Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

ОБИЛИЋИ
[Слика: scan0041.jpg]
Одговори

Заточници.
Одговори

Пробудио се народ после комунистичког ропства.Код народа су Обилићи а код политичара-лопова и издајника који зову Турке браћом ,логично да су заточници!
Одговори

[Слика: 044-D6243-FD3-E-4-C29-9-B33-71-A3-C8088-F6-A.jpg]

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(28-06-2019, 03:22 PM)Милош Шарац Пише:  Пробудио се народ после комунистичког ропства.Код народа су Обилићи а код политичара-лопова и издајника који зову Турке браћом ,логично да су заточници!
А шта си написао овде?
Одговори

(29-06-2019, 07:50 AM)Бенито Пише:  
(28-06-2019, 03:22 PM)Милош Шарац Пише:  Пробудио се народ после комунистичког ропства.Код народа су Обилићи а код политичара-лопова и издајника који зову Турке браћом ,логично да су заточници!
А шта си написао овде?

Како то мислиш?Не знам шта ти није јасно,све лепо пише!Једино ако сам погрешно протумачио термин "Заточници"?
Одговори

Па, у томе и јесте поента. Заточници је позитиван термин. И Обилић је био заточник. Али, не само он. Него сви они који су кренули у самоубилачку мисију да убију султана Мурата. И у томе успели. Једино они у историји Османске Турске.
Е, ови што си их приказао били су исто:
"... што последњи бијесте у крвавој страви,
када труло царство оружја се маша,
сваки леш је свесна жртва-јунак прави."
Одговори

(26-06-2019, 08:44 PM)Мића Адмирал Пише:  Данас јесте општина Кнић, али јесте ближа КГ. Углавном бивши срез Гружански.
Иначе Басарић ( 1910 - 1943 ) је из Врбета, опет срез Гружански.
Обратите пажњу - погинуо је у кући Животе Николића у Бајчетини ( 22 - 23. нов.1943 ).

Ко га је убио?
Црвени или црни?
Одговори

(29-06-2019, 10:11 AM)Бенито Пише:  Па, у томе и јесте поента. Заточници је позитиван термин. И Обилић је био заточник. Али, не само он. Него сви они који су кренули у самоубилачку мисију да убију султана Мурата. И у томе успели. Једино они у историји Османске Турске.
Е, ови што си их приказао били су исто:
"... што последњи бијесте у крвавој страви,
када труло царство оружја се маша,
сваки леш је свесна жртва-јунак прави."
Хвала за ово Бенито!Ја сам погрешно протумачио да су "Заточници" термин који означава људе који су у Казамату Историје.Али да су Обилићи, то сам добро написао .
Одговори

Рудничани чекају у заседи!
Извор:Адам Милетић
[Слика: image.jpg]
Одговори

Милан и Илија Шешум, борци Босанскокрајишког корпуса:

[Слика: image.png]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Дража у Драгачеву лета 1943.
[Слика: KGr-Hq-F-is-E4q-KBCckf-BOPYsp-Yw-3.jpg]
Одговори

Да ли је ово десно Армстронг?
Одговори

Није, он је дошао касније и увек је био у униформи.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 10 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним