Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

(24-08-2017, 08:06 PM)Милослав Самарџић Пише:  Одлично! Али зашто две боје за шајкаче, три за кошуље и три за блузе...
Можда су боје на оригиналној фотографији другачијих нијанси сиве па зато.

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

(24-08-2017, 08:06 PM)Милослав Самарџић Пише:  Одлично! Али зашто две боје за шајкаче, три за кошуље и три за блузе...

Другачија нијанса сиве на црно-белој фотографији Smile

[Слика: image.jpg]
Одговори

(24-08-2017, 10:00 PM)Mario Пише:  

Другачија нијанса сиве на црно-белој фотографији Smile

Па да,као што сам рекао.

Иначе доста путам сам видео црно-беле фотографије четника који су носили црне чакшире и црне шајкаче.

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

(24-08-2017, 10:02 PM)Andrejevic Пише:  Па да,као што сам рекао.

Иначе доста путам сам видео црно-беле фотографије четника који су носили црне чакшире и црне шајкаче.

Па и није баш црна али вуче ка црној.У питању је слободно могу рећи тамно зелена "Миланка"
Изволите код #545641

Одговори

(24-08-2017, 10:18 PM)Mario Пише:  Па и није баш црна али вуче ка црној.У питању је слободно могу рећи тамно зелена "Миланка"
Изволите код #545641

Е па не знам,мени је на тој црно-белој фотографији деловало баш црно,нисам помислио да је то боја тамно зелене "Душанке".

Миланка је прво била светло плава,а потом тамно плава,а Душанка(коњичка гардијска униформа са пуно украса) је била тамно зелена.

Одговори

Vojvoda Petar Bacovic u Egiptu,polovinom februara 1944.

Одговори

(24-08-2017, 10:28 PM)Andrejevic Пише:  Миланка је прво била светло плава,а потом тамно плава,а Душанка(коњичка гардијска униформа са пуно украса) је била тамно зелена.

Мислим да је једно вријеме у употреби била и сива Душанка за пјешадију Краљеве гарде.

Колико су на територији Србије између свјетских ратова, код цивила, биле популарне тегетплава шајкача и чакшире?
Одговори

Мислите на овакву боју?
[Слика: 123.png]

Одговори

Ако се питање односи на мене, мислим на свечану униформу пјешадије Краљеве гарде тиипа хусарске атиле са гајтанима по грудима црне боје.
Била је у употреби до негдје 1924. године.
Одговори

Јунак из Ваљевског одреда

[Слика: nepoznati_cetnik.png]

Узгред, ја само враћам оно што сам узео. Захваљујући Погледима дошао сам до слика које су ми биле потребне, многе сам бојио, па је ред и да вратим.

И још нешто - као знак захвалности, испуњавам жеље.
У могућности сам да урадим 2-3 слике за викенд, па ако има заинтересованих.... стојим на располагању.

Људи ми се смеју јер сам другачији. Ја им се смејем, јер су сви исти.
Одговори

Овај јунак је из Мачванског корпуса...
Одговори

(25-08-2017, 11:45 PM)Милослав Самарџић Пише:  Овај јунак је из Мачванског корпуса...
Онда ћемо д' исправимо.

Људи ми се смеју јер сам другачији. Ја им се смејем, јер су сви исти.
Одговори

Да ли неко поседује слику Зеке Дрењанина и слике Авалског корпуса?

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

[Слика: 599631454036400010460807.jpg]

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: Бесеровић, 17 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним