрака код овог са шајкачом, плус има и браду. Види ли неко звезду?
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 563
Теме: 1
Углед:
98
Na mom kompjuteru vidim petokraku, mada bledu, tako da ili je tu bila neka zašivena petokraka koja je skinuta pa je vidljiva razlika, ili je jednostavno nekim nedovoljno jakim mastilom iscrtana.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
(Последња измена: 15-08-2017, 10:20 PM од
Felix.)
Поруке: 1,361
Теме: 10
Придружен: Apr 2015
(14-08-2017, 08:24 PM)Pravda Пише: Prodavac ove slike na jednoj internet aukciji napisa da je na slici ustasa!Mladic sa slike ima crnu sajkacu i opanke,i rekao bih da je cetnik...............
Prodavac je iz Srbije a ne razlikuje cetnika od ustase.Tragedija
И ја би реко да је Усташа, нема шајкачу него њихову капу.