Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

(22-12-2019, 08:19 PM)Николај Пише:  
(19-12-2019, 12:55 AM)Mario Пише:  [Слика: image.jpg]

Четници Косјерићке (Црногорске) бригаде. Стоји први десно Дражин син Бранко, трећи Дражин син Воја, до Воје наредник Милан Пантић (онај што су га изболи Калабићеви људи јула 1943).
Зашто су га изболи?
Одговори

Требали су да га казне због неког преступа, па је дезертирао из Гарде у Ваљевски корпус. Онда је дошао на састанак са Калабићем негде у околини Ваљева "да изгладе ствар" и, по званичној верзији, потегао пушку на Калабића али су његови били бржи.

Ја мислим да то није тачно, да су гардисти и дошли да би га убили. А иначе био је тежак алкохоличар.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Зар он није био командир Ајдачићеве штабне чете?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Јесте, али колико се сећам он је из Пожешког прекомандован у Гарду.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Који је то- овај између Воје и Бранка или са десне Војине стране?
Одговори

Са десне Војине стране.

Одговори

Четници Косјерићке (Црногорске) бригаде. Стоји први десно Дражин син Бранко, трећи Дражин син Воја, до Воје наредник Милан Пантић (онај што су га изболи Калабићеви људи јула 1943).

Овај Милан Пантић из Косјерића, један од петоро синова-четника Витомира Пантића и командир Штабне чете Црногорске бригаде, емигрирао је у Енглеску.
Он и Милан Пантић на служби у Штабној чети Ваљевског корпуса, убијен 14.јула 1943 у с. Ставе, јесу различите особе.
Одговори

(22-12-2019, 09:32 PM)Мића Адмирал Пише:  

Овај Милан Пантић из Косјерића, један од петоро синова-четника Витомира Пантића и командир Штабне чете Црногорске бригаде, емигрирао је у Енглеску.
Он и Милан Пантић на служби у Штабној чети Ваљевског корпуса, убијен 14.јула 1943 у с. Ставе, јесу различите особе.

Свака част! Има доста слика овог Милана Пантића са Калабићем па сам мислио да је то управо тај.

Одговори

Ма ја сам то мислио 10 так година.
Одговори

Да ли је то Пантић Петра Витомир (1885-1943), из Сече Реке, стрељан на Бањици?

Синови:

Миленко (1907-1941), децембра месеца погинуо у борби са партизанима,
Добрисав (1910 - 1944), стрељан од стране парзизана 8. нов.,
Стаменко (1916 - 1945), погинуо у НОБ-у, пре тога вероватно у четницима
Милан ?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(22-12-2019, 10:39 PM)Перун Пише:  Да ли је то Пантић Петра Витомир (1885-1943), из Сече Реке, стрељан на Бањици?

Синови:

Миленко (1907-1941), децембра месеца погинуо у борби са партизанима,
Добрисав (1910 - 1944), стрељан од стране парзизана 8. нов.,
Стаменко (1916 - 1945), погинуо у НОБ-у, пре тога вероватно у четницима
Милан ?

Да, а синови су :
Раденко Раде Сајџија р. 1910, између осталог команд. Летећег батаљона Пр.пожешке бригаде. Погинуо у Бос. Голготи 1945.
Милан р. 1919, о њему је било речи.
Добросав, код мене р. 1904, члан Равног. одбора среза Црногорског, стрељан на Варди, 8 нов 1944.
Миленко, четник Црногорског четн.одреда, кр.нов.1941, заробљен од комуниста, извађено му срце још увек живом. Једна улица у Косјерићу носила њег. име до доласка комуниста у јес. 1944.
Стаменко, погинуо на Сремском фронту 1945.
Одговори

мајор Милан Цвјетићанин и војвода Момчило Ђујић
[Слика: kdhcxp-RJ-4x.jpg]

[Слика: image.jpg]
Одговори

Toplicki cetnici!
Izvor>Unuk Borisav Lovic
[Слика: 80492529-10218668114647598-3731112367199617024-n.jpg]
Одговори

Ђујић на свадби Недељка Павасовића 1942. године:

[Слика: Nedeljko-Pavasovics-wedding-possibly-1942..jpg]

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним