15-12-2019, 09:36 PM
Да ли неко зна нешто о овоме што Коракс прича:
http://rs.n1info.com/Video/Ostalo/a55253...RZf6JiMVlo
http://rs.n1info.com/Video/Ostalo/a55253...RZf6JiMVlo
(15-12-2019, 10:46 PM)Александар Динчић Пише: Колико ја знам, Кораксићи, двојица њих, стрељани су на Дреновом врху, село Брајићи. Ја немам података да су стрељани у Косјерићу, нити да је неко од четничких доушника потказао једног који је побегао са стрељања. Можда други нешто више знају.
(15-12-2019, 10:46 PM)Александар Динчић Пише: Колико ја знам, Кораксићи, двојица њих, стрељани су на Дреновом врху, село Брајићи. Ја немам података да су стрељани у Косјерићу, нити да је неко од четничких доушника потказао једног који је побегао са стрељања. Можда други нешто више знају.
(16-12-2019, 03:59 PM)Felix Пише: Замисли да читав живот проведеш у таквој заблуди и да трујеш све око себе са том причом о злим кољачима. Јер, сигурно партизани детету нису могли да кажу "наши су ти ликвидирали оца". Верујем да је то судбина овог врхунског карикатуристе. Жалосно.
(16-12-2019, 03:59 PM)Felix Пише: Замисли да читав живот проведеш у таквој заблуди и да трујеш све око себе са том причом о злим кољачима. Јер, сигурно партизани детету нису могли да кажу "наши су ти ликвидирали оца". Верујем да је то судбина овог врхунског карикатуристе. Жалосно.
Ипак, оно када прича о злочину који је сам видео, тј. о прекланом човеку, то нема разлога доводити у сумњу. Само, погрешне су закључци које Коракс намеће. Испада да су само четници вршили злочине.
(16-12-2019, 06:01 PM)Mario Пише: Касно у јесен 1941. год. у Првој непријатељкој офанзиви које су немачке снаге предузеле на тлу Западне Србије,не би ли окупирали територију познату под називом Ужичка република,ПОГИНУО ЈЕ ПРЕДРАГОВ ОТАЦ,који је тешко болестан лежао у импровизованој партизанској болници.
Коракс: Прво две штуке немачке митраљилале онда су четници опколили ту болницу,побили оне које не могу да иду,а мог оца и остале неких једно петнаест не знам тачно колико њих су одвели на Равну Гору у село Косјерић и тамо су их стрељали.Пре тога су мом оцу пресекли четри прста,мучили су их и тако.Онда,мој отац за неко невероватно чудо преживео стрељање,једини.И тако тешко рањен допузао,кад су отишли четници,он је дошао до неког потока где су жене иначе из тог села узимале воду и једна жена нађе га тамо и пријави га четницима.И ту га ти четници оним дум-дум метком га докрече .
Један слуга који је радио у четничком штабу нам је пријавио да се спрема четничка тројка да нас покољемцелу породицу.Ми смо одмах побегли у Чачак.
Моје питање сад.Како су четници могли да опколе болницу партизана,кад су тад четници и партизани сарађивали (на почетку рата).Исто тако одвести из Ужица на Равну гору само да се ликвидирају људи...нема логике никакве.
Па онда када му је мајка затворена у некој главњачи.Приведена по потерници четника,а када је требало да јој се суди тај четник се није појавио наравно.Човек је сам себи поверовао у ту причу па је сад свима прича,на жалост..