Поруке: 4,401
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
Милославе, где су и када могле да настану ове фотографије (мислим, када током 1943., пошто та година пише на слици)? Раковић и Лазаревић, колико знам, нису ишли у Босну током рата, а Остојић није ишао у Западну Србију после 1941. године. Логично је да је ујесен 1943. у време операција око Вишеграда и Сарајева, али ме збуњују ова двојица.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Да није у области Лима након операција Вишеград-Сарајево ,окт. - нов. 43.?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
648
Опет мислим да се Раковић не уклапа. А ни Остојић.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Углед:
459
(04-06-2018, 09:09 PM)Николај Пише: Опет мислим да се Раковић не уклапа. А ни Остојић.
Раковић једино ако је позван да прихвати четнике који су се извлачили из немачко-комунистичког обруча.
Гледам сад и размишљам, рекло би се да је био зимски период. Шта мислиш да ли је фотографија настала некад око Светог Николе? Раковић је био тада са Дражом у Доњој Ореовици, на Рачићевом терену.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 04-06-2018, 09:34 PM од
Перун.)
Углед:
648
(04-06-2018, 09:33 PM)Перун Пише: (04-06-2018, 09:09 PM)Николај Пише: Опет мислим да се Раковић не уклапа. А ни Остојић.
Раковић једино ако је позван да прихвати четнике који су се извлачили из немачко-комунистичког обруча.
Њега је звао Дража у пролеће те године, кад и Кесера. Колико знам, није и ујесен 43.
Цитат:Гледам сад и размишљам, рекло би се да је био зимски период. Шта мислиш да ли је фотографија настала некад око Светог Николе? Раковић је био тада са Дражом у Доњој Ореовици, на Рачићевом терену.
То би било најлогичније, али мислим да Остојић тада није био уопште у Србији, ни пре, ни после тога. Али можда грешим.
Углед:
459
Слажем се, у сваком тврђењу има неких нелогичности. У књизи о Рачићу стоји окт. 43. Сачекаћемо и Самарџићев коментар.