Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

(26-10-2022, 10:23 PM)Мића Адмирал Пише:  Ono sto je prota ispricao meni i Slobodanu Cirovicu u domu njegovog sina u G. Milanovcu 1997.godine, napisao je i u sv.memoarima Predanje i amanet, Nova svetlost, 2002.
Dakle, odmah nakon borbi u KS, Danilovic je bio na zadatku zbrinjavanja ranjenika, pa je trebao da preda Keserovicu pismo od Piletica, koje nije uspeo ranije da preda zbog dogadjaja u KS... Kesera srece posto je on sa ostalima sisao sa balkona i na ulici mu predao pismo i dalje nastavio s njima ka zgradi Realne gimnazije, gde su Keser i Kramer sa Rusima nastavili razgovore...
Inace kod prote u knjizi je i jedna od tih slika sa balkona, sa istim ljudima, a on samo navodi Kesera.
Када сам пре можда десет година писао да су рањени четници збринути у околним селима-браниоци тековине НОБ-а најпре нису прихватили мој рад о ослобођењу Крушевца а потом говорили да сам тај податак измислио. Нисам знао проту Михајла Даниловића већ сам имао друге изворе сазнања за те догађаје. И сада видим да и прота пише да је збрињавао рањенике од 14. октобра. Наравно, они су оспоравали да су се у Крушевцу и око Крушевца уопште борили четници са Немцима. 
Ја сам наводио да су четници напали Немце код Дедине. Нису прихватили. Затим да је једно немачко одељење нападнуто и на Багдали. И то сам измислио. Нудио им имена погинулих од немачког бомбардовања - не признају.
Одговори

(30-10-2022, 02:46 PM)Александар Динчић Пише:  
(26-10-2022, 10:23 PM)Мића Адмирал Пише:  Ono sto je prota ispricao meni i Slobodanu Cirovicu u domu njegovog sina u G. Milanovcu 1997.godine, napisao je i u sv.memoarima Predanje i amanet, Nova svetlost, 2002.
Dakle, odmah nakon borbi u KS, Danilovic je bio na zadatku zbrinjavanja ranjenika, pa je trebao da preda Keserovicu pismo od Piletica, koje nije uspeo ranije da preda zbog dogadjaja u KS... Kesera srece posto je on sa ostalima sisao sa balkona i na ulici mu predao pismo i dalje nastavio s njima ka zgradi Realne gimnazije, gde su Keser i Kramer sa Rusima nastavili razgovore...
Inace kod prote u knjizi je i jedna od tih slika sa balkona, sa istim ljudima, a on samo navodi Kesera.
Када сам пре можда десет година писао да су рањени четници збринути у околним селима-браниоци тековине НОБ-а најпре нису прихватили мој рад о ослобођењу Крушевца а потом говорили да сам тај податак измислио. Нисам знао проту Михајла Даниловића већ сам имао друге изворе сазнања за те догађаје. И сада видим да и прота пише да је збрињавао рањенике од 14. октобра. Наравно, они су оспоравали да су се у Крушевцу и око Крушевца уопште борили четници са Немцима. 
Ја сам наводио да су четници напали Немце код Дедине. Нису прихватили. Затим да је једно немачко одељење нападнуто и на Багдали. И то сам измислио. Нудио им имена погинулих од немачког бомбардовања - не признају.

Да ти нису били у комисији магистар Ђокић и друг Ватра... Smile
Одговори

Шта мислите,да ли је ово Рачић?
[Слика: 2.png]
Рачић 100%!Нема ко други да буде!Како то нико није провалио раније!Алал ми Вера...
[Слика: Screenshot-1.png]
Одговори

Требало би да је Рачић. Онда је то епохално откриће. Рачић са шубаром. Браво Шарац!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ма где Рачић, Рачић седи горе десно на овој слици.
Одговори

Ево цела слика!Нема  горе десно Рачића,тј. нема га нигде сем особе коју сам навео да много личи! Smile

[Слика: 056-slika-164-172-copy-5.jpg]
Одговори

Мајор Војислав Туфегџић,заменик команданта Церског корпуса, пуковника Рачића.
[Слика: vojo.png]
Одговори

(31-10-2022, 12:22 PM)Бесеровић Пише:  Ево цела слика!Нема  горе десно Рачића,тј. нема га нигде сем особе коју сам навео да много личи! Smile

Има га на сличној, са истог места, у исто време.
Одговори

(31-10-2022, 12:22 PM)Бесеровић Пише:  Ево цела слика!Нема  горе десно Рачића,тј. нема га нигде сем особе коју сам навео да много личи! Smile

Вероватно је Рачић у то време носио и шубару или је само с њом позирао. Треба истражити

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Није то Рачић, има другачије црте лица.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

[Слика: Screenshot-1.png]
Два четника Пожешког корпуса.
[Слика: 308618165-10226514991735134-3472938714506233141-n.jpg]
Одговори

Капетан Георгије Бојић "Џиџа",командант Јадарске бригаде-Церског корпуса.
[Слика: 13.png]
Одговори

Поручник Филип Пиповић,командант 2. Летеће бригаде -Церског корпуса.
[Слика: 7.png]
Одговори

(31-10-2022, 12:42 PM)Бесеровић Пише:  Мајор Војислав Туфегџић,заменик команданта Церског корпуса, пуковника Рачића.Ово су оне слике из рама само исечене.Требало би да су на сликама Воја,Божа и Жикица.
[Слика: vojo.png]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 29 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним