31-10-2025, 08:29 PM
Ускоро прелазимо 2. Милиона прегледа на овој теми!!!
(01-11-2025, 11:40 AM)Бесеровић Пише: Мени је жао што неће Марио ништа да вам каже, па морам ја. Сви ти програми су добра полазна основа, али се све на крају завршава (у) рукама мајстора. Видиш и сам да овде личи на оног кубанског пробисвета, а на капи има неки лотос или шта год. На горњој га погрбио ко бабу... у сваком случају, овако леп форум не заслужује овако лоше ствари. Можда се теби свиђа, али...
Даљи поступак је да оригиналну фотографију отвориш у фотошопу или неком другом програму, онда преко ње постави "своју" креацију, па мало натераш фотошоп да га среди, мало сам средиш, обојадишеш шта фали, исправиш грешке, поготово такве круцијалне, као што је кокарда, па тек онда објавиш овде.
Ово ти не пишем као обезвређивање твог ентузијазма, напротив, али схвати као добронамерну критику.
И сам користим вештачку интелигенцију, поготово код оштећених фотографија, кад ми разни програми додају недостајуће делове, или једноставно уместо мене очисте фотографију од огреботина за час посла (а мени је до јуче требало сат, два да урадим ручно). Кориситм је и кад нисам сигуран каква би могла боја да буде, па ми он да предлог... али се на томе завршава.
Ја сам тај на крају који даје завршни ударац.
(01-11-2025, 06:52 PM)Бојаџа Пише:Ја се тиме не бавим, мислим на бојење слика,што се тиче мог рада овде на Форуму,погледај колико имаш угледа ти а колико ја!(01-11-2025, 11:40 AM)Бесеровић Пише: Мени је жао што неће Марио ништа да вам каже, па морам ја. Сви ти програми су добра полазна основа, али се све на крају завршава (у) рукама мајстора. Видиш и сам да овде личи на оног кубанског пробисвета, а на капи има неки лотос или шта год. На горњој га погрбио ко бабу... у сваком случају, овако леп форум не заслужује овако лоше ствари. Можда се теби свиђа, али...
Даљи поступак је да оригиналну фотографију отвориш у фотошопу или неком другом програму, онда преко ње постави "своју" креацију, па мало натераш фотошоп да га среди, мало сам средиш, обојадишеш шта фали, исправиш грешке, поготово такве круцијалне, као што је кокарда, па тек онда објавиш овде.
Ово ти не пишем као обезвређивање твог ентузијазма, напротив, али схвати као добронамерну критику.
И сам користим вештачку интелигенцију, поготово код оштећених фотографија, кад ми разни програми додају недостајуће делове, или једноставно уместо мене очисте фотографију од огреботина за час посла (а мени је до јуче требало сат, два да урадим ручно). Кориситм је и кад нисам сигуран каква би могла боја да буде, па ми он да предлог... али се на томе завршава.
Ја сам тај на крају који даје завршни ударац.
![[Слика: s-l1600-1.jpg]](https://i.postimg.cc/Y0FDFwYh/s-l1600-1.jpg)
![[Слика: s-l1600-2.jpg]](https://i.postimg.cc/vBr6xqD9/s-l1600-2.jpg)