Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Коракс

Да ли неко зна нешто о овоме што Коракс прича:

http://rs.n1info.com/Video/Ostalo/a55253...RZf6JiMVlo
Одговори

Колико ја знам, Кораксићи, двојица њих, стрељани су на Дреновом врху, село Брајићи. Ја немам података да су стрељани у Косјерићу, нити да је неко од четничких доушника потказао једног који је побегао са стрељања. Можда други нешто више знају.
Одговори

(15-12-2019, 10:46 PM)Александар Динчић Пише:  Колико ја знам, Кораксићи, двојица њих, стрељани су на Дреновом врху, село Брајићи. Ја немам података да су стрељани у Косјерићу, нити да је неко од четничких доушника потказао једног који је побегао са стрељања. Можда други нешто више знају.

Такође,памтим кад је то раније причао,па је неко коментарисао и поменуо Брајиће,далеко је то од Косјерића.
Одговори

(15-12-2019, 10:46 PM)Александар Динчић Пише:  Колико ја знам, Кораксићи, двојица њих, стрељани су на Дреновом врху, село Брајићи. Ја немам података да су стрељани у Косјерићу, нити да је неко од четничких доушника потказао једног који је побегао са стрељања. Можда други нешто више знају.

Ко их је стрељао, под којим околностима, зашто?
Одговори

Партизанска активност. Преки војни суд.
Одговори

Замисли да читав живот проведеш у таквој заблуди и да трујеш све око себе са том причом о злим кољачима. Јер, сигурно партизани детету нису могли да кажу "наши су ти ликвидирали оца". Верујем да је то судбина овог врхунског карикатуристе. Жалосно.

Ипак, оно када прича о злочину који је сам видео, тј. о прекланом човеку, то нема разлога доводити у сумњу. Само, погрешне су закључци које Коракс намеће. Испада да су само четници вршили злочине.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

(16-12-2019, 03:59 PM)Felix Пише:  Замисли да читав живот проведеш у таквој заблуди и да трујеш све око себе са том причом о злим кољачима. Јер, сигурно партизани детету нису могли да кажу "наши су ти ликвидирали оца". Верујем да је то судбина овог врхунског карикатуристе. Жалосно.

Ја сам Динчића разумео да му је оца убио четнички Преки војни суд због партизанске активности.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Све ми је било јасно чим је сам рекао да су му родитељи били чланови терористичке организације и пре рата...

[Слика: image.jpg]
Одговори

(16-12-2019, 03:59 PM)Felix Пише:  Замисли да читав живот проведеш у таквој заблуди и да трујеш све око себе са том причом о злим кољачима. Јер, сигурно партизани детету нису могли да кажу "наши су ти ликвидирали оца". Верујем да је то судбина овог врхунског карикатуристе. Жалосно.

Ипак, оно када прича о злочину који је сам видео, тј. о прекланом човеку, то нема разлога доводити у сумњу. Само, погрешне су закључци које Коракс намеће. Испада да су само четници вршили злочине.

Ја немам података да је још неко од Кораксових, осим двојице, који су стрељани у Брајићима, убијен у Чачку. Ја сам разумео Коракса као да је он видео ликвидације људи који су били неки други.
Одговори

Касно у јесен 1941. год. у Првој непријатељкој офанзиви које су немачке снаге предузеле на тлу Западне Србије,не би ли окупирали територију познату под називом Ужичка република,ПОГИНУО ЈЕ ПРЕДРАГОВ ОТАЦ,који је тешко болестан лежао у импровизованој партизанској болници.

Коракс: Прво две штуке немачке митраљилале онда су четници опколили ту болницу,побили оне које не могу да иду,а мог оца и остале неких једно петнаест не знам тачно колико њих су одвели на Равну Гору у село Косјерић и тамо су их стрељали.Пре тога су мом оцу пресекли четри прста,мучили су их и тако.Онда,мој отац за неко невероватно чудо преживео стрељање,једини.И тако тешко рањен допузао,кад су отишли четници,он је дошао до неког потока где су жене иначе из тог села узимале воду и једна жена нађе га тамо и пријави га четницима.И ту га ти четници оним дум-дум метком га докрече .

Један слуга који је радио у четничком штабу нам је пријавио да се спрема четничка тројка да нас покољемцелу породицу.Ми смо одмах побегли у Чачак.

Моје питање сад.Како су четници могли да опколе болницу партизана,кад су тад четници и партизани сарађивали (на почетку рата).Исто тако одвести из Ужица на Равну гору само да се ликвидирају људи...нема логике никакве.

Па онда када му је мајка затворена у некој главњачи.Приведена по потерници четника,а када је требало да јој се суди тај четник се није појавио наравно.Човек је сам себи поверовао у ту причу па је сад свима прича,на жалост..

[Слика: image.jpg]
Одговори

Оде Коракс у Монтенегрине...
[Слика: EM3geWdW4AwJF32?format=jpg&name=900x900]
Одговори

(16-12-2019, 06:01 PM)Mario Пише:  Касно у јесен 1941. год. у Првој непријатељкој офанзиви које су немачке снаге предузеле на тлу Западне Србије,не би ли окупирали територију познату под називом Ужичка република,ПОГИНУО ЈЕ ПРЕДРАГОВ ОТАЦ,који је тешко болестан лежао у импровизованој партизанској болници.

Коракс: Прво две штуке немачке митраљилале онда су четници опколили ту болницу,побили оне које не могу да иду,а мог оца и остале неких једно петнаест не знам тачно колико њих су одвели на Равну Гору у село Косјерић и тамо су их стрељали.Пре тога су мом оцу пресекли четри прста,мучили су их и тако.Онда,мој отац за неко невероватно чудо преживео стрељање,једини.И тако тешко рањен допузао,кад су отишли четници,он је дошао до неког потока где су жене иначе из тог села узимале воду и једна жена нађе га тамо и пријави га четницима.И ту га ти четници оним дум-дум метком га докрече .

Један слуга који је радио у четничком штабу нам је пријавио да се спрема четничка тројка да нас покољемцелу породицу.Ми смо одмах побегли у Чачак.

Моје питање сад.Како су четници могли да опколе болницу партизана,кад су тад четници и партизани сарађивали (на почетку рата).Исто тако одвести из Ужица на Равну гору само да се ликвидирају људи...нема логике никакве.

Па онда када му је мајка затворена у некој главњачи.Приведена по потерници четника,а када је требало да јој се суди тај четник се није појавио наравно.Човек је сам себи поверовао у ту причу па је сад свима прича,на жалост..

Гледао је можда филм "Ужичка република" Кидање
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним