30-10-2022, 02:46 PM
(26-10-2022, 10:23 PM)Мића Адмирал Пише: Ono sto je prota ispricao meni i Slobodanu Cirovicu u domu njegovog sina u G. Milanovcu 1997.godine, napisao je i u sv.memoarima Predanje i amanet, Nova svetlost, 2002.Када сам пре можда десет година писао да су рањени четници збринути у околним селима-браниоци тековине НОБ-а најпре нису прихватили мој рад о ослобођењу Крушевца а потом говорили да сам тај податак измислио. Нисам знао проту Михајла Даниловића већ сам имао друге изворе сазнања за те догађаје. И сада видим да и прота пише да је збрињавао рањенике од 14. октобра. Наравно, они су оспоравали да су се у Крушевцу и око Крушевца уопште борили четници са Немцима.
Dakle, odmah nakon borbi u KS, Danilovic je bio na zadatku zbrinjavanja ranjenika, pa je trebao da preda Keserovicu pismo od Piletica, koje nije uspeo ranije da preda zbog dogadjaja u KS... Kesera srece posto je on sa ostalima sisao sa balkona i na ulici mu predao pismo i dalje nastavio s njima ka zgradi Realne gimnazije, gde su Keser i Kramer sa Rusima nastavili razgovore...
Inace kod prote u knjizi je i jedna od tih slika sa balkona, sa istim ljudima, a on samo navodi Kesera.
Ја сам наводио да су четници напали Немце код Дедине. Нису прихватили. Затим да је једно немачко одељење нападнуто и на Багдали. И то сам измислио. Нудио им имена погинулих од немачког бомбардовања - не признају.