Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

Поред Баћовића су Нешковић и Јово Опанчић, добра слика
Одговори

(09-03-2017, 10:11 PM)Вук92 Пише:  
(09-03-2017, 08:06 PM)Зоран Недељковић Пише:  
(09-03-2017, 07:56 PM)Вук92 Пише:  Рогатичани са војводама Јевђевићем и Баћовићем
[Слика: Untitled2.png]
Вуче, једно питање.
Баћовић или Баћевић, одн. како се Петар потписивао ?
Он се потписивао у документима као Баћевић. Имам једну разгледницу предратну скенирану коју је послао свом брату Дамјану и тамо се потписује као Баћевић. Мада изворно презиме је Баћовић, али ако би поштовали Петрову вољу онда би требало писати Баћевић.
Пренијећу у тему Биографије четника неке податке о Петру.
Тако је, Баћевић, посрбљена верзија од Баћовић. Обавезно избаци оне податке на Биографији, ја сам их читао. Мислим да је сада о Петру све много јасније.
Одговори

Поручник Миливоје Поповић, командант калиновичке јуришне бригаде Романијског корпсуа

[Слика: IMG_20170309_213213.jpg]
Одговори

Војвода Бранко-Бране Богуновић.
[Слика: 390726_10150590288525337_680605336_10683509_2038.jpg]
Одговори

Екстра слика. Ово мора да је нечија приватна колекција. Знаш ли одакле је?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Стигла ми је из Чикага ова електро копија,не знам ко је сликао гледајући ову оригинал фотографију.Народна ношња у којој је Богуновић на слици је сачувана и пренета је преко океана после рата, у Чикаго.Гледао сам слике те ношње које се чува баш онако како заслужује.Феноменална је и добро очувана.
[Слика: Vojvoda_Branko_Brane_Bogunovic_1911_1945.jpg]
Одговори

Четници са Мањаче

Миливоје Требовац, Бране Лазичић, Урош Дреновић, Вукашин Марчетић и Јово Мишић, поред цркве Клисина.

[Слика: dren.png]

Десно, Владимир Вулин, преминуо 1997. у Бањалуци. Сликано 1942.

[Слика: Dren1.png]

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Капетан Звонко Вучковић -стоји пети сдесна,лево од њега је Амерички капетан Џорџ Мусулин.
[Слика: 242152_1772136429358_1417691360_31453840_2576134.jpg]
Одговори

Стоји први с'лева Милован Весић из села Мала Сугубина код Трстеника, касније мобилисан на Сремски фронт, преминуо 1996.

[Слика: Milovan_Vesic_iz_Male_Sugubine_1.jpg]

Одговори

На изворном сајту пише да су на слици четници из Стоца (Херцеговина), 1942. година.
[Слика: str2_79.jpg]
Одговори

Радомир Здравић и Живадин Андрејић, стрељани у Крушевцу 1944.

[Слика: streljanina_nbagdali.jpg]

Одговори

Потпоручник Аксентије Јеринић- Луне,погинуо у борби са Немцима на Страгарима 22. августа 1943. године.
Једна од најлепших четничких слика, које сам до сада видео.
[Слика: 380657_original.jpg]
Одговори

(10-03-2017, 03:41 PM)Перун Пише:  Четници са Мањаче

Миливоје Требовац, Бране Лазичић, Урош Дреновић, Вукашин Марчетић и Јово Мишић, поред цркве Клисина.

[Слика: dren.png]

Десно, Владимир Вулин, преминуо 1997. у Бањалуци. Сликано 1942.

[Слика: Dren1.png]
Веровали или не, Владимира Вулина сам упознао тако што је он стопирао у околини Кг, а ја га повезао. Изгледао је старо и не баш добро. Рекао ми је да је из Бања Луке и да у Кг тражи једног свог студента. Одвезао сам га то те адресе, а он ми је поклонио књигу са посветом у знак захвалности, без већих објашњења које он и о чему је књига. То је било 14.јула 1996, а књига има наслов Мањача и Поноћно свитање. Ова горе слика је у тој књизи.
Одговори

Ја сам са њим причао само телефоном, требало је да се видимо у БЛ, али...
Нисам знао да је долазио у КГ.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 15 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним