Поруке: 14,528
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Ма , тако је . Видиш и да је ставио Крсту Бабића, па Владана Ковачевића и тако даље. То је био вероватно неки извештај подружне озне, па удбе из Краљева кога су успели да ликвидирају, па је то некако доспело до војног архива.
Тај термин Ристановићева милиција су они користили, и користе и данас, као неки доказ сарадње четника и Немаца, а једино су црвени прогањани.
За тројке сам написао " црне" зато што се и овде то доста користи. Видео си да не користим тај термин из склопа реченице, али то није битно.
Поруке: 37
Теме: 1
Придружен: May 2017
Углед:
1
Суштина приче је да је кољач постао наредник, ништа друго.
Никакво подударање, итд..
За наведену акцију се добија медаља или орден, никако чин!
И никако чин таквим проблематичним особама.
Унапређењем такве особе, организација неће никако постати боља.
Напротив.
А ко се прикрива овде, то се и ја питам годинама.
На крају све исплива.
Ја знам да је некима од вас овде глава у Лондону, а да је некима дупе у Москви..
Али не заборавите да су корбаџ и батина у мојим рукама!!!
Поруке: 3,187
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
(18-05-2017, 11:20 PM)Нке Пише: Суштина приче је да је кољач постао наредник, ништа друго.
Боље него маршал, зар не?
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
(Последња измена: 18-05-2017, 11:27 PM од
Громовник.)
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(18-05-2017, 11:26 PM)Громовник Пише: (18-05-2017, 11:20 PM)Нке Пише: Суштина приче је да је кољач постао наредник, ништа друго.
Био би генерал да је остао у партизанима и, неким случајем, преживео рат. Овако, у регуларној војсци, зна се докле ко напредује.
Поменуо је и судбину Раковићевог оца. Зна ли неко нешто више о томе? Раковићев брат тврди да комуњаре лажу, лажу...
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 18-05-2017, 11:35 PM од
Перун.)
Углед:
1
(18-05-2017, 11:26 PM)Громовник Пише: (18-05-2017, 11:20 PM)Нке Пише: Суштина приче је да је кољач постао наредник, ништа друго.
То нема везе са везом. Мешаш бабе и жабе.
Црвени су били паравојска и код њих је било све могуће.
Овде се ради о регуларној војсци.
Ваљда знаш то.
За регуларну војску је неопростиво унапређење кољача, као што је и данас неопростиво одобравање његових злочина, по сваку цену.
Чињенице и докази постоје.
Овде се набрајају четници и други које је Миле побио.
Цивиле нико не помиње.
Ја знам да је некима од вас овде глава у Лондону, а да је некима дупе у Москви..
Поруке: 3,187
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
(18-05-2017, 11:37 PM)Нке Пише: (18-05-2017, 11:26 PM)Громовник Пише: (18-05-2017, 11:20 PM)Нке Пише: Суштина приче је да је кољач постао наредник, ништа друго.
За регуларну војску је неопростиво унапређење кољача, као што је и данас неопростиво одобравање његових злочина, по сваку цену.
Написаше ти људи горе да је човек деловао по наређењима и пресудама војног суда.
Не видим у чему је проблем, сем ако ти знаш нешто што ми не знамо.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
(Последња измена: 19-05-2017, 12:00 AM од
Громовник.)
Углед:
1
(18-05-2017, 11:58 PM)Громовник Пише: (18-05-2017, 11:37 PM)Нке Пише: (18-05-2017, 11:26 PM)Громовник Пише: (18-05-2017, 11:20 PM)Нке Пише: Суштина приче је да је кољач постао наредник, ништа друго.
Написаше ти људи горе да је човек деловао по наређењима и пресудама војног суда.
Не видим у чему је проблем, сем ако ти знаш нешто што ми не знамо.
Ти си адвокат тих људи?
То што су они написали не морам да прихватим здраво за готово.
Да ли ти имаш неки аргумент, осим ситних упадица и руралних провокација'?
Ако је за тебе Козодер човек, за мене није, тако да ја немам проблем.
А ти види шта ћеш.
Поруке: 14,445
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
Детаљ са заклетве у Вујетинцима. Први с лева је велики РОДОЉУБ и НАРЕДНИК МИЛАН КОЗОДЕРА. Први у другом реду је наредник Александар Вујичић (емигрирао, умро у Француској 1996)
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М