Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

(24-12-2024, 09:43 PM)Бесеровић Пише:  
(24-12-2024, 02:18 PM)ZdravkoR Пише:  Да ли неко зна, да ли је постојао службени фотограф гарде и ко је био?
Ове фотографије гардиста су права ремек дела, посебно онај Калабићев портрет из Божурње, оно је заиста право ремек дело.

Постојале су Службене Новине Гарде" Глас Тополе", ево на овој слици је Редакција тих Новина!На зиду се виде излепљене слике Калабића итд.Имала је Гарда своје Фотографе само ја имена не знам.
Слика Бане Симеон
Опис :Милош Шарац
[Слика: chetniks100667.jpg]

Хвала Шарац на одговору.
Smile
Одговори

Наредник Велизар "Вела" Тешић пратиоц Пуковника Драгослава Рачића са Девојком. Хармоника
Извор:Народни Музеј У Шабцу

[Слика: Screenshot-1.png]
Одговори

Фејсбук - Принцип група
[Слика: Screenshot-20241227-121456.jpg]
[Слика: FB-IMG-1735298042736.jpg]

"Ја нисам Јосип Броз Тито који нема ништа заједничко са овом земљом и овим народом па да могу да побегнем." - Драгољуб Дража Михаиловић 
Одговори

Поп Радојица Перишић Вођа Устанка у Херцеговини против Усташких  кољача.
Одговори

Капетан Михаило Барбуловић (у средини у црној униформи) Начелник Штаба Горске Краљеве Гарде,десно од њега потпоручник Малин Ракочевић, лево од Барбуловића је потпоручник Милован Рајевац(Ордонанс Николе Калабића)!Сликано у Косјерићу децембра 1943. године!
[Слика: Screenshot-4.png]
Четници Пратеће Чете Штаба Горске Краљеве Гарде,Косјерић децембар 1943.
[Слика: Screenshot-3-2.png]
Одговори

То је у ствари једна слика,само сам је поделио на два дела да би се боље видело!
Одговори

Капетан Никола Калабић у околини Косјерића децембра 1943. године!Лево од њега је његов пратиоц Радисав!
Извор:Трифун
Одговори

Капетан Предраг Раковић
Одговори

[Слика: 472065794-1022990903187005-8447617260976068021-n.jpg]
Одговори

Јел потврдио још неко да је погинуо Живковић?
Одговори

Ваљда није истина.
Одговори

(03-01-2025, 06:59 PM)Душан Вукашиновић Пише:  Ваљда није истина.

Борци из српско-руског диверзантског одреда Сова, чији је Живковић био командант су потврдили његову погибију првог на други јануар. Међутим има и оних који причају да га је нашла група кореанаца са њим још три срба и да је у бессвесном стању у болници. Не зна се још увек

[Слика: image.jpg]
Одговори

Мука ми је како ови медији извештавају о њему. А тек они болесни коментари...
Одговори

Изгледа да је жив.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним