Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

(29-10-2018, 10:46 AM)kvdragan Пише:  Наредбом Ђен. Драже Михаиловића успостављено
је функционисање поштанске службе Југословенске војске
у отаџбини и то упутом од 22. јуна 1944. Године.

[Слика: ravnogorske-pos-tanske-marke.jpg]

Где су штампане маркице?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(29-10-2018, 02:29 PM)Перун Пише:  
(29-10-2018, 10:46 AM)kvdragan Пише:  Наредбом Ђен. Драже Михаиловића успостављено
је функционисање поштанске службе Југословенске војске
у отаџбини и то упутом од 22. јуна 1944. Године.

[Слика: ravnogorske-pos-tanske-marke.jpg]

Где су штампане маркице?

Штампарија је вероватно после Светосавског конгреса у селу Ба премештена у Пожешки четнички корпус тачна локација није откривана, и вероватно су тамо штампане . Постоји наредба Капетана Пожешког четничког корпуса Милоша Марковића команданту пожешког среза ” Команда југословенске војске у отаџбини, Горски штаб број 98 Бр. сл.5. април 1944. године, Положај Команданту среза пожешког У прилогу доставља Вам се 800 комада поштанских марака Краљевине Југославије. Према постојећем наређењу Врховне команде, изволите поступити по следећем: 1) На својој територији која је ослобођена од окупатора васпоставити поштански саобраћај на следећи начин: – сталне или уговорене поште које су за време мира функционисале треба одмах рестаурирати, – поставити старешине поште, који ће на познати законски начин да заведу администрацију уреда, – пронаћи стари поштански жиг и исти ставити у употребу, – увести у посао сталне поштаре – писмоноше, који ће разносити писма и пакете адресантима по селима и ослобођеним градовима на уобичајени начин. 2) Поштанске марке које Вам се достављају пустити у слободну продају само на шалтерима пошта. 3) Тарифа за обично писмо прописане тежине марка од 1 динар, а за обично писмо веће тежине марка од 2 динара. За препоручено писмо марка од 4 динара и за нефранкирана писма марка од 1,50 динара. Нарочите одредбе: Пуштањем у саобраћај ових марака и васпостављањем поштанског саобраћаја вршити врло јаку пропаганду која је уперена и против комуниста”.
Одговори

Штампарија ''Рујно''. Smile
Одговори

Чича Дража.
[Слика: big.jpg]
Одговори

Да ли неко има фотографију Чиче како скија у већој резолуцији?

[Слика: image.jpg]
Одговори

Капетан Миливоје Миловановић "Фикус" из села Влакча код Тополе.Последњи командант Опленачке бригаде.Нестао на крају рата.
Марио јел хоћеш да очистиш ову слику?Ова је баш значајна!
[Слика: kapetan-Milivoje-Milovanovic-fikus.jpg]
Одговори

(28-10-2018, 05:58 PM)Mario Пише:  
(28-10-2018, 04:15 PM)Жаре Пише:  
(28-10-2018, 05:58 AM)Mario Пише:  Да ли је ово војвода Луне?
[Слика: Screenshot-1.png]

Личи. Из које године је слика? То може да помогне
EDIT: Усликано је 1936 године

Колико знам, Луне је убијен '34. Ако сам добро запамтио.
Одговори

[Слика: 1944.jpg]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(30-10-2018, 07:22 PM)Жаре Пише:  
(28-10-2018, 05:58 PM)Mario Пише:  
(28-10-2018, 04:15 PM)Жаре Пише:  
(28-10-2018, 05:58 AM)Mario Пише:  Да ли је ово војвода Луне?

Личи. Из које године је слика? То може да помогне
EDIT: Усликано је 1936 године

Колико знам, Луне је убијен '34. Ако сам добро запамтио.

Онда није он Сирома' Хвала у сваком случају

Иначе да се присетимо старих србских војвода Smile

Одговори

Одлично је ово! Можеш ли написати имена?
Одговори

Горњи ред с лева: Атанасије Средојевић, Јован Цветковић, Коста Прешевски и Јован Стојковић "Бабунски".
Доњи ред: Ђорђе Скопљанче, Глигор Соколовић, Јован Ст. Довезенски, Риста Цветковић и Богдан Максимовић.

Одговори

Миле Парић(Лево),командант Оловског батаљона ЈВуО.
Извор:Фејсбук страница(Дрецељ).
[Слика: 41185640-668692763502481-7088551318242983936-n.jpg]
Одговори

Ђенерал Драгољуб Дража Михаиловић.
[Слика: Draza.jpg]
Одговори

Ђен.Дража Михаиловић , зима 1943 Равна Гора

[Слика: draz-a-r-g-1943.jpg]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним