09-03-2017, 10:38 PM
Поред Баћовића су Нешковић и Јово Опанчић, добра слика
(09-03-2017, 10:11 PM)Вук92 Пише:Тако је, Баћевић, посрбљена верзија од Баћовић. Обавезно избаци оне податке на Биографији, ја сам их читао. Мислим да је сада о Петру све много јасније.(09-03-2017, 08:06 PM)Зоран Недељковић Пише:Он се потписивао у документима као Баћевић. Имам једну разгледницу предратну скенирану коју је послао свом брату Дамјану и тамо се потписује као Баћевић. Мада изворно презиме је Баћовић, али ако би поштовали Петрову вољу онда би требало писати Баћевић.(09-03-2017, 07:56 PM)Вук92 Пише: Рогатичани са војводама Јевђевићем и БаћовићемВуче, једно питање.
Баћовић или Баћевић, одн. како се Петар потписивао ?
Пренијећу у тему Биографије четника неке податке о Петру.
(10-03-2017, 03:41 PM)Перун Пише: Четници са МањачеВеровали или не, Владимира Вулина сам упознао тако што је он стопирао у околини Кг, а ја га повезао. Изгледао је старо и не баш добро. Рекао ми је да је из Бања Луке и да у Кг тражи једног свог студента. Одвезао сам га то те адресе, а он ми је поклонио књигу са посветом у знак захвалности, без већих објашњења које он и о чему је књига. То је било 14.јула 1996, а књига има наслов Мањача и Поноћно свитање. Ова горе слика је у тој књизи.
Миливоје Требовац, Бране Лазичић, Урош Дреновић, Вукашин Марчетић и Јово Мишић, поред цркве Клисина.
Десно, Владимир Вулин, преминуо 1997. у Бањалуци. Сликано 1942.