Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

Биће, али не знам када ћу имати времена.
Одговори

Хвала у напред!
Одговори

(29-05-2015, 09:03 PM)Ковач1 Пише:  [Слика: 57a.jpg]

Не знам да ли је реч о истом, али...
капетан Светозар Богићевић, оф. 57.кл.НШВА, је из с. Клока и био је на високим командним дужностима у Смедеревском корпусу и Горској Гарди. У одбрани Аранђеловца од комуниста, 21.септ.1944.год. тешко рањен и трајно ослепео. Евакуисан са аеродрома у Завидовићима. Погинуо несретним случајем у Енглеској, 1957.год.
Одговори

(05-06-2015, 08:55 PM)Зоран Недељковић Пише:  Евакуисан са аеродрома у Завидовићима.

Евакуисан је из Бољанића, односно Бунара како пише у америчким извештајима, 27. децембра са још 20 авијатичара, преосталим члановима мисије Халјард, и још једним оболелим припадником ЈВуО.
За њихову евакуацију је тражена посебна дозвола и добијена.

Да ли је беше он аутор једног поглавља у ком је описао свој одлазак, или његов сапутник?
Одговори

(05-06-2015, 08:55 PM)Зоран Недељковић Пише:  
(29-05-2015, 09:03 PM)Ковач1 Пише:  [Слика: 57a.jpg]

Не знам да ли је реч о истом, али...
капетан Светозар Богићевић, оф. 57.кл.НШВА, је из с. Клока и био је на високим командним дужностима у Смедеревском корпусу и Горској Гарди. У одбрани Аранђеловца од комуниста, 21.септ.1944.год. тешко рањен и трајно ослепео. Евакуисан са аеродрома у Завидовићима. Погинуо несретним случајем у Енглеској, 1957.год.
Па личи!Само нисам сигуран да је у питању исти.
Одговори

(05-06-2015, 09:09 PM)ватхра Пише:  
(05-06-2015, 08:55 PM)Зоран Недељковић Пише:  Евакуисан са аеродрома у Завидовићима.

Евакуисан је из Бољанића, односно Бунара како пише у америчким извештајима, 27. децембра са још 20 авијатичара, преосталим члановима мисије Халјард, и још једним оболелим припадником ЈВуО.
За њихову евакуацију је тражена посебна дозвола и добијена.

Да ли је беше он аутор једног поглавља у ком је описао свој одлазак, или његов сапутник?

Хвала. Не знам о том поглављу ништа. Ово ми је испричао, за живота, п.пор. Божидар Панић. Он га је изнео, рањеног из Аранђеловца и није се од њега одвајао до евакуације. Није био сигуран одакле је то било, да ли из Завидовића или Бољанића. Сада је то решено.
Одговори

[Слика: 57mv.jpg]
Четник Књажевачког корпуса,лета 1944 године.
Одговори

[Слика: 1181_M1.jpg]
Четник Церског корпуса.
Одговори

Оно што ја знам слика потписана као Бранко Црногорац.
Одговори

Вучко Игњатовић

[Слика: vu_k_ignj.jpg]

--------------

[Слика: 994150_600620333306153_1909327076_n.jpg]

-------------

У болници

[Слика: 1270_600618529973000_1526996596_n.jpg]

[Слика: 234567tfe3f1.jpg]
Одговори

[Слика: Garda.jpg]
Група официра Горске краљеве гарде.Стоје, с лева на десно:Часлав Протић,Драгољуб Филиповић,Живорад Мишић,Мирослав Тимотијевић"Јапан",Никола Калабић, Јован Јова Ранитовић,Михаило Барбуловић,непознати.Драгутин Новаковић,Јордан Радовановић и непознати.Клече:Коџа из Равана,Миливоје Миловановић"Фикус",Милован Рајевац,Павле Ћурчек,Малин ракочевић и Живко Мишич.
Леже:Драшко Радовановић Цакић и Радисав.
Одговори

Како знаш да је ово Јапан, ја сам за неког другог мислио да је он?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Јесте Јапан, рекао ми је неко од Калабићевих, Божа Панић чини ми се, или Мира Калабић, а биће да су обоје.
Одговори

Суђење Кесеру и Лукачевићу 1945.

[Слика: kes.png]

Чика Дража у затвору 1946.

[Слика: 5743.jpg]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: Митић, 9 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним