Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

И ја сам је скинуо са те групе... изнад слике Петра II, Кесеровић.
Одговори

Има ли неко ове фотографије у бољој резолуцији.
[Слика: image.jpg]

[Слика: image.jpg]
Одговори

Другу има, то је амерички капетан Менсфилд - други с лева - са четницима Калиновичке бригаде, почетком 1944:

[Слика: album1-142.jpg]
Одговори

То је оригинал, не може боље. Сликао је капетан Тодоровић, а те слике донела ми је његова жена Љубица, из Њујорка, 2002.
Одговори

(10-04-2014, 10:55 PM)Милослав Самарџић Пише:  То је оригинал, не може боље. Сликао је капетан Тодоровић, а те слике донела ми је његова жена Љубица, из Њујорка, 2002.

Хвала пуно.

Да ли има још нека Калиновичке бригаде?
Одговори

Прошле године сам тражио све слике Калиновичке бригаде и послао сам човеку који пише књигу о њој. Послао сам и ову горе.
Одговори

Може ли неко ако има и ако може, молио бих, поставити слику капетана Ивана Јаничића из албума Црногорских четника? Чуо сам да има његова слика у тој књизи, до које ја не могу доћи, значило би ми много Smile
Одговори

[Слика: Nepoznati_mitraljezac_Garde.jpg]
Непознати митраљезац Гарде.Хармоника
Одговори

[Слика: 6_slika.jpg]
Наредник Милисав Миливојевић из села Пласковац код Тополе.Четник Горске краљеве гарде.
Одговори

У средини капетан Симо Јеремић, из села Какмужа на Озрену.Командант 5. батаљона Друге Озренске бригаде Озренског корпуса, са својим пратиоцима, лијево Јово Вуковић, десно Јово Васић.Капетан Јеремић је извршио самоубиство када је био опкољен од комуниста крајем децембра 1945. године у засеоку Јеремића, на мјесту званом Мало Пландиште, заједно са пратиоцем Милорадом Вуковићем.Касније су се зликовци комунисти иживљавали над мртвим тијелима Јеремића и Вуковића.На Јеремићу је било 28 рана а на Вуковићу 25.    
Одговори

[Слика: 10172788_10203341700840352_2588691935553596670_n.jpg]
Преузета од Банета Гајића
Одговори

Ово нека конопља иза Smile

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

[Слика: 1901641_672518929455964_1590304138_n.jpg]
Четници 2.Жичке бригаде.
Одговори

Резервни наредник, Алекса Петровић из села Прибоја код Лопара на Мајевици.Фотографија настала током резерве, мобилизације, непосредно пред почетак рата.Касније припадник Прибојског батаљона Мајевичког четничког одреда.Погинуо 1942. године!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 5 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним