Поруке: 129
Теме: 1
Придружен: Jun 2019
Углед:
12
Зар није то Реља Додер, из колубарске бригаде
Поруке: 2,881
Теме: 6
Придружен: Jun 2016
Углед:
609
Да јесте,хвала,нема његових слика,сем ове једне.Ја не знам ни за једну другу.
(Последња измена: 24-08-2021, 12:48 PM од
Милош Шарац.)
Поруке: 1,146
Теме: 25
Придружен: Nov 2017
Углед:
717
Kalabicev kolega, geometar.
Поруке: 708
Теме: 5
Придружен: Dec 2018
Углед:
91
Један детаљ ове фотографије,буди сумњу.Могуће да грешим,али ако пажљивије погледате колону са леве стране видећете рекламу реномиране радње за продају обуће Бата.Реч је,о великој,тада популарној,радњи.
Ипак она је у Ужицу отворена мислим тек 1935.а у Пожеги јођ касније,можда пред сам рат.Мало ме чуди да је Вишеград имао ту радњу,ипак реч је о мањој,и сигуран сам мање економски јакој средини.
Алармирао сам историчара из ВГ,па ће овај мали детаљ,одагнати или потврдити сумњу.
Поруке: 4,401
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
(25-08-2021, 08:47 PM)РежисерСтари Пише: Један детаљ ове фотографије,буди сумњу.Могуће да грешим,али ако пажљивије погледате колону са леве стране видећете рекламу реномиране радње за продају обуће Бата.Реч је,о великој,тада популарној,радњи.
Ипак она је у Ужицу отворена мислим тек 1935.а у Пожеги јођ касније,можда пред сам рат.Мало ме чуди да је Вишеград имао ту радњу,ипак реч је о мањој,и сигуран сам мање економски јакој средини.
Алармирао сам историчара из ВГ,па ће овај мали детаљ,одагнати или потврдити сумњу.
Имали су фабрику муниције "Вистад", фабрику боја и лакова "Терпентин", могуће и друге, вероватно су имали приходе и од туризма, тако да није немогуће.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 708
Теме: 5
Придружен: Dec 2018
Углед:
91
Самарџићу,ова и она са моста,су две фотографије из самог Вишеграда 05.10.1943.Има ли још нека негде?